- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
AsakuraDave #155928 üzenetére
-
válasz
-
teptep
senior tag
válasz
Ha nem kapsz értelmesebb választ, akkor elmondom, hogy én kézzel szoktam rákeresni. Total Commanderben bekapcsolom a rejtett fájlok megjelenítését és ráklikkelek az eszköztáron egy saját gombra. A gombhoz a "cm_countdircontent" parancs van hozzárendelve, ami az ablakban lévő mappákon végigmegy és kiírja minden sorban azok helyfoglalásait. Nagyjából tudom, hogy hol mennyinek illik lenni, és ahol gyanúsan sok van, oda beklikkelek és újabb helyfoglalási listát kérek. Céges gépen egyszer találtam egy 80 gigás nem tudom micsoda fájlt is. (Mondjuk azt nem volt nagy kihívás megtalálni.)
-
I02S3F
addikt
válasz
windirstat
-
Kbali
nagyúr
válasz
AsakuraDave #151178 üzenetére
Céges supportod mit mond a témáról?
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz
AsakuraDave #151178 üzenetére
-
Cs1csó
titán
válasz
AsakuraDave #151174 üzenetére
Ha az előttem szólók tanáca nem válik be és van USB port a gépen akkor egy USB-s WIFI adapter is megoldás lehet. A vevőegység nagyon kicsi nem türemkedik.
-
Geth
veterán
válasz
Én egy wifi drivert cserélnék, hátha, de valóban sok a hulladék wifi adapter.
-
Cblacksmithc
tag
válasz
létezik usb type c és utp átalakító, ha van ilyen port rajta (type c) ha beálldozod a portot, van vezetékes lan kapcsolatod-
-
válasz
AsakuraDave #139437 üzenetére
A windows beépített lemezkezelője is alkalmas lehet erre. Mutass róla egy képet..
-
bekes.andras
tag
válasz
Szia!
Igen van! Az ingyenes változat is alkalmas erre. Az utolsó partíciót törlöd és kiterjeszted a meglevőt.
-
Cs1csó
titán
válasz
Igen, de az ördög nem alszik esetleg ha meg tudod oldani előbb valahová mentsd le az adatokat.
-
King Unique
titán
válasz
AsakuraDave #138953 üzenetére
Nyilván igen, hacsak nem tükrözést illetve szoftveres RAID-et akarsz csinálni, de akkor eleve dinamikus lemez kell, stb.
-
AsakuraDave
őstag
válasz
AsakuraDave #138931 üzenetére
Ti mit javasoltok amúgy csak Windows 10/11-nek(Win 10 lesz most, később lenne 11 mivel AMD-vel nem a legjobb még váltani tudtommal) hány gigát érdemes particiónak megadni?
100gigát szoktam általában mert telepítek 1-2 alap progit windows-ra mint böngésző(chrome), vlc, nzxt progi,msi ab stb meg egyéb hardver benchmark progi. -
válasz
MCT exe-vel töltsd le az ISO-t. Jó az.
Gépnek meg elég a WU-n keresztüli frissítés. Valójában már 2020 tavasza óta (vagy már 2019?) ugyanazon alap verziót használja mindenki, csak jönnek rá a frissítések wu-n keresztül. Tudtommal még a 21H2 is csak egy frissítés lesz, a telepítés dátuma nem fog változni.
Ha ISO-ból felkényszerítenéd a (ki nem adott) frissítést akkor lehet resetelődne ezen érték. -
King Unique
titán
válasz
Épp az imént egy másik válaszban lettek linkelve útmutatók ahhoz, hogyan lehet az aktuális verzióra upgrade-elni.
A kérdésedre válaszolva, nem, az MCT.vel letöltve / upgrade-elve nem feltétlen a legújabb verzió fog települni, pl. az aktuális 21H1 verziónál eddig a 19043.928 build szokott. De ez nem akkora gond, mivel utána Windows Update-en teljesen naprakészre (19043.1288) frissíthető a rendszer. De ha annyira teljesen up to date ISO-fájl kell, akkor ott van pl. az UUP dump, az onnan letölthető CMD eszközzel generálható 19043.1288 buildszámú. -
Cs1csó
titán
válasz
Jelenleg a legfrissebb "hivatalos" build van a gépeden: 21H1 19043.1288 (nálam is ez van)
Ettől jelenleg "éles" kiadásban nincs frissebb. Ami frissebb azt még nem adták ki hivatalosan.
Amit most létrehoztál az MCT-vel az lehet hogy nem ennyire friss, pár update-el el van maradva.
Ha a legfrissebbet akarod akkor innen töltsd le: uup.rg-adguard.netInnen akár a 21H2-őt is leszedheted ami már csak napok-hetek kérdése, hogy megjelenik.
A menete: betallózod, hogy "final" aztán pl. 21H2 x64 aztán nyelv, kiadás
Az utolsó opciónál válaszd ki a "Download ISO compiler is OneClick" és utána jobb oldalon megjelenő "multicreatingISO" kék szövegre kattintva amit letölt azt futtatod. Viszonylag hosszú idő mire létrehozza az ISO-t.
Lesz egy felület ahol ki- vagy bekapcsolhatsz opciókat hogy mi legyen benne az ISO-ban. -
Geth
veterán
válasz
AsakuraDave #135627 üzenetére
Én épp most raktam fel a harmadik rendszerre. Nem volt semmi gond
-
norba69
senior tag
válasz
AsakuraDave #128306 üzenetére
Ha szívás lenne, hogy elvész az adat, akkor alaposan gondold át, hogy mennyi pénzt érne meg neked a visszaállításuk elvesztés esetén.
Ha ez az összeg nagyobb, mint egy megfelelő méretű merevlemez ára, akkor vegyél merevlemezt külső tokkal, és készíts mentést, különben jöhet a fejnek vakarása és az aprószentek emlegetése, ha valami történik a lemezzel. -
King Unique
titán
válasz
AsakuraDave #128306 üzenetére
Szerintem nem írtam ilyet sehol, meg eleve az az ideális, ha a hozzáadni kívánt lemezterület unallocated, sőt pl. a Windows lemezkezelője csak akkor tud kiterjeszteni, meg amúgy a GParted is. Persze windowsos 3rd party particionáló programokkal megoldható akár 2 meglévő partíció összeillesztése is, de most felesleges lenne ezzel bonyolítani. Normál esetben pedig nem szokott, nem lesz adatvesztés egy ilyen partícióátméretezés miatt, max. akkor lehet, ha közben megszakad a művelet, vagy akár maga a user szakítja meg. Vagyis értelemszerűen meg kell várni amíg lefut és befejeződik, meg nem akkor kell nekiállni 100 másik programot is futtatni mellette, restartolni a Windowst, stb. De az igaz, hogy nem teljesen veszélytelen művelet, azért volt említve a biztonsági mentés, aminek fontos adatok esetén amúgy is alapnak kellene lenni.
Vagy másik megoldás a magad is említette 2 db partíció használata, új kötetet létrehozni a nem lefoglalt területen. -
King Unique
titán
válasz
AsakuraDave #128301 üzenetére
Véletlen, meg csak úgy magától nyilván nem lesz rajta 2 db primary partíció, illetve majd 100 GB unallocated terület, max. ha te magad állítod úgy be, vagy belepiszkálsz valamilyen programmal és az...
A Windows lemezkezelőjével meg nem, nem fogod tudni hozzáadni, az csak akkor tudja, ha közvetlenül a kiterjeszteni kívánt partíció után és mellett helyezkedik el a nem lefoglalt (unallocated) terület. Ellenben külső particionáló programmal (pl. AOMEI, https://www.partitionwizard.com/help/extend-partition.html]MiniTool) már igen, amivel megoldható az éppen futó Windows alól is, meg pláne egy adatlemeznél, nem kell hozzá külön bootolt live verzió. Illetve pl. a GParted live particionálási műveletek terén amúgy is kevesebbet tud az előbbi programoknál, meg az ilyen felállásnál nem tudja közvetlenül, 1 lépésben összevonni a kettőt, max. 2 lépésben, először manuálisan átmozgatva a meglévő partíciót a lemez elejére, majd utána kiterjeszteni...
+ Mivel a partícióátméretezés, átmozgatás egyben a rajta lévő adatok átmozgatásával is járhat, ami nem teljesen veszélytelen művelet, meg pláne ha közben megszakad, ezért szükség esetén javasolt előtte mentést készíteni a lemezen lévő fontos fájlokról! -
válasz
AsakuraDave #128301 üzenetére
GParted live iso val csinálj egy boot CD/pendriveot, arról bootolva méretezd át.
-
Geth
veterán
válasz
AsakuraDave #127879 üzenetére
Hatalmas köd van itt a fejekbe
Sokkal jobb hely lenne a világ ha mindennek a két oldalát néznék az emberek.
Erre megy a +1. Rengeteg alkalommal benéznek valamit és teljesen más okokat látnak a problémák mögött, hibásan következtetnek, stb. -
Armagedown
őstag
válasz
AsakuraDave #127850 üzenetére
Sajnos a Windows 10 topik ilyen, elég sok szemellenzős ember van, aki úgy védi, mintha az élete múlna rajta.
A WP/WM rajongók talán még ennyire sem bírták a rendszerüket érő kritikát. -
Geth
veterán
válasz
AsakuraDave #127854 üzenetére
És most hogy már sokszor leírtad, most jobb?
-
King Unique
titán
válasz
AsakuraDave #127850 üzenetére
Nem tudom hirtelen eldönteni, hogy neked most tényleg ennyire nehéz a felfogóképességed és ennyire nem tudod értelmezni amit már többen leírtak előzőleg, vagy direkt trollkodsz és direkt csinálod itt a cirkuszt?
Le volt írva többször előzőleg, hogy más a kettő, más a Store és más a hagyományos, Win32-es programtelepítés, max. az utóbbinál lehet a telepítésnél célkönyvtárat választani, az előbbinél célmeghajtót lehet, az alapértelmezett C-n kívül pl. D-t. Az áruházbeli alkalmazások alapvetően a WindowsApps mappába kerülnek, de létrejöhetnek + mappák is a megfelelő működéshez, nem újdonság. Ami neked is max. esetleg esztétikailag lehet probléma, ha nem tetszik a több mappa, de a meghajtó használatát, illetve pl. egyéb célra történő használatát nem akadályozza, vagyis ilyen téren nincs miről beszélni. Ha ezt továbbra sem sikerül felfogni és megbarátkozni vele, hát akkor ne használj Store-t, vagy ne rakd a D-re az alkalmazásokat és maradjon a C-n, vagy használj játékkonzolt, vagy amit akarsz, leírtak már többen több opciót is, ennyi. A buta megjegyzéseidet meg inkább mellőzd ha lehet, köszi.
-
King Unique
titán
válasz
AsakuraDave #127835 üzenetére
Ha használod, akkor értelemszerűen nem kell törölni, a törlés még a korábbi felvetésre vonatkozott, azt hogyan lehet megoldani. Az pedig ugyancsak korábban már le lett írva, hogy a Store-os alkalmazásoknál meghajtót lehet választani, nem szimplán egy mappát, ahol az előbbinél létrehozhat a Windows különféle rendszermappákat a meghajtón belül, de azzal nem különösebben kell foglalkozni, meg ennyi erővel pl. a rejtett System Volume Information és $Recycle.Bin mappákkal sem, nem kell mindent erővel törölni, meg attól még nyilván lehet használni mellette azt a meghajtót egyéb célra is, egyéb fájlokat és mappákat létrehozni, stb. Nem tudom miért olyan nehéz ezt megérteni...
Akinek vissza kellene venni az arcából és nem folytatni tovább itt ezt a műsort, az lehet inkább te vagy, meg ha már többen is említették.
Meg az, hogy számodra kb. semmi nem felel meg és mindent leszól, ott lehet a nem a víz a hülye, ha a kacsa nem tud úszni esete áll fenn inkább...
-
válasz
AsakuraDave #127846 üzenetére
Én kérek elnézést, hogy ez kiment a fejemből.
Mivel sok minden volt már itt, sőt elég olyan kérdések is ami pont arra utal, hogy nem igazán értesz hozzá, így picit erősen fogalmazol. de hiszek neked és nem vonom kétségbe a szakmai tudásod. Azért picit vegyé vissza a stílusból nem lesz baja senkinek sem veledDe abban igezad van, így látatlanban én erre nem tudok megoldást. Látnom kellene fizikálisan, csak sajnos messze vagy tőlem (eladó cuccaid helyéből gondolom).
85%, hogy meg lehet oldani valahogy. Ritkán jártam én is így de nem chipset driverrel, 1-2 wifi driverrel gyűlt meg a dolgom, meg 1-2 vga-val, ami régi volt és win10-re kellett varázsolni, de arra volt megoldás. Sőt azt is beismerem, hogy 1-et meg se tudtam oldani, az ismerősöm ismerőse meg 5 perc alatt megoldotta. Ilyen is van. szerintem nálad is valami bagatel hiba lesz, de ezt itt nem fogom tudnimegmondani. Majd hátha járt már más is így, és tudja erre a megoldást.
További szép estét -
törölt tag
válasz
AsakuraDave #127846 üzenetére
A Microsoft Store ilyen, ha utána olvasol. Meghajtót tudsz választani hova telepítse. Olyan már nincs ahogy a régi next-next-finish telepítőknél, hogy kiválasztod \Móricka\Játékok\Autós mappába tegye és szabadon mókolhasd a fájlokat.
-
Zolka75
tag
válasz
AsakuraDave #127842 üzenetére
Nem akarsz máshol sírni?
unalmas már a rinyálos sirásod itt feleslegesen
-
válasz
Megpróbáltad amiket javasoltunk? Kezdve a nem béta BIOS-sal? Majd nem exe-t indítani, hanem kicsomagolni??
Amúgy még 1 kérdésem lenne. Bár lehet írtad csak elfelejetettm, ne haragudj.
a WIn10 amit feltettél, az home, pro, vagy enterprise, illetve honnan van a telepítő? -
Cs1csó
titán
válasz
???
Ez egy WINDOWS 10 TOPIK
Miről szeretnél itt beszélgetni a Linux Mint-ről? -
UnSkilleD
senior tag
válasz
AsakuraDave #127836 üzenetére
teljesen értelmetlen teleszarnod a fórumot a gyalázkodásoddal, inkább vegyél egy boxzsákot otthonra és üssed, többet érnél el vele...
komolyan nem értem mire jó ez
-
zolee001
őstag
válasz
AsakuraDave #127836 üzenetére
Project X cloud,telon,pc-n egy,elöfizetsz aztán azzal játszol amivel akarsz,maga a játék a felhöben fut
-
movax
őstag
válasz
AsakuraDave #127831 üzenetére
Nem az egész rendszer, hanem a Store "összegányolt agyhalál", mindig is az volt, és semmi jel nem mutat arra, hogy egyhamar más legyen. A win10 a legjobb eddigi microsoftos oprendszer, azt kár gyalázni. Meg kell tanulni használni, mint mindent. Ha nem tetszik, lehet menni a macosx-hez vagy valami linuxhoz (bár a linuxhoz is minimálisan érteni kell). Az xboxot viszont mintha neked találták volna ki, ott csak a nagy kerek gombot kell megnyomni és máris lehet tolni az ultraértelmes autós játékokat.
-
King Unique
titán
válasz
AsakuraDave #127821 üzenetére
Ezeket a rendszermappákat tudtommal alapértelmezetten hozza létre a Windows az adott meghajtón. De nem világos miért is akkora gond ez, attól még elférnek a meghajtón az egyéb fájlok és mappák, meg szükség esetén említve volt már hogyan lehet törölni, stb. De ha számodra ekkora probléma ez, hát akkor másold be mindet 1 mappába, aztán vagy/vagy, vagy tedd rejtetté, aztán akkor nem fog látszani a Windows fájlkezelőben.
Meg gondolom ennyi erővel ha van a C meghajtón valami neked nem tetsző rendszermappa, azt is lehet törölnéd.
-
movax
őstag
válasz
AsakuraDave #127829 üzenetére
Akkor három lehetőség van:
1. Megszokod a jelenlegi helyzetet,
2. Veszel egy Xboxot,
3. Egyebet játszol. -
movax
őstag
válasz
AsakuraDave #127827 üzenetére
Aham. Azokat nem lehet, a Store így dolgozik. A Store-t, úgy ahogy van, el kell felejteni, ha jót akarsz magadnak.
A DoF-fájlokat nyugodtan lehet törölni. -
movax
őstag
válasz
AsakuraDave #127824 üzenetére
De mit "ezeket"? A Program Files-t és a többi kijelölt konyvtárat? Vagy a jobboldali, név nélküli fájlokat és könyvtárakat? Azok mik és miért nincs nevük?
-
ETOM
addikt
válasz
AsakuraDave #127824 üzenetére
Esélytelen szerintem.
-
AsakuraDave
őstag
válasz
Nah ez megoldható?
-
Geth
veterán
válasz
De jó döntés volt, hogy már nem szarakodok külön partíciókkal
Szép rendben ott van minden a ~ alatt. -
válasz
AsakuraDave #127808 üzenetére
Felesleges, jó ez így.
-
válasz
AsakuraDave #127800 üzenetére
Hát nem tudom, amit én használtam az törölt mindent mert semmit nem ismert fel... A chipset drivert meg mikor felraktam nem adta ki, hogy felülrta volna a mappákat, mert nem voltak már ott a törlés után.
-
válasz
AsakuraDave #127806 üzenetére
a Defender része és ha a háttérben fut az nyílvánvalóan jó a géped védelme szempontjából. De kikapcsolható, csak nem javallot: [link]
-
válasz
AsakuraDave #127795 üzenetére
Amd cleanup utilityről hallottál? Próbáltad már? Mert azzal nekem eddig törlés majd telepítés után (ezzel) volt ryzen power plan. Amúgy meg ha gondolod át is írhatod, vagyis csinálhatsz magadnak egyet ilyennen névvel és csak annyit kell tenned, hogy mindent ami energia kikapcsolsz és 90%-ra rakod a procit. Minimum 90 maximum 100. Ennyi.
-
válasz
AsakuraDave #127795 üzenetére
Tedd vissza a 1202-t, én pl beta verzio biost sosem rakok fel.
Szerintem tedd vissza a nem beta verziót. -
válasz
AsakuraDave #127793 üzenetére
És nem a béta van fent, hanem a Version 1202
-
válasz
AsakuraDave #127786 üzenetére
Azt a kérdést meg sem hallottam, hogy miért fontos ez?
Elmondom én mit tennék:
1. Leszedném a legujabb bios-t, ami amúgy mai dátummal jelent meg. (Nem tudom most milyen bios van rajta?)
Ez nem jó, ne 11.25-e bios tedd fel hanem 10.27-e a nem béta verzió, biost.
2. Majd a megadott módon pendrive-re rátenném (flashback, van egy usb port meg mellette egy gomb, azzal a módszerrel tenném fel a biost)
3. Most driverezném, vagy teleepíteném újra és uána driverezném.
Ha nem mennek fel az exe fil-ok csomagold ki (7zip progival), ha sikerült kicsomagolni, akkor az eszközkezelőben manuálisan drissíteném a drivereket.
Így indulnék el -
King Unique
titán
válasz
AsakuraDave #127788 üzenetére
Hát amire válaszoltál, arra.
-
King Unique
titán
válasz
AsakuraDave #127777 üzenetére
Már miért is?
Le volt írva, hogy a Microsoft Store-os alkalmazások telepítésénél meghajtót lehet választani és azon belül a WindowsApps mappába kerülnek a Store-ból telepített alkalmazások, nem mellette 15 másikba is. Az meg nem meglepő, ha attól függően mit csinálsz, mit telepítesz az adott meghajtóra, létrejönnek + mappák, amiknek egy része eleve rejtett és nem mintha minden erővel törölni kellene. Meg remélem azért pl. a System Volume Information mappát nem akarod törölni.Továbbá ha számodra ennyire nem felel meg a Store-os játéktelepítés, hát akkor használj Steam-et, vagy konzolt, mint más is említette. De azért érdekes módon a többségnek általában meg szokott felelni ha már használják egy ideje, mármint nem azon problémáznak, hogy most hol, milyen mappa jött éppen létre.
A rendszergazda dolgot is rosszul tudod, mert attól hogy a telepítésnél létrejött egy rendszergazda fiók és azt használod, attól még ott van Vista óta a beépített, built-in rendszergazda fiók, annak van korlátlan jogosultsága, de az alapértelmezetten nem véletlenül van letiltva, hogy ne lehessen szétcseszni a rendszert, akármit összevissza módosítani kontrol nélkül. Az meg a linkelt leírásokban ugyancsak világosan szemléltetve van, hogy szükség esetén hogyan kell az adott mappánál beállítani a hozzáférési engedélyeket, saját tulajdonba venni stb., az sem újdonság és viszonylag egyszerűen megoldható, mármint ha megfelelően csinálja a user.
Egyébként tök jó, hogy más írt egy javaslatot az eredeti problémádhoz, erre arra válaszolva megint elkezdesz egy totál más témát ragozni a szokásos módon, ami előzőleg már ki lett tárgyalva... -
válasz
AsakuraDave #127770 üzenetére
Még annyi kérdés milyen hardverről van szó? Az tudható?
-
King Unique
titán
válasz
AsakuraDave #127773 üzenetére
Az előbb még elvileg általános programokról volt szó, most már Microsoft Store-os játékokról, egyre jobb.
Beállítható alapértelmezett mentési helyként a C helyett másik meghajtó, meg játékok telepítésnél lehet meghajtót választani és utólag áthelyezni másik meghajtóra az adott játékot, szóval az nem igaz, hogy nem lehet áthelyezni.
NTFS fájlrendszernél meg ugye hozzáférési engedélyek vannak, azaz nem meglepő, ha bizonyos fájlokhoz, mappákhoz nem lehet csak úgy hozzáférni, törölni, pláne ha egy védett rendszermappa. De megoldható szükség esetén a hozzáférési engedélyek megfelelő beállításával, illetve a WindowsApps mappánál is - oda kerülnek a Store-os alkalmazások, nem mindenhova - és nem kell 600 engedélyt átállítani, csak 1 felhasználónál és néhányat kattintani.
Igen, mármint szerinted, mert többek között ezzel a témával sem vagy teljesen tisztában... -
törölt tag
válasz
AsakuraDave #127773 üzenetére
Ez ami neked probléma többségünknek nem az.
Nem mindenkinek való pc-n játszani, neked sem kellene erőltetni, a konzolt nektek találták ki. -
törölt tag
válasz
AsakuraDave #127767 üzenetére
A helyedben ezt tenném.
Win10 2004 20H1 előző verziót tenném fel, a 20H2 még nemrég jött ki.
Rufus-al kiírva pendrive-ra gyorsformázás pipa kivéve.
Feltelepítés net nélkül, driverek feltéve, win10-ben driver frissítés kikapcsolni, majd lefrissíteni, de a 20H2 verzió frissítést még nem felrakni.
Szerencsétlen helyzetbe vagy mert az alaplap sem régi, a win 10 is új verzió, valószínű, hogy win-nek a sara, de az asus is bénázhatott. -
Geth
veterán
válasz
Segond, én is hamar felidegelem magam, ha valamihez nem értek.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Akkor most szólok először és utoljára. Legyél szíves kulturált hangnemben az alpáriságot és a vulgaritást mellőzve fórumozni. Köszönöm!
-
King Unique
titán
válasz
AsakuraDave #127763 üzenetére
Figyelj, ha nem tudsz normálisan megnyilvánulni és normálisan hangnemben, megfelelő jelzőkkel írni "microfosozás" és egyéb alpáriság nélkül, akkor inkább ne erőltesd, tudod ez nem az a topik, lehet máshol elmegy.
Úgy meg pláne nem kellene, hogy a leírtak alapján nem nagyon van itt mire okoskodnod...
A Linuxot meg ne keverd ide, az ügybe annak topikjaiba tessék írogatni. Meg ugye annál is lehet hw/sw környezet függvénye melyik gépen és hogyan működik, + desktopon jóval kisebb a felhasználói tábora a Windowsoknál.
Azért az ilyen az "okosságok" leírása után nyugodtan tedd hozzá, hogy szerinted, mert ténylegesen nem biztos, hogy minden esetben úgy van.
Például a frissítések telepítésének konfigurálási lehetőségei, Windows-frissítések mellett az illesztőprogram-frissítéseknél is már számtalanszor le voltak írva itt - lásd pl. a fórumtag előbbi válaszát - , az hogy te nem tudod megfelelően beállítani, használni, nem vagy tisztában bizonyos dolgokkal, az már egyéni probléma...
Nem világos a .NET keretrendszer progik miért "ízélik" meg egymást, de itt is nyugodtan hozzátehetted volna, hogy mármint szerinted, mert nálam telepítve van mind, még havonta a előzetes preview frissítések is és több telepítésnél sincsen vele semmi gond.
De, az bizony a hardvergyártó hibája is, ha nem képes időben megfelelő drivert kiadni egy újabb Windows 10-verzióhoz ráadásul úgy, hogy általában már hetekkel, akár hónapokkal előtte elérhető tesztelési célra hivatalos megjelenés előtt. Szóval az hogy szerinted mi van, az megint más...
Programok eltávolításánál megint nem világos miről zagyválsz szerinted alapon, meg az ügyben lehet írni a program fejlesztőjének, ha a C-n szanaszét szórja magát és a saját uninstall eszköze nem képes maradéktalanul eltávolítani, hanem külső program kell hozzá. Meg ha eltávolítok egy programot, majd újratelepítem, akkor az működik, használható utána is, illetve újra tudom telepíteni, szóval az ennek ellenkezőjét állító "okos" kijelentésedet sem feltétlen kellene így általánosítva leírni. -
válasz
AsakuraDave #127763 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
AsakuraDave #127760 üzenetére
Arra céloztam, hogy egyes gyártók, alaplapok esetében a drivereknél oda szokták írni akár még azt is a letöltési oldalon, hogy melyik Windows 10-verzióval kompatibilis és akkor még egyértelműbb. Ha a tiédnél nem, akkor nem, illetve ha esetleg nem megfelelő a gyártó weboldalán lévő driver az adott új Windows 10-verzióhoz, nem voltak képesek újabbat kiadni, akkor lehet menni oda hőzöngeni, nem itt kell, köszi.
Meg amúgy 20H2 verziót sem feltéten muszáj még használni, adott a 2004, 1909 használatának lehetősége is. Aztán milyen érdekes az is, hogy itt akik telepítenek W10-et különféle hardverekre, általában vagy a Windows Update-re bízzák a illesztőprogramok automatikus telepítését, vagy manuálisan a hardvergyártó weboldaláról töltik le és telepítik, ami rendszerint menni is szokott, nem az az általánosan jellemző, hogy egyáltalán nem lehet telepíteni az adott drivereket. Ha nálad egyáltalán nem lehet, akkor vsz ott nem stimmel, stimmelt valami... Illetve ha ennyire nem megy, akkor lehet meg kellene kérni valakit a közelben, hogy segítsen, mert távolról eleve nehezebb, valamint ha annyira nem oké számodra a rendszer, akkor lehet akár mást is használni.
-
válasz
AsakuraDave #127760 üzenetére
Még mindig nem windows hibáról beszélünk. De ha ennyire nem megy, vagy nem szereted, akkor tessék linux-ot használni.
-
King Unique
titán
válasz
AsakuraDave #127748 üzenetére
Nem az összes drivert kell végigpróbálgatni, hanem a megfelelőt, illetve ha van 20H2-es verzióhoz - vagy milyet telepítettél - , akkor az ahhoz megfelelőt, meg telepítés után frissíteni a rendszert, meg nem feltétlen telepíteni 3rd party AV-t, mert azok megint bekavarhatnak. Szóval ha ezek esetedben fennállnak, akkor nem éppen a rendszer hibája...
-
válasz
AsakuraDave #127753 üzenetére
Nálma mindig az a sorrend, hogy a win 10 telepítése után, felteszem net nélkül - másik gépen előre letöltöltöm - a megfelelő drivereket, majd utána engedem a netre, plusz ahol szükséges tiltom előbb hogy a win frissítse a drivereket.
-
válasz
Ez inkább a TE hibád..
-
AsakuraDave
őstag
válasz
AsakuraDave #127750 üzenetére
Legalább kva gyors a win10 reinstall legutóbb is 5perc se volt az egész.. De azért kva idegesítő az ilyen hiba.
Nem tudom most feltegyem e a windows updateket vagy előbb a chipset drivert lehet az egyik elkurja a másikat.. -
Csupingo
veterán
válasz
Az ami az alap oldalán van, az se települ?
-
válasz
AsakuraDave #127745 üzenetére
Az nem feltétlen Win10 hiba. Honnan szeded a drivereket? Gyártói oldalról célszerű. Ezért nem kell újra rakni, max leszedni az előző drivert, ha sikerült feltenni stb.
-
AsakuraDave
őstag
válasz
AsakuraDave #127742 üzenetére
K.va jó f0s x4r win10 kvára elegem van ebből a gányolt sz@rból már komolyan...
Rakhatom újra megint mert egy kva chipset drivert se lehet felrakni rá csicska nép agyatlan programozoikkal egy majom többet tud komolyan... -
válasz
AsakuraDave #127726 üzenetére
1. Ellenőrizd a BIOS-od verzióját, mert ha jól látom, akkor 1004 vagy újabb támogatja csak a CPU-d (ha régebbi van, az baj. Természetesen BIOS frissítés csak saját felelősségre (ha nem tudod, mit és mire kell állítani, akkor bele se kezdj!!!))
2. Ha a megfelelő BIOS van fent, akkor ne az Asus-al foglalkozzál, hanem az AMD oldalával: AMD B550 Chipset Driver -
válasz
AsakuraDave #127724 üzenetére
Ryzen Power Plan-re gondolsz? ASRock B450M HDV-R4.0
Ha igen, akkor az "csak" (ez folyamatosan változik, tehát értsd: jelenleg, most) promontory deszkákon van (low profile is).
Tapasztalatom szerint pl. X-es AMD lapokon nem megy fel minden konponens ill. amikor a BIOS beállítások nem jók. Arra gondolok, hogy pl. sokan elfelejtik (ez nem user error, mert nagyon el szokták dugni az avatatlan szemek elől a BIOS-ban) az IOMMU-t bekapcsolni... -
King Unique
titán
válasz
AsakuraDave #127603 üzenetére
Azt neked kellene tudni, hogy a te gépeden jelenleg hogyan működik a 20H2, érintenek-e az egyes ismert hibák, stb. Ha jól és nem érintenek, akkor maradhat.
Ellenkező esetben lehet régebbi verziót telepíteni, de 1909-nél régebbit a Home és Pro kiadásoknál már nem érdemes, lásd a támogatási információkat. -
King Unique
titán
válasz
AsakuraDave #127600 üzenetére
Igen, a 20H2 most jelenleg a legújabb verzió és amúgy az MCT-vel lehet közvetlenül telepítési adathordozót is létrehozni, azaz az ISO-fájlt pendrive-ra másolni/írni, nem feltétlen kell egyéb program. Persze ha csak az ISO-t tölteted le vele, akkor az más, de még akkor sem feltétlen, lásd egy másik válaszban leírtakat, ahol az is szerepel honnan lehet régebbi verziójú Windows 10 ISO-t letölteni.
-
válasz
AsakuraDave #125881 üzenetére
Szia. Hát ha a most jól működik a win verziód és nem akarsz esetleges problémákba belefutni akkor lehet nem. De pl én azonnal felteszem, amint lehet. Nyilván belekalkulálom, hogy lehet utána lesz vmi hiba. Eddig nem volt, de barmikor lehet, pl nincs hang, vagy a wifi száll el stb. De lehet semmi gondod nem lesz.
-
King Unique
titán
válasz
-
válasz
Szia! Véleményem szerint semmit nem nyernél vele, ellenben problémák adódhatnak. Amennyiben a jelenlegi rendszered jól működik, érdemes azt fennhagyni.
-
Cs1csó
titán
válasz
Erre nincs tisztán igen-nem válasz. Ha a mostani rendszered jól működik és nem akarsz esetleges problémákba belefutni (nincs kedved vesződni vele, nincs időd rá, nem értesz hozzá stb.) és nem igényled a 2004-es többlet funkcióit, akkor a támogatási ciklus végéig (ami ha jól tudom másfél év, tehát majd jövő tavasszal a 21H1 megjelenése után, leszel kénytelen váltani mert akkor már a 1909-es sem lesz támogatott ) nyugodtan maradj a 1909-es build-en.
Magamról annyit, hogy mindig szinte a hivatalos megjelenéskor - tehát amikor már az MS-től is elérhető az új build - telepíteni szoktam a legfrissebbet és igazán nagy gondom nem volt belőle. Igaz én ezt tiszta telepítéssel szoktam megtenni, de van egy nagyon régi notim - 2007 nyári modell - amire belső upgrade formájában ment fel már a legutóbbi két build és szépen fut vele.Még annyit, hogy a 2004 már elég régen kijött (nemsokára jön a 20H2 vagy 2009) tehát több az esély rá, hogy hiba nélkül felmegy a rendszeredre, legrosszabb esetben visszaállsz a régire, de mint mondtam ez is csak fölösleges kockázat ameddig nincs valami kényszer: a mostani rendszer nem működik jól, egy új funkció csábít, vagy a támogatás vége.
-
movax
őstag
válasz
Lusta vagyok bővebben válaszolni: igen, vagyis nem.
-
King Unique
titán
válasz
AsakuraDave #121654 üzenetére
Ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy másnak szintén hasonló ügye volt itt, mármint nála nem akart működni a frissítés: kérdések | válaszok.
Ha esetedben működik, települ gond nélkül az KB4497165, azaz az Intel microcode update, akkor az úgy oké. A 2004-es funkciófrissítés meg aktív életciklusú Windows 10-verzióknál jelenleg csak opcionális, azt még nem kötelező telepíteni. De ha már felajánlotta letöltésre és telepítésre a Windows Update, nem az van mint az előbbi példában, illetve nem érintenek az egyes ismert hibák, driveres problémák, akkor akár telepítheted is, ha most okvetlenül 2004-es verzióra akarsz váltani.
-
Beaumont
aktív tag
válasz
AsakuraDave #110913 üzenetére
Sajnos ennyit tud... En is utalom, emiatt vettem nagyobb SSD-t C:-nek..
-
Beaumont
aktív tag
válasz
AsakuraDave #110911 üzenetére
System/Storage alatt tudod beallitani.
Valaszd ki alul:
Change where new content is saved.
Megadod hova szeretned es kesz is.
-
Cs1csó
titán
válasz
AsakuraDave #107610 üzenetére
Lehetséges, bár inkább az van, hogy ha indítasz egy keresést és talál valamit akkor azt már tölti is le és telepíti ritka az, hogy kiírja ez és ez van akarod e letölteni és telepíteni most, de mint írtam ez annyira automatizált, hogy fölösleges manuálisan ezzel foglalkoznod, ha szükséges akkor települni fog.
-
Cs1csó
titán
válasz
AsakuraDave #107608 üzenetére
Sajnos erre nincs biztos válasz, a géped hardver, driver, szoftver kombójától függ, hogyan fog muzsikálni, én a helyedben:
1. rendszeresen csinálnék pl. Macrium Free-vel rendszermentést
2. mindig naprakész lennék, ha bejön a gebasz egyszerűen eltávolítod a hibát okozó frissítést vagy visszaállsz egy régebbi mentésre.+ manuálisan ne csinálj Windows update keresést, hagyd a gépre amikor jónak látja engedd neki telepíteni.
Volt már olyan, hogy hibás frissítés jött és akik manuálisan kerestették a frissítéseket azoknak települt majd kiderült, hogy gond van vele és visszavonták, módosították és akik nem keresték manuálisan a frissítést azok ezt megúszták. -
Anonymus23
veterán
válasz
AsakuraDave #107546 üzenetére
Mindnek van teljes hozzáférés, mégsem lehet törölni a maradék fájlokat...
-
zolee001
őstag
válasz
AsakuraDave #107543 üzenetére
Helyesen pedig ugy csináljuk,hogy kilistázzuk a kivánt felhasználót és ésszel átadjuk neki a jogokat beleértve a mappa öröklödési szabályait vagy éppen elelnkezöleg
Egy-egy pipa rossz használata ott akár windows reinstallt is eredményezhet -
Beni2360
félisten
válasz
AsakuraDave #98993 üzenetére
Lemezkezelés néven van.
Win ablak bal oldalt és a jobb egérre felugrik egy hosszú ablak felette.És ott az oszlopban találod. Valószínű nincs a 2, partició formázva és aktívnak jelölve vagy lefoglalva. -
King Unique
titán
válasz
AsakuraDave #98993 üzenetére
Hát pedig Windows 10-nél ugyanúgy elérhető a lemezkezelő azokkal a módszerekkel, amik a W7-nél működtek, nincsen ebben semmi új, max. pl. a Win+X menü.
Ha a 8xx GB-os partíció a "windowsfajlnak fentartva", vagyis nem jött létre külön BIOS/MBR (?) telepítésnél az 500/549 MB-os partíció a rendszernek, hanem az előbbi lett aktívként beállítva és oda kerültek azok a rendszerfájlok, akkor az szép... Na ezért sem javasolt ilyenkor előre fixen particionálni a célmeghajtót. Vagy ha már van rajta partíció adatokkal, akkor legalább a Windowsnak szánt területet megfelelően törölni, majd ott létrehozni a telepítővel a kicsi partíció(ka)t is.
-
King Unique
titán
válasz
AsakuraDave #98987 üzenetére
Hát mondjuk talán meg kellene nézni a lemezkezelőt és szükség esetén meghajtóbetűjelet hozzárendelni a partícióhoz, már ha tényleg létre lett hozva és formázva van... A telepítésnél is egyébként létre lehet hozni külön partíciót az adatoknak, játékoknak, de az "új" opcióra kattintva ilyenkor nyilván a rendszer számára kicsi partíciók is létrejönnek és nyilván azok után. Vagy lehet a telepítés után is a Windowsban, viszont a lemezkezelő nem mindig tudja a kívánt méretre zsugorítani a C-t és ilyenkor külső particionáló program fog kelleni. Vagyis van hogy célszerűbb már a telepítéskor megfelelően particionálni.
-
Csupingo
veterán
válasz
AsakuraDave #98987 üzenetére
Talán csak a lemezkezelőben kell betűjelet adnod a 900 gigás résznek, aztán látni fogod. (Régi vezérlőpult, felügyeleti eszközök, számítógép kezelés, lemezkezelés.)
-
Pityu.
nagyúr
válasz
AsakuraDave #98935 üzenetére
Szerintem letöltéssel itt próbálkozz [link] vagy ezen a linken
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- E-roller topik
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Steam Deck
- EAFC 25
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest