Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Bambanő háza tája
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Internetes kommentelés = Időpocsékolás (kommentelhető)
- Nintendo 3DS töltő "gány"
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tatararpad
őstag
Attól hogy a W10 ebbe az irányba ment el még nem jelenti hogy ez jó. Újfent leírom, akit nem érdekel a dolog, az majd automatikusan hagyja, és kész. Akit érdekel, annak meg adattassék meg a lehetőség. Hogy ki miért vált? Biztos nem azért mert ő minden áron kikapcsolhatatlan automatikus frissítéseket akart, innentől meg értelmetlen a párhuzam.
-
wanted5
őstag
úgy hogy amikor én játszani, vagy online tartalmat akarok fogyasztani akkor ne töltögessen nekem semmit, ha tudom előre hogy nem fog kellene egy darabig a sávszél akkor ráeresztem hogy frissítsen.
mert tudod, így az úr 2015. évében még mindig 600 KB/s letöltéssel kell gazdálkodni rengeteg embernek
-
törölt tag
-
törölt tag
Megy a 10 ezeken a régebbi vasakon is, de például egy SSD csodákra képes. Ez nem meglepő, mikor ma már a játékoknak, meg még a Steamnek is ajánlott.
A memóriánál ugye nem csak a szabad memóriát nézed? Nem úgy működik a 10-nél, hogy X mennyiség foglalt és használatban van, a maradék Y pedig az új programokéAttól, hogy a gép egyre elavultabb, a net még fejlődik, és nem csak azok használják a rendszert, akik XP-n meg 95-ön nőttek fel, és ezzel a szinttel elégedettek, mert majd összevadásszák a programokat mindenre. Erre a sok funkcióra van igény egy modern rendszernél, ezért kerülnek bele alapból. Mint mondtam, nem kell használnod őket, ha nem akarod, minden más ugyanaz (kivéve a gépház).
Amúgy Linuxon is biztosan lesznek gondok majd, csak mivel sokkal kevesebben használják, és nekik is csak egy részük fórumozik, ezért lehet, hogy egyáltalán nem találsz megoldást. Az sem igaz, hogy sok disztró jobban fog menni a régi gépeken, tapasztalatból mondom. Ennyire nem fekete és fehér a dolog -
terapeuta007
aktív tag
esetleg lapozofajl mereteket felveheted 8gigara meg megjelenitesi beallitasokat teljesitmeny centrikusra allitani.(bocs angol windowsom van szoval szabadforditas.)
Visual effects-->best performance és manage paging file sizes angolul. Vezerlopult Rendszerbeallitasoknal vannak asszem.De ha nem laggol, tudod hasznalni akkor ne zavarjon hogy keves szabad ramot ir
De amugy elvileg kevesebb ramot eszik windows 10.
Sot regi gepemnel gyakorlatban is tapasztaltam hogy kevesebb ramot eszik.Windows 10 lite az szerintem letezik hivatalosan is nem?
Nálam a windows 10 lite iso az 2,8gb volt. A nagyanyam meg a faterom regi szar gepein (1gb ram) tokeletesek.
Még 360p-n lehet videot nezni veluk meg tiszta smooth a bongeszesi elmeny is veluk. Ha nem letezik hivatalos windows 10 lite akkor vedd ugy hogy nem is mondtam semmit.Jimi Hendrix-Purple Haze
-
törölt tag
Szerintem 2019-ben ne problémázzon az átlaguser nagymama a legújabb Windows is pöpecül menjen a 10+ éves 2 GB RAM elavult procis gépén, hanem lássa be egy évtizedet kiszolgált a laptopja és ideje újat venni modern vassal. (ha tényleg nagymama felhasználás, unokák képeinek nézése és webkamerázás és light netezés akkor az is jó megoldás egy ipad 120-ért és ennyi, nincs Windows Update, nem kell menned karbantartani, nincs vírus és OEM bloatware)
amúgy népi megfigyelésem: szüleim ismerőseinél, idős szomszédok stb. ha pl. elromlik a tévé másnap mennek új Sony vagy LG pöpec típust megvenni pénzt nem sajnálva és örvendeznek milyen jó, ellenben a Celeron procis, 2 gigás, 5400 RPM 10+ éves őskövület laptoppal még csináljak valamit hogy ne legyen lassú
talán az a logikájuk a halott tévénél sötét képernyő értik hogy szar, a béna laptop még elketyeg és végül is működik ezért "jóazmég" csak hát öt perc a boot és visít a venti a Chrome-tól[ Szerkesztve ]
-
terapeuta007
aktív tag
A rootolas az warez dolog es garivesztessel jar.(elveszted azt a garit ami egyebkent se ér semmit,)
Es vmennyire veszelyes is. Biztonsagi kockazat. Mondjuk nekem meg nem lett belole bajom eddigi telefonaimon.(5db) csak kerulni kell az olyan rootolos programokat (mind windowsos mind androidos) ami telepakolja a telot minden fele szemettel rootolas kozben/után. Pl;kingroot
Ha magisk manageres a root akkor az elvileg nagyon safe.Amugy a sourceforge-on van vmi windows 10lite amibol kilehet torolni a metros appokat meg mindent. De attol tartok az nem legális nem vagyok benne biztos.
Meg van vmi olyan hogy windows 10 Lean.
Ez mar biztos legális. Elvileg performance-ra van kihegyezve valszeg vmenyivel kevesebb szemet van benne de nem tudom.Jimi Hendrix-Purple Haze
-
Cs1csó
félisten
? 3 lehetőség van:
1. bedugod a pendrive-ot és az MCT amint letölti létre is hozza a telepítőt
2. az ISO-t töltöd le és megnyitod fájkelezőben az ISO-t a tartalmát másolod át egy FAT32-re formázott pendrivre
3. az ISO-t töltöd le és a gépbe bedugott pendrive-ra RUFUS-szal hozol létre egy telepítőt ha modernebb a géped akkor UEFI GPT legyen a két kiválasztott beállítási lehetőség. -
Döglött Róka
veterán
En komolyan nem hiszem el hogy mai napig minden 3. kerdes arrol szol, hogyan telepitsuk/upgradeljuk a windows-t. MCT leszed > Pendrive opcio > megcsinalja helyetted (nem kell rufus-szal szorakozni) > USB-rol bootol > ha van uefi gpt lesz, ha nincs uefi…
@Kékes525: Ugyanezt már tegnap leírtad. Nézd meg a Windowsupdate.log-ot hogy hol hibázik.
A hibakód nem általános, hanem annyit tesz hogy "Invalid Parameter". Egy hibakód nem egy end-user scenario-t fest le, hanem egy konkrét eseményt a thread-ben. Hibás következtetésekbe szaladsz bele és nem nézel logokat.[ Szerkesztve ]
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
Döglött Róka
veterán
Attól függ mi az a szoftver. Ha jó, akkor a defender szépen kikapcsol ahogy a tűzfal is lelövi magát. Neked semmit nem kell állítgatnod hacsak a szoftvergyártó nem javasolja.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
King Unique
titán
válasz borix #100512 üzenetére
Az UEFI-s telepítés előnyei pl. ebben a cikkben le vannak írva. De itt ugyanakkor az is kérdés, hogy ha modern, UEFI-s hardver, akkor minek az elavult Legacy (CSM), avagy más néven BIOS/MBR telepítést erőltetni... De mindegy, végül is lehet, meg az MBR2GPT-vel akár utólag is átkonvertálható 1:1-ben UEFI-sre.
-
törölt tag
válasz borix #100515 üzenetére
Nem lehet elindítani a Pistike Admin Password Hack és társai rendszereket, mert nincsenek aláírva. MBR-rel amúgy legfeljebb 4 elsődleges partíciód lehet, ha ez számít.
Egy új gépnél miért kéne bajlódni? Fogod és feltelepíted.
(#100507) jeni: Oké, de ez hogy jön ide? Pont arról volt szó, hogy nem kell leválasztani.
-
Kékes525
félisten
válasz borix #100661 üzenetére
Felesleges. Legtöbbször nem árt, de nem is használ, mert a Windows 10 azokat a registry bejegyzéseket rendesen kezeli, amit törölne. Ha viszont elrontják az algoritmusát, hiba kerül bele, akkor árthat is, mert olyat törölhet, ami fontos lehet.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
-
Geth
veterán
-
Geth
veterán
-
-
King Unique
titán
válasz borix #100841 üzenetére
1. Ha fájlkezelős másolással (ISO-t felcsatolni, tartalmát 1:1 rámásolni a pendrive-ra), manuálisan készíted el a telepítési adathordozót, akkor igen, FAT32-re javasolt formázni UEFI-s telepítésnél. Egyes alaplapoknál ugyan az NTFS is támogatott, de a FAT16/32 a standard. Valamint akkor opció a FAT32, ha a W10 ISO-nál az install.wim mérete nem nagyobb 4 GB-nál. Az aktuális, 64 bites, 1903-as, magyar nyelvű standard ISO-nál nem (3,87 GB), tehát annál ok, ahogyan az MCT-vel letöltött ESD ISO-nál sem. De szükség esetén akár darabolni is lehet.
2. Ha nincsen letöltve az ISO, akkor igen, az MCT-t célszerű használni. Ha le van van, akkor viszont felesleges újra letölteni, elég az előbbi fájlkezelős másolás, vagy a Rufus, amely utóbbi amúgy szintén közvetlenül le tudja tölteni.
3. Nem feltéttel, lehet a HDD / SSD inicializálatlan, particionálatlan, ahogyan pl. gyárilag is. Ha egy előző telepítés miatt MBR, akkor kell törölni a telepítédnél grafikus felületen / parancssorban.
4. Normál esetben nyilván AHCI szerint ugyanúgy HDD és SSD esetében is. Az IDE módnak nem sok értelme van modern gépeknél és OS-eknél, a RAID-nek meg max. akkor, ha célirányosan az kell.
5. Opcionális, de normál esetben nyilván nem szükséges erővel kikapcsolni, azaz maradhat bekapcsolva a Fast Boot.
6. Szintén csak opcionális, de ha már UEFI-s telepítés lesz, akkor normál esetben nyilván maradhat bekapcsolva a Secure Boot.
7. A Windows 10-nél általában natív USB 3.0 támogatás van, tehát annál normál esetben nem létszükséglet telepítésnél USB 2.0 porthoz csatlakoztatni a pendrive-ot, vagy a BIOS-ban az xHCI Hand-off disabled értékkel USB 2.0-sra butítani az USB 3.0 portokat. Ezekre rendszerint inkább a Windows 7-nél lehet szükség, az nem támogatja natívan.
8. Ha már UEFI-s telepítés, akkor nyilván nem létszükséglet a bekapcsolt CSM. De az már hardver-, illetve alaplapfüggő is lehet, hogy melyiknél milyen boot opciók vannak, használható-e egyszerre a CSM + UEFI, vagy csak egyik, másik.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz borix #100841 üzenetére
Érdemes a bios default beállítást betölteni. (vadi új gépnél felesleges)
3. A gyors bootválasztó menüben (F11 v F12) kell az UEFI: kezdetű pendriveot választani..
Mindenképp AHCI legyen. Kivéve ha XP-t, w98-at telepítesz.
5. Alapból ki van kapcsolva (ha be lenne kapcsolva nem érzékel USB-t)
6. Az előbbi módszerrel készített telepítő esetén maradhat bekapcsolva.
CSM mód maradhat bekapcsolva (ekkor van egy NEM-UEFI kezdetű pendrive is a gyors bootmenüben, de mivel nem azt kell választanod így érdektelen..[ Szerkesztve ]
-
-
Geth
veterán
válasz borix #101078 üzenetére
Ööö ha van fogalma, akkor miért nem nézte meg a hibánál linkelt oldalt (amit egyébként a gugli is kiad ha rákeres)? Ott linkelve van az MS leírás is, ahol többféle módszer leírása közül választhat a Credential Guard állítgatására.
Lehet hogy van fogalma, de akkor vagy nem tud keresni, vagy nem tud olvasni, vagy lusta, vagy ezek kombinációja[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz borix #101190 üzenetére
Tehát nem az a baj, hogy 1 percen belül elalszik, hanem hogy nem kel fel Természetesen a helyes reakció ilyenkor a valós probléma megszüntetése, ami lehet pl. gagyi kábel v. átalakító cseréje (sok ilyen DP problémánál a kábel volt a ludas).
Én a beállításokat syncelem/kimentettem/scripteltem, Neked kellemes gyűjtögetést -
Chaser
legenda
válasz borix #101431 üzenetére
nála picit drágább, mint a pár ezer ft-os kulcsok, ellenben kb nulla az arcra esés esélye, több mint 700 értékeléssel a háta mögött, meg fórum tagsággal, már rég híre ment volna ha disznóság van
egyébként meg ugyi, nem hivatalosan, de most is lehet uogradelni 10-re, 8,1-ről minden gépnél sikerült a napokban, tehát elvileg elég venni egy alap w7 licenszet is, onnantól h engedték upgradelni, azt már nem vonják vissza_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Hálózati / IP kamera
- Komoly árengedményt bukott el az Intel a TSMC-nél egy kedvezőtlen mondat után?
- Ukrajnai háború
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Napelem
- Torrent meghívó kunyeráló
- Asszociációs játék. :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest