- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon R6 II vs 5D II színösszehasonlítás
- GoodSpeed: AdGuard Family Plan: Lifetime Subscription akár 9 eszközre!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Apple iPad 11” (A16, 2025) 6/128GB
- joghurt: Skype adatvesztés
- Kalandor: SYNTHONY - Darude Sandstorm (Live from Melbourne)
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
-
-
Zoz
őstag
válasz
Feri1977 #156207 üzenetére
Na azt az F8-at a Win8-nál vette ki a Microsoft, és lett helyette a Shiftes újraindítós módszer.
Na ezért szoktam én telepítés után visszakapcsolni a régi megoldást:bcdedit /set "{current}" bootmenupolicy legacy
Jelen esetben az rajtad már nem segít, próbáld a resetet nyomkodni, miközben elkezd bootolni, idővel hátha észbe kap és beadja a hibaelhárítás menüt.
-
-
-
roseA580
tag
válasz
Feri1977 #156202 üzenetére
Én egy "durva" módszerről tudok:
Egymásután háromszor kapcsold ki a tápot a Windows indulása közben. (laptopnál ki kell venned az akkut is)
Negyedszerre "javítási" módba lép a Windows, ez sajnos eltart egy ideig, utána máris választhatod is a hibakeresési vagy csökkentett, stb. módot!Ui:
Megbízhatatlan gépnél sokszor kellett használnom, szerencsére mostanában nem szorulok már rá. -
tibike8
őstag
válasz
Feri1977 #66732 üzenetére
Nekem rámegy az a nap java. Nem mai gép és SSD sincs. Eléggé testre volt szabva. Sosem az alapokkal használtam a wint és sok minden volt telepítve is. Annyival egyszerűbb azért, hogy a laptopon tudom nézni, hogy mik, hogy voltak belőve és nem kell annyit filózni rajta, de ez már nem az első ilyen szívás...
-
King Unique
titán
válasz
Feri1977 #66518 üzenetére
Nemrég már leírtad, olvastuk...
A Windows.old mappa pedig azért csücsül ott, hogy vissza lehessen állni az előző verzióra, ha esetleg valami gond lenne. De akár halasztani is lehet a funkciófrissítéseket, ami nemrég szintén említve volt. Az előbbit törölni pedig nyilván nem manuális gányolással kell, hanem a lemezkarbantartóval. -
törölt tag
válasz
Feri1977 #44878 üzenetére
Ez a topik összefoglalójában olvasható :
Frissítés után találtam egy Windows.old mappát, hogyan tudom törölni
Windows.old mappát a lemezkarbantartó (disk cleanup; vagy keresésbe beírjuk egyszerűen, hogy cleanmgr.exe) admin funkciójával tudunk törölni teljesen.
Előfordulhat azonban olyan, hogy nem tűnik el, nem tudjuk törölni sehogy, akárhogy átvesszük az "uralmat" felette.Ilyenkor a Settings/update&security/recovery menüjéből kiválasztjuk az Advanced Startupot, majd utána a command promptot. Ezután az alábbiakat kell beírni (esetemben a Windows OS a C meghajtón van, ha valaki máshova telepítette a C betűket értelemszerűen helyettesítheti)
1. lépés:
Cd /d c:\2. lépés
Attrib -r -a -s -h C:\Windows.old /S /D3. lépés:
RD /s Windows.oldEzután beírjuk hogy exit, majd a restartot választjuk, s belépve örömmel konstatálhatjuk, hogy tökéletesen eltűnt a Windows.old mappa.
FIGYELEM! A Windows.old mappa törlésével nem lesz lehetőségünk arra, hogy visszaálljunk egy korábbi verzióra. (30 nap elteltével a mappa automatikusan törlődik)
-
netpeti98
addikt
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Feri1977 #28483 üzenetére
Esetleg "találgatás" helyett léphetnél is valamit, hogy kiderüljön mi okozza a számodra szinte kivárhatatlan késlekedést indítás közben: Soluto – Anti-Frustration Software
Munkas
A hálózati megosztáshoz külön jelszó kerül alapértelmezetten beállításra - a hálózat létrehozásakor fel is hívja a figyelmet, hogy írd le / jegyezd meg a kiírt jelszót, mert másik gépről való hozzáféréskor szükséged lesz rá
-
zoo8800
veterán
válasz
Feri1977 #28483 üzenetére
Csinálj egy tiszta telepítést, azzal minden gond megszűnik! Bizonyíték itt
-
-
-
King Unique
titán
válasz
Feri1977 #28249 üzenetére
+1
ACDSee-t korábban használtam és kedveltem, de mivel fizetős progi és nem feltétlen akarok ezen célra vásárolni / okosítani, így jó nekem az IrfanView is. A Win10 gyári képnézegető max dizájn terén tetszik, de egyszerűen kényelmetlen és primitív...szal az IV felkerül majd oda is. Eddig nem is értem mért nem raktam fel? -
nemethchek19
aktív tag
válasz
Feri1977 #28252 üzenetére
Tehát nem az lenne most a főszempont, hogy valami úton módon képeket tudjak megnyitni akár másik programmal, hanem, hogy kiderítsem mi az oka annak és hogy tudom orvosolni a hibát, hogy a windows alapértelmezett képnézegetőjével nem lehet megnyitni képeket. És eddig ez rendben működött....
A képnézegetővel lehet a gond, vagy felhasználó jogosultsággal kapcsolatos?
Nem szeretném, hogy később ez a hiba kihatással legyen más alkalmazásra is a Win 10-ben,
-
törölt tag
válasz
Feri1977 #28147 üzenetére
Az Edge is egy érdekes állatfaj. Még szeptember környékén panaszkodtam a microsoftnak egy ilyen nyilvános panaszkodós fórumon, hogy nem jegyzi meg az űrlapadatokat. Próbáltak valamivel segíteni, de nem jött össze, aztán annyiban is maradt a dolog. Én (egyéb hibák miatt is) visszatértem a 8.1-re majd 2 hónapja, de a napokban a th2 megjelenését követően kaptam egy email értesítőt, mert egy másik felhasználó ugyanezt a hibát tapasztalta, de th2-re történő frissítést követően!
-
twine
veterán
válasz
Nem kimondottan b@szogatásból kérdem, főleg, hogy mostanában kaptál éppen eleget a topicban,, de pont te "nyerted" meg a kérdést, ami felvetődött bennem:
Ha az emberek ilyen dolgokat használnak, mint "varázslatos codec pack player", meg "bevált alkalmazások"...minek "ezek alá" a zsír új ren'ccer?Mér'nem jó az öreg naftalinszagú kabátoknak a régi fa szekrény(win7)?minek az új "ikea-s csoda" a nagypapa öreg bőrkabátjának?
Szerk.:
Mielőtt félre értitek, nem az adott alkalmazások ellen "szóltam"...valahogy a hsz.-ból nekem az jött le vannak dolgok, amik kiszolgálnak...ezzel nincs is gond...de akkor minek kísérletezni, szídni, és szopni az újjal...hiszen semmi pluszt nem ad(irónia on) mivel filekezelésre tuti hogy commander a nyerő, képnézegetésre varázsview, levelezésre Magyar posta 1.0,,,stb..stb... -
Boonen007
őstag
válasz
Valóban elég hulladék sajnos pedig szívesen feledném a Chrome-ot de ez így használhatatlan ha naponta importálni kell a könyvjelzőket/bezár az app... Képekre IrfanView, videókhoz, MPC-HC, zenét inkább csak youtubeon hallgatok vagy a gyári zenelejátszóval. Skype asztali. A csempéket mondjuk én szeretem.
-
scarabaeus
őstag
-
Apucy01
őstag
válasz
Feri1977 #28017 üzenetére
Szia
kikapcsoltad a lapozófájlt ssd n de kérdezem inek??? 8 gia ramod van azért?? nekem 16 van mégsem kapcsoltam ki ssd n.Kicsit unalmas már ez az igy vigyázzunk az ssd re meg úgy vigyázzunk.
A Flash SSD topicban le van irva feketén fehéren hogy egy átlag user 3 év használat mellet az ssd je irás limitjének a negyedét nem éri el, az ssd vezérlője hamarabb mondja be az unalmast sem mint el érnéd az irási limitet.
nekem egy ADATA SX900 van és nem vár a win olyan sok időt mint amit te irsz szerintem a samud házatályán nézz szét
-
vg
addikt
válasz
Feri1977 #28017 üzenetére
Csúdajó tanács volt.
Amúgy itt van egy a sok közül...
-
kisapa
senior tag
-
UnSkilleD
senior tag
válasz
Feri1977 #28007 üzenetére
az alvó állapont nem egyelő a hibernálással, ez két külön dolog
egyébként meg előforulak olyan programok aminek kell a swap és ha nincs akkor problémáznak ezért szoktak 400MB-1GB pagefile méretet javasolni, ekkora méret mellett nem lesz semmi káros hatása (valószínűleg nagyobb mellett sem)
-
edari
őstag
válasz
Feri1977 #28000 üzenetére
kikapcsolta és jó lett neki, én azt nem tudom hol van, viszont a pagefile-t azaz swap file-t kikapcsoltam, mert ssd-m van ugye és nem tesz jót neki
hibenálás: cmd-be: powercfg -h off (rendszergazdaként kell indítani a cmd-t)
lapozófájl: ebben a formában nagy hülyeség.Amúgy már megint kezded. Ami neked hülyeség, az másnak lehet hasznos.
-
TRob1
veterán
válasz
Feri1977 #27257 üzenetére
Sorold már hogy ennyi teszt után milyen bugok jöttek elő nálad, mik a stabilitás béli problémáid. Konkrétumokat légyszi.
A gyorsasággal meg nehogy már problémáid legyenek, hisz eddig is gyors volt.
(#27261) Szaby59:
Hehe. Nagyobb vesződés még várni 1-2 órát, mint letölteni egy iso-t és újrahúzni egy komplett rendszert? -
TRob1
veterán
válasz
Feri1977 #27253 üzenetére
Sry, de veled valami nem stimmel.
Miért nem használnád soha az Edge-t? És mit vártál, hogy tele lesz mindenféle "szép" színes piktogrammokkal mint anno az msn messenger? Legyen olyan mint egy jól sikerült buli után amit kiteszek? Szép színes, szagos???
A dizájnt tuti nem te fogod meghatározni, bármilyen felhasználó is vagy, vagy bárhogy is fenyegetőzől hogy megy vissza a 7 vagy a 8.1 vagy mittomén (tegyél xp-t, sztem hozzád az illik
)
Stabilan megy nálad vagy nem???
-
edari
őstag
válasz
Feri1977 #27055 üzenetére
Hát vannak bajok.
"Azért kémkednek így meg úgy, hogy a felhasználók problémáit elvileg észrevegyék és megoldják"
Igen, azokat amik több embernél is előfordulnak. Nálad szerintem user error van elég erősen, mert nevetni fogsz, de nálam minden ok.
"tényleg nem érdekel senkit az Edge, mert úgy szar ahogy van"
Én azt használom, elvagyok vele."skype meg amit beletettek megint fejeltős, mert saját sykpe alkalmazást "
Hát ebben kételkedek. Tudod, nem mindenki ért a gépekhez, OS-ekhez, nekik ez áldás."virtualizációs környezetet tettek bele bravo, szerintem ez se érdekel sokunkat.."
Ezt is használom, köszönöm."A cortana mag hab a tortán, akármelyik ügyfelem hozta a gépét szervizbe, mondta életében nem fogja használni, inkább a rendszer lenne használható végre..!"
Ez mindent visz. Tudod, a hülyéknek bármit adhatsz, nekik soha semmi nem lesz jó. Szerintem azt se tudja hogy mire való.
Az a baj veled, hogy azt hiszed hogy egyedül te használod ezt az OS-t. De nem! Még egy pár millióan, és lehet hogy többségük elégedett vele (se te se én nem tudhatjuk). Meg még az is baj, hogy valószínűleg a sok user error miatt szar a géped. Nekem érdekes nincs bajom a w10-el.
Felkéne kelned: nem te vagy a világ közepe, ha csak neked van ennyi bajod, akkor elkéne gondolkozni azon hogy a te készülékedben van a hiba.
-
törölt tag
válasz
Feri1977 #27048 üzenetére
Az a hiszti, hogy az ide írt hozzászólásaid mind ugyanazok, és ez már baromi unalmas. Szerinted csak a Cortana-t javították a TH2-ben, a rendszer meg használhatatlan. Igaz, hogy nincs kiadva, meg nem nagyon olvastál utána, de ezt ismételgetni nagyon tudod. Már egyszer elköszöntél a 10-től, aztán visszajöttél mantrázni.
Rakd vissza a 8.1-et és kész.
-
Grodd
tag
válasz
Feri1977 #27048 üzenetére
"viszont a hibákat és a félkész oprendszert javítsák ajánlom nekik, mert különben visszateszem a 8.1-et, és az is marad"
Ezt remélem olvassák a Microsoft-nál, és most jól összef*sták magukat ijedtükben
Milyen hibákról beszélsz egyébként? Az oprendszer meg miért félkész? (valójában sosem lesz kész, folyamatosan fejlődik, és kerülnek be új feature-ök). Persze ettől egy kicsit folyamatosan "under construction" feelingje lehet az embernek, úgy látom, ez még nem tudatosult a fejekben, szokni kell a Windows as a service modellt. De hát egy autópályán sem tudsz úgy végig menni, hogy egy-egy útszakaszon ne lennének út felújítási / bővítési munkálatok. Zárják le inkább az egészet egy úthiba vagy bővítés esetén, és addig ne adják át a forgalomnak, amíg nem tökéletes és egységes mindenhol az út?
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Feri1977 #27034 üzenetére
Befejezhetnéd a hisztizést, lesznek hibajavítások de azokról nincs changelog. Ha meg ilyen miatt agyvérzést kapsz akkor szomorú lehet az élet. Tedd fel, örülj, majd jön a frissítés. Ha normális géped van, semmi bajod nem lesz. Ha valami ótvar tákolmány, akkor dobd ki az ablakon és vegyél egy rendes gépet...
-
-
Apucy01
őstag
válasz
Feri1977 #26489 üzenetére
Feri!
Nekem pl jobban tetszik és jobban is müködik a w10 mint akár a 7 vagy a 8.1 a satabilitása számomra már már az xp stabilitásához közelit nekem az volt a legjobb op rendszer.
A w10 sem produkál nekem semmi furát se fagyás se kék halál (nem is tudom tud e olyat.)
Nincs összetúrva a rendszer frissül amikor van frissités , és a gép sincsen agyonra tuningolva szerintem jó a w10 . -
bopeti98
őstag
válasz
Feri1977 #26489 üzenetére
Ha még ki sem próbáltad akkor miért elégedetlenkedsz?
Meg az alapból semmit sem jelent, ha egy fórumon sok panasz, mivel akiknek jól működik nem fogják minden nap világgá kürtölni hogy nekik jól működik.Azt meg honnan veszed hogy csak ez a 3 dolog lesz javítva?
Attól hogy csak ezeket emelték ki, még lehet a frissítésbe sok hibajavítás is, csak ezt nem híresztelik annyira mert egy-egy hiba viszonylag kevés embert érint. -
netpeti98
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest