Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pappesz
tag
válasz
Doky586
üzenetére
hmm. nem, mellesleg minden telepítés előtt megszüntetem a partíciót és újat hozok létre. de mind1.
A kérdés a jelenlegi helyzet.
A biosban a bootolásnál ezt kell kiválasztani windows boot manager (ocz vertex3) , hogy bootoljon be a gépem a samsung ssdről. Jelenleg az ocz vertex 3 full üres mégs.
Kérdés, hogyha win7-et tennék felé az ocz-re, létrejönne-e a dual-boot menü, illetve a jelenlegi windows 10 ami a samsgungon van bootolna-e ugyanúgy?
-
rene85
aktív tag
válasz
Doky586
üzenetére
Nemi tampontot kerek meg a 1809es linkedhez... Egyebkent nem az lesz a baj, netkapcsolat nelkul a win7 telepitese utan ugy, hogy csak a chipset drivert tettem fel (+utana ujrainditas) ok volt, amikor a vga drivert tettem fel, az azutani ujrainditasnal mar ugyanaz a fekete kepernyo fogadott. Szoval amd driver, de most a w10-et felteszem net nelkul, meglatjuk mit produkal
-
válasz
Doky586
üzenetére
Miért warez, én is hasonlóan jártam, vettem egy előtelepített mini pc-t, amit legális w10-el hirdettek. Nem gugliztam napokig hogy vajon tényleg legális-e, meg a cég ezt hogyan csinálja, stb. Valszeg. kms volt mert 12 hónapig működött hibátlanul aztán benyögte hogy lejárt. De ez engem addig az 1 évig hidegen hagyott. Nem kutakodtam utána, miért tette, örültem az 1 évnek is, vettem egy home-t rá és ennyi.
-
-
-
válasz
Doky586
üzenetére
Full legális
Windows 7Windows 8.1 Prof volt(most néztem meg, hogy melyik kulcsot használtam ezen a gépen). Aztán jó pár hónapja csináltam egy tiszta Windows 10 Prof telepítést. Megadtam a Windows 8.1 kódját és szépen aktiválta magát, digitálisan is össze volt kötve az accounttal. Múlt héten cseréltem az alaplapot és procit és azóta nem hajlandó aktiválni. Írok majd a supportnak, remélem a kicsi indián megoldja nekem.
-
Dumi86
senior tag
válasz
Doky586
üzenetére
Nálam az a "trükk" hogy csak addig látszik a fiókom microsoft fiók oldalon amig microsoft fiókkal vagyok belépve,ahogy sima helyi fiókkal vagyok eltűnik az oldalról. Szerintem ez úgy tűnik igy a normális. Miért is maradjon benn az előző telepítésből bármi is a microsoft fiókban? Jó ez így .
Elvileg helyi fióknak nem is szabadna látszódni ms fióknál. Szóval az a géped a jó aminél nem látszódik a helyi fiókkal.
-
G33Z@
tag
válasz
Doky586
üzenetére
Tehát ha felrakok mondjuk egy 1703-at (ekkor ugye még nem volt spectre pánik) net nélkül és kilövöm a frissítéseket, akkor is? Tudom nem ajánlott nem a lefrissebbet használni, de ha lehet nem vállalok inkább teljesítmény vesztést. Jelenleg 1709 van frissítések nélkül, de proci-alaplap-vga váltáson vagyok túl, illene alá egy telepítés.
-
törölt tag
válasz
Doky586
üzenetére
Kétlem, hogy egy Blue vagy Green sorozatú merevlemeznek nagyobb sokk lenne a napi 5-10 "lekapcsolás", mint a sok éves folyamatos üzem.
A lekapcsolás azért van idézőjelben, mert ez inkább egy alacsonyabb energiaszint azaz készenléti helyzet, az általad javasolt teljes áramtalanítástól eltérően, ami ugye szerinted sem olyan egyszerű, hogy fogom magam és elveszem tőle a tápot amikor ahhoz támad kedvem.
+++
Most jobban odafigyeltem. Ma eddig kb. 3-4 órát használtam a gépet és egyszer sem kapcsolt vissza "magától".
-
törölt tag
válasz
Doky586
üzenetére
Jó eséllyel tovább fog működni egy naponta 3-5 alkalommal 5-10 percre bekapcsolt merevlemez, mint amelyik folyamatosan megy.
A NAS-ként használtak SSD-k, de még nekik sem kell 0-24-ben működni, néha alszom, időnként itthon se vagyok, filmet is legfeljebb 2-3 órát nézek naponta.
-
-
törölt tag
válasz
Doky586
üzenetére
Pedig elég egyszerű:
A PC-ben 2 db SSD (rendszer és download/install könyvtár + SMB a médialejátszóknak), 2 db winchester (háttértár) van.
A 2 db háttértérként használt winchester az estek 99.9%-ában feleslegesen pörögne.
Lehetne USB-s is, de akkor ott lógnának a vezetékek, ki/be kapcsolgatni kellene, plusz USB dobozok, tápegység, elosztó, hely az asztalon …
Fél évvel ezelőtt még csak 1 Mbites internet volt elérhető, a gép non-stop ment.
Filmnézés közben is feleslegesen pörögnének a winchesterek.
Internet böngészés közben is.
… és sok más estben.
Néha tényleg visszakapcsolja valamelyik nagyokos mindent tudni akaró program, de ez viszonylag ritka.+ ahogy előttem is írták a CSEND!
Nem a Föld sanyarú helyzetét szeretném megoldani vagy a villanyszámlámat csökkenteni.
-
válasz
Doky586
üzenetére
Azert Te is erzed hogy ez az elolapi kapcsolo kicsit durva megoldas.
En konkretan ugyanezzel a hibaval kinlodtam, a w10 nalam 10 percenkent ebresztgette a hattertarakat. Az egyik szerencsetln hdd a smart szerint mar tobb 1000 inditason van tul. Itt a topikba kaptam olyan tippet hogy lehet hogy valami green szeria es maga a vinyo tehet errol, hat nem mert ugyanazon pc-n atbootolva linuxba, ha nem piszkalom a hdd-t akkor napokig beken hagyja. Tehat nem a szerencsetlen hdd tehet errol hanem a win.
Nalam is minden feleslges lemezmuvelet ki van love, indexeles stb, sot az ntfs naplozasok se lehet az oka leven fat32 a fajlrendszer. Akkor minek ebresztgeti? -
törölt tag
válasz
Doky586
üzenetére
Többen linkeltünk cikkeket és leírtuk user profilmappába töröl bele hiba esetén: Dokumentumok, képek, zenék, videók, letöltések. Windows.old-ban is hiányzik. Insider feedbackben korábban jelezték többen, mégis kiadták.
Én megúsztam, backup mindig van, a OneDrive mappavédelem is bekapcsolva ezzel Asztal, Doksik, Képek felhősítve is. Másik gépen beállítottam 90 nap halasztást a frissítésre. Egyébként is érdemes csúsztatni, kiadáskor egyre több probléma van és várni kell pár hónapnyi foltozást amire elfogadható lesz.
-
gduck
addikt
válasz
Doky586
üzenetére
Nem értem a válaszodat... Tudom hogy kezdetek óta ezt csinálja, de nem tudom az MS mi jogon kapcsolja ezt ÁLLANDÓAN ki! Ráadásul az eddigi összes Windows verzió közül, a Win10-nél a legfontosabb egy használható rendszer visszaállítási pont megléte! Az előző verziókat bármilyen halálból visszahoztam, de a Win10 csodákra képes

Újszülött?! 30 éve számítógépekkel foglalkozom!

-
törölt tag
válasz
Doky586
üzenetére
Tévedésben vagy, ha azt gondolod, hogy más nemzetek tagjai között nem fordul elő olyan, akiről írtál.
Magyar vagyok, de például rám sem igaz, amit degradálóan megfogalmaztál. Járj nyitott szemmel a világban s észre fogod venni: értelmetlen a magyarok szapulása, az emberek egy része ugyanis nemzeti hovatartozástól függetlenül cselekszik jót avagy rosszat.
-
Pierre75
senior tag
válasz
Doky586
üzenetére
"Ha 10 nap után magától törli akkor minek siettetni..?"
Mert elmorzézik egy darabig míg törli, ezért jobb ha én választom meg az időt, mikor tegye azt."A havifrissítéskor se látok nagy növekedést, igaz nem az a típus vagyok aki 2-3 GB növekménytől berezel, így nekem elég negyedévente a lemezkarbantartó.. "
Más pedig nem szereti látni, ha hízik és dagad az MS és tesz ez ellen. Mert ugye a win szemete x GB/hó, aztán más driverek is frissítik magukat, de a régi szemetüket ott hagyják, ami újabb és újabb GB. És bár örvendetes, ha vki elfér 120GB SSD, de én pl szeretném másra is használni azt a tárhelyet, ahelyett, hogy ez a digitalis szemét terpeszkedjen... -
törölt tag
válasz
Doky586
üzenetére
De, a havi frissítések maradéka volt a kolléga által betett képen. Ki is volt jelölve és alatta a leírás a WU frissítések másolatát gyűjtögeti a rendszer. Egyáltalán nem a féléves nagy frissítés maradéka az. Az lejjebb szokott lenni a karbantartó listában. Amit szintén lehet egy füst alatt törölni, ha tudod úgysem állsz vissza előző verzióra.
Másrészt a kolléga világosan jelezte karbantartózni akar és törölheti-e nyugodtan, akkor arról van szó és nem kell térítésbe kezdeni, hogy miért fáj neki 8,6 GB szemét.
-
Cs1csó
titán
válasz
Doky586
üzenetére
Nem használom a Windows féle képek-videók stb. megoldást A "D"-n saját mappaszerkezetem van, plusz a nagy gépen SOHA nem csinálok belső upgrade-t. Csak tiszta telepítés. A régi gyenge netezős - torrent is fut rajta - gépen csináltam belső upgrade-et de ott nem volt gond.
Alapvetően elég fapadosan használom a Windows-t, nem viszem túlzásba a különböző megoldásaik használatát, persze attól még szeretem ha naprakész legfrissebb Windows van fent. -
TRob1
veterán
válasz
Doky586
üzenetére
Lemezkarbantartó-ra gondolt, csak nem azt írta.

(#86719) GhostPetya:
Próbáltál hozzá újabb vagy régebbi drivereket feltenni?(#86702) pendre54:
Nálam jobb klikkre Sötét színekkel is látszódik minden. -
Geth
veterán
válasz
Doky586
üzenetére
Mondjuk egy Win10 telepitő, amiben kicseréltem a boot.wim-et okosabbra.
Bebootol a PE, megcsinálom amit kell, utána még a setupot is el lehet indítani, ha az jön ki, hogy újra kell rakni
Én magamnak csináltam "okosabb" PE-t, biztos nem annyira sokoldalú, de eddig elég volt.Amúgy olyan már volt, hogy nem volt nálam pendrive se, csak a kezembe nyomtak egy telepítőt.
Hely volt, setup bebootolt, command prompt, aztán robocopyval kimásoltam profilt, programdatat, szokásos dolgokat, aztán ment a radír
Nem volt kényelmes, de nem veszett el semmi.A hálózat egyébként onnan jött (mert nem értetted), hogy ott ez a szokás, PE bootol be, utána samba share-ről indul a telepítés. RAM-ba azért az install.wim-et nem tölteném át...
-
adika4444
addikt
válasz
Doky586
üzenetére
Hali!
Köszi, egy USB2-essel gyorsan ki is próbáltam. A telepítő elindul, a WinPE sajnos problémázik, mert bár elindul, de nem tölt be rendesen, szerintem hibásan másolódott át.
Továbbá a BIOS csak External drive és external drive 2-ként mutatja, a címkéket nem mutatja, de végül rájöttem erre is. -
Orionk
senior tag
válasz
Doky586
üzenetére
Huh...
Igazából arra gondoltam a kérdésemmel, hogy Rufussal, amikor csinálom a telepítőt a pendrive-ra, akkor Target systemnek az UEFI-t választom, de ahhoz ki kell választani, hogy a partition scheme GPT ,vagy MBR legyen és ezt nem tudom eldönteni, hogy GPT, vagy MBR ?
Ez lenne a kérdésem.
Azt nem tudom, hogy Te mire gondoltál, pedig elolvastam, amit írtál többször.

Te a partícionálásról írsz. Azt én úgy szoktam csinálni, hogy amikor beindul a Win telepítő, akkor a meglévő partíciókat törlöm és újra leválasztok magamnak kb. 120GB-ot a Win és későbbi telepítési partíciónak és a többi másik partíció a megmaradt helyből. -
-
TRob1
veterán
válasz
Doky586
üzenetére
Mit szívtak?
Akik szívtak, azok meg kb a véglegessel is szívtak. Ahogy mindig is voltak minden verzióval akik szívtak. A tavaszi koraival sem volt semmi szívás sokaknál. Ellenben a véglegesekkel meg már többször is volt nagyon sok embernél szívás világszerte. Nem véletlenül rettegik sokan az újabb és újabb hivatalos updateket.Én amúgy elkapkodom ahogy mindig is tettem (szívás nélkül). Szerintem nálam most is jó lesz az éppen futó frissítés.(kopp-kopp)

-
mpo
veterán
válasz
Doky586
üzenetére
Gyári Win 10 lemezről bootoltam, hibajavítás, indítási javítás.
Nem sikerült neki.Itt az MS support oldalon hosszan írják mit kellene csinálnom.
[link]
Ez lenne a jobb vagy az újratelepítés. Ez a Vaio gomb hardveresen be van kötve, ha megnyomásra elindítja a gépet, csak már nincs se recovery se semmi Sony által telepített program.
Nem vagyok biztos benne, ha újratelepítem, el fog indulni a Windows. -
-
King Unique
titán
válasz
Doky586
üzenetére
Ja, értem...
A pendrive-oknál meg ki tudja, mert mint az imént kiderült a híres (hírhedt) k betűs gyártó modelljeiről van szó és azoknál azért nem lenne annyira elképzelhetetlen.(#85877) copass:
Egy 8 GB-os pendrive valóban nem akkora extra manapság, az igaz. De azért az sem indokolt, hogy az MCT eleve min. 8 GB-osat kér egy rendszerint max. 3,5 GB körüli 64 bites ESD ISO-hoz is. A pendrive-nak pedig nem feltétlen kell ahhoz rossznak lennie, hogy az előbbi válaszban linkelt hibák előforduljanak. Plusz Windows To Go rendszeren nem is tudtam használni az MCT-t, mert kapásból hibaüzenetet dobott. Igaz külső programmal lett létrehozva, mivel a beépített eszköz csak Enterprise ISO-val engedi. -
King Unique
titán
válasz
Doky586
üzenetére
Amit mondasz, az kizárólag az UEFI_NTFS opció használatánál van, ellenben a normál kiírási módoknál nincsen ilyen. Ráadásul az előbbi csak az Integrált ISO-knál indokolt, mert a normál képfájloknál nem nagyobb az install.esd / wim mérete 4 GB-nál. De egyébként még az előbbinél sem nagyon írnak sehol olyat, hogy X hetes időkorláthoz lenne kötve az úgy elkészített telepítési adathordozó használata...
(#85871) copass:
Vagy nem fog, mert bele lehet futni vele pl. ilyen és ilyen problémákba is... Meg ugye azzal már meglévő ISO-t nem lehet használni, hanem eleve újból letölti az egészet, ami lassabb internetnél nyilván eltarthat egy ideig. Plusz pendrive-ból is min. 8 GB-os kell hozzá, ellenben egy 64 bites ESD ISO rárakható egy 4 GB-osra is fájlkezelős másolással, vagy pl. a Rufus használatával. -
King Unique
titán
válasz
Doky586
üzenetére
Viszont a StatCounter szerint globális viszonylatban már nem.

Ott jelenleg 48,18% a Windows 10, 38,65% a Windows 7 és 3,06% az XP...

De mondjuk XP-ből még így is sok az a 3,06%, inkább jobb lenne a 0,3, vagy lehetőleg még kevesebb (0)...

-
Cs1csó
titán
válasz
Doky586
üzenetére
A tendenciákat nézve 5-10 év és egyeduralkodó lesz a Windows 10 BÁR az Xp egyfajta stagnálását nem értem, igaz, ez Magyarország és itt sok az elképesztően régi gép és az elképesztően felelőtlen minimális biztonságtudattal bíró felhasználó.
Előbb utóbb ezeknek is vége mivel az újabb hardverek már sokszor nem is támogatják az Xp-t és ha a régi vasak kihalnak akkor nem marad más mint a Windows 10.
-
Cs1csó
titán
válasz
Doky586
üzenetére
Isten ments! Csak VLC Media Player-t az MINDENT lejátszott idáig amivel találkozott.
Amúgy most a képen amit linkeltem számoltam össze hogy 24 db VC++ van de amit én futtato AIO az csak 18-at telepít ( azaz 9 párt x86 és x64-est ahogy nézem a maradék 3 párt azt a FIFA 18 rakta fel.)
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Doky586
üzenetére
Ne hanyagoljak mert a tema roppant erdekes (igaz Kekes teljesen vakon van).
Azt nem veszik figyelembe a felek, hogy elsosorban uzleti os a windows es mint ilyennek a biztonsag az elso. Azt sem, hogy rengeten irnak uzleti alkalmazasokat es drivereket ra ipari felhasznalasu termekekhez. Ha kiderul egy funkciorol egy fejleszto altal hogy nem a dokumentaltaknak megfeleloen mukodik bizonyos esetben, akkor megeshet hogy komplett modulokat kell atirni, ez nem megy havi frissitesben.
Ezert van ilyen gyakori kiadas, mert nem kell olyan sokat varni. Pont a felhasznalokert van az egesz😉
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Doky586
üzenetére
Az adott kapcsolatnál tudod beállítani, nincs ilyen önálló menüpont, azért nincs találat.
(#85123) zsoltee10
Pont ezért szint kizárólag USB -set forgalmaznak, dvd set is lehet venni, de azt külön rendelésre szerzik be.
Lévén az optikai drive lassan kihal, usb meg mindenütt van, és telepíteni egy 2.0 asból is lehet, sőt talán biztosabb is.(#85125) galaxys80
Vagy google, vagy a mac os fóruma : [link]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- One mobilszolgáltatások
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Óra topik
- EAFC 26
- Milyen monitort vegyek?
- Torrent meghívó kunyeráló
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Airmsen YW500 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD ASUS ROG STRIX RTX 3070Ti 8GB Zalman Z1 PLUS 750W
- PlaySation 5 Slim // Bontatlan /// 27% Áfás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman T4 Plus ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest