Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Mennyire stabil az Insider, és általánosságban mennyire kompatibilis a régebbi programokkal? Gondolkozom azon, hogy mivel a "main" Windows 8.1 rendszerem már gyengélkedik, egyből Win 10-re cseréljem le azt. Nincs itthon egy felesleges merevlemezem, hogy két rendszerem lehessen egy időben.
(+ bízom abban, hogy az Insideresek talán majd kapnak valami kedvezményt, ha kijön a kész rendszer... -> yep, a win 8-am nem jogtiszta , de ha kijön a 10 akkor már szeretnék megtisztulni.)[ Szerkesztve ]
-
AeSDé Team
őstag
-
AeSDé Team
őstag
Szaisztok
!
Frissítettem Win 8.1 Pro-ról Win 10 Pro-ra, a rendszer magától aktivált, itt nem volt baj. Viszont azóta néha a boot logónál megáll a rendszer, ha elindul akkor is nagyon lassan bootol be, lomha az egész, és eddig játékokban sem tűnt túl stabilnak, pl. GTA V folyamatosan kifagyasztja 1-2 perc után.Emiatt szeretnék egy tiszta telepítést csinálni, honnan szerezhetek x64 Pro lemezképet (nem torrentről gondolom) és hogyan tudnám megoldani hogy a mostani aktivációmat átvihessem arra? Helyi fiókom van, és nem szeretném Microsoft accra átvinni a dolgot, de ha csak úgy lehetne akkor megcsinálom.
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok! Olyan problémám van hogy ha működés közben a monitorom kikapcsolom, majd vissza, akkor a gép hibásan érzékeli és a felbontást leveszi FullHD-ről a létező legkisebbre, ezzel totális káoszt okozva az asztalon gondosan elrendezgetett ikonjaim között.
Mi lehetne megoldás erre, nem tudnám lefixálni az ikonok pozicióját például? Elég sok dolog van az asztalon, és nagyon idegesítő tud lenni, ha mindent újra szét kell válogatnom.[ Szerkesztve ]
-
AeSDé Team
őstag
Az energiagazdálkodási beállításoknál ki lehet kapcsolni a gyorsindítást (vagy valami hasonló neve van), ami Win 10 esetében alapból be van kapcsolva. A funkció hasonlít a hibernálásra, adatot tárol el merevlemezre lekapcsoláskor, hogy utána gyorsabban álljon fel a rendszer. A hátránya hogy jelentősen megnöveli a lekapcsolási időt, ahogy írtátok. Nálam alap hogy telelítés után azonnal letiltom, mert zavar.
-
AeSDé Team
őstag
Erre valami tipp? Még mindig csinálja
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Mi lehet az a nagy update amit már vagy 15 perce telepít a masinám? Az a fekete kép fogad amit 8.1-ről 10-re frissítéskor láthattunk, a "Windows frissítése", "A gép többször is újra fog indulni" feliratokkal és középen a nagy százalékjellel. -
AeSDé Team
őstag
válasz King Unique #39411 üzenetére
Nem vagyok insider, simán csak szólt hogy indítsak újra mert valamit frissítene. Jelenthet ez nekem bármi újat vagy teljesen lényegtelen?
Mostanra ért el 20%-ig, nem valami gyors.[ Szerkesztve ]
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok
A gépelés közbeni touchpadra és trackpiontra vonatkozó "blokkolást" hogyan lehet kikapcsolni? Gépeléskor nagyon hasznos ez mechanizmus de a játékot lehetetlenné teszi, ha megnyomok pár gombot akkor használhatatlanná válik az egér. -
AeSDé Team
őstag
válasz AeSDé Team #39865 üzenetére
Közben meglett, máshová dugták mint gondoltam
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Virtualizációt szeretnék használni Dell E5430 laptopomon és a BIOS-ban engedélyezve is van a technológia, de Windows alatt nézve azt írja hogy Supported, Disabled. Virtuális gépet sem tudok futtatni.Egyszer már eljátszotta ezt velem az asztali PC-m és nem találtam rá megoldást, a rendszer újratelepítése oldotta meg a problémát. Most pontosan ugyan az történik a laptopommal. Ti esetleg tudtok rá valamit?
[ Szerkesztve ]
-
AeSDé Team
őstag
válasz AeSDé Team #42169 üzenetére
Jó lett!
Avast minden védelem véglegesen OFF, reboot, és láss csodát, VT Enabled.
Utána védelmek vissza, újabb reboot, VT még mindig működik. -
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Pár hónapja SSD-re váltottam és nagyon elégedett vagyok a sebességével, de azt vettem észre hogy amikor lomtárat ürítek vagy megnyitom a fájlkezelőt akkor a gép felpörgeti a 2 db merevlemezemet ami hosszú másodpercekig is eltarthat, és csak azután hajtja végre a kívánt utasítást. Ez még akkor is megtörténik ha az adott műveletnek semmi köze a HDD-khez, például az asztalról töröltem egy fájlt, vagy egy C-n lévő mappához szeretnék hozzáférni.
Ki lehet ezt iktatni valahogy?
A merevlemezek leállását nem szeretném letiltani, szeretem hogy ha leállnak és szépen csendben maradnak amikor nem használom őket. Emellett talán az élettartamukat is javíthatná, különösen akkor, ha a gép nem pörgetné fel őket állandóan. -
AeSDé Team
őstag
Mi jött ki mostanában?
Ma már harmadszorra nyomja végig a laptopom a windows updatet, kikapcsolnám, de Windows előkészítése van, jelenleg már 15-20 perce... és mindig a legjobbkor jön.Tudom valahogy erőltetni a frissítés nélküli leállítást akkor amikor a leállítások gomb azt írja hogy "Frissítés és leállítás"? Néha van hogy menni kell, és olyankor a laptop nem szeret táskában rázkódva frissíteni.
[ Szerkesztve ]
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Mostanában sokat dolgozom Linuxon, és nagyon szeretem hogy ha kijelölök valamit akkor azt egy secondary vágólapra lementi, és középső egérgombbal beilleszthetem formázatlan szövegként. Megoldható ugyan ez windows alatt?
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Mivel érhetném el legegyszerűbben hogy legyen egy mikrofonként érzékelt eszközöm, ami valójában az audio kimenetemet érzékeli mikrofon bemenetként? Szoftveres megoldás kellene.
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Van néhány olyan programom amit valamiért nem lát az indexelő, ha beírom például a keresésbe hogy "Origin", akkor semmi sem történik.
Van valami mód arra hogy ezeket a dolgokat manuálisan hozzáadhassam? -
AeSDé Team
őstag
Amikor virtuális gépen futtatnék Win 10-et, de nekiáll órákon át updatelni, az az érzés felbecsülhetetlen...
Semmilyen mód sincs arra, hogy egyszerűen kikapcsoljuk a frissítéseket? Bármilyen brute force megoldás jó lenne.
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Teljesen rászoktam a Windows + számgombok használatára, könnyebbé teszik a programok megnyitását.
Az viszont zavar, hogy ha már nyitva van valami, akkor ahelyett hogy arra váltana, nyit belőle még egyet. Mintha ez régen nem így lett volna..Át lehet ezt állítani valahogyan?
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Ubuntut telepítettem Windows 10 mellé, úgy hogy előtte manuálisan shrinkeltem az NTFS partíciót Windows alól, az Ubuntu nem piszkált bele, csak mellé települt.
Azóta néha random kékhalált kapok "critical process died" üzenettel. CHKDSK szerint minden oké, vajon mivel próbálkozhatnék még?[ Szerkesztve ]
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Létezik valami Windowsos alternatíva a KDE Wallet / GnomeKeyring által kínált szolgáltatásokra?
Elsősorban az lenne a fontos, hogy a Google Chrome által tárolt adatok egy titkosított konténerben legyenek, és jelszóval lehessen csak hozzájuk férni / a böngészőt elindítani.[ Szerkesztve ]
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Windows 10 Pro
64 bit
version: 1703
build: 15063.608Fenti paraméterekkel rendelkező rendszerem nagyjából 1 éve egy frissítési loop-ba került, néha megpróbálja magát frissíteni, majd sikertelen -> reboot -> frissítések visszavonása -> reboot, és emiatt kb. 20-30 percig vesztegel a számítógép.
Szeretném ebből kihúzni a rendszert, és felfrissíteni a legújabb Windows 10-re.Hiba logokat hol érdemes keresgélni? Rá lehet vajon jönni arra, hogy hol akad el a frissítés?
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Van egy HP x360 1030 G3 notebook-om, amelyben van egy 256GB-os SSD. Az erre gyárilag telepített Windows 10 valamilyen csoda módon BitLocker-rel van letitkosítva, a gép beindításakor azonban mégsem kell megadnom semmilyen jelszót. Itt valamilyen hardveres kulcs szagot érzek.
Na most én szeretném lecserélni az említett SSD-t egy nagyobb, 512GB-osra. Ez esetben elég, ha valamilyen eszközzel (pl. Macrium Reflect, vagy dd ) egy image-et csinálok a régi SSD-ről, majd azt visszaállítom az újra, vagy így megtörik majd a mágia és nem lesz képes bebootolni a titkosított rendszer?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest