- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kalandor: SYNTHONY - Darude Sandstorm (Live from Melbourne)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nyuszit otthonra, kedvencnek!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
De írtam hogy nem fogok máshol belépni, nem akarom más gépen használni a beállításaim. Másrészt a téma (az meg mi amúgy?) , nyelvi beállítások, egér logitech, setpoint alatt vannak a beállítások. Szóval ezekre nekem nincs szükségem. Szóval elegendő amit a chrome szinkronizál.
Már korábban beszúrtam képet, a netplwiz után látszik ahogy kiszedtem a pipát. Most addig baszkódtam a gépházban valamivel, hogy ki tudtam kapcsolni az MS fiókot, vagy jobban mondva azt állítottam be hogy helyi fiók legyen aktív. Így most amikor indítom a gépet bejön egy ablak, lent a bal sarokban 2db különböző, a nevemre szóló fiók látszik. A legelső, ami próbál beléptetni, még mindig a MS, de ott hiába írom be a jelszót, azt írja név vagy jelszó nem megfelelő. Mondjuk névnek nem tudom mit kéne beírni, eddig csak jelszót kért mindig. De mindegy is, a másik, szintén a nevemre szóló fióknak tűnő valamire kattintva csak ott a gomb hogy bejelentkezés, és ha rányomok akkor belép. Eddig félsiker. Mit kell még tenni, hogy azt a másik fiókot ne kelljen kiválasztani és ne kelljen a bejelentkezés gombra nyomni? -
dethroner
veterán
Te se érted akkor amit én írok. Nincs szükségem hogy az OS beállításokat elmentse akármi. Nem kell. Ezért írtam, hogy bőven elég ha a böngésző elmenti a könyvjezőket és jelszavakat, másra nincs szükségem.
De ezzel továbbra se vagyok előrébb, még mindig nem tudta senki megmondani, miért nem akar jelszó/pinkód nélkül betölteni a rendszer. -
-
-
dethroner
veterán
Én már nem tudom ki kivel van ebben a történetben. Amikor bekapcsolom a gépet 2 különböző módon tudok belépni, pin, vagy jelszó. És mindkettőnek van külön kis figurája a bejelentkező képernyőn. Ha a gépházban kikapcsolom a pint és jelszót is, akkor a következő induláskor úgy jön be hogy egyből azt írja hibás a jelszó és adjam meg helyesen. Tehát a pin kódot el tudom tüntetni, de jelszót mindenféleképpen kér. És itt most egyáltalán nem tudom miért fontos hogy a local vagy MS fiók. Mi haszna van a MS fióknak, kell ez nekem egyáltalán?
-
-
-
Kékes525
félisten
"A SUSE az egyik legelterjedtebb Linux-disztribúció, amelyet Németországban készítenek. A cég a Novell tulajdona, melyet az Attachmate Group később felvásárolt."
"On 15 September 2014, the British firm Micro Focus International announced that it would acquire the Attachmate Group for US$1.2 billion in shares.[21][22]"
-
Én használtam linuxot laptopon, meg asztalin is, de mivel játékok nem mennek rajta, így marad a windows.
Sőt, a G25 beállításai is nagyon nem ment linux alatt, pedig volt hozzá leírás, mit hogyan kell.
Pedig ha menne rajta, meg a játlékvezérlők is már régen linux alatt lennék...Amúgy meg vagy egy Elementary Os vagy Linux Mint lenne fent.
-
Dragon3000
nagyúr
PL macrium reflect, csak ha begépelem kézzel az adott megosztás elérési útvonalát vagy a tallózás, de egy ilyen alap dolognál ne kelljen már azért nekem irkálgatnom, mert az ms szoftverében az alap hálózat felderítés nem találja a másik gépet.
A másik írásodban lévő linket majd megnézem és csak jutok vele valamire, amúgy egyik gépen se turkáltam a regeditben, nem tiltottam le semmilyen szolgáltatást, mint amit sokan szoktak, mindkettő cd kulccsal van aktiválva, így az aktívátoros hülyeségek is ki vannak védve. Minden eszköznek a routerben van fix ip beállítva.
-
-
törölt tag
Ha a Microsoft kapacitását nem haladja meg, esetleg lehetne opciót tenni rá és mindenki beállítja magának amilyenre szeretné. Én egységesre, te felemásra és mindenki örül.
Sőt, én elhagynám a Win8-ból itt maradt bal felső sarokban megjelenő hangerőt, (és a tenyérnyi bannert) és átraknám jobb alsó sarokba diszkréten a system tray-nél ahol amúgyis ott a hangerő ikonja. Ha arra kattintok szépen diszkréten ott jobb alsó sarokban jön fel a csúszka, csak sajnos az alapértelmezett a bal felső banner azt hozzák elő a billentyűzetem multimédia gombjai és egerem gombjai is. Mostani formájában teljesen zavaróan takarja ki a böngésző vagy más program gombjait és idegesítő csak egy egységet változtatnál aztán várhatsz 3-4 mp-t mire eltűnik. Buta design. -
Pedig azt hittem, van valami konkrét infód, mert felháborodtál, amiért valaki összemosta a MS ingyenes supportját a fizetőssel.
Ez az összemosás szerintem azért történhetett meg, mert az ügyfélszolgálatos hölgy az elején kiderítette, hogy a support "garanciális" lesz, tehát ingyenes, mivel egy MS frissítés okozta. Így joggal feltételezhető, hogy a hiba kijavítása nem az ingyenes (jelen esetben hozzánemértő), hanem a fizetős (hozzáértő) csatornán fog folyni, mivel a ms vállalása, hogy ennek költségét nem hárítja az userre. Ennek ellenére a hölgy nem kapcsolt át a fizetős (hozzáértő) csatornára, hanem ő maradt az ügyintéző, tehát joggal feltételezték a fentebb írók, hogy valószínűleg ő intézheti a fizetős supportot is.(#104974) csicso82
OK, köszi! -
Ha nem a frissítés okozta volna a problémát, tehát ha a support fizetős, akkor az ügyfélszolgálatos hölgy átkapcsolt volna egy másik, nagyobb tudású szakértőhöz? Vagy ugyanúgy ő intézte volna, csak a "Sokkal Hozzáértőbb" gombot nyomta volna meg magán?
Hogyan működik a fizetős support?
-
Ejelhar
senior tag
Csak nekem ez furcsa, Windows 7 alatt -szinte- lehetett vakon bízni az OS frissítésekben, de -ebben a véleményben persze vastagon benne van a közvélekedés hatása is az előző malőrök okán- a Windows 10 update nálam elég korán visszaigazolta jónak egyáltalán nem mondható hírét, egy hónapon belül
-
Ejelhar
senior tag
Nem, hanem valamiért úgy gondolta, hogy hibás/nem használható a "Zoli" nevű felhasználó profilja.
Ilyenkor az adott felhasználót egy átmeneti profillal lépteti be (tehát a beállítások ugranak, beleértve az alkalmazásokét is), vagyis olyan mint a legelső bejelentkezéskor friss telepítés után.De nincs vész, mert egy újabb újraindítás után már benyalta a létező profilt.
Nincs egy hónapja, hogy átálltam Windows 10-re, de kezdem sejteni miért kritizálják a népek ennek az OS-nek a frissítéseit. Windows 7 alatt soha nem futottam bele ilyenbe, nem ehhez szoktam hozzá. -
Cr00py
senior tag
Valóban.
Viszont nem csak nálam létezik ez a start menüs dolog, sokan panaszkodtak hasonlóra. + van még pár érdekesség, amik ugyan apróságok, de néha nem akarnak működni, hiába kattintok rá, de ezen már túl tettem magam, nem is idegesít.
Maga a rendszer ilyen, valakinél megy, valakinél nem.
NIncs 2 ugyanolyan pc, illetve különböző programokat/ drivereket használunk.
Értem én, hogy szinte lehetetlen ennyi mindent tesztelni..de ahelyett, hogy telenyomnák mindenféle szükségtelen hülyeséggel, legalább az ilyen alap dolgokra figyelhetnének.
Mac-hez szoktam, az működik..ezzel meg csak a baj van.
btw Próbáltam már MCT-vel clean installt, avagy a vásárolt dobozos win-t feltelepíteni, majd azt frissíteni ( mert az csak az akkor elérhető legfrissebb verziót tartalmazza. ) de így is- úgy is belefutottam már ilyen hasonló furcsaságokba.
Pedig nincs semmi extra a gépen, szükséges driverek + mivel custom vizezve van minden, ezért az ahoz szükséges programok. Az biztos nem okozza, mert sokaknál működik + próbáltam már nélküle is. Egyszerűen ilyen a win, el kell fogadni.
Majd most, hogy nem fél évente szórják ki a "jobbnál jobb" frissítéseket, meglátjuk, hátha javul a helyzet kicsit.
-
OK bocsi ezen átsiklottam. tehát ahol be kell írni a jelszavamat ott a felhasználó nevem jelenik meg nem az email címem.
Másrészről hiába erőlteted ezt a jelszó dolgot, harmadszor írom le, hogy megpróbáltam jelszóval is, úgy sem ment. Viszont ha újra bejelölöm, hogy csak felhasználónévvel és jelszóval engedjen be, akkor is csak a PIN-el tudok belépni, Jelszóval nem! Tehát tudok olvasni és tudom mi az a jelszó, csak éppen azzal semmiféle opció mellett nem enged be. Lehet, hogy hiba volt a PIN beállítása, eddig nem használtam és gondom sem volt ezzel... -
-
Én értem, de mint már írtam neked, először a jelszavas változatot próbáltam és az sem működött.
Mindegy, a beállító ablakban vissza tettem a pipát a jelszavas bejelentkezéshez és azóta bejelentkezéskor nincs két fiók...
Amúgy, a bejelentkezéshez most is a pin-t kéri nem a jelszót..... -
-
Kékes525
félisten
"Tehát a portabilitás semmit nem számít biztonság szempontjából. Örülök hogy végre Te is eljutottál ugyanerre a következtetésre "
Miért erőlteted?
Írtam, hogy nem erre reagáltam.
"Pontosan"
Örülök, hogy egyetértesz. Tehet eljutottunk odáig, hogy annak semmi jelentősége, hogy teli szemetelheti a rendszert, mert az csak elvi lehetőség, mert ilyen alapon a Windows 10 is lehetne a legrosszabb malware.
-
Kékes525
félisten
Na még egyszer. Biztonság szempontjából igen. Ezt nem vitatom, de nem is arra reagáltam, hanem a "mi lenne ha" jellegű hozzáfüzésedre reagáltam. "Könnyen belátható, hogy ha egy ügyes kis portable progi adminként azt csinál amit akar, akkor semmit nem számít hogy a bezárás után nem fut. Addigra már teleszórhatta akármivel a rendszert"
Írtam a protable előnyeit. A válaszom lényege pedig ez volt: "Ha nem ezt valósítja meg a fejlesztő, akkor az az eredeti protable filozófiájával szembe megy. Ilyen alapon bármilyen másik programra is bármit rá lehetne fogni. Bármelyik Windows patch is lehetne a legrosszabb malware. Ettől még nem nevezzük annak."
-
Kékes525
félisten
"A portable is tele tudja írni a reg bizonyos részeit (ez utólag részben szemétnek tekinthető)."
Igen, ritka esetben, de általában nem teszi.
"Mivel nem használja a gazdaszámítógép Registrybeállításait, ezért olyan gépeken is futtatni lehet ezeket a programokat, ahol a felhasználó nem rendelkezik Admin jogok-kal"
"Ha adminként fut, akkor bármit megcsinálhat"
Ez milyen indok? Bármelyik program bármit megcsinálhat, ha adminként fut.
Egy biztos, hogy mivel függvénykönyvtárakat nem igényel, ezért könnyebben futtatható.
"Használatkor ideális esetben nem használja a közös DLL-eket, nem ír sehová a HDD-n(merevlemez, flash tároló), nem tárol beállításokat a Registy-be(regisztrációs adat-bázis). Más megfogalmazásban: nem hagy árulkodó nyomot a használt gépen és nem változtat az eredeti beállításokon, ezáltal gyorsabb és biztonságosabb működést ered-ményezhet a rendszerbe"
A portable jelentősége és hátránya ez:
Ha nem ez valósítja meg a fejlesztő, akkor az az eredeti protable filozófiájával szembe megy. Ilyen alapon bármilyen másik programra is bármit rá lehetne fogni. Bármelyik Windows patch is lehetne a legrosszabb malware. Ettől még nem nevezzük annak.
Te az elvi lehetőségről és nem a gyakorlatról beszélsz. Egészen különböző dolog a kettő.
-
-
"kap egy "elfogyott a kulcsra használható aktivációk száma" hibaüzenetet akkor Téged kereshetnek?"
Nyugodtan kereshetnek, el fogom mondani, hogy sosem állította senki, hogy minden kód legális és működőképes. De aki olcsón akar vásárolni, az szerintem bevállal ennyi kockázatot.(És el fogom mondani, hogy vegyen egy másikat, az már statisztikai valószínűségszámítás szerint nagy eséllyel jó lesz.
)
"vajh ellenőrzi hogy amit vett 3k-ért az most OEM_DM kulcs vagy Volume_MAK kulcs?"
Jó kérdés, és erről lehetne ismeretet terjeszteni, hogy ezt az ellenőrzést hogyan kell csinálni. Mert a vétel után rögtön lehetne reklamálni az eladónál, és kitiltatni a legálisan árulók soraiból.
-
-
-
Cs1csó
titán
A Radeon kártyákat nem ismerem. Nekem Nvidia van ott ilyenről nem tudok, talán FPS kijelzés van de engem anno inkább a VGA venilátor teljesítménye érdekelt adott szobahőmérséklet, FPS, és kártyaterhelés függvényében, azt pedig ez a program tudja megmutatni.
Megjegyzem pont az a szép a Windows-ban, hogy rengeteg program van amivel ki lehet váltani a beépítetteket, akármilyen okból és parancssor nélkül is lehet mindent kezelni.
tvamos
ITT egy YouTube videó az MSI AB használatáról.
-
"Azért mert valaki nem akarja/tudja megoldani a problémát (és helyette kevésbé kényelmes workaroundot alkalmaz), nem jelenti automatikusan azt hogy lehetetlen"
Te nem vagy átlagos felhasználó. Neked vagy ez a munkád, és az év szabadságokkal mínuszolt összes napján ezzel foglalkozol, vagy megszállott hobbipécés vagy, akinek az élete jelentős részét ez tölti ki. Naná, hogy nálad minden jól működik, mert kiismerted a rendszer minden apró elemét. De a felhasználók 99,9%-a nem ilyen, és az életük csak nagyon kis részében tudnak, akarnak ezzel foglalkozni. Például, amíg én megtalálnám azokat a beállításokat a hálózati megosztásban (vagy másban), amik biztosítják, hogy az alvó gép ne induljon el magától, és véletlenül se ragadjon be a gépem az alvásba, annyi idő és energia ráfordításával 2x viszem el nyaralni a családomat.
Ezért természetesen inkább a workaroundot választom, választjuk, tehát konkrétan inkább kikapcsolom a gépet.
Néha azt érzem, valami nem stimmel a windows felhasználóbarátságával, mert egyes esetekben emelt szintű "pilótavizsga" kell a bugok elhárításához, a tényleg zökkenőmentes működéshez. (Persze lehet, hogy ez más os-ben is így van, nincs benne tapasztalatom.) Lehet, hogy a rendszerben benne van a megoldás, de erre csak jelentős fórumozás, meg utánajárás, meg időráfordítás után lehet rájönni. Persze már látom is magam előtt a reakciókat, úgyhogy be is fejeztem......... -
Az első mondatoddal jelzed, nem érthető mit és miért kérdezek, aztán válaszolsz arra, amit elvileg "nem értettél".
"minden egyes alkalommal a hosszabb felkeltés helyett kivárni az indulást majd utána megvárni amíg elindul a fejlesztőkörnyezet, adatbázishoz progi, webservice-hez progi, böngésző a nyitott tabokkal, stb?"
Oké, értem, te ilyen szinten dolgozol a géppel, és jól jön, hogy folytathatod a munkát. Én, és szerintem nagyon sokan nem így használjuk a gépünket. Nekem tök mindegy, hogy az az 1-2 progi ami épp kell, betöltve ott van-e egyből, vagy én klikkelek rá.
Én sokáig mindig teljesen kikapcsoltam a gépem, aztán átálltam az altatásra, és megkedveltem a gyors leállást és indulást. Használtam is egy jó ideig, amíg rá nem jöttem, hogy alvó módból időközönként magától is beindul a gépem. Nem igazán tudtam analizálni, hogy mitől, de a hálózati megosztásra gondolok, ami esetleg beindíthatja. Ez az egyik, ami miatt mostanában kevesebbszer altatom, inkább teljesen kikapcsolom. A másik, hogy egy pc-szervizes ismerősöm figyelmeztetett, sok baj van az alvó móddal, számos gépet hoztak be hozzá, ami alvó módból egész egyszerűen nem ébredt fel. Nem tudom, hogy van-e itt másnak ilyen tapasztalata, de ez a csávó vagy 20-25 éve ezzel foglalkozik saját üzletben, nem nyeretlen kétéves, elhiszem neki, amit mond. Ennek ellenére szoktam altatni a gépet, de most már csak akkor, amikor tényleg rövid idő múlva visszatérek.
A hibernálást nem használtam sosem, és nem tudom, hogy arra is vonatkozik-e, amit a szervizes mondott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ingatlanos topic!
- Nintendo Switch
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- Itt vannak az első képek a Sony Xperia 1 VII-ről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény