Hirdetés
- Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- Hiányzik a gamer érzés
- LDNIO A6140C 140W GaN Super Fast Desktop Charger
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- E91 blog 2. rész
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Természetesen smb1, de ezt már megbeszéltük, hogy én nem tudok mással kapcsolódni. És ezt (egyelőre) a win is lehetővé teszi, úgyhogy nem is értem a gúny miértjét. Az pedig alapvetés volt számomra, hogy nálad tökéletesen működik a hálózati megosztás, mint ahogy az egész windows univerzum minden egyes atomi részecskéje. Hogy a manapság oly divatos szófordulattal éljek, nálad minden IS remekül működik.
(#102589) zolee001
Köszi, megnézem.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Kevered a sértettséget az iróniával vagy szarkazmussal?
Nincs bekapcsolva nálam sem az smb1 automatikus eltávolítása.
Egyébként néhány újraindítás megoldotta. A gépet, és a lejátszót is újraindítottam párszor, amit (win10 óta) sajnos máskor is kell, csak most többször kellett. Most éppen jó, de (win10 óta) sosem tudhatom, meddig lesz az.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
".....mindig van valami problémád/kérdésed"
A problémáim/kérdéseim java része akkorra datálódik, amikor a "kísérleti" rendszert üzemeltettem, és kiismerni szándékoztam a win10-et, aminek kipróbálását jó sokáig elodáztam, és pont a hálózati lejátszás addig olvasott nehézségei miatt. Vagy fogalmazzunk úgy, a win7-hez képesti mássága miatt. Szívtam is egy ideig a megosztással, mit ahogy sokan, de aztán csak megoldódott, de sajnos nem teljesen, mert mondom, ezek az újraindítás-igények időről-időre megjelennek.
Ilyen másnál is van, hogy egyszer csak nem működik a megosztás, aztán újraindítás, újraindítások után ismét jó?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Előfordulhat nem műxik fast startuppal. Google: windows 10 wake on lan fast startup
https://support.microsoft.com/en-us/help/2776718/wake-on-lan-wol-behavior-in-windows-8-windows-8-1-and-windows-10 -
törölt tag
Tök mindegy 99% nem ügy és otthoni közös gép több gyerek több szitut is elképzelhetsz ne a részletekben vessz el, hanem a lényeget vedd ki a funkcióból: rámész kijelentkezés/leállítás és ki is írja kijelentkezés/leállítás tehát csinálja, aztán adott esetben mégse azt csinálja, van hogy két másodperc mire megjelenik az ácsi valami még fut addig mégse lép ki/áll le. (kiírja csinálja de mégse csinálja a lényeg a történetből) Megoldás lehetne csak akkor írja ki a gép hogy kijelentkezik/leáll amikor tényleg azt csinálja.
-
törölt tag
Én altatni szoktam többnyire, azért képzeld sokan leállítják mert X év alatt azt szokták meg. Ha néha kinéznél a kocka vagy és nálad minden jó buborékból és néznél néha user szemmel is a rendszerre, akkor találkoznál egy csomó szituációval.
"ha meg szó nélkül zárná be, jönne a habzó szájú adatvesztés komment"
Nem sikerült a lényeget megfognod: engem ugyan nem zavar ez, viszont azt gondolom jobb lenne úgy addig ne írja ki a gép, hogy kijelentkezik vagy shutting down (-ing formában se) amíg tényleg nem azt csinálja.
Adatvesztést jó, hogy említed: ma megint elfelejtettem a csodálatos UWP Snip & Sketch bezáráskor nem kérdezi meg mentse-e a cuccot, végül is csak két évtizedes megszokott dolog programok bezáráskor megkérdezik mentsék-e a cuccot tehát egy füst alatt megvan a mentés és zárás is, na ez az új csoda nem kérdi hanem szó nélkül bezárul elveszítve az anyagot. Felejtsd el a régi beidegződést, nyomj inkább extra lépésben Ctrl+S is az ember legyen a gépért (vagy használd a jó öreg jól működő Snipping Toolt, vagy rakj fel 3rd party programot)Nem minden user error, lehetnek más ember számára furcsa dolgok ebben a rendszerben. (is) Tőlem a Win10 négy éves pályafutása során rendszerint megkérdeznek dolgokat ismerősi körben 14 évestől 64 évesig amire csak azt tudom mondani "MS logika" miatt van, kb. egy oldalas sablonból nyomom nekik a válaszokat mert rendszerint szóba kerülnek ugyanazok a problémák. Itt a fórumon is havonta többször ugyanazokat a köröket kell lefutni az MS logika miatt.
-
nagyúr
"Ha valaki még mindig ki-be kapcsolgatja a gépet, lesz szíves kivárni a folyamatot aminek a végén kikapcsol"
"Egyébként még mindig ott tartunk hogy leállítás. 2019 van, hah"
"A mi céges útmutatónkban spec. hibernálás van. Lehet nem véletlenül?"Ezek az utalások azt sugallják, hogy nem jó, "korszerűtlen", kerülendő a teljes kikapcsolás. Érdekelne ennek a miértje, mert eddig azzal találkoztam inkább, hogy érdemes teljesen kikapcsolni a gépet, mert a hibernálás, meg az altatás is hibalehetőségeket rejt magában, és időközönként érdemes teljesen kikapcsolni, újraindítani a rendszert, hogy 0-ról, alapról tudjon indulni.
(Én hosszabb időre kikapcsolom, várhatóan rövid időre altatni szoktam a gépet.)[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
Az első mondatoddal jelzed, nem érthető mit és miért kérdezek, aztán válaszolsz arra, amit elvileg "nem értettél".
"minden egyes alkalommal a hosszabb felkeltés helyett kivárni az indulást majd utána megvárni amíg elindul a fejlesztőkörnyezet, adatbázishoz progi, webservice-hez progi, böngésző a nyitott tabokkal, stb?"
Oké, értem, te ilyen szinten dolgozol a géppel, és jól jön, hogy folytathatod a munkát. Én, és szerintem nagyon sokan nem így használjuk a gépünket. Nekem tök mindegy, hogy az az 1-2 progi ami épp kell, betöltve ott van-e egyből, vagy én klikkelek rá.
Én sokáig mindig teljesen kikapcsoltam a gépem, aztán átálltam az altatásra, és megkedveltem a gyors leállást és indulást. Használtam is egy jó ideig, amíg rá nem jöttem, hogy alvó módból időközönként magától is beindul a gépem. Nem igazán tudtam analizálni, hogy mitől, de a hálózati megosztásra gondolok, ami esetleg beindíthatja. Ez az egyik, ami miatt mostanában kevesebbszer altatom, inkább teljesen kikapcsolom. A másik, hogy egy pc-szervizes ismerősöm figyelmeztetett, sok baj van az alvó móddal, számos gépet hoztak be hozzá, ami alvó módból egész egyszerűen nem ébredt fel. Nem tudom, hogy van-e itt másnak ilyen tapasztalata, de ez a csávó vagy 20-25 éve ezzel foglalkozik saját üzletben, nem nyeretlen kétéves, elhiszem neki, amit mond. Ennek ellenére szoktam altatni a gépet, de most már csak akkor, amikor tényleg rövid idő múlva visszatérek.
A hibernálást nem használtam sosem, és nem tudom, hogy arra is vonatkozik-e, amit a szervizes mondott.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"Azért mert valaki nem akarja/tudja megoldani a problémát (és helyette kevésbé kényelmes workaroundot alkalmaz), nem jelenti automatikusan azt hogy lehetetlen"
Te nem vagy átlagos felhasználó. Neked vagy ez a munkád, és az év szabadságokkal mínuszolt összes napján ezzel foglalkozol, vagy megszállott hobbipécés vagy, akinek az élete jelentős részét ez tölti ki. Naná, hogy nálad minden jól működik, mert kiismerted a rendszer minden apró elemét. De a felhasználók 99,9%-a nem ilyen, és az életük csak nagyon kis részében tudnak, akarnak ezzel foglalkozni. Például, amíg én megtalálnám azokat a beállításokat a hálózati megosztásban (vagy másban), amik biztosítják, hogy az alvó gép ne induljon el magától, és véletlenül se ragadjon be a gépem az alvásba, annyi idő és energia ráfordításával 2x viszem el nyaralni a családomat. Ezért természetesen inkább a workaroundot választom, választjuk, tehát konkrétan inkább kikapcsolom a gépet.
Néha azt érzem, valami nem stimmel a windows felhasználóbarátságával, mert egyes esetekben emelt szintű "pilótavizsga" kell a bugok elhárításához, a tényleg zökkenőmentes működéshez. (Persze lehet, hogy ez más os-ben is így van, nincs benne tapasztalatom.) Lehet, hogy a rendszerben benne van a megoldás, de erre csak jelentős fórumozás, meg utánajárás, meg időráfordítás után lehet rájönni. Persze már látom is magam előtt a reakciókat, úgyhogy be is fejeztem.........[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
A Radeon kártyákat nem ismerem. Nekem Nvidia van ott ilyenről nem tudok, talán FPS kijelzés van de engem anno inkább a VGA venilátor teljesítménye érdekelt adott szobahőmérséklet, FPS, és kártyaterhelés függvényében, azt pedig ez a program tudja megmutatni.
Megjegyzem pont az a szép a Windows-ban, hogy rengeteg program van amivel ki lehet váltani a beépítetteket, akármilyen okból és parancssor nélkül is lehet mindent kezelni.
tvamos
ITT egy YouTube videó az MSI AB használatáról.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
nagyúr
"kap egy "elfogyott a kulcsra használható aktivációk száma" hibaüzenetet akkor Téged kereshetnek?"
Nyugodtan kereshetnek, el fogom mondani, hogy sosem állította senki, hogy minden kód legális és működőképes. De aki olcsón akar vásárolni, az szerintem bevállal ennyi kockázatot. (És el fogom mondani, hogy vegyen egy másikat, az már statisztikai valószínűségszámítás szerint nagy eséllyel jó lesz. )"vajh ellenőrzi hogy amit vett 3k-ért az most OEM_DM kulcs vagy Volume_MAK kulcs?"
Jó kérdés, és erről lehetne ismeretet terjeszteni, hogy ezt az ellenőrzést hogyan kell csinálni. Mert a vétel után rögtön lehetne reklamálni az eladónál, és kitiltatni a legálisan árulók soraiból.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
"A portable is tele tudja írni a reg bizonyos részeit (ez utólag részben szemétnek tekinthető)."
Igen, ritka esetben, de általában nem teszi.
"Mivel nem használja a gazdaszámítógép Registrybeállításait, ezért olyan gépeken is futtatni lehet ezeket a programokat, ahol a felhasználó nem rendelkezik Admin jogok-kal"
"Ha adminként fut, akkor bármit megcsinálhat"
Ez milyen indok? Bármelyik program bármit megcsinálhat, ha adminként fut.
Egy biztos, hogy mivel függvénykönyvtárakat nem igényel, ezért könnyebben futtatható.
"Használatkor ideális esetben nem használja a közös DLL-eket, nem ír sehová a HDD-n(merevlemez, flash tároló), nem tárol beállításokat a Registy-be(regisztrációs adat-bázis). Más megfogalmazásban: nem hagy árulkodó nyomot a használt gépen és nem változtat az eredeti beállításokon, ezáltal gyorsabb és biztonságosabb működést ered-ményezhet a rendszerbe"
A portable jelentősége és hátránya ez:
Ha nem ez valósítja meg a fejlesztő, akkor az az eredeti protable filozófiájával szembe megy. Ilyen alapon bármilyen másik programra is bármit rá lehetne fogni. Bármelyik Windows patch is lehetne a legrosszabb malware. Ettől még nem nevezzük annak.
Te az elvi lehetőségről és nem a gyakorlatról beszélsz. Egészen különböző dolog a kettő.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
Na még egyszer. Biztonság szempontjából igen. Ezt nem vitatom, de nem is arra reagáltam, hanem a "mi lenne ha" jellegű hozzáfüzésedre reagáltam. "Könnyen belátható, hogy ha egy ügyes kis portable progi adminként azt csinál amit akar, akkor semmit nem számít hogy a bezárás után nem fut. Addigra már teleszórhatta akármivel a rendszert"
Írtam a protable előnyeit. A válaszom lényege pedig ez volt: "Ha nem ezt valósítja meg a fejlesztő, akkor az az eredeti protable filozófiájával szembe megy. Ilyen alapon bármilyen másik programra is bármit rá lehetne fogni. Bármelyik Windows patch is lehetne a legrosszabb malware. Ettől még nem nevezzük annak."
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
"Szerintem ha valaki lefuttat admin módban egy "érdekes" portable pogit és bajvan, akkor a legkevésbé fogja az érdekelni, hogy a portable filozófia nem is teljesült, in the first place"
De ilyen alapon bármilyen programot le lehet húzni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- PC játékok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest