- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lowzor
veterán
Igen, ezt a számot Push írta neki, pont az ő stúdiójába tartott, mikor autóbalesetet szenvedett:
Push - Till We Meet Again -
lowzor
veterán
-
Bird
addikt
Műfajban nálam etalon: Moonman - dont be afraid (original) és C.M. - Sensation (Marino Stephano Remix).
-
icsi1
csendes tag
Nekem a témában az egyik kedvencem [Link]
-
Kedvencem, nemrég hallgattam a Justmusicos John Creamer mixet.
Azt nem tudom, hogy voltam-e anno a buliján, de nekem még Matthew Dekay a kedvencem.
-
Vesa
veterán
Persze, ebben maximal igazad van, de nem is írtam olyat, hogy 100% szimfonikus zene kéne. Én inkább arról beszéltem, hogy a mixben az arányok itt nem jók, és alapjaiban fantáziátlan a hangszerelés (ha van olyan egyáltalán, mert az, hogy az eredeti track alá behúznak a vonósok pár hangot, az nem biztos, hogy ezt jelenti).
Havasit hagyjuk, az valóban a legalja. Egy ripacs pózer a szerencsétlen.
Ez a Game Of Thrones Mix rettenetes. És itt is megkapjuk a lealapabb 1 bites tUc-tUc loop-ot, ami ugye csak azért fájó, mert egyébként ezeknek a korszakos zseniknek még csak ki sem kéne találnia semmit. Ott van a hatmillió kész, Royalty Free EDM Construction Kit, aminek bár a 80%-a pont ilyen faék, de a maradék 20%-ban egészen kreatív dolgok is megvillannak néha. Nemcsak ritmizációban, hanem hangzásban is. De nem...addig keresi a legsz*rabb, legingerszegényebb basic 4/4 faék loop-ot, amíg meg nem találja.
A többséggel nem az a baj, hogy modern meg EDM, hanem az, hogy még csak igényük sincs a kreativitásra. Inkább azt érzem, hogy hallgatott életében ilyen zenéket, tetszett neki, és _pont olyat_ akar Ő is összelegózni az FL Stúdióban. Ebből pedig következik, hogy csinál egy _pont olyat_. Kedvencem ebből a szempontból a részek közötöii felvezető drum fill. Mindegyik úgy néz ki, hogy 4/4, 4/8, 4/16, 4/32.
-
-
rxmiss
tag
koszi! most meloban ez megy, backport-hoz tokeletes
-
Én progressive house vonalon mozgok, de van kis átfedés, mert úgy 97-99 körül azért szerintem érzésre először trancesebb dallamokkal indult számomra ez a stílus.
( Pontos dátumot nem tudok mondani, én Tiesto válogatásokkal kezdtem ISOS3-4-5 , amiben sok nagy kedvenc volt.) [link] [link] [link]
Napestig sok sok kedvenc, csak sose listázom őket.
-
Igen, sokszor a nagyzenekari vagy legalábbis klasszikusan hangszerelt verziók ötlettelenek, s az eredmény képmutató, hisz 90%-ban az eredeti számot hallod, csak a kép nagyzenekart mutat.
Sajnos ez is ilyen.
De azért gondolj bele abba is, hogy mi az igény. Sokan ezen a tucctuccon nőttek fel, s ha kiveszed belőle az elektronikus részt, s mondjuk rendesen, igényesen 100% klasszikus hangszeres, akkor nem ugrálna rá senki, s kifütyülnék a fenébe, sőt sokan lehet fel sem ismernék a számot...
Mert a közönség alapján EDM bulira jöttek, szóval itt praktikusan erre volt szabva a dolog.
Nekem amúgy egyrészt a Havasi Balázs neve alatt futó giccs jutott eszembe róla, de az kategóriákkal odébb van. Mármint lejjebb.
Másrészt a klasszikusok feltuccosított (vagy inkább letuccosított?
) verzió. Ez néha működik, habár pl amikor 3/4-es ütemű klasszikust
írnakremixelnekerőszakolnak át 4/4-es tucctuccra, akkor valami mindig eltörik bennem, s nem a jó értelemben, lásd pl Game of Thrones téma tuctuc verziója. -
-
lowzor
veterán
Az old school trance-nél nincs jobb.
Ha valakit érdekel, van egy Old School Trance Classics lejátszási listám YT Musicon. -
Bird
addikt
Nálam a trance, mint műfaj vegytiszta komolyzene csak újragombolva.
-
Vesa
veterán
Ez nekem nagyon műanyag. A "karmester" csajnak nem sok köze van az egészhez, gyakorlatilag végig pózol és össze-vissza hadonászik. A zene több dalban is elsősorban a DJ pultról jön, az élő nagyzenekar csak rájátszik, sokszor alig hallani őket mert mindent elnyom az eredeti synth track (pl. rögtön az első Acivii dalban). És hát az örök "kedvencem", hogy az ilyen szimfonikus/pop crossoveresek nem képesek egy rendes élő dobost kiállítani, és megtölteni a műveket egy kreatív ritmusszekcióval, hanem csak alá tolnak az egész alá egy tuc-tuc loop-ot, abból is valami egészen fantáziátlan verziót, azt had szóljon végig, jóvanazúgy. Ennél már csak a Szentpéteri Csilla gázabb. Kár érte, mert egyébként jó is lehetne, csak kevesebb póz kéne, és több valódi szimfonikus zenekar...meg egy rendes dobos.
-
Corsa02
őstag
Húú gyerekek, de megcsináltátok az estét
-
Hurricane 2000
Ennél csak a 2001-es Rhythm Of Love japán bonus trac-je jobb szerintem. [link] -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest