Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: ReaR backup
- gerner1
- bambano: Bambanő háza tája
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
VIPowER
őstag
válasz
efi99
üzenetére
Nem figyeltem, nem volt rá időm.

Egyébként csak letöröltem, és magyar lett a start menü minden része.
Tettem fel másikat, azzal már magyar minden (alapból) A régi verziós Classic shellben nem találtam a nyelvállítást, aztán lehet volt, de azt is kiszedte a fazon, hogy minél több helyet spóroljon. -
efi99
őstag
válasz
tordaitibi
üzenetére
van újabb verziója...
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi
üzenetére
Szuper, reméljük kolléga is olvassa.
-
-
VIPowER
őstag
Emberek! 10 év után, amióta használom ezt a Windows 10 verziót, végre rájöttem miért nem magyar pár dolog benne (pl leállítási menü) fordítás után.
Hát azért mert emberünk alapból feltette rá a Classic Shell spanyol nyelvű verzióját. Csak 10 év kellett.
Köszöntem a figyelmet.
-
VIPowER
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Windows update, tudod, akármennyi nyelvet is felrakhatsz.
Tudom hogy kell magyarítani, de ez a pár sor sehogy sem akar az lenni. De majd megszokja az illető.
Az explorer.exe úgy jött ide hogy régen változtattam sok exe fájlon, és mindben ott volt a szöveg is. Gondoltam hátha ez is ilyen, de nem. -
King Unique
titán
válasz
VIPowER
üzenetére
• How to Add a Language in Windows 10
• How to Change Display Language in Windows 10
• How to Change System UI Language in Windows 10Nem derült ki a leírtakból hogy ez az "update-en keresztül magyarítottam" pontosan hogyan történt, de mint a linkelt útmutatók is szemléltetik, több helyen is be kell állítani az új megjelenítési nyelvet, utána a módosítások érvénybe léptetéséhez kijelentkezni - bejelentkezni vagy újraindítani a Windows 10-et, stb.
Az explorer.exe cseréje meg nem világos hogyan merült fel, de a megjelenítési nyelv módosításának normál esetben nyilván nem az a a módja, nagyon nem...
-
VIPowER
őstag
Köszönöm mindenkinek.
westlake: Sajnos úgy néz ki így nem fog működni, de köszöntem a fáradozást.
teptep, ezt fogom tenni.
Geth: Nekem semmi, csak van egy spanyol nyelvű verzió ebből amit feltettem valakinek, majd update-en keresztül magyarítottam, de sajna nem minden magyar. Pl a leállítás menü sem. De ha azt mondod ez nem oldja meg akkor....
Én is ezt használom (lecsupaszított, 1,5Gb a telepítő), engem nem zavar hogy van ahol nem magyar.csaba951: Ez nem valószínű hogy segít.
-
Geth
veterán
válasz
VIPowER
üzenetére
A win verzió-nak szerintem egészen pontosan stimmelnie kell.
A nyelv szerintem mindegy, mert elvileg ki vannak szervezve a lokalizált string-ek külső mui vagy dll file-okba (így a bináris nyelvfüggetlen). Viszont a resource azonosítók tudtommal nem stabilak az egyes verziók között, tehát ezért sem jó keverni másik verzióból származó binárissal.Pontosan mi a problémád?
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz
VIPowER
üzenetére
19045.6691, négyféle. Ne kérdezd...
-
VIPowER
őstag
Sziasztok.
Valaki fel tudná nekem tölteni valahová a magyar nyelvű explorer.exe fájlt?
(Windows 10 Enterprise 2016 LTSB)
Bár nem tudom számít e a win verzió. -
-
-
westlake
félisten
válasz
VGYke
üzenetére
Legjobb tudomásom szerint a két dolog nem összeegyeztethető. Mármint a Memóriaintegritás és a régi driver. A kettő nem működik együtt, mivel a funkció lényege pont az, hogy a gyanús fájlokat ne hagyja betöltődni, és a régi driver sajnos ilyennek minősül. Én Windows 11-nél futottam ebbe bele, egy ugyancsak 2015-ös NVIDIA driverrel. Szerencsére esetemben 2016-os az utolsó, amivel már jól működik.

Nálad nincs más opció, mint hogy nem használod a funkciót, mivel a 15.40.7.64.4279-es a legújabb verzió.
-
-
btraven
őstag
Jó napot kívánok, Miszter Idióta vagyok.
Időtlen idők óta a Daemon Tools-t használom cd/dvd image mount-ra. Most látom 1 YT videóban hogy a Win10 ezt jobb egérgombbal megnyitásra tudja magától is?
-
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Tudtok segíteni magelkülönítés / memóriaintegritás ügyben?
Adott egy nem mostani, DELL Inspiron 7537 laptop, amiben Intel Core i5-4200U CPU van, amely Intel® HD Graphics 4400 GPU-val rendelkezik.
Most vettem észre a következőt:
Tehát nincs bekapcsolva a:
Ennek oka:
A CPU-GPU Intel illesztőprogram valamilye nem tetszik neki:
Próbáltam rákeresni az Intel HD Graphics 4400 GPU driverre, le is töltöttem egy win64_15407.4279.exe fájlt, de a telepítés nem fejeződik be, mert nincs jóváhagyva....
Szerintetek a fenti problémát hogyan tudom megoldani?
-
Cs1csó
titán
válasz
teptep
üzenetére
Persze ha meg akarod hagyni a korábbi rendszert az bezavar.
Nálam mindig gyalu a korábbi rendszer ha valami fontos pl. a QbitTorrent beállításai azt lementem, majd friss rendszerbe visszamásolom.Már olyat is csináltam, hogy pendrive sem kellett: az "adat" lemez gyökérmappájába kicsomagoltam a Windows telepítőt és telepítésnél ezt betallózva erről toltam fel az új rendszert.
-
Geth
veterán
válasz
teptep
üzenetére
Másik opció ilyen esetben (amit én egyébként minden esetben csinálok), hogy a Telepítőt kihagyod, létrehozod a partíciókat és filerendszereket (pl. diskpart, én teszek a winpe-be powershell-t, azzal szoktam), majd bcdboot-tal létrehozod az ESP-t a kívánt a partícióra. Így végig érintetlen maradhat a többi disk.
Technikailag lehet több ESP, csak a Telepítő mindig megpróbálja felhasználni a meglévőt. -
teptep
őstag
válasz
Cs1csó
üzenetére
"SOHA nem húztam még le semmit telepítéskor." De attól még előfordulhat olyan helyzet, hogy tényleg le kellene húzni. Például nekem volt egy 0.SSD.500GB rendszermeghajtó a laptopomban. Aztán arra gondoltam, hogy a rendszer legyen egy 1.SSD.120GB meghajtón, az 500GB pedig legyen adatlemez. De amíg az új rendszer nincs beállítva, addig nem akartam az 500GB-on lévő rendszert törölni. Telepítéskor hiába töröltem az 1.SSD-t, hiába adtam meg céllemeznek, a telepítő megtalálta a 0.SSD EFI Boot partíciót és beállította a multiboot indítást. Ha földhöz vágtam magam, akkor is. A 0.SSD-t nem akartam lehúzni, ezért az EFI Boot partíciót lementettem, és kreáltam a helyére egy 100MB adat partíciót. Így már simán települt az EFI Boot az 1.SSD-re. Utána visszaírtam a 0.SSD Boot partíciót, és F11 SSD kiválasztással indítottam a régi vagy az új rendszert. Finomhangolások után pedig összevontam az 500GB SSD-t egy adat partíciónak.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
tordaitibi
üzenetére
Hát ilyen rendszerbe belenyúló cucc semmilyen nincs, mert én nem raktam fel, haver meg alap dolgokat használ, böngészés, game.
De amúgy még meddig fog drivert telepíteni? Gondolom lesz még egy kettő amire fel fog frissíteni?
Mert nem ártana egy másik driver változat mert bugos az eyefinity ezzel az újjal. Egy napra rá meg felteszi a régire az update az újat, szóval azt sem tudom mit csináljak vele már. Őszintén szolva az egésztől elment már a kedvem, a havernak meg főleg. Nem is szereti ha piszkálok Anydeskel a gépében. -
válasz
bobalazs
üzenetére
Én még ilyet nem láttamhogy ennyi tiltás ellenére megcsinálja.
Nincs fennt valami szoftver ami kikerüli a Wint?
Nálam az Intel driver update felülírt mindent. Mégiscsak az AMD házaatáján kéne keresgélni.
Vagy a legősibb megoldás, azt mondod a Windowsnak hogy ez adatkorlátos hálózat amire csatlakozik.
Ha ezt is felülírja akkor tuti külső szoftver a ludas. -
cigam
titán
válasz
bobalazs
üzenetére
A fotód alapján "Nem konfigurált" a státusza (a kijelölt sornak). Ez magyarázat lehet arra, hogy miért teszi fel.
Esetleg a Reboot Restore RX (freeware) segíthet fixálni az aktuálisan jól működő rendszert. -
bobalazs
nagyúr
Ez haver gépe, amig én konfiguráltam be.
Ha HW ID alapján van letiltva a frissítés, nem tudok felrakni semmilyen új vga drivert, ahogy a windows se. Hibaüzenettel leáll hogy a blablabla nem engedi települni. Oké ez így jó is lenne. De akk mi a ..ért áll neki mégis felrakni valamit? ETS2 3 monitorral elindit. Elmegy hugyozni az ember, 5 percig nicns a gépnél. Visszatér, elment a kép a monitorokról nagy pittyegések. Csoda történt. Ugyanis nincs új driver, de a szoftver a program files cnext stb mappában lévő amd szoftver kiirja hogy nem kompatibilis. Maradt az eszközkezelőben egy régi driver és egy használhatatlan új szoftver. Nem úgy van hogy windowst ujrarakjuk, mert fizetett, windowshoz kötött progik vannak rajta, amit nem lehet újra kódokkal aktiválni. Nem volt ott semmi sem piszkálva, ugyanis a haver nem piszkál amihez nem ért.
Ez alapján is be volt kapcsolva a drivert telepités tiltása,
a DDUs módszer is
A házirendben is meg volt adva a tiltás, és az Eszköztelepítési beállításokban is, a Radeon szoftverben is a uj driver telepités és keresés opció ki volt kapcsolva.
Az összes módon le volt tiltva a driver telepités és a hülye windows 10 (amin a támogatás már ugye megszűnt) képes volt drivert felrakni.
Tiltanom kellett a eszközpéldány alapú telepítés blokkolását mert magam sem tudtam felrakni működö drivert. Azóta ki is kapcsoltam, mert csak magamat szivatom meg, a windows 3 hónap után "megoldotta a frissítést".
A fő bajom az hogy ezzel az új driverral az ETS2 eyefinityben vibrálnak a monitorok, bugos az egész.
Mondtam a havernak rakjuk fel a 2024.12-es drivert ami tuti jól működik. Hát nem jött az sem össze, mert másnap gép bekapcsolás után, 5 p-re hagyta magára a gépet és felfrissitette ugyanerre.
Az eszközkezelős visszaállítás sem segít, mert a szoftver meg maradt új, mig a eszközkezelőben lévő driver verzio száma inkompatibilis. Használhatatlan a szoftver. Pedig az kell. -
Cs1csó
titán
válasz
Jim74
üzenetére
SOHA nem húztam még le semmit telepítéskor. Kettő darab lemez van a gépben:
1db 120-as SSD amin kizárólag a rendszer és az átlagos programok vannak és 1 db 1TB-os SSD amin egy nagyobb játék és torrentek is erről futnak.Telepítésnél amikor feljön az a képernyő, hogy hova települjön a Windows akkor tisztán látszódik a két lemez:
"0" (nullás) az egyik és "1" a másik. A látható partíciók méretéből simán tudom melyik melyik: A NULLÁS az a kisebb SSD az EGYES a nagyobb.
Ekkor szoktam a NULLÁS SSD minden partícióját törölni ekkor már ugye egyben látom az egész SSD-t majd ezt kijelölve kattintok a továbbra és erre fog települni a Windows szépen létrehozza magának majd a szükséges partíciókat ami a működéséhez szükséges és persze nem bántja az 1TB-os SSD-t. -
válasz
_DiEGO_
üzenetére
Azért még volt egy csavar a sztoriban...
Van a gépben egy 500 GB-os HDD is, amit a Win telepítés idejére lehúztam, hogy ne kavarjon be. Miután végeztem minden telepítéssel, frissítéssel viisszacsatlakoztattam.
Nagy meglepetésemre, sem a BIOS-ban, sem a Windowsban nem látszódott...
Ha csak a HDD volt csatlakoztatva és az SSD nem, akkor látszódott, de a kettő együtt nem, bármelyik SATA portra dugtam az eszközöket...Természetesen elfelejtettem, hogy BIOS frissítés után illik egy "Load default setup"-ot nyomin a BIOS-ban...

Régen volt, öregszem is, ez van
. -
válasz
King Unique
üzenetére
Van újabb BIOS. Fene se gondolta, hogy egy olyan gépen, amin eddig volt Win10, BIOS-t kell frissíteni, de valóban jogos a "szemrehányás"
, figyelmetlen voltam.
2.06-os BIOS volt a gépen, ami 2011. júniusi, most feltettem a 2.28-ast, mert attól újabbat nem javasoltak, mivel lassú újraindítási anomáliát eredményez.
A 2.28-as infójában szerepel "UEFI security update" bejegyzés is, ami már gyanús...
Legyalultam mindent, készítettem UEFI-s telepítő pendrive-ot, átkonvertáltam az SSD-t újra GPT-re és elkezdtem újra a telepítést.
Jelentem, továbbment a telepítő
, nincs hibaüzenet.
A BIOS frissítés volt a megoldás
.Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget és hogy elviseltétek a balf@szkodásomat.
-
King Unique
titán
válasz
Jim74
üzenetére
Ha van újabb BIOS, akkor alap hogy olyan téren is naprakészre legyen frissítve a PC, sőt amíg az nem történik meg, addig nincs miről beszélni. Ami már csak azért is lényeges, mert amikor olyan abnormális hibák jönnek elő amiknek normál esetben nem kellene, meg amikor nem működnek azok a megoldások amiknek normál esetben eleve kellene, ott mindig gyanús hogy nem-e a régi, bugos BIOS lehet a probléma forrása.
-
-
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm.
BIOS frissítésnek nem mertem még nekiugrani, de ahogy olvastam 2.28-asnál újabbat nem érdemes felrakni, mert nagyon megnő a boot idő.
Délelőtt, friss fejjel kipróbálom. -
-
King Unique
titán
válasz
Jim74
üzenetére
Amiket a Google AI javasolt szokásos dolgokat, azt mind kipróbáltad, a BIOS is frissítve lett, ha van abból újabb verzió?
Ha a #159729-ben leírtak alapján Legacy (CSM), vagy más néven BIOS/MBR módban sikerült a telepítés, akkor az UEFI-s problémát max. egy BIOS-frissítés oldhatja meg, már ha elérhető az adott PC-nél a jelenleginél újabb verzió. Ha nincs, akkor marad a BIOS/MBR szerinti telepítés.A Windows 11 meg értelemszerűen a Windows 11 topik témája, azt szükség esetén ott kellene tovább fejtegetni.
Annál a 2 év arra vonatkozik, hogy a Home és Pro kiadások támogatása 2 év és annak lejárta után újabb verzió kell frissíteni, amit nem támogatott PC-nél trükközéssel kell megoldani, lásd ott #31603. -
válasz
Doky586
üzenetére
Copilot azt mondta, hogy a Compaq 8200 Elite csak korlátozottan támogatja az UEFI-t, ezért sokszor probléma van vele az UEFI telepítésnél.
Csináltam egy Win11-es nem UEFI telepítőt, átkonvertáltam GPT-ről MBR-re az SSD-t és így szépen felment a Win11.
Kétévente milyen gondom lesz a frissítéssel?
Mondjuk azt nem értem, hogy eddig hogy ment rajta a Win10 GPT-s SSD-n. Igaz, hogy Win 8-ról lett frissítve évekkel ezelőtt, meg 4 partíciót mutatott rajta a telepítő. Bootoláskor is három rendszer közül kellett választani, de csak egyről indult el. Szóval volt baj rendesen a géppel. -
-
-
-
-
válasz
Doky586
üzenetére
A Windows telepítőnél letöröltem a partíciókat, hogy csak egyetlen maradjon és hagytam, hogy majd a windwos telepítő megformázza magának.
UEFI pendrive nincs a boot menüben, csak EFI.
Az alábbi kép nem az én gépemről van, csak példaként illesztettem be. Nálam az EFI résznél van egy Sandisk bejegyzés, ez a pendrive, amiről bootolok. Arra kattintva indítottam a telepítést.Parancssorban azt megnéztem, hogy az SSD az GPT, amire a Win10-et szeretném telepíteni.
Amit linkeltél ISO file, az miben tér el a MCT-vel létrehozott ISO-tól?
Azt is 4.11-es Rufus-szal kiírhatom? -
-
Sziasztok!
Windows 10 telepítésben szeretnék segítséget kérni, mert elakadtam
.
Adott egy Compaq 8200-as desktop gép, amiben egy 500GB-os SATA SSD van (utólag lett beszerelve). Ezen eddig futott egy Windows 10, de össze-vissza lett barmolva és a legegyszerűbb megoldás a teljes gyalu + újratelepítés lenne.
Csináltam Rufus-szal egy telepítő USB-t, amiről elindítottam a telepítést. Van egy másik HDD a gépben, de annak a SATA adatcsatlakozóját lehúztam, illetve egy optikai meghajtó, de azt nem választottam le.
Kiválasztottam, hogy nincs termékkulcsom (majd telepítés után beírom), majd minden prtíciót töröltem az SSD-ről.
A telepítés el is indult, felmásolódtak a file-ok, stb, stb és amikor a befejezés következne, akkor az alábbi hibaüzenettel megáll a telepítő:
"A Windows nem tudta frissíteni a számítógép rendszerindító konfigurációját. A telepítés nem folytatódhat."Mi lehet a probléma?
Köszönöm a segítséget
. -
kacsento1
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyen járok e a problémámmal, de az egér probléma fórumon nem kapok választ a kérdésemre. Mostanában olyan problémám van, hogy bizonyos időközönként eltűnik az egér kurzor, és nem is reagál mozgásokra. Ezt onnan tudom ha nem látom, hogy a gombok működnek, azaz ha lenyomom mondjuk a jobb egérgombot, utána arrrébb tolom az egeret és szintén megnyomom, ugyanott jön fel a felugró menü. Semmit nem tudok vele kezdeni. Néha az újraindítás segít, de volt hogy az se. Ilyenkor aznapra hagyom a gépet, és másnap gond nélkül megy. Van hogy fél óra után előjön, de van hogy napokig nem. Szóval teljesen változó. Razer Viper Mini és Win10-ről lenne szó. Driverrel nem tudok mit kezdeni, mert win alatt nem engedi az illesztőprogram frissítését. Minden Razer szoftver fel van telepítve, gondolom ezért is tiltja. Egyelőre nincs másik egerem, ezért nem tudom kipróbálni, hogy hardver vagy szoftver gond lenne e. Találkozott már valaki hasonló problémával? Mert én még nem is hallottam ilyenről. -
westlake
félisten
-
-
King Unique
titán
válasz
envagyok
üzenetére
How to Check for and Install Windows Updates in Windows 10
A Windows Update alapból a legutolsó kumulatív frissítéseket (LCU) tölti le és telepíti.
Ha a decemberi KB5071546 számúra célzol "legutolsó frissítéseket" alatt, akkor ahhoz meg értelemszerűen regisztrálni kellene a "Fogyasztói Kiterjesztett Biztonsági Frissítések (ESU)" programba, mivel a Windows 10 általános támogatása október 14-én megszűnt, ami nemrég már el lett magyarázva a #159674 számú hozzászólásban.A microsoftos MCT jelenleg a 19045.3803 buildszámú Windows 10 ISO-fájlt tölti le, ami nem e legújabb (19045.6691). De ez nem is feltétlen gond, mert telepítés után a Windows Update eleve naprakészre frissíti a rendszert. Bár abból a szempontból gond lehet, hogy ha a régi ISO kis méretű helyreállítási (WinRE) partíciót hoz létre, akkor amiatt nem települnek egyes frissítések és manuálisan kell megnövelni a méretét (bővebben).
• Friss windows iso készítés UUP dump-al
• Windows 10 Download | MASHa naprakészebb / teljesen naprakész Windows 10/11 ISO-fájl kell.
-
envagyok
veterán
Sziasztok
A windows 10-be ha nem vagyok online fiókkal bejelentkezve, van mód arra, hogy a legutolsó frissítéseket is telepítsem?Még lenne egy mádik kérdésem is:
Hol érdemes beszerezni a legutolsó, összes frissítést tartalmazó telepítőt? -
Zolka75
tag
Szevasztok volna egy kis gondom win10 es gép és a listában semmilyen telepített alkalmazást nem jelenít meg és törölni sem tudok mivel így most olyan mintha semmi nem lenne telepítve a gépre hogyan tudom ezt megoldani ? a dupla képért bocsánat nem tudom miért lett kettő

-
válasz
Fecogame
üzenetére
Szerintem,
login jelszó ki van véve de a másik ami lehet képernyővédő zárolás altatás kijelentkezés meg a fene tudja még mi, az meg nincs kikapcsolva.
Pontosan nem tudom neked leírni mert most csak Linux van a közelemben de talán a Fiókok Bejelentkezés alatt van ez meg az ehhez kapcsolódó beállítások.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Renault, Dacia topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Yettel topik
- Milyen autót vegyek?
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 12. nap: Viewfinder
- Androidos tablet topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Gamer Egér RGB!!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

.
BIOS frissítése meg alap kötelező dolog
mindig is.
, figyelmetlen voltam.

.