- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Nyitlocker
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geth
veterán
válasz
cigam
üzenetére
Elolvastad hogyan szivárog ki a hash? Én igen

Jóval mélyebben történik ez az automatizmus a File Explorer-nél, és ha azt kapcsolnák ki, akkor rengeteg régi hálózaton és alkalmazásban törne el sokkal fontosabb mechanizmus.A pendrive-on is letiltanák ha tudnák, egész egyszerűen csak NTFS-en megoldható a tiltás bizonytalan eredetű file-okra.
tl;dr megint a legacy cuccok okolhatóak nagyrészt, próbálták kijavítani, de a javítás negatív impaktja nagyobb mint ez a tiltás.
-
cigam
titán
Nem értem még a kérdést se. Olvasd el még1x mit írtam!
Egyrészt miért nekem kéne megoldani, másrész a kérdésemben ott a válasz! Az MS javítsa ki azt a kódot, ami megadja a támadónak a hash-t. Ne kerülőutakat keressen a probléma elfedésére. Az is csak félig-meddig sikerült.A fájlok (preview) megjelenítéséhez miszükeség a jelszó hash-re? Hogyan fér hozzá egy kártékony fájl? Rengeteg program megoldja a(z előnézet) megjelenítést anélkül, hogy lekérné a jelszó hasht.
Tényleg az a megoldás, hogy egy Internetről származik flaggel jelzem, hogy ne nyissa meg? A pendrive-ról belenézve pedig nyugodtan ellophatja az adatokat?
-
efi99
őstag
Olyan hatalmas problémám volna, hogy megváltoztattam az egérmutató ikonjait, ennek ellenére pont a "normál kijelölés" (tehát, ami 99%-ban szem előtt van), visszaáll a régire minden bekapcsolás után. Teszi ezt annak ellenére, hogy az egyedi sablon el van mentve, szemmel láthatóan az van használatban, a többi ikont módosítja és kézzel másik sablont alkalmazva, majd ismét az egyedit alkalmazva már észbe kap. Gondolom kb 0% esély van kideríteni, hogy ennek mi az oka.
-
cigam
titán
válasz
King Unique
üzenetére
Tipikus példája annak mekkora kretének dolgoznak az MS-nél.
Ad1. Nem a problémát oldják meg, hanem letiltják a funkciót.
Ad2. Ha pendrive-ról (másik fájlrendszer ami nem tárolja a forrás infót?) pedig működik az előnézeti kép?! Az nem tudja ellopni az NTLM adatokat?! -
dik
őstag
Ez nem tudom mi volt, de mostmár nincs piros felirat. Valami csoda érte...
Akkor ez is pipa... Köszönöm a segítséget!
-
dik
őstag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Fiókra meg lehetettt hoszabbítani +1évre. Én megcsináltam és azt írta oké. Eddig megfelelt, de most így a nem tudom hanyadik telpítére már nem. Az érdekes...
-
-
-
dik
őstag
Esetleg az miért van (eddig eltünt ez a felirat) most meg már nem akar eltünni ez a piros gyönyörűség? Valóban hiányozhat neki valami? Mert már semmi újat nem talál...
Eltüntetésére megoldás vagy mit kell javítanom még esetleg?
-
dik
őstag
válasz
csixy
üzenetére
Az tuti ez a mostani telepítő nem olyan mint a régim ami volt mert ott nem volt semmi ilyen mértékű szarakodás. Azt sajnálom lecseréltem a pen erre a legújabbra... Na mindegy elválik meddig bírja. Az tuti a nvidia vga driver és az ati chipset driver marhára haragszik egymásra mert kék halálhegyek... Eddig ezzel sem volt baj elfért a kettő együtt kékhalál nem volt...
-
dik
őstag
válasz
Doky586
üzenetére
Na mókáztam azzal a progival egy kicsit és most úgy néz ki nem szarakszik belép azt meddig majd elválik. Ezt be kell kereteztetnem.
Többet ha kell úgy telepítek akármit kérdez nincs net nincs semmi és nem is lesz azt majd elválik...
Véletlenül abban esetleg tudsz/tok segíteni azt írkálja a rendszer nem megfelelő a win 11. Ezt valahogy át lehet ugrani és lecserélni a 10 ha majd szükséges lesz? Vagy ezzel a marhasággal nem kell foglalkozni és rufus/pen és mehet fel? -
Régebben telepítés közben simán lehetett (lehet, hogy most is , ezt nem tudom) microsoft fiók helyett lokális fiókot csinálni a windowshoz és ennek során mindig kellett 3 kérdést választani a gyári kollekcióból és erre meg kellet a választ adni. Ezt a központ jegyzetelte és biztonsági kérdésként a válasszal együtt elraktározta.
-
dik
őstag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Értem én, de jelszó nincs csak pin kér mindíg. Lehet az is jó oda nem tudom. Ilyennek még egyszer sem találkoztam így járjak ezzel a szarral pedig az évek alatt ha sportot nem is űztem belőle, de felraktam párszor. Vagy egy új frissítéssel jött ez a marhaság nem tudom. Régebben sosem kellett ennyit kinlódni vele. Bár nem is kérte, hogy microsoft fiokkal lépjek be... De az sem stimmel igazán ha kiveszem a pipát nem kérje a jelszó és pint és semmit akkor miért lesz 2 fiok. Legelőször nem volt semmi kivettem és jó volt. Nem változott semmi mindent ugyan úgy csináltam ennél a résznél. Na mindegy érthetetlen ez...
-
Doky586
félisten
Helyi fiók: Pro vagy magasabb verzió esetén: Első újrainduláskor utp kábelt kihúz, amikor kéri hogy lépj be ms fiókba akkor
shift+F10és a fekete ablakba beírod hogyoobe\bypassnroenter és legközelebb amikor ideérsz már válaszhatsz helyi fiókot. Usernév megad majd jelszónak csak egy entert nyomsz. [kép]
Működik 25H2 és win10 esetén is..! -
-
dik
őstag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Na akkor mivan mi az hogy helyi fiok vagy valamiről lemaradtam?
Hogy kell vagy mi. Kihuztam a netet mikor telepítettem.(van kulcsom hozzá annó megvettem az stimm). De akkor a továbbiakban hol hibáztam. Mert ezelőtt is így csináltam és nagy bajom nem volt belőle. Ja amúgy nem foglalkozom a védelemmel. Mit lop el belép az ncore vagy a face vagy mittudom én jelszavaim. Legyen boldog vele a nyomorult ha ezzel neki több lesz...
Nincs okos telefonom vagyis volt, de megutáltam és vissza tértem a hagyományosra és imádom...
A jelenlegi szarságokat akkor nem lehet vissza csinálni telepítés nélkül? Mert kb. végére értem nagyvonalakban és nem nagyon akarnám újra ha nem muszály... -
Telepítsd helyi fiókkal mert teljesen érthető ha MS fiókkal van és nincs semmi védelem az necces. Mivel bármikor bárki belemehet nemcsak a gépedbe hanem a teljes account+adatok lophatók.
Csak halkan kérdem meg, a telefonodon van zárképernyő feloldási megoldás, bármi? Tuti 101% hogy van nahát...
Miután feltetted helyi fiókkal és megadtál jelszót (nagyon aánlom, sokszor jól jön majd) utána használd [ezt a megoldást] eddig mindenhol működött.
-
Doky586
félisten
-
dik
őstag
Keresek valakit aki tudna segíteni ebben mert már 5 telepítem újra és egyfolytában előbb utóbb megszivat ezzel a bejelentkezéssel. Teljesen kiszámíthatatlan mostmár mikor és miért teszi be a 2 felhasználói fiókos win 10 indítást(egyik a saját óami jó a másik nem tudom honnan jött). Regediteztem mert volt telepítés mikor nem volt ott az pipás rész ahol ki lehetne kapcsolni ezt. De ez is érthetetlen mikor pár napja telepítettem akkor még ilyen gondja nem volt. Akkor 0 volt az érte. Kivettem a pipát és szépen indult aztán össze akadt a ATI driver az Nvidiával így kék halálozott majd újra tettem. Nem mindegy melyik milyen sorrendben kerül fel. Ez is érthetetlen. A lényeg most ha ki veszem a pipát ha nem akkor is pin kért mielőtt indul. Ha változtatom a regeditben az értékeket 0,1,2 bármire csak a 0 nál kér pint a többinél 2 fiok közül lehet választani. Nem értem én ezt az egészet egy baromság ez a fiókokkal töcsmörgés. Szóval nem tudom beállítani, hogy ne kérje a pin indulásnál. Beírom akkor persze elindul és "nagyából" jó, de nem akarom hogy irkálja azt a marhaságot hanem induljon és kész...
Keresek valami win 10 istent aki ebben tudna segíteni nekem. Persze fél isten is jó lesz ha vágja ezt a szemetet én kifogytam az ötletekből sajnos... -
dik
őstag
Helló!
Lenne egy kis kérdésem. Újra tettem a gépet. Minden szép és jó volt majd átírtam a számítógép nevét na azóta megbolondult kér bejentkezést vagy pin vagy egy másik ugyan olyan néven jelszót. 2 különböző választás lehetőségem van ugyanolyan néven a bejentkezésnél(egyik pin a másik jelszó). Beírom egyik helyre a pint tökéletesen megy ha a másikra a jelszót akkor is tökéletesen ugyan úgy betölti a win 10. Szóval nem vágom mi a jóisnten baja lett.
Nem engedi a netplwiz indításást meg pár programot valami tanusítványt lehet megnézni azt annyi. Tehát mit lehet neki ártani hogy ez ne legyen? Teljesen megbolondult az egész. -
King Unique
titán
válasz
tylerddd
üzenetére
• Fájlkezelő automatikusan letiltja az internetről letöltött fájlok előnézeti funkcióját
• How to Enable or Disable Thumbnail Previews in File Explorer in Windows 10"A 2025. október 14-én és azt követően kiadott Windows biztonsági frissítésektől kezdve a Fájlkezelő automatikusan letiltja az internetről letöltött fájlok előzetes verzióját. Ez a módosítás úgy lett kialakítva, hogy növelje a biztonságot azáltal, hogy megakadályozza egy olyan biztonsági rést, amely kiszivárogtathatja az NTLM-kivonatokat, amikor a felhasználók potenciálisan nem biztonságos fájlok előnézetét tekintik meg. További részletekért tekintse át a módosítással kapcsolatos alábbi gyakori kérdéseket."
-
Üdv! A betekintő ablaktábla dokumentumokat, pl. pdf fájlokat nem jelenít meg egy gépen az intézőben. Képek például jók. Van-e erre megoldás? Köszönöm!
-
westlake
félisten
Újabb OOB frissítés: 1904x.6812.
KB5078129 (22-i build), Windows Update-en nem terjesztett, csak manuálisan telepíthető. -
makoss
veterán
Üdv!
Van olyan fórum, oldal ahol ha rámegyek a torrent címére bejön egy bemutató minta kép vagy gif (nem tudom mi a neve). [kép]
Ezt mi irányítja a böngészőkben?
Mert van mikor nem megy.
Mit kell állítani, hogy ez bejöjjön rendszeresen?
Próbáltam Firefox, Chrome, Brave böngészőkben is, néhány kép, gif megy, aztán hiba.
Javascript bekapcsolva.
win 11 alatt, sem mindig jó
-
borges7
aktív tag
Anyu gépén beregisztráltam a Kiterjesztett Biztonsági Frissítésekre (ESU), ezen kívül érdemes még valami tenni, hogy biztonságos maradjon? Igazából ő csak netezik rajta, facebook, pár windows és böngészős szójáték, meg email, letölteni szerintem semmit nem szokott. De ezeken kívül nem is ért hozzá egyáltalán.
-
blizzrd
senior tag
Sziasztok!
Ismerősnek van egy hp laptopja, win10 operációs rendszerrel. Számomra egyelőre ismeretlen módon frissíteni szerette volna az operációs rendszert, frissítést követően a recovery ablakban a dobja át hibaüzenettel, majd innentől kezdve minden egyéb művelethez jelszót kér. Nem lehet se a parancsort elindítani se a rendszert visszaállítani se a korábbi frissítést eltávolítani mert mind ehhez kell a jelszó ami egyébként soha nem volt beállítva.
Az a nagy kérdés hogy ebben az esetben mit lehet tenni hogy elinduljon a rendszer vagy hogy lehet úgy életre kelteni hogy az adatok ne vesszenek el? -
Geth
veterán
válasz
bringasisti
üzenetére
A feltöltés és a letöltés két különböző művelet.
Ezen felül lehet, hogy akkor minden klappolt, most pedig nem.Jöhetne több infó, pl. mi írja ki, kiír-e mást is, stb.
-
bringasisti
őstag
Felhőből PC re le akarok tölteni egy videót és azt írja hogy HTTP hiba. Ez hogy lehetséges mikor az adott PC- n lett korábban feltöltve ?
-
chungee
addikt
CCleaner schedule update check

-
teptep
őstag
válasz
chungee
üzenetére
Igen, az egyik megoldás, hogy megkeresed az ütemezett feladatok között a 21 órás indulást. Vagy a másik, hogy a villanás után nyitsz egy emeltszintű PowerShell ablakot. Beírod ezt a parancsot, és ez kilistázza az utolsó 10 ütemezett feladatot, ami el lett indítva. És ott lesz óra.perc bejegyzéssel amelyiket keresed.
Get-ScheduledTask | Get-ScheduledTaskInfo | Where-Object { $_.LastRunTime -ne $null } | Select-Object TaskName, LastRunTime | Sort-Object LastRunTime -Descending | Select-Object -First 10 -
chungee
addikt
Estét! Kb. 2 hónapja Minden nap 21:00 körül felbukkan pár század másodpercre a képernyő bal felső oldalán dos ablak. És azon nyomban el is tűnik. Játék közben, netezés közben stb... látom. Frissítések napra készek. Vírus lehet
Win10 x64 32gb am4 -
Doky586
félisten
-
efi99
őstag
Adott egy 320 (300) GB-os 2 partícióra osztott külső HDD, USB-n lóg a routeren, ott így néz ki (stimmel):

A Windows Sajátgépbe felcsatolva a 2 partíciót egyenként meg így:
Ez így most hogy? Még véletlenül sincs 2 egyforma érték sehol. -
westlake
félisten
Van 19045.6811 OOB frissítés (KB5077796), 16-i build. Windows Update-en nem terjesztett, manuálisan telepíthető.
-
Doky586
félisten
-
tpeter77
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszönöm, valamilyen szinten meg tudtam nézni, de sajnos a gerencsérv beigazolódott.

-
Doky586
félisten
Csináltam egy kis tesztet az elérhető winows10 telepítőkről:
MS-től letölthető MCT: [kép] [kép]
MS-től letölthető ISO: [kép] [kép] (2023-ból)
A SafeOS frissítések csak a 800MB-ra átméretezett winRE partícióra települnek, anélkül frissítetlen marad, ezért ezeket már nem javaslom tiszta telepítéshez.UUP-vel letölthető verzio: [kép] [kép] --- ez már rendben van, tartalmazza a nyári SecureBoot frissítést is.

-
neil_mullen
aktív tag
Sziasztok! Vettem egy BlitzWolf BW-BL2 bluetooth adaptert és a T430-am állandóan lecsatlakozik róla amikor alvó állapotba kerül. Idegesítő mert utána meg kell nyomni a párosító gombot az adapteren, nem lehet a beállítások köztt csatlakoztatni a gépről. Nincs arra valami megoldás hogy alvás közben nem kapcsoljon ki a bluetooth?
-
válasz
tpeter77
üzenetére
Elsőre ezzel próbálkozz: Sante DICOM Viewer Lite (Ingyenes)
Kb. 13-14 éve meg ezt használtam: YAKAMI DICOM Tools (Ingyenes)
Ezt nem ismertem, most telepítettem, olybá tűnik használható: Weasis DICOM Viewer
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
CT felvételem eredményét szeretném megnézni, de a program nem indul el.
Ezt a hibaüzenetet dobja be a win. Hogy álítsam be az útvonalat?
Vagy lehet, hogy csak a .NET keretrendszer hiányzik?
-
westlake
félisten
1904x.6809, frissítésre fel!
-
Sziasztok.
Onedrive hogy tüntethető el a Fájlkezelő bal oldaláról?
Az eddig bevált regedites
HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{018D5C66-4533-4307-9B53-224DE2ED1FE6}
System.IsPinnedToNameSpaceTree 1-->0 megoldás nem működik. -
tototos
addikt
sziasztok!
Egy nagyon érdekes hibával találkoztam amire nem tudok jelenleg megoldást. Ismerősöm gépén(Windows 10) az eddig működő felhasználóval való belépés után egy teljesen szürke képet lát. Se start menü se semmi. Más felhasználóval minden működik. Létrehoztam egy új felhasználót ahova átmásoltam a firefox profilt, hogy legalább dolgozni tudjon. Valahogy át tudom mozgatni a teljes régi felhasználó beállításokat? Vagy hogyan tudnám a régi felhasználót újra használni?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Huawei Watch Fit 3 Okosóra!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

frissíts mindent is 

Ez talán még másnak jól jöhet
azaz jó tudni hogy létezik Ani

Mit kell állítani, hogy ez bejöjjön rendszeresen?
Lassan kell egy friss telepítés, már jóideje megvan neki a: Samu 970 EVO Plus 500GB PCIe
Itt "True"-nak kell lennie és a bios sb kulcs is frissítendő.