Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
worxland
addikt
-
Ice&Lime
veterán
De most őszintén, miből tartana egy aero on/off funkció? és mindenki boldog lenne..
(#892) EarL 007: egyébként így nézne ki tisztességesen egy 2015-ös op.rendszer, minimum, persze még elférne bele pár plusz design, mint linux disztróknál on/off lehetőséggel.
-
törölt tag
-
törölt tag
még meg se jelent, de már "hekkelik" a Win10-et.
Windows 10: 'Aero Glass' theme coming soon via simple mod, helyes. 
-
Alister71
nagyúr
Pöpec kis rendszer, szombat reggel óta hiba nélkül megy.
-
=WiNTeR=
senior tag
Lockscreen megváltoztatása és bármilyen file pickeres dolog csak nálam nem működik egyáltalán? Egyszer ment azóta összeomlik a picker. Ja és ez igaz a képjelszó kiválasztására is.
-
bepken
veterán
válasz
kleinguru
üzenetére
működni működik, de ajánlani nem ajánlanám senkinek
(ezért is fogalmaztam úgy, ahogy)
meg hát valószínűleg későbbiekben amúgy is kikapcsolható lesz, mert jó néhány (negatív) visszajelzést láttam ezzel kapcsolatban.
a hasznosságot pedig olyan megfontolásból értettem, hogy a rendszernek vajon hasznos e, ha így belenyúl az ember...bár ez még nem az a fajta registry babrálás, ami nagy galibát okozhat (én pl.: context menüket szoktam létrehozni, abból se volt még baj
)(#857) pzstm! annyit írkáltatok róla, hogy valamelyik nap muszáj leszek most már kipróbálni ezt a masinát
teszteket már olvastam, de élőben még nem volt szerencsém hozzá. -
=WiNTeR=
senior tag
Még a múlt hónapban csináltam mentést az egész recovery-ről mindenestül meg a recovery telepítőjét is kimentette, tehát elvileg megvan minden.
De szívem szerint legyalulnék minden partíciót és csak egyetlent hagynék meg a rendszernek. Amíg USB-ről be lehet bootolni a telepítőt addig nincs szükségem recovery-re
-
=WiNTeR=
senior tag
Időközben felpakoltam Surface Pro 2-re szintén frissítve aztán hard resettel letisztázva a dolgot. Köszi

Véleményem szerint sokkal jobban lehet így ablakban használni a metro-s appokat meg úgy az egész OS értelmesebb / használhatóbb tapizva és egér + billentyű kombóval is.
-
törölt tag
Egy kis Win7.

-
Zsolt1
tag
Vagy rakd fel VHD-vel (kb ugyan annyi időbe telik telepíteni, viszont gyorsabb lesz telepítés után, mint a különböző virtuális gépes megoldások és nekem a net is működött csak az usb wifi stickhez win8-as driver kellett): egy kis segítség a VHD-s telepítéshez (és pofátlan önreklám
).
Ja és itt is csak egy kattintás a win10-es rendszer törlése ha már nem kell. -
Nite
őstag
a start gombra huzva az egeret nektek is befeketedik, lila windows logoval vagy csak nalam van driverhiba?

-
VirtualBox-ban felraktam, de nem sikerült belőni a netet. Ötletek?
-
rolko
őstag
Asus N71JV-n tesztelve.
Megeszi a Win7-es drivereket a hotkey-ekhez ill a 2.1 hez is. A hardvereket felismeri automatikusan.
Amit eddig tapasztaltam, eddig gyorsabb mint a Win7. Könnyen szokható így Win7 után is.
HIBA:
uTorrent nevű progi: a letöltés elindul, viszont mikor 0,01% lenne kidobja h hiba és eltűnik a fájl is, mintha valami víruskereső futna a háttérbe, Defender és tűzfal persze kikapcsolva.
Vuze klienssel tökéletesen működnek az ilyenfajta letöltések
-
törölt tag
válasz
kleinguru
üzenetére
Akkor az Alcoholra várnod kell, míg a fejlesztők megoldják a kompatibilitást, de szerintem nem fog sokáig tartani

Az eltüntetős módszert ismerem, viszont nem tudni, hogy ha pl. jön egy frissítés, ami eltüntethetővé tenné, akkor mi lesz, milyen hibát okozhat (pl. a helye végleg ottmarad). Ezért nem érdemes matatni a rendszerben, ha az ennyire sokat fog változni, mint a TP. De ahogy gondolod

bepken: Ezt az MS sem a Vista, sem a 7, de még a 8 esetében sem lépte meg, most miért változtatna rajta?
A 4500 forintos akció mindenkinek járt (persze azt nem írták nagy betűkkel, hogy a tesztverziók is jók), most is ilyesmi lesz, hacsak nem lesz igaz, hogy ingyenes lesz a frissítés. Akkor viszont a 8 el lesz hamar felejtve. -
bepken
veterán
válasz
üzenetére
sosem foglalkoztam még TP-vel, úgyhogy nem tudom, mi a szokás a kulcs lejárta után...de én simán el tudom képzelni, hogy aki benne van az Insider Programban, annak adnak majd valamennyi kedvezményt.
meg hát ugye a bizonyos ingyenesség is ott kering a levegőben
(bár ismétlem, engem jelenleg ez a része nem érint)(#851) kleinguru! ha nagyon zavar és mindenképp a lelkébe szeretnél gázolni ezért: ilyesmi kontár mókolgatásokkal találkoztam eddig (szvsz. már a "stupid search button" szintű megnyilvánulás elég, hogy megkérdőjelezzem a "hasznosságát" ennek a tutorialnak)
(#854) pzstm! a pöccre működő drivereket Surface Pro esetében még talán el is várja az ember

-
válasz
üzenetére
Fontos az alcohol, mert dvd-t írnék egyszerre sokat.
Közben találtam egy fél megoldást az ikon kikapcsolásra és működik is. Ez az. A gond, hogy az üres helye ott marad, de esélyem sincs megnyomni legalább

A parancsban a "Search"-ot "Task view"-ra cserélve azt is eltünteti a fenti megoldás

-
törölt tag
-
válasz
üzenetére
Kompatibilitási módban sem megy, az volt az első, amit próbáltam.
Igazából, ha jól tudom, nem változtattak a rendszer azon részén, amit az SDT érintene, csak a verzió szám ellenőrzés miatt bukik el a dolog (szerintem). DaemonTools szintén, mert ugyan azt az SDT drivert használja.
Valami registry-s "túrás" árán sem kikapcsolható?
-
törölt tag
Remélem legalább úgy lesz, mint a 8.0 idején, hogy elég a tesztverzió is alapnak, és mehet rá 4500 forintért a rendszer

Azt nem tudni, hogy milyen kiadásokkal jön a 10, de valószínűnek tartom, hogy ugyanazok lesznek a különbségek, mint a Core és a Pro között a 8 esetében.
kleinguru: Próbáld kompatibilitási móddal csinálni. Az Alcohol a 8 idején sem működött egy darabig (meg a Daemon Tools sem), rövidesen tuti jön egy új verzió belőle.
A tálcán lévő gombokat nem lehet jelenleg kikapcsolni, nyomj rá a Feedback appban, hogy Te is szeretnéd, ha kilehetne. -
Sziasztok!
Feltettem a 10-et a gépemre. Tetszik

Lenn egy két kérdésem:
1. ki lehet kapcsolni valahogy a tálcáról a "Search" és a "Task view" gombokat?
2. SDT drivert szeretnék telepíteni (alcohol 120%), de a verzió számra hivatkozva nem lehet. Manuálisan fel lehet tenni valahogy, hogy ne foglalkozzon az OS verzió számával?
Tetszik az "új" startmenü, csak a "view network connections" kulcsszóra nem ad találatot.
-
bepken
veterán
persze ez még mindig csak játék a szavakkal (ha úgy tetszik, azok kiforgatása), mármint én még hivatalos formában semmilyen célzást nem olvastam eddig, csupán ilyen cikkekkel van tele minden portál.
valamilyen formában biztosan lesznek követelmények, feltételek...például ilyen lehet a windows8/8.1 kulcs megléte. de én elképzelhetőnek tartom, hogy egy alap rendszerre akár mondjuk egy win7 home edition-nel is lehet majd upgrade-elni.
apropó: volt itt szó arról, hogy ez a TP eddig nagyjából 10%-a a rendszernek...lehetséges, hogy ez lesz az a bizonyos "core" változat? van az ennél jobban le lesz butítva?
(#841) Taifa Díaz! persze, hogy nem update

-
vlevi
nagyúr
Nem tudom, mi van nálam ezzel a win8 vonallal, de a kikapcsoló gomb környékén valami marhára nem teccik neki. Kábé Win8 legelső változata óta hülyéskednek a gombok.
Egész pontosan arról van szó, hogy a win10-ben a billentyűzeten lévő alvás gomb kikapcsolja a gépet, azonban a gép elején lévő kikapcsoló gomb nem csinál semmit. Pedig néztem az energiabeállításokban, ott jól van beállítva, vagyis az alvás gombra alvás, power gombra kikapcsolás van állítva.
Win7 alatt ugyanezek a dolgok tökéletesen teszik a dolgukat.
A gép egy ASUS b75M alaplap, i5-3470 proci, 8G RAM, Cooler Master N200 ház, Enermax táp, és egy tök átlagos PS2-es billentyűzet. -
moonguru
őstag
válasz
moonguru
üzenetére
Sziasztok!
Én bénáztam, a regedittel akartam importálni ahelyett hogy duplát kattintottam volna az exportált fájlra.
Működik is, félig mert a felhasználó nevet jól beírja, és a jelszót is beír valamit (a csillagok miatt nem tudom hogy jót) de persze a szerver nem fogadja el.
Számítottam erre, további munkát fog igényelni de ez már nem a topic témája.
A lényeg hogy működik a regedit.
Így már nem keresek alternatívát.
Köszönöm.
-
moonguru
őstag
Segítsetek kérlek rajtam!
Feltelepítettem egy 37 GB-os HDD-re tiszta telepítéssel.
Sikerült beállítanom az integrált videokártyát is (HD 4250)
Jönne az a bizonyos kb. 30 db. játék (nevük nem lényeges)
Viszont nem emlékszem a jelszavaimra (a 30 játéknál) nem is kell, mivel elvannak mentve.
Viszont a 10 alatt kellenének...

Nagyon macerás lenne a szupporttal (egyenként, Google fordítóval előszóval) reseteltetni őket.
Ezért a beállításjegyzékben szerettem volna importálni a megfelelő láncot.
Igen ám DE a "szuper-hiper" stb. rendszergazda (Microsoft) az importálást a regeditnek megtiltotta!
Milyen alternativ programot ajánlottok helyette?
Valamikor olvastam egy távoli regedittálló program ról az is jóhetne, mivel akkor a 8.1 alól editálnám a 10 beállításjegyzékét.
Persze esetleg mehetek a "Milyen (melyik) az a program" topicba is...
Már csak ezt kéne megoldanom és a 8.1 "hibernálhatná" magát jó ideig.
Köszönöm
-
dokee78
félisten
Szerintetek előfordulhat,hogy olcsóbb lesz a Windows 10,mint a Windows 8.1?
-
törölt tag
-
leviske
veterán
Bocs, ha már volt, de akkor ez végül a 8.1 tulajoknak akkor elvileg megjön frissítésként, ahogy a 8.1 a 8-ra, vagy ez csak kacsa volt?
-
törölt tag
Tapasztalt valaki komolyabb hibát a rendszerrel kapcsolatban akár élesben akár virtualizálva? Vagy a gazdarendszeren esetleg? Összeomlásra, fagyásra gondolok.
-
törölt tag
Tényleg nem lehet a Gépházban a sebességet állítani, de az alapvetően a tapizós gépeken hasznos (meg ha a képedet akarod változtatni, vagy aktiválnád a rendszert). Egyéb esetekben nem is kell bántani.
Így van, mindenre van desktop alkalmazás, de nincs mindenre ModernUI-s. Ez változik, ahogy egyre több app kerül az áruházba, de azoknál alapvetően a kezelés megkönnyítése a cél, hogy a vastagabb ujjúak is könnyen tudjanak dolgozni velük az érintőképernyőn.
A ModernUI (régen Metro) használatát meg kell szokni, ez tény, de ha minden kis apróságot ismersz, akkor könnyen megy, nekem pl. egy Android okozna fejfájást már. De várjuk ki a végét, hiszen a 10 alatt megint változik itt-ott. -
vlevi
nagyúr
Most vettem elő egy régebbi HDD-t, és a gépemről lehúztam a "rendes" Win7 rendszert, hogy rádugjam ezt, és néhány napig nézegessem.
Gépházban (azaz a metrós vezérlőpultban) tényleg nem lehet állítani az egér sebességét? Van egy tippem, hogy ez a legelső win8 óta így van, gondolom, ez már nem fog változni.
Nagyjából ez az összes probléma a Win8-al. Hogy amire van hagyományos alkalmazás, abból is próbáltak csinálni valami metrósat, de annak a funkcionalitása még így majd 2 év elteltével is igen hiányos. Persze vannak metros appok, amik hiánypótlóak, mert hagyományos formában sosem létezett ilyen, de asszem ez a ritka. Legalábbis dekstop környezetben. Mert egy 8-9-10"-es méretű táblán máshogy "adja elő" magát az új felület. Megmondom őszintén, tapicskoltam pár órát egy Asus Transformert, de engem ott sem győzött meg az új felület. Valahogy már rászoktam a droidra, és ami ott egyértelműnek tűnt, azok a beidegződések nem működnek metron. -
törölt tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
"Pécé-én?"
ő a terminátor, vigyázzunk.

-
Angel2014
addikt
válasz
westcoastog
üzenetére
Mindig hallunk valami újat itt
erre én is kiváncsi vagyok a skypés megoldásra. -
törölt tag
Kis érdekesség: [link]
A Windows Store a jövőben támogatja majd az asztali alkalmazásokat, lehet értük fizetni, azon keresztül frissíteni, stb. Igen hasznos funkció ez.
westcoastog: Tudod, beírod a kódot, majd telefonos aktiválásra mész, és Skype-on keresztül bediktálja az automata az aktiválókódot
Nekem is kellett anno, mert OEM Windowsom volt, és 10x aktiváltam neten. Utána csak telefonon lehetett. Ekkora marhaságot. -
Angel2014
addikt
válasz
westcoastog
üzenetére
Na jó de nem arra gondoltam

De ha már arra gondolunk akkor az új kulcs beírása sem fog problémát jelenteni?
Valahol mintha olvastam olyan Apple szerű microsoft fiók lesz így nehezebb lesz az illegális aktíválás.
-
-
Angel2014
addikt
Nektek mi a véleményetek, az aktiválás könnyű lesz?

-
Angel2014
addikt
válasz
FrozenThrone
üzenetére
És amikor telepítenéd , jobb egérgombbal kiválasztanád a windows 8 vagy a windows 7 kompatibilitás fület?
Vajon úgy felrakja?
-
-
vm93hun
aktív tag
-
Kékes525
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
Így van interaktív módban van az ESS és látom, hogy melyik program mikor akar kimenni a netre, milyen bejövő hívások akarnak a gépemen lévő programokkal kommunikálni. A Windows rendszerprogramjai állandóan kommunikálnak. Nemcsak kifelé, de befelé is (Windos 7 64bit). Ezt persze meg sem kérdezik tőlem, csak az ESS figyelmeztet. A kifelé sokkal gyakoribb. Ez így lehet a Windows 10 esetében is.
-
törölt tag
Nos, én kiszálltam az éles tesztelésből, mostantól virtuális gépen nézegetem a dolgokat (így a teljesítménybeli gondokat nem nézem).
A rendszer összeomlott olyan módon, hogy semmivel sem tudtam helyrehozni, csak egy újratelepítéssel, viszont azt nem akartam. A 8.1 kellően stabil, persze a 10-től nem is vártam hasonlót most.
Olvastam egy módszerről, amivel el lehet tüntetni a vízjelet a tálca fölül, és kipróbáltam. Itt van. A két fájlról biztonsági mentést csináltam, a fájlokban kitöröltem a vízjel szövegét, csak szóközt hagytam, hogy szövegnek vegye és ne reklamáljon. Az egyik fájlt felül is tudtam írni, a vízjel 2/3-a eltűnt, a másik viszont használatban volt, így a rendszeren kívül kellett megoldanom a dolgot. Megjegyzem, itt többször újraindult a gép, és gond nélkül működött a hiányos vízjellel.
Valami rejtélyes okból kifolyólag 3-ból 3 Linux nem tudott elindulni live módban, kernel pánikoltak. Most nem tudom, mi köze ehhez a 10-nek, de lehet, hogy úgy állt le, hogy azzal a Linuxok nem tudnak mit kezdeni (mint mikor az NTFS-t sem tudják olvasni, ha a 8 alszik/hibrid módon állt le rajta).
Csökkentett módot választottam ki, mert abban lehet rendszerfájlt módosítani. A csökkentett módban a Windows nem tudott elindulni, fekete képet adott, és onnantól a normál mód sem működött. Időnként dolgozott, de semmire sem reagált. A rendszerfájlokat a helyreállító menüből visszaállítottam, de nem segített rajta.Időközben volt egy frissítés, ami megoldotta az explorer.exe hibát leállításkor, utána viszont meghalt a rendszer. Ezt a frissítést leszedtem, de nem segített.
A rendszerfájl-mókolásnak nincs ehhez köze, mert a gép többször gond nélkül elindult. Itt a csökkentett mód nyírta ki valahogy. Virtuális gépen tovább fogom ezt vizsgálni.
-
Ghard
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Amíg csak a rendszerről oszt adatokat, addig nincs gond

-
Ghard
őstag
AMD A10-5700al egész jól megy a rendszer, még egy régi játékot (Beyond Good & Evil) is kipróbáltam, hibátlan (talán nem fut annyi fpsel,mint win8on). Logitech, Creative driverek (win8.1x64) mennek. Windows Xp-re is kapcsolódik a remote desktop.
Azért ez így ingyenes rendszertől nem rossz. Valaki írta, hogy sok adatot oszt meg a háttérben a Microsofttal, ez már Win8nál is volt, le lehetett kapcsolgatni az adatok megosztását telepítés után, más megosztásról nem tudok. -
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
Hát, szebb és kényelmesebb, remélhetőleg

FrozenThrone: Senkinek sem fut, be is van jelentve, hogy nem kompatibilis.
-
Valaki megnézné hogy megy -e neki a CPU-Z Windows 10 alatt? Nekem nem akar

Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Gumi és felni topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Futás, futópályák
- Autós topik
- Google Chrome
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / 2K QHD / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / 1300 Nits
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
a mai trend az, hogy síkhülye usereknek síkhülye szoftvereket gyártsunk, nehogy el tudjon állítani valamit.

Nekem a 8 Developer Preview-ban használt Aero tetszett, kicsit pofoznák, és tök jó lenne. De úgysem lesz benne, ezek a mókolások meg meg sem közelítik a 7 Aero-ját.

(életemben először találkozom ilyennel. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)