Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17806) peterk válasza Kernel (#17795) üzenetére


peterk
senior tag

Na látod, ez már értelmes felvetés, és korlátozni ill. szabályozni is lehet értelme. :) Éééésss .....erre van is jó kis beállítási lehetőség is.:

A keresőbe beírod hogy "indexelési beállítások", upsz, bocsánat, nem megy a keresőd. :D Szóval vezérlőpult => indexelési beállítások. Itt aztán azt indexeltetsz, amit csak akarsz. Le tudsz tiltani tartalom típusokat (dokumentumok, levelezés, letöltések, onedrive, stb.), sőt ki tudsz tiltani foldereket, vagy akár komplett meghajtókat is a keresésből, stb., és közben a start menüt meg hagyod indexelni. Vagy fordítva, kinek mi tetszik, mit akar könnyen a keresőben megtalálni.

Megj.: Az indexelés egyébként nem indexeli le minden fájlod TARTALMÁT. Az akkora overkill lenne, mint a huzat. :) A fájlok 99%-ánál csak a nevet és a meta-információkat indexeli, hiszen értelmesen erre is lehet csak keresni. Csak néhány fájltípust indexel tartalomra is (dokumentumok, doc, xls, stb.) Egyébként még ezt is tudod állítani fájl típusonként: a "speciális" => "fájltípusok" fülön fájl típusonként állíthatod, hogy a tartalmat is, vagy csak a metainfót indexelje. Vagy azt sem.

(Megj2: Az indexelés egyébként nem csak a start menüre és a fájlokra és azok tartalmára történik meg, hanem pl. a levelezőben is a search indexel. Például outlookban. De a gyári mail kliensben is. Vagy a kapcsolatokban (contacts). Vagy a naptárban, stb.)

[ Szerkesztve ]

Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.