Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
Az egyik ISO a 19043.1055-ös Windows 10 telepítésvezérlőjét használja, a másik pedig a Windows 7-ét. Mivel meglévő Windows frissítéséről van szó, mindenképpen mentsétek le a fontos adatokat. Használat csak saját felelősségre! Elméletileg működnie kellene mindkettőnek hiba nélkül. Először a Windows 10-est próbáljátok ki!
@Attila0: Próba, szerencse...
Várom a visszajelzéseket.
-
Attila0
őstag
Ez azt jelenti hogy az új windows csak UEFI-s gépre lesz hajlandó fel települni, régi bios-os gépre pedig nem?
-
zolee001
őstag
A windows 8 -nál volt egy elképzelés,hogy Secure Boot only gépeket hoznak a gyártók forgalomba elöretelepitett Windows 8 cal,magyarul más oprendszer telepitésere alkalmatlanok lettek volna a gépek
Nevetséges ez az Apple majmolás ,ugyanaz a "hulladék" rendszer a designer team agyménéseivel megáldva (Minden visszakapcsolható a megszokottra)
Külön jó,hogy a névváltoztatás miatt a vmi filterekkel megint szórakozni kell majd ha marad ez a csodás név -
westlake
félisten
Legyetek türelemmel, már csinálom azt a telepítőt, ami talán működik majd "mindenkinek".
Egyébként aki nem tudná, a kikerült Windows 11-es telepítő angol nyelvű. Viszont a már működő Windows-ra lehet letölteni nyelvi csomagokat.
-
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
savior
üzenetére
Szia!
Megoldás:
Veszel valami ilyesmit:
Csak előtte nézd meg hogy az alaplapodon van csatlakozó hozzá?
Természetesen ezek a modulok még nem is egységesek, mivel nem mindegyik modul működik bármelyik alaplappal!
Ui:
Még az én régi ASUS P5Q Deluxe alaplapomon is van csatlakozó hozzá...
De én nem veszek ilyet, max. ha véletlenül találok!
-
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Az asztali gépek kevesebb mint 1%-a rendelkezik TPM-el..!
-
westlake
félisten
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Az összes gépemen ki van kapcsolva. Értelme van, de nem nekem.
@Geth: Nem az értelmét firtattam, hanem azt jegyeztem meg, hogy egy olyan dolgot követelnek meg, ami kiiktatható. Egyébként friss telepítésnél szerintem a legtöbb ilyen dolgot nem nézi a telepítő. Leglábbis sosem láttam még olyat, hogy ehhez hasonló dolgok hiánya miatt elakadt volna.
@savior: az ISO hivatalos, de nem hivatalosan került ki. Nem "végleges" verzió, hanem "Dev". Nem egy alpha változat, majdnem olyan, mint a végleges. Nem egy telepítő legális, vagy nem legális, hanem az aktiválás. Ha van kulcsod, vagy az alaplap már regisztrálva lett (aktivált) a Microsoft aktivációs szerverén, akkor ez a Windows is aktív lesz. Garancia nincs rá, hogy a Windows Update frissíteni fogja az újabb verzióra, de majdnem biztos, hogy igen. Ha mégsem, akkor ISO-ból frissítve akkor is megolható lesz. Érdemes-e telepíteni? Ezt neked kell tudnod. Ha szeretnéd szokni a kinézetét, akkor mindenképpen. Mi az újdonság? A kinézet.

-
savior
őstag
Megpróbáltam Win 11-et telepíteni, de valami TPM 2.0 nem támogatott üzenetet kaptam.
Pedig csak 1 éves a gép. -
jokeph
nagyúr
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Üdv !
Na, erre kíváncsi vagyok, már csorog le az ISO...
Meg arra, hogy vajon Supported=Enabled, vagy elég ha csak hardverből supported...
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
westlake
üzenetére
Szia!
Megpróbáltam frissíteni a fiatalabb gépemen, ekkor jött még egy követelmény:
Szóval nálad a feltelepitett Windows 11 működik kikapcsolt Secure Boot-tal?
Ez butaság lenne a Microsoft részéröl... (ha már megköveteli)
"A TPM 2.0-ás követlemény nem is új dolog..."
Lehet, de eddig ettől függetlenül települt a Windows 10 akkor is, ha nem volt ilyen az alaplapon!
Friss telepitést még nem próbáltam, ha nem megy, akkor megköszönöm a segítséged a telepítő készítésében.
-
savior
őstag
Helló.
Nem találtam Windows 11 topikot, ezért itt kérdeznék.
A kikerült ISO hivatalos? Legális? Fogja magát frissíteni az újabb verziókra? Érdemes telepíteni? Mi benne az újdonság? -
válasz
szőröscica
üzenetére
Igen, frissítés.
Az a lényeg, hogy a frissítés időtartalmára ne legyen fent VGA driver, így nem fog x%-nál kiakadni.
A net kapcsolat megszüntetése meg azért kell, hogy a folyamat közben se szedjen le magának nem működő drivert. A végén kézzel tesszük fel a letöltött drivert.
Kb 5 ilyen géppel találkoztam már, az elsőnél 3 napba telt mire sikerült megoldani, a többinél már rutinból ment a dolog
-
Geth
veterán
válasz
westlake
üzenetére
Ha nem lehet kiiktatni, akkor hirtelen sokkal körülményesebbé válik pl. egy reFindot bootolni.
A kiiktathatóság nem változtat azon, hogy mennyire van értelme.Telepítésvezérlő: pár hónapja dobtam ki cakkumpakk a Setup-ot, helyette írtam egy PowerShell modult, ami elvégzi a telepítést. Azt nem érdekli mi van az install.wim-ben

-
westlake
félisten
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Egy friss telepítést talán még érdemes lenne megpróbálnod.
Oké, a Secure Boot-nak valóban lenne értelme, ha nem lehetne körülbelül három kattintással kiiktani majdnem minden alaplap BIOS-ában.Ha a friss telepítés sem működik, akkor meg lehet még próbálni átverni a telepítőt egy Windows 10-es telepítésvezérlővel. A Windows 11-ben is le lehet cserélni régebbire. Ha érdekel, szólj nyugodtan, csinálok neked olyat.
-
arcitec
addikt
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Hol van már a tavalyi hó. Hasta La vista, Vista...

-
westlake
félisten
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Szerintem ez valami bug, amit majd javítanak. Egyik sem kell ahhoz, hogy Windows 11-et telepíts. Mondjuk a frissítés egy másik történet, de ez a két követelmény akkor is hülyeségnek tűnik. Az lehet, hogy valóban régi a gép (milyenről van szó egyébként?), de akkor se ez a két dolog legyen az, ami miatt ne lehessen rá feltelepíteni a Windows 11-et.
-
szőröscica
addikt
Az enyém pont ilyen. Ez aggasztóan hangzik - ennyit nem ér meg az havi 1 óra world of tanks.

Az általad leírt módon is csak frissítés fog történni, nem törli az adatokat és programokat, ugye? Ha jól értem, nem kell a pendrive-ról bootolni, csak arról indítsam a setup.exe-t, hasonlóan a fentebb linkelt in place módszerhez?
-
ElektrikusDE
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Eladó Redmi Note 10 5G 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB White Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4448
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 512GB 14" áthajtós-érintős FHD+ Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest