Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 11 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-11-10 09:03:07

LOGOUT.hu

Ezt érdemes elolvasni: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9351) Benőke válasza Geth (#9341) üzenetére


Benőke
őstag

Köss a semmit.
Előtelepitett gép volt, w11 kérdezett, én válaszoltam. a Káosz meg a végeredmény.

#9342 szabonagyur
Nem az időjárással van a gond hanem a régió és nyelv beállítást hagyja figyelmen kívül.
w10 melós gépen az jön ami be van állítva, w11 -en meg ami épp neki tetszik...

(#9352) attilav2 válasza attilav2 (#8693) üzenetére


attilav2
őstag

Trükközéssel felrakható a WSA olyan vasra ami nem támogatott, ez alapján csináltam, nekem működik 4. generációs i3-al. Holott a követelmény legalább 8. generációs proci a WSA-hoz. Ez is csak olyan kamu követelmény mint a TPM, hogy rábírják az embert komplett gépcserére. Működik az Aurora Store, a Newpipe, a Smart Youtube tv és a Brave böngésző WSA alatt, egyelőre ezeket az appokat próbáltam. Kicsit lassan de jól működnek. Amazon appstore nincs, nyilván a magyar régió miatt. Apk-k telepíthetők, értelemszerűen lesz olyan app ami a google keretrendszer hiánya miatt esetleg nem fut. Fel lehet hekkelni a GMS-t wsa alá, de ez már macerásabb.

[ Szerkesztve ]

-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-

(#9353) Vistaboy


Vistaboy
veterán

Jó reggelt mindenkinek.

Egy évek óta visszatérő problémával fordulok hozzátok, hátha van közöttetek olyan, aki jobban ért hozzá, vagy találkozott már ezzel a gonddal és sikeresen megoldotta.

Nos, röviden arról van szó, hogy a DPC WATCHDOG VIOLATION kékhalál képernyő már a Windows 10-re való átállás óta megkeseríti az életemet. Hol gyakrabban, hol ritkábban, de mindig folyamatosan előjön, és ami a legborzasztóbb, hogy az interneten rákeresve egy tucatnyi különféle okot jelöl meg, ami okozhatja. Ezeket a megoldás-javaslatokat már mindet kipróbáltam, egyik sem vált be. Némelyikkel sikerült elérnem, hogy egy darabig ne jöjjön elő a hiba, de bármit csináltam, sosem sikerült teljesen megszüntetnem, előbb-utóbb mindig visszatért a kékhalál, és mindig ez a Watchdog akármi...

Az évek alatt szereztem pár ősz hajszálat - és a szomszédok is, mert már veszett el miatta több órás munkám, mikor hirtelen minden ok nélkül lefagyott a gép, és ilyenkor jó pár decibellel megugrik a hangerőm káromkodás közben... Szóval a tünet, hogy minden megáll, nem reagál semmire, majd bejön a kékhalál képernyő, de néha még ez sem, szimplán csak újraindul a gép...

Amit eddig sikerült kiderítenem, hogy általában akkor jön elő ez a hiba, ha aktív letöltés közben elindítok egy bármilyen videót (MPC-HC, YouTube, stb., tökmindegy...), ekkor 90% valószínűséggel pár percen belül lefagy a gép kékhalállal, általában minél nagyobb az átvitel, annál hamarabb fagy ki...

De amúgy már a gép bekapcsolását követően, a bejelentkezési képernyőnél is sokszor fagyott le Watchdog-gal (A PIN-kódot nem tudtam beírni, mert addigra már minden megállt), pedig ekkor még nem is jött fel a rendszer. Mondjuk ez kevésbé idegesítő, mert nem veszítek el semmit, csak pár percet, míg újraindul, de akkor is szar.

Azóta már szinte a teljes gép le lett cserélve, alaplap, processzor, memória, videokártya, talán még a ház is, egyedül talán a külső USB-s DAC és a stúdió monitorok nem, amik a hangot adják, de szerintem nem ők a hibásak érte. Mondjuk még a router, ami nem mai darab, de az már jóval korábban megvolt, és nem okozott ilyen hibát. A torrent kliens is régi (v4.1.9.1), de ezt nem akarom frissíteni, mert az animés torrent oldalak, ahonnan szedem a cuccokat, nem támogatják a frissebb verziókat.

Szóval, amit sikerült kideríteni, hogy ha lekapcsolom a letöltést (a feltöltésnél érdekes módon nem jön elő ez a hiba), és úgy indítok el egy filmet, akkor semmi gond, nem fagy le, ahogy a YouTube sem, csak akkor van gond, ha letöltésnél indítok el valamit. Ez a kettő lehet benne a ludas, de nem kifejezetten a VGA drivere, mert nVidia és AMD kártyával ugyanúgy előjön.

Ja, jut eszembe: Valakinek nincs ötlete, az mitől lehet, hogy amióta AMD VGA van a gépben, azóta csak MPC-HC alatt van hang???? Sem a Windows Media Player, sem a Movies+TV nem ad le hangot, bármit állítok be. Sőt, amióta AMD VGA van, ha beletekerek egy videóba (főleg remuxnál), akkor akár 20-30 másodpercig szétesik és akadozik a kép, mire helyreáll... Ha simán elindítom és végignézem, nincs gond, csak ha beletekerek... érdekes. Ötlet?

Köszi előre is, elnézést a hosszú postért. :R

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#9354) Vistaboy válasza Vistaboy (#9353) üzenetére


Vistaboy
veterán

Na, közben sikerült találnom olyan qBittorrent klienst, ami egyik animés oldalon sincs feketelistán, ahonnan töltök. Nem a legfrissebb, de újabb, mint volt. Szóval majd később kipróbálom, hogy ez volt-e a probléma. Majd jelzek. :)

[ Szerkesztve ]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#9355) ferko21


ferko21
csendes tag

Frissíteni kéne a windows storet,és utána újraindítani a gépet, és újból megpróbálni a frissítést!..
Nálam párszor már bevált ez a módszer...

(#9356) ferko21 válasza satee76 (#9343) üzenetére


ferko21
csendes tag

Kedves kolléga ezt neked címeztem, csak valamit elszúrtam! [https://prohardver.hu/tema/windows_11/hsz_9355-9355.html]

[ Szerkesztve ]

(#9357) satee76 válasza ferko21 (#9356) üzenetére


satee76
aktív tag

Neked is köszönöm, de ez sem segített... :R

(#9358) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

2022-07 Cumulative Update Preview for .NET Framework 3.5 and 4.8 for Windows 11 for x64 (KB5015732) -> Ezt ma reggel telepítette "magától", tehát a szokásos módon, csak írta a restart-hoz, hogy update is lesz. Ami fura nekem ebben az a "Preview" címke. Azok nem ideiglenes jelentkező és opcionálisan telepíthető update-ek voltak eddig?

(#9359) Morgenstern válasza satee76 (#9357) üzenetére


Morgenstern
junior tag

Nem olvastam vissza, de esetleg kézzel nem próbáltad leszedni az MS update catalogból? Hátha úgy tudnád telepíteni és az helyrerántaná a dolgot a következő updateekre ;)

Szerk.: Bocsi, közben látom az is volt :(

[ Szerkesztve ]

(#9360) andreas49


andreas49
senior tag

Sziasztok,
Van még lehetőség 'offline' fiókkal telepíteni Windows 11-et? Esetleg valami ismertető?
Köszi előre is az infót.

HONOR Magic5 Pro - Huawei P30 Pro 8/128 GB - Xiaomi MI Note 10 Pro - Huawei Mate 10 Pro

(#9361) ph2012


ph2012
senior tag

Ezeket az ikonokat át lehet állítani, hogy szöveg legyen kiírva helyettük: [link] ?

(#9362) Zoz válasza andreas49 (#9360) üzenetére


Zoz
őstag

Ne legyen neten a gép, és amikor eljut a Hálózat beállításához, ott nyomj SHIFT+10-et. Bejön a parancssor, taskmgr-el behívod a feladatkezelőt, és lődd ki a Hálózati kapcsolódási folyamatot. Utána mehetsz tovább helyi fiókra.

(#9363) andreas49 válasza Zoz (#9362) üzenetére


andreas49
senior tag

Köszi az infót, holnap kipróbálom.

HONOR Magic5 Pro - Huawei P30 Pro 8/128 GB - Xiaomi MI Note 10 Pro - Huawei Mate 10 Pro

(#9364) Morgenstern válasza satee76 (#9357) üzenetére


Morgenstern
junior tag

Még próbáld meg azt, hogy GPedit-ben másik Ringre rakod át magad. Release Preview vagy Béta.

[kép]

(#9365) King Unique válasza andreas49 (#9360) üzenetére


King Unique
titán

Igen, lehet, meg utólag is helyi (offline) fiókra váltani, ami már többször le lett írva itt, lásd egy korábbi válaszban. Ahol aktív internetkapcsolat eleve kell, máskülönben nem enged továbblépni a telepítő., max. pl. az utólagos visszalépés és utána az offline módszer működik. De erre is csak Home kiadásnál van szükség, ellenben Pro kiadástól eleve kiválasztható aktív internetkapcsolat mellett a helyi (offline) fiók létrehozása a telepítésnél.
A hamarosan megjelenő 22H2 verziónál viszont lesz majd némi változás ami a Pro kiadást is érinti, de annál szintén kijátszható a Microsoft-fiók létrehozása a telepítésnél, a Rufus képes ennek megfelelően módosítani a telepítési adathordozóra (pendrive-ra) kerülő Windows 11 ISO-fájlt.
Másik lehetőség az alapértelmezett Microsoft-fiókkal telepíteni, ahol a Microsoft-fióknak amúgy is számos előnye és plusz funkciója van a helyi fiókhoz képest, lásd pl. az ezen és ezen útmutatók elején lévő összehasonlításokat.

[ Szerkesztve ]

(#9366) MasterDeeJay

Intel Optane DDR4 persistent memory működhet vajon Win11 alatt?
Vagy mindenképpen kell hozzá winserver2019?
(procim támogatja, lap is)

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#9367) mekker válasza Ablakos (#9289) üzenetére


mekker
őstag

http://foldersize.sourceforge.net/

Azt hiszem ez az, de 100%, hogy van rá működő Windows Explorer plugin.

Amennyire tiszták az emlékein, maga az NTFS fájlrendszer nem lájkolja, amikor egy mappában rengeteg fájl van, így valóban terheli a rendszert.

Menedzsmentre talán a Win TreeSize ajánlott.

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#9368) andreas49 válasza King Unique (#9365) üzenetére


andreas49
senior tag

Köszi a választ Neked is, közben Zoz leírása alapján már fenn van offline fiókkal

HONOR Magic5 Pro - Huawei P30 Pro 8/128 GB - Xiaomi MI Note 10 Pro - Huawei Mate 10 Pro

(#9369) vlaci79 válasza Spec (#9302) üzenetére


vlaci79
senior tag

Szia, hasonló konfigom van, proci videókártya stimmel,
Asus H670 chipsetes lap, 32GB@3600MHz ddr4,
Samsung 1TB 980 pro ssd, 10TB WD red hdd, 450W gold táp.
Nálam integrált videó le van tiltva bioszban,
1 kijelzőt használok 4k@60Hz
2 féle konnektoros mérővel is néztem 1-2W eltéréssel mutogatnak..
idle 40W utolsó biosszal (előző 50W idle volt...)

(#9370) Spec válasza vlaci79 (#9369) üzenetére


Spec
őstag

De ez gondolom a rendszered össz. fogyasztása, nem csak a VGA? Az teljesen baráti szerintem. Köszi, hogy megnézted és megosztottad velünk is :)

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#9371) Visormail válasza Spec (#9370) üzenetére


Visormail
addikt

"konnektoros mérővel" persze, hogy a rendszer össz. fogyasztása.

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#9372) JamesHun


JamesHun
addikt

Sziasztok,

tudtok ajánlani valami free progit amivel a mostani SSD-t klónozhatnám majd az M2-esre amit betennék este.
Nincs kedvem újra tenni a gépet ha megoldható, mert most minden klappol.

Köszii

SeriesX: JamesSHun

(#9373) Csorbi válasza JamesHun (#9372) üzenetére


Csorbi
addikt

Macrium Reflect Free - ennél nem találsz jobbat.

Bár ezt a kérdést azért nem a Win11 topicba kellett volna...

[ Szerkesztve ]

(#9374) King Unique válasza JamesHun (#9372) üzenetére


King Unique
titán

Például Macrium Reflect Free, vagy egyéb program, megmondja a webes kereső is, ahol a Macrium Reflect a "Milyen program, ami...?" topik - annak a témája inkább a programok ajánlása XY célra - téma összefoglalójában is említve van.
A SATA SSD —► NVMe SSD váltásnál meg pl. az ebben a válaszban leírtakra is javasolt odafigyelni.

[ Szerkesztve ]

(#9375) JamesHun válasza Csorbi (#9373) üzenetére


JamesHun
addikt

köszi a progi tippet
hamar meglett a klónozás és a Paragonnal a partició méretét is be lehetett 1 perc alatt lőni

gondoltam a win11 topicba hamarabb jön válasz win11 klónozására, mint más topicban.

Néztem én is progikat, ez is közte volt, de ahogy a partició manager progiknak is van olyan zuga, ahol pl a resize nem free, így időt akartam spórolni, hogy hamar meglegyek és ne a 5.progi legyen jó

SeriesX: JamesSHun

(#9376) Csorbi válasza JamesHun (#9375) üzenetére


Csorbi
addikt

A Reflecttel is belőhetted volna a partíció méretét, nem kell hozzá Paragon.

(#9377) Vistaboy válasza Vistaboy (#9354) üzenetére


Vistaboy
veterán

Eddig még nem fagyott le, szóval lehet, hogy megvan a probléma forrása.

Viszont a másik kérdésemre nincs senkinek ötlete? :F

Bemásolom ide is:

"Ja, jut eszembe: Valakinek nincs ötlete, az mitől lehet, hogy amióta AMD VGA van a gépben, azóta csak MPC-HC alatt van hang???? Sem a Windows Media Player, sem a Movies+TV nem ad le hangot, bármit állítok be. Sőt, amióta AMD VGA van, ha beletekerek egy videóba (főleg remuxnál), akkor akár 20-30 másodpercig szétesik és akadozik a kép, mire helyreáll... Ha simán elindítom és végignézem, nincs gond, csak ha beletekerek... érdekes. Ötlet?"

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#9378) PunkZoli válasza Vistaboy (#9377) üzenetére


PunkZoli
aktív tag

ez kodek hiba is lehet szerintem, vagy a vga hardveres gyorsítása, de azt nem tudom, hogy működik. VLC-ben van integrált kodek, próbáld ki azt a teszt kedvéért, vagy k-lite kodek pakkot szedd le, azt frissen tartják úgy tudom.

(#9379) Csandi


Csandi
őstag

Sziasztok!

Bújom a redditet, az ms fórumokat és a youtube vidiket, de nem találtam még 1 fix solutiont.

A setting:

Windows 11, legfrissebb build, minden update fent. Legfrissebb BIOS, legfrissebb nVidia driver. AMD chipset update fent, minden naprakész.

5800X3D, Asus ROG B550-A Gaming lap, 3070

Memory check nem dobott hibát, file check cmd-ben lement. Temp fileok törölve. Friss win amúgy, pár napos.

Fast boot kinyomva.

Inditás javítás is lement, és semmi nem melegszik túl. Táppal sincs baj.

A probléma:

Fullscreen videónézés közben (netflix, instagram, twitter, youtube, akármi), random kitalálja a gép, hogy kifagyjon, egér mozog de fekete a kép, néha pittyegő hangot is ad a fejhallgatóba. Van, hogy visszajön azonnal, van, hogy 1-2 perc múlva és van, hogy egyáltlán, akkor gombbal reset kell.

Emellett a játék is kicsit úgy érződik, minta microstutterelne, de ezt nem mondanám biztosra, lehet a hirtelen forgásoktól a 144hz miatt (most az van), de megszoktam a 240-360 at ami korábban volt. Előző gépem 10700K-s volt, Win10-el, FPS kevesebb volt de valahogy smoothabbnak éreztem az egészet.

fTPM-et nem kapcsoltam ki, mert kell a Valoranthoz Win 11 alatt, hogy ON legyen.

Bármi tipp? Rakjak fel egy Win10-et?

Köszi :)

[ Szerkesztve ]

(#9380) Sweet Lou 6 válasza Csandi (#9379) üzenetére


Sweet Lou 6
addikt

nekem az fTPM stuttering miatt volt hasonló jelenség, de friss uefi (friss AMD mikrokóddal) és AMD chipset update megoldotta a problémát.

sweetlou6.wordpress.com

(#9381) Csandi válasza Sweet Lou 6 (#9380) üzenetére


Csandi
őstag

Alaplap oldaláról a legfrissebb BIOS van fent és AMD oldaláról a legfrissebb chipset driver

(#9382) Csupingo válasza Csandi (#9381) üzenetére


Csupingo
veterán

Biosban nem állítottad el a dolgokat? Pl. feszültségek, memória, stb? Több vga driverrel is próbáltad már? Sata kábelek nincsenek elmozdulva?
(Régebben ha jól emlékszem, az is segített, ha a pcie4-es foglalat pcie3-ra lett kapcsolva, ha tudott ilyet az alaplap.) Memóriák, háttértárak hibátlanok?

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#9383) Showhai válasza AuraSync (#8239) üzenetére


Showhai
tag

Szia.

Kerestem fórumban a "zöld képernyő"-re, téged dobott ki :).
Van egy Radeon R9 380 4gb-m, amire már nincs hivatalos AMD driver.
Youtubeozgattam firefoxból, és egyszer csak üres zöld képernyő, még a num lock se reagál.
Windows Update driverrel megy a GPU.
Azabaj? Nem tudom mi a baj, guglizás nemigen vezetett eredményre.
Ha tudsz valamit erről, légyszi ne tartsd magadba :R

Eseménynapló semmit nem írt.
Speccy:
[kép]
Táp: Seasonic S12 II 620W
Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

Duoble Chekc Everytihng

(#9384) Csorbi válasza Showhai (#9383) üzenetére


Csorbi
addikt

Sajnos a legalapvetőbb probléma az, hogy erősen támogatás hiányától szenved a kártya. Már Windows 10-hez is csak legacy driver van hozzá, Windows 11-hez pedig már az sem. Ezen hosszú távon és megbízhatóan csak egy újabb, Windows 11 támogatott kártya fog segíteni.

(#9385) Showhai válasza Csorbi (#9384) üzenetére


Showhai
tag

Én is erre gyanakodtam. Csak egyszer csinálta eddig, de mivel downgradelek intel 7. genre, ezért nem lesznek win11 problémáim :). Viszont a lap-cpu-nvme SSD eladásra kerül, gondolom akkor nem azok a hardverek a ludasok.

Duoble Chekc Everytihng

(#9386) Csorbi válasza Showhai (#9385) üzenetére


Csorbi
addikt

Igazából....itt se maga a Win11 a probléma :U
És az a VGA Win10 alatt is erősen legacy már csak :(

(#9387) SunMount3r válasza Vistaboy (#9377) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Csak ilyen k-lite féle kodekpakkokat ne rakj fel!!! Azok barmolják szét még jobban a rendszert. A VGA-s Topic-ban, vagy inkább az UHD filmes Topic-ban kérdezd meg ezeket. A hang elmaradása a nem jól beállított hangkimenettől is lehet. A VGA típusát is írd meg.

[ Szerkesztve ]

(#9388) nggabi válasza SunMount3r (#9387) üzenetére


nggabi
nagyúr

mi baja a klitenak? :U

"szenyor dzsíííí"

(#9389) Geth válasza nggabi (#9388) üzenetére


Geth
addikt

Mire kell? :U Ha csak lejátszás a cél, abszolút jó megoldás egy kompakt lejátszó, pl. LAV filteres MPC-HC clsid2 fork.

(#9390) SunMount3r válasza Geth (#9389) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Az UHD filmes Topic összefoglalójába be van linkelve minden ami kellhet, akár 4K HDR-ig.

#9388 nggabi: Ez a kodek pakk telepítgetés egy ősi beidegződés, még az Xvid-es korszakból. Nem kell semmiféle felesleges magát "szuper kodek pakknak" hirdető "izé", mert csak olyasmiket telepít, amikre alapból semmi szükség, vagy elavultakat, vagy olyanokat, amik gubancot okozhatnak. Van rá más, jobb és nem kártékony megoldás, lásd amiket írtam.

(#9391) nggabi válasza Geth (#9389) üzenetére


nggabi
nagyúr

sima media player classicnak, csak lejátszás. nekem eddig nem volt különösebb bajom vele.

"szenyor dzsíííí"

(#9392) Geth válasza nggabi (#9391) üzenetére


Geth
addikt

MPC-HC clsid2 fork, codec pack nuku. Nekem eddig nem volt semmilyen bajom vele. Akkor ez a codec pack biza felesleges :U

(#9393) Csandi válasza Csupingo (#9382) üzenetére


Csandi
őstag

Memoria es hattertar hibatlan, biosban csak az XMP-t nyomtam be. Sata nincs, m.2 ssd-m van. Pci-e t megprobalom

(#9394) Visormail válasza nggabi (#9391) üzenetére


Visormail
addikt

Amióta léteznek normális lejásztók mint a vlc, mpc-hc, kodi, kmplayer stb. (tehát nagyon régóta), semmi létjogosultságuk nincs ezeknek a codecpackoknak. Persze az említett "Windows Media Player, sem a Movies+TV" szutykoknak kellhet, de jó nagy mazohista aki ezeket akarja használni.

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#9395) nggabi válasza Visormail (#9394) üzenetére


nggabi
nagyúr

pont ezért jó nekem a klite, mert frissíti a mpc-ot. ti meg használjatok amit akartok :D :P

"szenyor dzsíííí"

(#9396) Geth válasza nggabi (#9395) üzenetére


Geth
addikt

MPC-HC check for updates pipa.
(Bár én winget-gel frissítek amit lehet, ezt is.)
Szeretnél még valamibe beleszaladni? Eddig ott tartunk, hogy Te használsz valamit ami úgy tűnik számodra is felesleges, de ez a Te dolgod.

[ Szerkesztve ]

(#9397) nggabi


nggabi
nagyúr

ebbe a topikba csak a "különleges" emberek járnak? :U

"szenyor dzsíííí"

(#9398) tomp válasza nggabi (#9395) üzenetére


tomp
félisten

Szóval a klite frissíti a mpc-ot ami önmagában mindent lejátszik klite nélkül is. Ha neked így jó hát legyen. :DDD
MPC+madVR és nem kell semmi más.

(#9399) SunMount3r válasza tomp (#9398) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Már MadVR se kell, de írom még egyszer: ott a linkelt Topic összefoglalója.

(#9400) tomp válasza SunMount3r (#9399) üzenetére


tomp
félisten

Na az szuper. Nekem mondjuk bőven jó a madvr. Csak annyira indítom el a filmet, hogy jó e a hang. Van dedikált lejátszóm 2 is.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 11 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.