Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 11 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-11-10 09:03:07

LOGOUT.hu

Ezt érdemes elolvasni: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12001) King Unique válasza miresz (#12000) üzenetére


King Unique
titán

Akkor ennyi erővel külön partíció sem feltétlen kell, mert a programok telepítőinek és az egyéb fájloknak egy külön mappa is létrehozható a telepítőfájlok között és azok bemásolhatók abba a mappába.
Ha továbbra is többpartíciós megoldás létrehozása a cél, akkor az előző válaszban már ismertetve lettek a lehetőségek.
Ha többféle verziójú (pl.10, 11 | 11 21H2, 11 22H2) Windows telepítési adathordozó létrehozása a cél {+ akár egyéb OS (pl. Linux) is}, vagyis multiboot létrehozása, akkor a már említett Ventoy ahhoz pont ideális, annál csak rá kell másolni 1:1-ben magát az ISO-fájlokat az (alapértelmezetten) exFAT fájlrendszerű partícióra és kész.

[ Szerkesztve ]

(#12002) miresz válasza King Unique (#12001) üzenetére


miresz
veterán

Na hát ez a Ventoyozás nem nnagyon megy nekem,vagy valamit elcseszek,pedig nem túl bonyolult a dolog. Mecsinálja a ventoy amit kell neki

majd rámásolom az iso-kat,bebbotolok az SSD-ről és ez fogad.

Néztem róla Youtube videót is,hogy én cseszek-e el valamit,de elvileg mindent úgy csinálok ahogy kell. Próbáltam pendrive-ra is ott is ugyanez a helyzet. Esetleg az UEFI beállításokkal lehet valami?

(#12003) King Unique válasza miresz (#12002) üzenetére


King Unique
titán

Ha UEFI-s bootolás a cél bekapcsolt Secure Boot melett, akkor a Ventoy esetén még a létrehozás, kiírás előtt be kell kapcsolni a programban a Secure Boot támogatását, máskülönben az adott PC-nél nem fog működni a bootolás bekapcsolt Secure Boot mellett.
Ha az előbbi már megtörtént és annak ellenére akad el, akkor pedig importálni kell a Secure Boot kulcsot, lásd az "About Secure Boot in UEFI mode" leírást.
Másik lehetőség kikapcsolni az UEFI menüben a Secure Boot opciót, bár csak emiatt kissé tré megoldás, meg ugye a Windows 11 telepítésénél is követelmény a bekapcsolt állapot.
Következő lehetőség az előzőleg már említett manuális létrehozási módszer és az MCT (ha engedi külön partícióra) használata, azok eleve Secure Boot kompatibilisek

[ Szerkesztve ]

(#12004) miresz válasza King Unique (#12003) üzenetére


miresz
veterán

Be van.

(#12005) miresz válasza King Unique (#12003) üzenetére


miresz
veterán

Siker. Az UEFI-ben át kellett állítani a Secure Boot nemüt Windows UEFI-ről, Other OS-re így már bootol ahogy kell!

A Secure Boot Mode-t is átállítottam Standard-ra jó ez így vagy tegyem azt vissza custom-ra?

A custom az így néz ki, ha standardon van akkor meg inaktív ez a menüpont.

(#12006) xrvman válasza miresz (#12000) üzenetére


xrvman
őstag

Ventoy lesz a megoldás, jó kis progi. Használom, tényleg csak sima másolással kell odatenni az isokat utána és onnan bármelyiket kiválasztva el tudod indítani a telepítőjét, vagy csak futtatni a live CD-jét. Még a Memtestet is el lehet indítani onnan memdisk módban (ctrl+d).
Még a jó öreg Hiren's Boot CD is elindul.

Secure boot is elindul onnan, nálam Win 11 van, uefi / secure boot
https://www.ventoy.net/en/doc_secure.html

[ Szerkesztve ]

(#12007) King Unique válasza miresz (#12005) üzenetére


King Unique
titán

Elég lett volna a linkelt leírás szerint eljárni ha működik annál a PC-nél, az UEFI Firmware Settings menü Secure Boot beállításait nem feltétlen kell piszkálni.
Annál a PC-nél az "Other OS" opcióra állítva csak a Ventoy bootol, vagy a Windows 11 is?

(#12008) miresz válasza King Unique (#12007) üzenetére


miresz
veterán

Bootol a Win 11 is. :K A Secure Boot customon volt eredetileg, megpróbálom azt visszaállítani, hogy úgy mit csinál.

xrvman: Igen tényleg nagyon jó progi,és még azt is be lehet állítani benn,hogy mekkora particiót foglaljon a boot record rész,és csak azt csinálja meg magának. A másik particióra meg rá tudtam pakolni a cuccaimat, meg minden mást. Hálás köszönet mindenkinek a segítségért. Jelen pillanatban így néz ki az 500-as SSD:

A Hiren's Boot CD-t én si kipróbálta,és működik frankón! ;)

(#12009) xrvman válasza miresz (#12008) üzenetére


xrvman
őstag

Valójában ha egybe hagyod a partíciót és csinálsz magadnak oda egy mappát, majd abba pakolod cuccaid, nem lesz akadálya, nem zavar be, s nem is látszik, csak ha normál külső SSD-ként dugod rá a winre, asszem.
Nálam csak ventoy és a vtoyefi partíciók voltak slussz. Persze úgy is jó.

(#12010) zovifapp111


zovifapp111
aktív tag

Sziasztok!
Eddig a képernyő oldalán volt a hangerő visszajelző, most meg az alján, de nem tudom,hogy miért került át. Vissza lehet állítani, hogy megint oldalt legyen? Már megszoktam ;)
Köszönöm! :)

Alig várom a tavaszi zöldelést!

(#12012) King Unique válasza Csengődi (#12011) üzenetére


King Unique
titán

Igen, tudom hogy többféle fájlrendszer közül lehet választani a formázási opcióknál, ezért is volt alapesetben írva az exFAT-ra. Ami általában oké is szokott lenni, a FAT32 és NTFS közül meg inkább csak az utóbbi reális opció, mert a FAT32-nél ugye ott van a 4 GB-os max. fájlméret, aminél pl. a direkt módon letöltött Windows 11 ISO-fájl eleve nagyobb méretű.

(#12013) bacus


bacus
őstag

A minitool partition wizard ingyenes verziója ugye nem tud klónozni? Azaz meg kellene venni a pro verziót. De ez gépenként nem olcsó..., hogy van ez a licensz? Ez azt jelenti, hogy egyszerre hány gépen lehet rajta, vagy hogy működik?
Van egy ügyfelem, 3 szgépét kellene klónoznom, majd utána valószínűleg soha többet nem használnám a gépeiken. Felteszem, beaktiválom, klónozom, majd el tudom távolítani a licenszet és újra felhasználni másik gépen?

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#12014) King Unique válasza bacus (#12013) üzenetére


King Unique
titán

MiniTool Partition Wizard Edition Comparison

A free (ingyenes) változat a hivatalos weboldalon leírtak alapján nem támogatja rendszerlemezek másolását és OS migrálását.

De amúgy nem is teljesen világos miért merült fel az előbbi és hogy fizetős program kell ilyen célra, amikor eleve adott klónozáshoz az ingyenes Macrium Reflect Free.

Merevlemez klónozás Macrium Reflect Free program használatával

Legközelebb:

"Milyen program, ami...?" topik —► téma összefoglaló —► Rendszer

[ Szerkesztve ]

(#12015) Kuruc2


Kuruc2
senior tag

Üdv!

Kezdőképernyőn bekapcsoláskor mikor kiválasztom a betölteni kívánt profilt, a jelszó beírásához a kisegítő lehetőségeknél szoktam használni a képernyőbillentyűzetet, így nem kell a ritkán használt klaviatúrát elővenni indításoknál.

A bajom az hogy állandóan elkezd üvölteni egy hang ami felmondja a képernyőbillentyűzet használatát vagy mit amikor arra rálépek. Valami "make your computer" stb.

Hogy tudnám ezeket kikapcsolni, akár a rendszerbe belenyúlva törölni a hangfájlokat? :U

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------

(#12016) King Unique válasza Kuruc2 (#12015) üzenetére


King Unique
titán

(#12017) Kuruc2 válasza King Unique (#12016) üzenetére


Kuruc2
senior tag

Nem a keyboard hangját akarom kikapcsolni, az már megtörtént, hanem a win11 kezdőképernyőn amikor rámegyek jobbra lent a kisegítő lehetőségekre, akkor ne olvassa fel azokat, köztük a keyboard-ot.

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------

(#12018) DFB


DFB
tag

Sziasztok!

Most raktam össze egy uj gépet. Csináltam egy telepitö pendrivot is.
Elindul a telepítő de a vizsgálati fázisban kiírja, hogy nincs meg a minimális rendszerkövetelmény, ami lehetetlen. Nem vagyok otthon a bios állítgatásokban, lehet ott kell valamit mokolni.
MSI alaplap.
Mi lehet a gondja?
Köszönöm a segítséget.

(#12019) bacus válasza King Unique (#12014) üzenetére


bacus
őstag

:R
Köszi, nem ismertem, a másikat sem, csak itt ajánlottátok.

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#12020) King Unique válasza DFB (#12018) üzenetére


King Unique
titán

Lásd egy másik válaszban leírtakat.

(#12021) King Unique válasza Kuruc2 (#12017) üzenetére


King Unique
titán

(#12022) DFB válasza King Unique (#12020) üzenetére


DFB
tag

Köszi
Menézem,de msi nek állitolag valami fura biosa van.
Proci gen.11.
mennie kellene.
Korábban sikerült, igaz az w10 volt

(#12023) Kuruc2 válasza King Unique (#12021) üzenetére


Kuruc2
senior tag

Köszi, ez lesz az, a narrátor. Próbálkozok vele. Köszi.

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------

(#12024) Tails111


Tails111
aktív tag

Sziasztok !
Egy pár hónapja win 11 használok gond nélkül. Most viszont érdekes dolgot vettem észre.
A gépem X570 chip Zen3 CPU 2db NVME SSD és két SATA HDD. Amikor a SSD-ről másolok a HDD-re a másolás mint egy szabályos hullámvasút. Sebesség fel sebesség le szinte megáll majd újra felgyorsul. 50gb iso másolás szabályos hullám vasútat rajzol a másolás ablak grafikonja. A két SATA HDD is hasonlóan viselkedik, ha egyikről a másikra mozgatok fájlokat Viszont a két NVME SSD egymás közötti fájl mozgatás rendben van, nincs ilyen jelenség. Használtam az MSI chipset driverét és az AMD oldaláról is töltöttem le másik verziót hiba ugyanaz. A két HDD-t átkötöttem másik SATA csatlakozókba ez sem segített. Jobb ötlet híján Win 10 telepítés itt nem jelentkezik ez a hiba. Szabályos grafikont rajzol a másolás ablak grafikonja ugyanazzal az iso fájl másolásával, és persze igy sokkal gyorsabban el is végzi a másolást. Sajnálom a Win 11-et megszoktam és nem is volt problémám vele. Estleg valami ötlet amit még megpróbálhatok?

(#12025) Morgenstern válasza Tails111 (#12024) üzenetére


Morgenstern
junior tag

Known issue, az újabb béta frissítésben úgy emlékszem javítva van.

Lesz rá update :)

(#12026) Tails111 válasza Morgenstern (#12025) üzenetére


Tails111
aktív tag

Köszönöm ez jó hír!

(#12027) zolikaDB


zolikaDB
veterán

Sziasztok!
Laptop-on is W11-et használok.

Kiadás Windows 11 Pro
Verzió 22H2
Telepítés dátuma ‎2023. ‎01. ‎01.
Operációs rendszer buildszáma 22621.963
Minőség Windows Feature Experience Pack 1000.22638.1000.0

Energiagazdálkodási beállítások szerint 30 perc után alvó módba kellene kapcsolnia, de amikor visszajövök, egeret megmozgatom, a képernyő bekapcsol, és minden úgy van, ahogy hagytam.
Ha manuálisan alvó módba kapcsolok vagy kijelentkezek, akkor pedig megkérdezi, hogy mentek-e és úgy viselkedik, mint ami kikapcsol...
Mi van? Mit kéne még állítanom, hogy normálisan működjön?

(#12028) blue eyes


blue eyes
tag

Sziasztok tudja valakinek honnan tölthető le módosítatlan etc mappa fájljai vagy ha van valakinek elküldené, vagy hogyan állítható vissza.

[ Szerkesztve ]

(#12029) jencsikdani


jencsikdani
tag

Sziasztok. van egy Asus Tuf Z390 Plus alaplapom. Az alaplaphoz jár egy program amivel feltudom tenni minden hozzá járó drivert, ezzel feltettem a Realtek Audio Console-t is , ugye a hang drivert. Első napon még volt Hangszínszabályzó lehetőségem, és egyéb lehetőségem is viszont másnapra eltünt, viszont annyira nem foglalkoztam vele , most jópár hónapnyi használat után azért zavar. Csak a Realtek Digital Outputon keresztül van lehetőségem hangszínt szabályozni és egyéb dolgokat beállitani, viszont ha ott beállitom az nem állitja a hangszórót, a hangszóró fülnél nincs ilyen opcióm. Van rá bármilyen ötletetek?

Huawei Mate 20 pro --> *Xiaomi 12T*

(#12030) #54597376


#54597376
törölt tag

Üdv! Nem tudom, hogy mi a magyar megfelelője, de a display scale-el lenne bajom.
Ha a kijelző beállításainál simán a legördülő listából választok pl. 125%-ot akkor valamely appokon belül, vagy akár magában a rendszerben is itt-ott elmosódott szöveg van. Ha viszont beírom a custom scalebe ezt a 125%-ot, akkor mindenhol tökéletes a betű.
Ez így rendben is lenne mindaddig amíg a notebookhoz nem csatlakoztatok külső monitort. Ekkor ugyanis a külső monitor is 125%-on lesz és nem is tudok különböző scalet beállítani neki. Ha eleve a legördülő listából van a 125% választva, akkor működik a különböző scale, de akkor viszont elmosottak a betűk. Van erre valami fix, vagy bármi megoldás? Amit szeretnék, hogy a notebook kijelzője 125%-on legyen, a külső monitor pedig 100%-on. Persze megoldás lehet ha mindig átírom, aztán ki-be jelentkezek. De ez olyan '90-es évek beli linuxos megoldás lenne. Ha lenne ettől egyszerűbb megoldás akkor azt szívesen fogadnám.

(#12031) miresz válasza Tails111 (#12024) üzenetére


miresz
veterán

Intel platformon vagyok, és nekem csak flash tárolók ( M.2 Nvme SSD-k) vannak a gépben, de nálam is jelentkezik ez a hiba. Elég bosszantó.

(#12032) Tails111 válasza miresz (#12031) üzenetére


Tails111
aktív tag

Igen az. Azért is sajnálom mert más bajom nincs a a Win11 -el. Sebessége játék, munka minden jól működik. Lehet hogy visszarakom és belépek a windows insider felhasználók közé. Meglátom a béta javítás hátha megoldja a problémám.

(#12033) DFB


DFB
tag

Szia!
Valami nem jó.
CSM kikapcsolva
Secure boot be.
Mégis az az üzenet telepítéskor,hogy nem felel meg a minimális rendszerkövetelménynek.
Tegyem fel a w10-et, hátha az sikerül?

(#12034) Zoz válasza DFB (#12033) üzenetére


Zoz
őstag

És a TPM (Intel PTT) is be van kapcsolva?

(#12035) DFB válasza Zoz (#12034) üzenetére


DFB
tag

Azzal nem találkoztam,az hol találhato.Intel
tapogatok itt a biosba,mint vak a sötétbe
Közben ilyet találtam:
Security device support disabled
TPM device selection PTT
Disable Block sid disabled

[ Szerkesztve ]

(#12036) DFB válasza DFB (#12035) üzenetére


DFB
tag

Még az elsőt bekapcsoltam.
Most telepít.
Köszi Zoz

(#12037) arcitec


arcitec
addikt

Az, hogy lehet ha u.a hardveren egyik lemezen win10, a másikon win11 és a nyomtatót
"meg sem szagolja" a win11, a win10-es lemezen meg tökéletesen megy.
A win10 is up to date. Minden driver letöltve a win11-re. A laptopon - win11 - meg simán megy a nyomtató úgy, hogy semmiféle driver nem kell neki. :U

[ Szerkesztve ]

(#12038) modflow


modflow
veterán

Hello!

Távoli asztal kapcsolattal szeretnék rálépni a laptopomról az asztali gépre.
Viszont jelszót kér. :F

Mégis milyen jelszót kell itt megadni neki???

(Az asztalihoz nekem nincs jelszavam, pin kóddal lépek be rá.)

(#12039) adriankoooo


adriankoooo
senior tag

Sziasztok,

A widgeteket illetve a tálcán bal oldalon található időjárást át lehet valahogy állítani magyar nyelvre?

Területi beállításaim:

(#12040) Geth válasza modflow (#12038) üzenetére


Geth
addikt

Csinálj neki jelszót. Attól még a PIN maradhat, én is így használom.

(#12041) modflow válasza Geth (#12040) üzenetére


modflow
veterán

Megpróbálom, köszi.

(#12042) modflow válasza Geth (#12040) üzenetére


modflow
veterán

No ez érdekes. Adjam meg a jelszót, de nincs is olyan lehetőség, hogy jelszavas belépés. :W

Miért kér ilyen hülyeségeket a windows?
Mi az istenért nem kér a távoli gépen valami olyat, ami van is??? Pl. pin kód, vagy ms authenticator app beléptetés, vagy bármi, ami van? Miért kér olyat, amik nincs????

[ Szerkesztve ]

(#12043) modflow válasza modflow (#12042) üzenetére


modflow
veterán

Továbbá azt se vágom, hogyha az asztali PC-n a fiókom MS fiók, amibe az asztalin PIN kóddal lépek be, akkor a távoli kapcsolat esetén, amikor a laptopról próbálok belépni az asztalira, akkor ha már kódot kér miért nem fogadja el az MS fiók kódját????

Most távoli rákapcsolódás esetén nem azt a felhasználónevet/jelszót adok meg, mint ami az asztali gépen alapból van?

(#12044) bacus válasza modflow (#12043) üzenetére


bacus
őstag

https://cmdrkeene.com/remote-desktop-with-microsoft-account-sign-in/

szerintem ez pont neked szól.

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#12045) modflow válasza bacus (#12044) üzenetére


modflow
veterán

Köszi, elolvasom, hátha....

[ Szerkesztve ]

(#12046) Imi1981


Imi1981
veterán

Sziasztok újra! Ugye múltkor frissítettem a Windows 10-et Windows 11-re úgy hogy a processzor nem volt támogatott. Semmi probléma vele de gondoltam jobb lenne egy tiszta telepítés . Tiszta telepítés nem kompatibilis gépre elég macerás így gondoltam alapra állítom úgy hogy mindent töröljön. Itt azt választottam hogy töröljön mindent ) fiókot, programokat mindent) . Meg is csináltam és minden jól ment tök alap ahogy betöltött és mindent be kellett állítani mint egy teljesen új telepítésénél.
A kérdés igazából csak az , hogy ez kb megfelel egy tiszta telepítésnek? Vagy azért ez nem ugyan olyan?
Amúgy nekem eddig az én felhasználási szokasommal jobb és gyorsabb a win 11 .

(#12047) #46824192 válasza Imi1981 (#12046) üzenetére


#46824192
törölt tag

Mi benne a macera?

W11 iso letölt , rufusban 1-2 extra opció pipa, pendrive készítése.

(#12048) King Unique válasza Imi1981 (#12046) üzenetére


King Unique
titán

Igen, mivel az alaphelyzetbe állításnál a minden elem törlése opciót választva minden elem törlődik és a 0-ról telepíti újra a Windows 11-et.
A clean install előnye az lehet, hogy pl. az előbbinél (jóval) gyorsabban lefuthat, tetszőlegesen lehet particionálni és kiadást választani a telepítésnél, stb.

(#12049) Imi1981 válasza King Unique (#12048) üzenetére


Imi1981
veterán

Köszi! Akkor nekem ez így megfelel. :R

boxoslaca
Nekem ez így egyszerűbb . Pendrive-ot se szerettem volna formázni mert jelenleg tele van (32 GB ) meg így még csak nem is kellett az elkészítésével se sz@rakodjaK.

(#12050) modflow válasza bacus (#12044) üzenetére


modflow
veterán

Próbáltam az 1-es verziót, de amikor lefuttattok cmd-ben a parancsot azt írja adjam meg a jelszót, de hiába írok bármit, nem reagál a cursor... :F

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 11 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.