Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 11 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-11-10 09:03:07

LOGOUT.hu

Ezt érdemes elolvasni: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16001) tpotyka válasza Geth (#16000) üzenetére


tpotyka
junior tag

Az nekem is felsejlett, hogy nem a texas-i szaktudás magaslatával volt szerencsém ma délután találkozni, el is szomorított. Csak azért nevetek, mert sírással nem lennék előrébb és még a képernyőt is elmosódottan látnám. :D

Köszi a felvetést! Biztos, hogy nem próbáltam efféle mókákat, különben érteném, amiket írtál. :B A driver leszedés és újra felrakás felmerült bennem, de nem mertem vaktában lövöldözni. A javaslatod értelmezés alatt, konkretizálnál, kérlek?:
- A DDU egy külső prg lenne, ez: Display Driver Uninstaller?
- Safe mode: jól olvasom, hogy ez Windows alól végzendő, s nem valami BIOS-ba mászós folyamat?
- Ha a javaslatod szerint minden GPU driver leirtódik, abból nem lehet gond az integrált GPU-ra tekintően? (Fogalmam sincs, mi történik ilyenkor, inkább előkészülnék.)

Annyi bizonyos, hogy bármi NVIDIA driver a Dell Supportos oldalról jött, nem közvetlenül az NVIDIA oldaláról. Ott még nem jártam.

(#16002) Geth válasza tpotyka (#16001) üzenetére


Geth
addikt

1. Töltsd le a drivereket, Intel-t az Intel-től, NVIDIA-t az NVIDIA-tól.
2. Töltsd le a DDU-t (Announcements alatt az aktuális verzió topikjánál a Portable).
3. Csomagold ki, majd indítsd el a DDU-t. A beállításoknál az utolsó kettőt kapcsold be, OK, majd csukd be, és indítsd el újra, hogy feldobja a Launch dialógust. Ott válaszd a Safe mode opciót.
4. Safe módban elvileg elindul magától, ott előbb az NVIDIA-t kiválasztva Clean and do NOT restart, majd Intel és Clean and restart.
5. Normál módban elindul a rendszer, tedd fel az Intel drivert, majd az NVIDIA-t. Ha bármikor restartot kér, engedd.
6. Normál módban elindítva a DDU-t, kapcsold ki a driver blokkolást.

Amikor épp nincs fent driver, akkor a basic vga driverrel megy a rendszer, szóval nincs para.

(#16003) adika4444 válasza Geth (#15993) üzenetére


adika4444
addikt

Köszi a részletes választ, beleásom magam :)

üdv, adika4444

(#16004) tpotyka válasza Geth (#16002) üzenetére


tpotyka
junior tag

Köszönöm, hogy így rendszerezve adtad az instrukciókat, anélkül nem ment volna. Végigporoszkáltam a pontokon, és előtte a readme.txt és a prg javaslatára mentettem, ami arra szorult, biztonságképpen. A jó hír, hogy a folyamat nem gyilkolta le a rendszert és mostanra ez a fonal is tesztelve lett. Sajnos a villódzós probléma nem oldódott meg, fennáll továbbra is, most jutottam a minden bekapcs, futtatás és csekkolás üzemhez.

Egyik driver sem volt amúgy naprakész, nem éppen ósdi verziók voltak, de verziószámok alapján van eltérés.:
GPU 0 Intel(R) Iris(R) Xe Graphics Illesztőprogram verziója: 31.0.101.4887 (…4575 volt)
GPU 1 NVIDIA T500 Illesztőprogram verziója: 31.0.15.3758 (…3645 volt)

Tehát a driverek esetleges elavultsága is kizárható, az más kérdés, hogy az ő oldalukon találkoztak-e ehhez hasonló hibajelzéssel, már ha egyáltalán driveres asztalra tartozó ez a tapasztalt jelenség. Amennyire AutoCAD-es fórumokon utánaolvastam, az NVIDIA T500 éppen kedvező az ACAD-hez, önmagában nem lehet gond, hogy azt beválasztottam a konfigurációba. Persze eredendően a T500-nál jelentkező esetleges villódzások után nyomoztam, és nem találtam ilyesminek nyomát.

(Szerk.: most néztem, hogy a Windows mit csinál a visszaengedett frissítési lehetőséggel. Máris tölti le a régebbi verzió számhoz tartozókat. Nem lesz ebből gubanc?)

[ Szerkesztve ]

(#16005) Geth válasza tpotyka (#16004) üzenetére


Geth
addikt

Szívás, egy próbát megért.
Továbblépés lehet, hogy a win10-es gépet felhúzod win11-re.
Ha az is tré, akkor valószínűbb a win11 + acad probléma.
Ha továbbra is jó, akkor a win11 egyértelműen kizárva.
De lehet nem sok értelme van, mert a régiben nem volt quadro, és a hiba a megjelenítéssel kapcsolatos.
Próbáltad az acad-ot explicit az Intellel?

Ha a WU régebbi drivert erőltet, az azt jelenti, hogy az OEM szerint az jobb. Ami lehet igaz, de szerintem sokszor csak csesznek frissíteni.

Az egész sztori csak megerősített abban, hogy a laptopok nagyrésze hulladék az (általam) épített rendszerekhez képest.

[ Szerkesztve ]

(#16006) GoodSpeed


GoodSpeed
őstag
LOGOUT blog

Ezt:

Valahogyan ki lehet kapcsolni? :D
Mert én mondtam le az Xbox Game Pass Ultimate előfizetést, és tudom is, hogy lemondtam, de ez a folyamatos kiírás zavar :D

be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP

(#16007) Hadeska22


Hadeska22
aktív tag

Üdv,

Olyan kérdésem lenne, hogy van valami módja annak, hogy a startup time-t fel lehessen gyorsítani W11 alatt?

Van egy gép W10 alapokon (R5 5600x + X570 / AM 4) ami 4--6 másodperc alatt bootol be és a jóval erősebb W11 gép pedig 30-35 (R9 7900x + X670-e / AM5). Nem feltétlenül probléma, csak míg a W10 gép egy szempillantás alatt bootol be, addig W11 esetén ez jóval lassabb.

Talán fontos, hogy a "fast startup" az alapból be van pipálva (mindkét esetben).

Ha esetleg van bármi ötletetek, ne tartsátok magatokban :)

Üdv,
H

[ Szerkesztve ]

B.C Rich...Jackson...Ibanez(?)

(#16008) tpotyka válasza Geth (#16005) üzenetére


tpotyka
junior tag

Geth, nagyon köszi a közös gondolkodást és a további ötleteket. Sorban:

Videókártya tesztelés
Nincs változás, ahogy végig próbáltam a kártyás lehetőségeket minden (tkp. 2x2) variációban. Először az ACAD-en belül lightosabban tettem, ahol a Hardware Acceleration offolható, s akkor Virtual Device-t vált. Aztán az idevágóan fellelt Autodesk supportos útmutató alapján az „inverz” célú beállítással offoltam az NVIDIA-t, akkor persze az ACAD is átvált az Intelre, s azon belül is opció még a Hardware Acc. (Azért az „inverz” szó, mert ugyebár inkább arra szokott kelleni megoldás, ha a rsz / prg az integráltat akarná használni a preferált NVIDIA vagy AMD helyett.) Lényegében ugyanazt a villódzó képernyő kezelést látni, csak annyi a különbség, mint pl. ami egy pici gyengus nindzsa és egy nagy erőteljes nindzsa bemutatója között lenne, kötött feladatsor esetére. Mostanra szerintem ezen videókártyák felmenthetők, önmagukban indifferensnek bizonyulnak a problémakörben.

Windows tesztelés
Valahol volt egy tartalékos gondolatom, hogy ha már a régi Win10-es laptop referencia kémcső üzemmódban is működik, s miért ne tesztelhetnénk olyat is, amire eredetileg végképp nem volt szándék. Igaz, ekkor még naiv voltam, s feltételeztem, hogy miután szépen körbejártam és prezentáltam, a konstruktív hibakutatásba bekapcsolnak nálam okosabb és ténylegesen épkézláb mérnököket. Picit sajnálnám azért tovább nyüstölni a Win 10-es gépet, mert amúgy elfogadhatóan rendbe ráztam.: Bő hónapja, a szeptemberi Win update után ráugrasztottam minden addigi nem alkalmazott javaslatot, plusz, amiről közben olvastam. A tucatnyi eszközölt lépés közül 2-nek volt érdemi hatása: (1.) egy egyperces novella hosszúságú parancssor fűnyírózott egyet és teljesen használhatóvá élesztette a félig lebénult tálcát (2.) AutoCAD-en belül tök egyszerűen előhozható lett az eltűnt főmenü, kár, hogy nem gondoltam előbb (0.) A BIOS frissítés láthatóan nem osztott szorzott, vegyük közömbösnek. Az volt a tervem, hogy ha lesz idő, esetleg próbálok még pár merényletet, aztán visszaállítom a lemezképet és csak a bevált lépéseket engedem rá. Nem írtam már minderről a Win10-es társalgóban, mert átütő rendszerszintű sikerélménynek nem mondható, az ominózus parancssor pedig a többségnek szerintem nem új (a MS support is előszeretettel ajánlja, kb. utolsó előtti lépésben, mielőtt a „sajnos, újratelepítés kell” ítéletet meghozzák az enyémnél bőven durvább esetekben), az ACAD-es vívmánnyal meg nem akartam untatni az ezzel nem játszó többséget.

Ha a régi laptopnál Win10-ről fellépni Win11-re:
- nem akartam ezt erőltetni a Win által támasztott rsz követelmények okán, vagyis nem akartam kicselezni a rendszerüket, bár látom, hogy sokan teszik
- mivel megvan a korábbi Win10 lemezkép mentés, tényleg csak döntés kérdése, mit próbáljunk még. De ha upgrade történne Win11-re és tesztelés után vissza kellene állítani Win10-re, nem lehet baj abból, hogy Win11-ről kiindulóan kellene a Win10-et visszatenni? Lényegében: lehet? (A múltkor Win10-es pályán belül jártam körbe a kockázatmentességet.)
- az abszolút tény, hogy jelen helyzetben kisebb vérveszteség lenne a régin tesztelni a másik Win-t, mint az új laptopon ellenkező irányba
- mindennek van idővonzata, de még mindig értelmesebb, mint alaplapcsere szintről indulóan strapálódni
- illetve ha a MS-tal végül nekem kell kommunikálnom a konstruktivitás jegyében, akkor folytathatom a bemutatható videók begyűjtését a dropboxomba

Kérdés: az összehasonlító teszteléshez elegendő lehet
a) az adott Win10 Home-ot helyben Win11 Home-ra váltani, miután vennék 11-es kulcsot?
vagy
b) teljes legyalulás és Win11 Pro (egy másik, külön élő és megvásárolandó kulcs alapján) telepítés volna szükséges a teljesen azonos op.rsz. rekonstruálása miatt?
Remélném, hogy éppen ebben a szituban a Home ill. Pro totál nem jelentene különbséget, és az a) út, ha kivitelezhető, az könnyedebbnek tűnik.

Laptop vs épített rsz-ek
Tisztelője vagyok a jó rendszereknek. Nincs kétségem, hogy vannak brutálisan jó épített rendszerek, és hogy a kezed alatt is jó pár ilyen képes volt előállni és működni. Nyilván adódik a gördülékenyebb variálhatóság is, aminek azért bőséges hátulütőivel is szembesülnek sokan – ahogy olvasom errefelé.
A jelen helyzetre fókuszálva:
I. Arra a használatra, ami nálam szükséges, egyszerűen egy asztali konstrukció nem játszik, túl mobil vagyok, a technikai kíséretemnek ezt kell követnie.
II. Ha tényszerűen nézem, most van az első valódi feladvány, ami rendszerszintűnek tűnik. Se Dell laptop, se Windows akadályt, bajt nem okozott. Nyilván nem kell belevenni ebbe sikertörténetbe a baltás mester epizódot, mert az teljesen más tészta.

Ha személyesen nézem: 2013-ban beregeltem a PH!, mondván ugye, hasznos lenne szaktanács: milyen notebookot vegyek (nemcsak a Dell volt anno az alaphalmazomban), s okom (bajom) sem volt mégcsak belépni sem erre a fórumra … 2022-ig, amikor a laptopváltást volt időszerű előkészítenem uabban a témában, s nem volt nagy vész a régi fiókom akkori 4db bejegyzésétől sem búcsúzni. Az idecímkézett „rangom” azóta talán „csendes év-tizedes” lehetne már. :B (King Unique, ha épp erre jársz, korábbi belépési kérdésedre nem válaszoltam, most a leírt esetem picit idevágó – az, hogy ki mikor hova tud / akar belépni: nemcsak jelszón múlhat belépés, ill. felhaszn.fiók használat, kérdés lehet a nickname és az email megtartása is.)

Nem sok (=2) saját laptopot használtam, ezek egyike sem hulladék, kérem, enyhén szólva. :) (Persze vannak gépek, amelyekhez nem is mernék leülni.) Az, hogy megtehetem, hogy 9-10 évente jöjjek a PH!-re okosodni, közben hosszú éveken át nulla rendszergazda alkalmazással, IT végzettség nélkül és összességében gondTALANUL használom a magam kis rendszerét – éppen azt is mutatja, hogy alapból a választott laptop, a Dell, a(z eddigi) Windows-ok megfelelően működnek. Feltehetően az sem mellékes, hogy jómagam sem bizonyultam rendszerbántalmazónak, sem önnönbutavétkesnek.

Most sikerült belefutni, hogy külső féltől függetlenül valami valahol összeakad, rendszerszinten vmi nem oké.

[ Szerkesztve ]

(#16009) FoxiestFox


FoxiestFox
félisten

Hogy lehet a taskbar gigantikus méretét és hatalmas ikonjait visszaállítani normális méretűre napjainkban?
Szükségem volt egy funkcióra amit csak a 11 tud, lefrissítettem a pc-men a 10-est, de mellbevágó mértékben butult a UI testreszabhatósága, konkértan képernyőfelületet is veszítettem a giga taskbar miatt, és a régi registry tweak már nem vezet eredményre.

Ha ezt nem lehet megoldani, létezik 11-re olyan megbízható app, ami teljesen lecseréli a taskbart (és a start menüt sem bánnám).

(#16010) ToBeY


ToBeY
nagyúr

Hello
Most telepítettem újra Win-t és email+pinkód lehet beloginolni,ez rendben van így?
Csak mert eddig user+password loginoltam be mindig és picit furcsa nekem...
Igaz marha rég telepítettem Win-t

[ Szerkesztve ]

(#16011) King Unique válasza FoxiestFox (#16009) üzenetére


King Unique
titán

(#16013) King Unique válasza ToBeY (#16010) üzenetére


King Unique
titán

Ha Microsoft-fiókkal lett telepítve a Windows 11 és ott PIN-kód beállítva, akkor nyilván teljesen normális, ha utána azzal lehet bejelentkezni.
Utólag is lehet jelszavas bejelentkezésre és / vagy helyi fiókra váltani ha a kedves használó az utóbbit akarja használni, beállítani hogy megjelenjen-e az e-mail-cím a bejelentkezési képernyőn vagy sem, stb.

Sign in to Windows 11
Change Account Password in Windows 11
Remove PIN from Account in Windows 11
Enable or Disable Show Account Email Address on Sign-in Screen in Windows 11

Switch to Local Account from Microsoft Account in Windows 11
Add Local User Account in Windows 11

[ Szerkesztve ]

(#16014) FoxiestFox válasza King Unique (#16011) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Király, ez nagyjából mindent meg is oldott használhatóra :C Köszi.

(#16015) attilav2 válasza adika4444 (#15962) üzenetére


attilav2
őstag

A Quickemu (Qemu wrapper) előre konfigurált windows 11 VM profilja is ezt a céges bejelentkezést erőlteti, biztos hanyagságból bennnehagyták a készítői(mert ezen tesztelték otthon), az általad írt megoldás működik.

[ Szerkesztve ]

-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-

(#16016) ToBeY válasza King Unique (#16013) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Köszi a segítséget,de esetleg nincs meg ez valahol magyarul hogy hogyan lehet PIN bejelentkezésről user/password-re átálni? :B

(#16017) Apucy01


Apucy01
őstag

Srácok segítsetek már léci annyi mindent megpróbáltam már de 40% ig elmegy a telepítés utána ez jön mindig! Már az őrületbe kerget!! :W :W

Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D

(#16018) King Unique válasza ToBeY (#16016) üzenetére


King Unique
titán

Bejelentkezési lehetőségek és fiókvédelem Windows rendszerben
Fiókok felvétele vagy eltávolítása a számítógépen

De egyébként a legtöbb leírás eleve angol nyelven érhető el a témában, ami magyarul van, az is sok esetben gépi fordítás. Ahol pl. az ElevenForum útmutatók értelmezéséhez nem feltétlen kell perfekt angol nyelvtudás, mivel végig screenshotokkal vannak illusztrálva a lépések és már azokból látszik a lényeg, + létezik ugye Google Fordító is, amivel kompletten lefordítható angolról magyarra a teljes leírás. :)

Jelentkezzen be a Windows 11 rendszerbe
Fiókjelszó módosítása a Windows 11 rendszerben
Távolítsa el a PIN-kódot a fiókból a Windows 11 rendszerben
A fiók e-mail címének megjelenítése a bejelentkezési képernyőn engedélyezése vagy letiltása a Windows 11 rendszerben

Váltson helyi fiókra a Microsoft-fiókból a Windows 11 rendszerben
Helyi felhasználói fiók hozzáadása a Windows 11 rendszerben

[ Szerkesztve ]

(#16020) ToBeY válasza King Unique (#16018) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Köszi szépen :B

(#16021) ToBeY válasza King Unique (#16019) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Esetleg olyan lehetőség nincs Win11-nél,hogy nincs semmilyen jelszó csak úgy bejön magától a Win?(egyedül használom a gépet itthon,nem látom értelmét a password/pin-nek, csak egy plusz macera...)

(#16022) King Unique válasza ToBeY (#16021) üzenetére


King Unique
titán

#10763

Sejtettem hogy ez lesz a következő kérdés. :))

(#16023) tpotyka válasza tpotyka (#16008) üzenetére


tpotyka
junior tag

Eszembe jutott még valami, ami esetleg könnyítheti a Win11-re fellépést és tesztelést, és megkímélhetné a Win10-es gép SSD-jét is, teljes rendszerrel együtt. Megvan ugyanis a régi gép eredeti 120GB-os Samsung 840EVO SSD-je, éspedig a gyárilag vagy a viszonteladó által felrakott Windows 8.1 op.rsz-rel, ami tehát tiszta, eredeti, bár nem tudom, milyen módon volt 2013-ban aktiválva. Az SSD-nek baja tudtommal nincs, csak tele van, tesztakció idejére vissza is tehető, gondolom. 1 éve csak egyszerűbb volt adatátmásolás után kivenni és új SSD-re cserélni, jelenleg dobozban pihen. Azóta az ezen a régi SSD-n lévő adatok, ill. programok sem érzékeny kör, ezek időben meghaladva vannak már a jelenleg használt adattárolókon.

Nem tudtam, hogy érinthet, ezért nem követtem a MS lestoppolt Win upgrade lehetőségének hírvonalát. Win7-8-8.1-ről gépen belül van mód most még Win10-11-re frissíteni és akár a rendszerkövetelmények átlépését is megkísérelni, vagy időben elúszott ez a lehetőség? Próbálta valaki a napokban?

Win8.1-ről nem lenne behatárolva a Pro-ra folytatás, nem úgy, mint a Win10 Home verziójának esetében.

[ Szerkesztve ]

(#16024) Simba86 válasza Simba86 (#15988) üzenetére


Simba86
senior tag

Senki nem tud segíteni ebben? :(

Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11

(#16025) classic B válasza Simba86 (#16024) üzenetére


classic B
aktív tag

Van valami probléma a gépeddel, vagy csak a bejegyzések zavarnak?

(#16026) Đusty válasza FoxiestFox (#16014) üzenetére


Đusty
addikt

Hogy kell innen ezt letölteni?

(#16027) wwhy válasza Đusty (#16026) üzenetére


wwhy
veterán

ITT és download :)

ELADÓ <<narancs Honor Magic5 Ultimate>> <<Újszerű, doboz, minden kellék>>

(#16028) viperabácsi válasza wwhy (#16027) üzenetére


viperabácsi
addikt

.

[ Szerkesztve ]

Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !

(#16029) Jorus válasza viperabácsi (#16028) üzenetére


Jorus
nagyúr

Parancsolj.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#16030) viperabácsi válasza Jorus (#16029) üzenetére


viperabácsi
addikt

:C közben sikerült , alig tudtam vissza csinálni , de meglett.

[ Szerkesztve ]

Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !

(#16031) Geth


Geth
addikt

Az új explorerpatcher felhasználók közül hányan fognak írni a következő frissítés után, amikor fekete képernyővel találkoznak login után? :DDD

(#16032) ToBeY válasza King Unique (#16022) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Köszi,de itt az ötös lépésnél elakadtam "remove pin" az nekem szürke,inaktív nem tudok rányomni.

(#16033) Geller72 válasza Apucy01 (#15956) üzenetére


Geller72
veterán

Hagyd a picsba, a segítő szándéka kimerült abban, hogy guglizott egyet (amit meg sem nézett) és bepaszta ide. Az egy kamu oldal, a progi sme ér szart sem, az oldalt a progi eladása miatt hozták létre promózástként. Ha még fennáll a probléma, jelezd és megoldjuk. ;).

(#16034) konci79 válasza King Unique (#15864) üzenetére


konci79
őstag

Hibernálást nem használom, max néha altatom, amúgy meg kikapcsolom a gépet.
Még Win 10-nél volt valami, hogy így több szabad hely marad, vagy ilyesmi, nem tudom pontosan :B

Amúgy csak visszajelzek egy hét után, hogy nálam semmi gond a 11-el, kicsit mintha pörgősebb lenne, bár ez lehet azért is mert a Fury-n van a rendszer a satá-s Intel helyett.
Pár dolog szokatlan a 10 után, de amúgy simán megszokható.

5600G, Tuf B550M Plus, 4000-es ram.

(#16035) King Unique válasza ToBeY (#16032) üzenetére


King Unique
titán

(#16036) martonl válasza Apucy01 (#15918) üzenetére


martonl
senior tag

Manuálisan is próbáltad?
Innen
Gondolom a Win11 x64-es kell.

(#16037) Apucy01 válasza Geller72 (#16033) üzenetére


Apucy01
őstag

igen még meg van a gond sajnos king módszere sem segitett!

Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D

(#16038) King Unique válasza Apucy01 (#16037) üzenetére


King Unique
titán

KB5031354 Fails to Install in Windows 11 22H2? Here Are 5 Fixes!
How to fix KB5031354 fails to install in Windows 11?

Mármint milyen módszer? Az előzőleg és a most linkelt útmutatókban eleve nem 1, hanem 6-8 db javítási módszer van ismertetve, nem derült ki a leírtakból, hogy azok szükség esetén mind ki lettek-e próbálva.

[ Szerkesztve ]

(#16039) Đusty válasza wwhy (#16027) üzenetére


Đusty
addikt

De ezen az oldalon nekem nincs download, de ha Jorus azt linkelte akkor ok és köszi neki

(#16040) modflow


modflow
veterán

Vettem egy új Laptopot.
Most megint nem bírok rálépni távoli asztallal az asztali gépre.
Azon minden oké, hisz a régi laptoppal rá tudok lépni.
Az újon engedélyezve van a távoli asztal.
De egyszerűen nem látja a hálózaton a másik gépet.
Megpingelni se tudom, nem reagál.

Pedig azonos hálózaton vannak. A TV-met pl. látom.

Mi lehet a baja?

[ Szerkesztve ]

(#16041) Jarod1 válasza modflow (#16040) üzenetére


Jarod1
addikt

Tűzfal nem blokkolja? víruskereső mi van fent?

(#16042) modflow válasza Jarod1 (#16041) üzenetére


modflow
veterán

Ugyan az, mint a régi laptopon, Norton 360.
Kikapcsolva se jó.

Ha rámegyek a hálózatra látom a WiFi routert, az Androidos TV-met, de az asztali gép sehol.

Arra is emlékszem, hogy a hálózat típusát Nyilvános hálózatra kell tenni, és nem Magánhálózatra. És a fájlmegosztás, felderítés is be van kapcsolva.

[ Szerkesztve ]

(#16043) zsoltip válasza zsoltip (#15784) üzenetére


zsoltip
őstag

Üdv Fórumtársak!
Következő kérdésekben továbbra sem jutok előre, így bátorkodom szummázni egy bejegyzésbe.
1.) Megjelent, bizonyosan egy update után, az explorerben a gyorselérési eszköztáron a "Gyűjtemény" nevű ikon, ami a fotókat mutatja rákattintva.
WinAero Tweakerrrel nem látok lehetőséget még a kikapcsra, eltávolításra.
Van tippetek miként tudom kigyomlálni?
2.) Windows 10 jellegű ribbon eszköztárat szeretnék az explorerben.
Ezt miként tudom úgy működésre bírni, hogy működjön. Előbb említett segédprogrammal nem sikerült.
3.) OneDrive folderek átnevezése, rövidített névre továbbra sem sikerül 11 rendszeren.
Erre valaki talált már megoldást?

4.) Fájlkezelőben nem tudom kikapcsni a OneDrive szinkronizálási állapot jelzés oszlopot. Mi a nyitja?

5.) C:\Users\XY\AppData\Local\Microsoft\OneDrive\settings\Business1
vagy éppen C:\Users\XY\AppData\Local\Microsoft\OneDrive\settings\Business2
folderben lévő .ini fájlok minden egyes karakter után szóközzel ("space") vannak ellátva. Mi a túró? Újra is telepítettem a OneDrive-ot, persze előtte kipucoltam mindent, de ugyanaz az eredmény.
#15241 Geth szerint: Tippre vagy rossz encodinggal nézed, vagy a fileok vannak rossz encodinggal lementve.
Azóta más fájlok esetében is megfigyeltem ezt. Hiába csinálok mentés másként-et, akkor is ott lesznek a karakterenkénti szóközök. Nem értem...

6.) Windows 11 Pro 22H2 rendszer, Telefon-Kapcsolat app.
Másik oldalról: Mi 10 Pro 5G készülék, xiaomi.eu 14.0.4.0 ROM, Link to Windows app.
A Hívások lehetőség nem működik. Arra a képernyőre lépve, ez a hibaüzenet fogad, amit eddig többszöri törlés, ismét párosítás, app cache törlés... után sem tudok megoldani.
Már beállított egy mobileszközt másik alkalmazással? Ha igen, szüntesse meg a párosítást, majd próbálja meg újból.
Mi lenne a probléma és megoldás?

Köszönettel várom segítségeiteket.

(#16044) modflow válasza modflow (#16042) üzenetére


modflow
veterán

Mármint magán....
Nem tudom hogy, de jó lett. :D

(#16045) goamantra


goamantra
tag

sziasztok..
azt kérdezném, hogyha az alaplap tpm 2.0 kompatibilis, és elindul a
windows 11 telepítése, az egész filerendszer automatikusan bitlocker titkosítással települ?

ha igen, akkor kikapcsolható a bitlocker titkosítás a win telepítés elején?
szóval használható a windows 11 bitlocker és tpm védelem NÉLKÜL, már az első telepítésnél?? vagy csak később lehet kikapcsolni és kibontani az összes filet?

én nem szeretném titkosítani, mert így is gondjaim vannak újratelepítés után a jogokkal (volt hogy nem tudtam használni a régi fileokat, egész könyvtárakat "hozzáférés megtagadva" problémával, nagyon macerás több ezer régi filet visszaállítani, az meg, hogy az egész rendszer elkódolva/tömörítve(?) van rendkívül aggasztó, ha bármi 'probléma' lenne. állítom a legtöbb usernek fogalma nincs mit csináljon, ha lezár a bitlocker egy komolyabb ransomware attack miatt... meg szerintem ez a túlzott security egy home gépen lassítja is a lemezműveleteket stb

(#16046) Jarod1 válasza goamantra (#16045) üzenetére


Jarod1
addikt

ki lehet kapcsolni , most olvastam hogy az ssd ket 45 % al is lassítja a titkosítás, amikor az ssdkbe hardveresen amúgy is be vannak építve, a titkosítás.

(#16047) goamantra válasza Jarod1 (#16046) üzenetére


goamantra
tag

Köszi a választ... sejtettem hogy lassít a titkosítás , de ezek szerint nem is kicsit... 45%..omg... nem elég a vírusellenőrző, ami kikapcsolhatatlan, az is tud komoly belassulásokat csinálni mert állandóan minden lemezműveletet 'figyel'...

(#16048) Zoz válasza goamantra (#16045) üzenetére


Zoz
őstag

Ha Rufus-szal csinálsz telepítőt, akkor bejelölheted, hogy ne legyen automatikus bitlocker.

(#16049) Geth válasza goamantra (#16047) üzenetére


Geth
addikt

Csak akkor van/lehet lassulás, ha szoftveresen titkosít a BitLocker (a mértéke változó, nem fixen minden rendszeren/esetben 45%).
Normális SED SSD-vel használható a BitLocker úgy, hogy az SSD hardveres titkosítását használja, 0% teljesítmény-csökkenéssel. Szerintem ez utóbbi már nem is olyan nagy.

(#16050) goamantra válasza Zoz (#16048) üzenetére


goamantra
tag

Várj, ha pl lemezről telepítek akkor nem lehet kikapcsolni? Csak valami moddolt telepítővel (mi ez a rufus?)? Nem értek ehhez, egyáltalán lehet a win 11et lemezről telepíteni mint a win 10-et?

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 11 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.