Új hozzászólás Aktív témák

• A_ScHuLcZ

addikt

Sziasztok,

A tanácsotokat szeretném kérni. Előrebocsájtom, hogy nem vagyok profi a témában, hobbi szinten foglalkozom vmware-el itthon az utóbbi időben.

A sztori röviden: Volt itthon egy NAS-nak összeépített mini szerverem, és néhány hónappal ezelőtt arra az elhatározásra jutottam, hogy átalakítom: nem a NAS OS-en belül fogok Virtualbox alapú vm-eket futtatni, hanem magát a NAS OS-t (OMV) bevirtualizálom, és függetlenül, mellette fognak futni a vm-ek. Így jutottam el oda, hogy közel 3 hónapja egy standalone esxi (6.7 u3) fut itthon, és alapvetően zökkenőmentesen sikerült véghezvinni az átállást.

A konfig jelenleg úgy néz ki, hogy van egy dedikált SSD a guest-eknek, a HDD-k pedig direkt be vannak csatolva az NAS (OMV) guest alá, tehát nincs rajtuk vmfs. A HDD-ken ritkán és minimális mértékben változik a tartalom, a mentést SnapRAID-el oldottam meg OMV-n belül.

A működéssel alapvetően nincs gond, de mivel az utóbbi időben elhullott az egyik HDD, ez némi előregondolkozásra késztetett engem: szeretném megoldani a guest-ek, vagy esetleg a teljes SSD mentését valamilyen módon, ebben viszont egyáltalán nem vagyok járatos. Annyit már sikerült kiderítenem, hogy a fizetős megoldással ez nem egy bonyolult történet, ráadásul menet közben elvégezhető, de az céges környezetbe való, itthonra szeretnék megmaradni az ingyenes standalone megoldásnál. Az sem gond, ha a mentés idejére le kell állítani a guest-et/guest-eket, a lényeg, hogy beavatkozás nélkül periódikusan történjen meg, és legyen használható mentésem arra az esetre, ha elpusztul az SSD.

ui: korábban tervben volt a RAID a guestek alá, de a hardveres RAID-hez nincs elég hely a házban, a szoftveres RAID-hez pedig nincs elegendő SATA port, jelenleg mind a 6 használatban van (1 SSD + 5 HDD)

Ebben kérem a segítségeteket, javaslataitokat!

Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák