Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Demo07
aktív tag
válasz Devid_81 #66018 üzenetére
Simán megoldható a verticál olyan házba is ahol eredetileg nem volt előkészítve!
Vagy legalább is nem az alaplap mellet, hanem dedikált helye van!
Nálam ugyan volt gyári helye de nem tetszett és nem is raktam volna oda mert túl közel lett volna az oldallaphoz, hiába az FC blokk nem lenne szép a csövezés majd...
Viszont ezzel az alis adapterrel simán bemegy a gyári bővítő helyekre a a GPU és még a laptól való távolságát is tudod változtatni 1-1 slotot.
Amúgy nem 100%-ba jó a kialakítás, de úgy 95% jó, minimális alakítással simán berakható bármelyik házba!
Nálam így néz ki, még félkész állapotában! [kép] [kép] [kép] -
-
Melorin
addikt
válasz Demo07 #66053 üzenetére
Majdnem idegbajt kaptam első nap, gondolkoztam a ház visszaküldésén
A radi felső benti sarka beleér valami kis panelba amibe vezetékek futnak be, gyanítom valami rgb vezérlő lehet.
Lejjebb meg alig lehetett bepréselni a radit mert ott van alul az a kivehető lemez amire radit lehet(ne) szerelni. Úgyhogy most alul felül dudorodik a ház de bent van a radi. Egy darabig onnan ki nem szedem :D
A push-pullt elengedtem, csúnya is lenne plusz belelógna a venti a könyökcsatiba. Még szétszerelés előtt leteszteltem, alig hoz valamit a dupla ventisor, marad a push.
Még nem tudok eredményekkel szolgálni, elfogyott a fitting :D, nem érkeztek meg időben. Plusz közben rendeltem egy 240-es radit, azt még bepréselem felülre. Utána jelentkezek :) -
MPowerPH
félisten
válasz Tom456 #66051 üzenetére
Okes, mar latom, hogy ott csak egy kunkor van a csoben.
Szoval ugy oldanam meg, hogy pump - cpu- vga - x-flow rad - top rad - res top.
Azert a tartalyba vezetnem be a visszafolyot, mert ahogy nezem, nincs helyed megforgatni a tartalyt, hogy a csatik elore nezzenek.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Szerintetek mennyit nyernek azzal, ha a 2db 420 -as radit(egyik Monsta) lecserelnem 2db 560 -as UT60 -ra?
Don't Tread On Me
-
jones965
Modder
válasz MPowerPH #66057 üzenetére
Vannak állandó értékek az egyenletben, mint külső hőmérséklet, disszipációs hőmennyiség.
Ezen felül van ugye a hőleadó felület és az áramoltatott légmennyiség. A radiátor felülettel elérünk egy olyan dT vízhőmérsékletet, amit már további felület növeléssel nem tudunk befolyásolni, ha az első 2 érték nem változik. Szerintem nálad ez a jelenlegi kiépítéssel már elért érték. -
Tom456
tag
Köszönöm a segitséget!
-
MPowerPH
félisten
válasz jones965 #66058 üzenetére
Minden allando maradna, semmi nem valtozna. Azert gondolkodtam el rajta, mert az UT60 -as radim egyebkent is mar javitott. A Monsta meg bohom szeles, es csak push -ban hasznalom. Es ugye nalam pont beferne a 2db 560 -as, bar lenne mit legozni.
Foleg a VGA kor erdekes, azert itt mar repkednek a 400W+ -ok is akar. CPU -nak meg maradhatna is a 420, csak pont ott van a javitott UT60 -as, ami miatt leginkabb cserelnem.Don't Tread On Me
-
veterán
válasz Tom456 #66061 üzenetére
Ha enyem lenne, akkor minden radi friss levegot kapna ,es 1db exhaust venti maradna hatul, meg kidobalnam a PCI slot takaro lemezeket. Also venti meg menne a fiokba tartaleknak.
De a tobbiek valoszinuleg azt fogjak javasolni ,hogy az elso 2 ventit forditsd meg befujora es kesz.
[ Szerkesztve ]
-
Demo07
aktív tag
válasz Melorin #66054 üzenetére
Igen az a bekapcsoló gomb és az előlapi usb és audió valamint az RGB vezérlő panelje részben, igen azt nálam is érdekes volt, gyárilag gordiuszi csomóként voltak bent a kábelek.
Még első nap egy órát elszenvedtem én is vele, hogy minden kábel ki, kibogoz, majd egyesével vissza.
Azoknak a kábeleknek a 70%-t át tudtam fűzni kívülre a felső panel alatt még éppen átfér, mert a ház jobb elejében felül van egy nyílás ott fűztem vissza a kábeleket a hátsó részbe.
Nekem így belül ahol az a panel van nincsen semmi kábel, a radi felől, ez kimaradt az pm-ből, sorry! -
varmi2
nagyúr
Üdv.
Lenne egy kérdésem.
Réz rendszerem van, de ha a ridiátorba záródugónak alut teszek az gáz? Fekete színü, tehát van valami a felületén, lehet festék. Ez gáz, vagy milyet tegyek brass-t?Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Melorin
addikt
Erősítsetek meg kérlek az elméletemben mielőtt még beépíteném a második radiátort a házba.
-1 radiátor a fronton befelé fúj
-1 radiátár a topon befelé (lefelé) fúj
-1 ventilátor a ház hátulján kifelé fúj
A VGA-n nem full vizes blokk van, csak a GPU-t hűti, a VGA többi részén borda van ami elég rendesen be tud fűteni a házba. Ezért gondoltam, hogy a felső borda ne a házban uralkodó meleget kapja már hanem inkább friss levegőt kintről.
Ez így jó felállás lehet? -
varmi2
nagyúr
-
PitLee
őstag
Hát akkor Isten-Isten
ez a "vízhűtést szerettem volna , de pálinkafőző lett belőle"
uthegamers link -
Pakmara
őstag
válasz varmi2 #66075 üzenetére
Venti elhelyezés témában nekem is van egy hasonló dilemám. Házba be fog kerülni egy 280-as front radi két 140-es venti mellé. Jelenleg standard kiépítésben vannak a venik: két első 140-es be, hátsó 120-as ki (jelenleg nincs radi a házban).
Van annak értelme, hogy megfordítom az áramlási irányt? Hátulról jönne be a levegő a rács kialakítású hátsó lemezen, amire rásegít a 120-as hátsó venti, és a 140-esek is fordulnának kifelé. Bár gondom mivel hátul nincs porszűrő, így még gyorsabban porosodna a ház
-
Dr V
őstag
Nálam elsőre a radik keresztbe fújták a levegőt, át a házon. Miután átálltam arra, h mindkettő befelé fújja a levegőt a vízhő lement 42ről 35re. A hátsó 140es venti simán ki tudja fújni a meleget a házból, illetve mivel a vízkör is is hűvösebb, így a házba befújt levegő se olyan meleg, úgyhogy végső soron a passzív hűtésnek is jót tesz ez a megoldás.
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
veterán
válasz Melorin #66076 üzenetére
Nem csak 2 fokkal melegebb a radirol lefujt levego
Nekem anno mikor teszteltem : [9-10] fokkal volt melegebb a teton kifele fujt levego mint ami az elso radin bejott.
Es nem fog megrekedni a meleg bent ,ha van normalis exhaust venti hatul. Meg oeroraltak a PCI slot takarolemezek ( ne adj isten eltavolitod oket )
Soha tobbet nem epitek egymas ellen dolgozo radikkal gepet .[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Pumpa vs. Radiator vs. Csapok áramlás teszt eredményei:
Részvevők:
- Aquacomputer Airplex Evo 1080
- 2db Aquacomputer HF Flow meter (Demo07 szponzorálta)
- Aquaero 6 Pro
- 2db golyós csap, belső 6mm
- EKWB Torque 10/16 fittingek
- Pár adapter
- kb. 1-1.5m 10/16 szilikon cső
- 5 különböző pumpa. /Laing DDC-1T, Lovara D5 Vario (D5vario-38/700 BM), Alphacool VPP665 Solo PWM, Alphacool DC-LT 3600, Alphacool VPP755 V2/
- Egy minimális ellenállású tartály (felül be, alul ki)
- Pumpa tetők. (Heatkiller D5 és DDC, Alphacool DC-LT)Probáltam úgy összeállítani a teszt környezetet, hogy a lehető legkevesebb alkatrész cserélődjön 1-1 mérés között.
Ezért van különállő pumpa tető és tartály, ami mindig a pumpatetőre volt rögzítve közvetlenül egy egyenes adapterrel.
A radiátorral való mérések, élére állított radiátorral történtek, úgy hogy a bemenő ág felül és a kimenő ág alul helyezkedjen el.Az egyik legfontosabb tapasztalat vagyis mérési eredmény az az, hogy már 2db 6mm belső átmérőjű csap is brutuálisan (sokkal jobban, mint a radiátor) megfogja az áramlást.
Pont a napokban volt róla szó, hogy milyen verziókat lehet kapni. Innen nézve a 13-15 eurós EK vagy Barrow 10mm belső átmérőjű csap már nem is olyan rossz vétel egy ~3-4 eurós 6mm belsővel rendelkezőhöz képest.A másik fontos tapasztalat, hogy a pumpába beragadt levegőbuborék is nagyon keresztbe tesz az áramlásnak.
Az is kiderült, hogy vagy borzalmas a teljesítménye a VPP665-nek vagy haldoklik. :D
És akkor a legfontosabb rész, az eredmények:
Itt elérhető táblázatos formátumban is (pumpa linkek ott elérhetőek):
https://docs.google.com/spreadsheets/d/183KU8kNztojdVxXoq4hxkL9nfNQq3dNU_1xqtNbWF9M/edit?usp=sharingKérdések jöhetnek nyugodtan, remélem nem hagytam ki semmit.
[ Szerkesztve ]
üdv.: Boldog Ferenc
-
MPowerPH
félisten
-
Devid_81
félisten
Sziasztok,
Aqua Computer High-Flow Flow Sensor-hoz tudnatok javasolni valami olyan USB-s vezerlot ami altal hasznat is tudnam vegre venni a renszerben?
Olyan kellene amin van hofok senszornak is legalabb egy hely, ugyanis az uj lapomon az sincs sajnosA lista ott van alatta, azta latom, csak inkabb olyasmi kellene amivel volt valakinek szemelyes tapasztalat mar
Koszi elore!
...
-
senior tag
válasz Devid_81 #66088 üzenetére
Nem a legfrisebb az a lista. Amint a hivatalos oldalt nézed akkor máris jobb a helyzet. https://shop.aquacomputer.de/product_info.php?products_id=2294
Ár és tudás sorrend abból ami jó lehet neked:
Quadro (flow, temp, pwm 4)
Octo (flow, temp, pwm 8)
Aquaero 6 pro/lt/xt (flow, temp, pwm/dc 4, egyéb pwm jel generátor, relay, etc.)Én az Octot javasolnám, ha pwm ventilátorokat használsz.
Fontos, hogy a flow meter bekötéséhez szükséged lesz egy ilyen kábelre is:
https://shop.aquacomputer.de/product_info.php?products_id=3486(Én Octo és Aquaero 6 Pro tulajdonos vagyok)
-
Devid_81
félisten
válasz fboldog #66089 üzenetére
Aquacomputer poweradjust 3 USB
Esetleg ez?
Ezen ugy latom sima PWM aljzat a flow meternek is a csatkozoja, plusz jon hozza par kabel is a csomagban....
-
senior tag
válasz Devid_81 #66091 üzenetére
Annyiban írtam hülyeséget, hogy nem Octot használok, hanem Quadrot.
És ár/teljesítményben, ha nem 8 különböző PWM ventit vezérelsz a jövőben, akkor az a legjobb.
Bocsi az elírásért.Működhet a PowerAdjust, de szerintem Quadro + Kábel jobb választás.
https://www.aquatuning.co.uk/cables/fan-cables-adptors/24031/aquacomputer-cable-for-flow-meter-for-vision-and-quadro
https://www.aquatuning.co.uk/air-cooling/controllers-accessories/23646/aquacomputer-quadro-fan-controller-for-pwm-fans
(mindkettő van raktáron és nem drágább, mint a PowerAdjust.)A PowerAdjustnak akkor van értelme, ha olyan D5, DDC, stb pumpád van ami nem PWM-es és szeretnéd a sebességét az áramerősség állításával változtatni.
-
Devid_81
félisten
válasz fboldog #66095 üzenetére
Akkor a Quadro+kabel nyert, penteken rendelek belole
Amugy muszaj/erdemes ezekkel a ventiket is szabalyozni?
Vagy maradhat az alaplaprol minden venti?Nekem konkretan tenyleg csak az kell, hogy a flow meternek es a hofok szenzornak legyen vegre ertelme a korben
Bar gondolom annak van igazan ertelme ha a ventiket is errol vezerelnem.Szerk: (#66094) w580 koszonom, hagyd csak, ugyis rendelnem kell egy vezerlo kutyut is, akkor mar egy kabelt is bedobok a kosaramba
[ Szerkesztve ]
...
-
-
Devid_81
félisten
Whaat?
Latszik, hogy meg csak golya vagyok a vizhutes topikban
Nem tudtam, hogy ilyen letezik!
Alaplapon ez merre/hova?
Mert az power on csatlakozon mar rajta a csatlakozo, ami nalam olyan mint az USB csatlakozo lenne vagy elolapi hang.
Tehat az egesz egy nagy csatlakozo....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- alza vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Napelem
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hardcore café
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest