Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
hszilard666
veterán
Amúgy felvetül ezzel a ruhásszekrénnyel kpcsolatban egy kérdésem:
Mi a vihart akar bárki is hűteni 2 MORAval?Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
JasL
senior tag
válasz hszilard666 #24103 üzenetére
Konkrétan bármit és halkan... nagyon halkan!
-
szacsee
nagyúr
válasz hszilard666 #24103 üzenetére
PC-t?
HUfantom-nak is 2 van, nálam 1 kb mora nagyságú radival kb 2 óráig bírná játékokban 60°alatt tartani a procit, 2-vel valahol 3-4 óra és ha több akkor is max 66°C lenne, de egy ventivel is elvagyok és max 8°C-al melegebb a vízhő mint IDLE 5-6 óra játék után.5%-os arány szerintem megfelel, felette mintha panaszkodtak volna, hogy mattul a cső, de lehet keverem az alkesszal.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz szacsee #24106 üzenetére
Nekem Phobya Nova (A mora 2 és 3 között van kb.) passzívan elég már BF3-ra a nyolcmagossal. A 6 magost jobban kellett túráztatni, ott azért nem bírta folyamatosan.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
szacsee
nagyúr
válasz hszilard666 #24100 üzenetére
Stacker 935, ráadásul vett hozzá alsó részt, így gondolom 1-1,2m magas lehet ami ideális és még egér alátétnek is jó lehet.
Igaz nekem jobban bejönnek a hangszigetelt házak minimal formavilágai... Nanoxia DS, NZXT Hxxx, NZXT S340 stb, de annak ellenére mutatós rendszert lehet ebbe is építeni és nem drágább mint egy nagyobb ATX kuckó (mármint maga a 935). -
szacsee
nagyúr
válasz hszilard666 #24108 üzenetére
Kicsapódhat a cső falára, trutyi keletkezhet ami eldugíthatja a blokkot, így ha fagyállóban gondolkozol, akkor ezt a kombót ajánlom. Nálam most van itthon 1l alkonek, ha elhasználom én is átálok fagyállóra mert könnyebb beszerezni és olcsóbb, mintha 50km-t kocsikázok 1 liter alkonekért.
Van akinek a legolcsóbb OBI-s ioncserélt víz + fagyi keveréktől nem lett szutykos a rendszer és van akinél a legjobb anti korró folyadék is betrutyisodott, így a keverési arány szerintem nem mindegy... -
hszilard666
veterán
-
TomiLi
addikt
-
Cyberneko
tag
Egyaltalan kulonallo vga-t venni oltari buko, ha innen nezzuk. Es ugyanez igaz a csucsvga-kra.
Es ahogy irtak, lehet univerzalis blokkban is gondolkodni.
(megjegyzem, szerintem csak innen nezve, a vizhutes maga is oltari buko. Es megis, egy mashoz nem hasonlithato erzes. ) -
ViZion
félisten
válasz Cyberneko #24116 üzenetére
IT területen melyik nem bukó? Ha nem "dolgozik" a gép, akkor bukó. Nekem van havi 25-80 k extra amit termel, ennyit herdálhatok rá max. Amúgy tényleg bukó, mert értelme nem sok van, K2 és Silver Arrow is megfelelne nekem. De a moddingnak, autó tuningnak, etc... etc... hobbiknak siuncs sok értelme, de nem is az a cél, ezért hobbi. Nem?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
F e Z o
veterán
válasz hszilard666 #24113 üzenetére
+1, hogy lehet olcsón, jó vizet építeni. A csövek kivételével, minden vizes cuccot a hardverapro-n vettem használtan.
H2O über alles!
-
bombibmw
veterán
Az én gondom csak az,hogy eléggé sűrűn cserélek hardvereket.
Lehet,hogy a 780 után veszek egy univerzális blokkot,meg süniket és a következő VGA-k hűtése innentől azzal lesz.
Azért meg,hogy csak CPU-t hűtsek,szerintem felesleges a víz és ezért is akartam eladni a cuccot,de ez az univerzális cucc jó ötlet. -
Cyberneko
tag
válasz ViZion #24117 üzenetére
100%-ig egyetertek.
Csak tenyleg igy kell ra gondolni, hogy ez egy (kozepesen draga) hobby. Nem az esszeruseg, meg a megterules amit nezni kell. Hanem azt, hogy jo erzes csinalni. Szoval, nem buko semmi, ha mar annyit ad, hogy elvezetes volt osszerakni. Maximum anyagilag nem volt nyereseges... oszt? ^_^ -
Cyberneko
tag
válasz hszilard666 #24121 üzenetére
Az a tartalya, gondolom. Engem inkabb az erdekelne, hogy hogy toltotte fel a rendszert.
Mondjuk, a vizszintet nezve, siman eselyes, hogy levego is van a radiban... de akkor meg a videoban buborekolna... erdekes, nah. ^^
[ Szerkesztve ]
-
seniman
veterán
válasz hszilard666 #24121 üzenetére
Az egy noise isolator tartály,hasonló passzív dolog,mint a reserator,csak piciben.
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
Cyberneko
tag
válasz szacsee #24124 üzenetére
Arra gondolok, hogy a kepen is latszik, hogy a tartalyban a viz szintje alacsonyabban van, mint a radit teteje.
Ezert gondolom azt, hogy a radiator tetejeben is van valamennyi levego.
Aztan persze siman tevedhetek is.
( Alacsony fokozaton meg persze, hogy nem szedi ki a buborekokat onnan.) -
t72killer
titán
Én még csak most kezdem a műfajt, de eszem ágába se jutott dedikált blokkot venni. Persze, nagyon szép meg hatékony, csak fél év múlva mehet a levesbe. Ha az ember a dolog ktg-oldalát megnézi, FC-blokkokon annyit bukhat, amennyibe egy VGA-fejlesztés kerül.
Példa: Egy GTX 770->970-re váltás most kb 40e pénzbe kerül. Ha ezt még egy új FC árával is meg kell fejelni, akkor 70, SLI-nél duplája. Elég hamar kiszaladunk a "normális hobbiktg" kategóriából... És azért a 770/970 lépésre eléggé viszket az ember tenyere.
Másik előnye az uni blokkoknak: egyedi, turbósabb NYÁK-os karikra is fel lehet tenni, amikre az égvilágon soha nem fognak FC-blokkot csinálni. Márpedig víz alatt jól jön az extra tuningpotenciál. (árkérdés: az egyedi nyákos/hűtős VGA-t tapasztalatom szerint később könnyebb eladni)
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz t72killer #24128 üzenetére
Nem mellesleg az utóbbi 3év PC-fejlesztése 1-az-1ben a VGA-ról szólt. Ha vki anno beruházott egy i5 2500k-ba és egy jó tuninglapba, máig nem kellett a cpu-lap-ram triót bolygatnia. Uni VGA-blokk esetén elméletben a kör felnyitása nélkül pöröghetett végig egy rendszer 2011 óta...
-
Joshi
titán
Abszolút nem értek veled egyet. Ha minden vga-t akkor akarsz megvenni amikor megjelenik akkor rengeteg lóvét dobsz ki az ablakon ugye nem kell mondanom hogy miért. Na már most amikor én vettem a 290-es kártyámat már jó fél éve a piacon volt, viszont fc blokkal együtt 125k-ért meg tudtam venni 2014 februárjában amikor nagyjából ennyiért lehetett újonnan kapni egy ref 290-et. Természetesen használtan de még garival viszont pont az fc blokk árát spóroltam meg azzal hogy kicsit vártam. Tudatosan ez is volt a célom.
A processzorok teljesítménye pedig nagyon is változott az általad említett 2500k óta csak ha te pont egy olyan játékkal játszol amihez nem kell a kraft akkor ezt nem veszed észre, de ettől még vannak programok amik igénylik az erőt. Most programok alatt játékokat is értek adott esetben.
Aztán ott van a vga eszetlen csere-beréje. Miért is kell egy felső kategóriás vga-t félévente cserélni? Ha valamit akkor ezt nagyon nem vágom. A játékok nagy része tele van felesleges parasztvakítós grafikai effektekkel amiket ha okosan visszább veszel, szinte semmi vizuális élményről nem fogsz lemaradni. És akkor ott tartunk hogy 1-2 évig simán használhatsz egy vga-t fc vizesblokkal bukta nélkül.
Na ilyenkor szokott lenni olyan válasz hogy nekem ez a hobbim és muszáj cserélgetni a vga-kat mert kíváncsi vagyok mit tud stb. Akinek ennyi pénze van az ne sajnálja az fc blokkra a lóvét ha már vizezi a rendszerét.Természetesen jó alternatíva lehet egy univerzális blokk ez nem vitás viszont az eszmefuttatás az nem állja meg a helyét.
Más téma, szerintem vedd számításba a Fractal Design Arc XL házat is mert a 750D jóval drágább és nem sokkal kisebb.
-
DigitXT
nagyúr
jól jön az extra tuningpotenciál
Ez érdekes kérdés... Én pl. SOHA nem húztam VGA-t.
Oké, hogy az EVGA megtette a refhez képest gyárilag,
de ennyi. És iszonyat jó cuccos a mai napig: kár, hogy
értékét vesztette.* A 970 ugye elgondolkodtató ár/érték
arányban, mert nagyjából(?) az 580SLI szintjén van, és
hadd ne mondjam, mennyivel kevesebbet zabbant be...Okés, úgy is nézhetjük, hogy hadd fűtsön a gép, itt van
a radi a lábamnál, és jön a tél: kellemest a hasznossal.*: egyik ~200K volt, másik alig 150. Ma érhetnek 50-et?
-
JasL
senior tag
Azért ez így nem teljesen igaz, hogy kidobsz 100k-t évente VGA-ra... ha amint megjelenik az új, eladod picivel az emberek érzékenységi szintje alatt, pár tízezerből is megvan egy váltás, mert nem mindenki értesül időben az újdonságról és annak ár-rozsdásító hatásáról. Egy évet azért le lehet húzni egy VGA-val simán, 1-2 évente van csak architectúra váltás. Kb 5e/hó az avulási mutató, ami nem olcsó, de ez van ha csilivilizni akarsz. Azért egy valamit magára is adó gémer simán kiporol a nadrágzsebből 5k-t, ha 1 hétig nem eszik és koleszos, akkor is! Csak az első vétel szokott brutálabb kiadás lenni, meg a szintlépés (értsd: GTX770-ből GTX980 szintlépés, de a 970 nem érvágó). Jó persze, az új csúcskártya mindig 200k körül mocorog, de szerintem általában a kistesókat éri megvenni jobban, megjelenés után 1-2 hónappal. Én is megtehetném, hogy GTX770-ről GTX980-ra váltok, de kívül esik az ár/érték tartományomon a drágább kártya.
Persze ha vizezed őket, akkor komolyan bele kell nyúlnod a pénztárcába, de a komoly gémer dupla headszettel játszik, és úgysem hall semmit a ventizajból, tehát nem vizez Arról nem is beszélve, hogy LOW grafikával tolja, 0 RPM-es STRIX-szel
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Kihagyok 1 hónapot, de semmi sem változott.
Jó tudni, hogy a komoly gémer mit csinál: ugorgyunk!Joshi: nekem semmi bajom nem volt a skálázódással.
Azt a (néha kis!) pluszt adta, ami kellett a mindenkori
röccenésmentes élményhez. Mondjuk ezeket a VGA-
kat birtokolni önmagában megérte. Priceless - LOL.
Ott egye meg a fene az amortizációt. De ha érdekelne
a 970 (néha gondolkodok rajta), nos meg kéne válnom
ettől a két gyönyörűségtől (ami amúgy ON topik), de...Ui: tesztprogramot nem tudom, mikor futtattam utoljára.
Gondolom mértem anno az SLI-t, de nem azért vettem,
hanem mert kisimította a... ráncokat. Ennek 2,5 éve.Nemrég, amikor Crysis 3-at teszteltem a topikban, nos
észrevettem, hogy Full HD-ban a fix 60 már nincs meg.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz DigitXT #24133 üzenetére
Vga terén talán én vagyok elmaradva a legjobban, röhejes de évekig el voltam egy 8800GT kártyával majd egy 6870-el. Ez év elején döntöttem úgy hogy most már ideje váltani egy komolyabb megoldásra és a 290-re esett a választás az előbb említett soha vissza nem térő alkalom miatt.
A SLI v CF mindig foglalkoztatott de mire oda jutottam volna hogy veszek még egy kártyát a meglévő mellé már nem volt értelme. Ebből is látszik hogy simán ki lehet húzni egy kártyával több évet is ha nem a Very High a cél. -
t72killer
titán
"szerintem vedd számításba a Fractal Design Arc XL házat is mert a 750D jóval drágább és nem sokkal kisebb"
Báhh, tegnap délután döntöttem, hogy elég a nézelődésből és megnyomom a "buy" gombot - lévén a 750D-re senki sem mondott semmi rosszat, ill elég sok vizes konfit láttam belőle a neten. Amúgy mit tud az XL, amit a 750D nem? Az a kis árkülönbség nem tétel, céges büdzsére ment
-
F e Z o
veterán
válasz szacsee #24124 üzenetére
Bizonyára egy kisebb szivattyú is simán elvinné a rendszert, de így 1-esen hang nélkül is elteker a D5, meg tegyük hozzá, hogy jó árban jutottam hozzá anno. A ház maga egy Antec Lanboy Air.
H2O über alles!
-
Atke
senior tag
Ha EK DCP 4.0 elé beteszek egy ilyen 9 voltra módosítót, akkor az fog zajban változni, vagy csak szimplán nem fog menni?
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
válasz F e Z o #24141 üzenetére
Moddingra jó kis ház, én lassan kénytelen leszek váltani mATX-re, hogy nincs böhöm cpu hűtőm.
Motiváció is van hozzá, bár az ártól függ minden.
Amúgy vótmá? -
ViZion
félisten
Nincs hangja, nem jelentős. 7 V-on is megy szépen.
-
szacsee
nagyúr
válasz gianni85 #24146 üzenetére
Igen elég keményen.
Az hagyján, hogy az enthoo pro a 30-34K-s árával és tudásával lever minden házat a környéken ha a vízhűtést nézzük, de pl a luxe kategóriájában sincs nagyon sok ház, ami annyi szolgáltatást tud. Primo-ról nem is beszélve, mert az overkill a 2db elhelyezhető 420-as radijával, csak nem magyar fizuhoz van igazítva.
Mostanában nézegetem a házakat, de nagyon elszálltak az árak. Felső radit figyelembe véve:
Rejtett táplemezes házaknál pl best buy az NZXT S340, de nagyon limitált számú vizet fogad
NZXT H440 szintén böszmén van megoldva ami a vizet illeti (vastagabb radi kilőve)
H630 pedig nem az én árkategóriám
FD és Nanoxia házaknál nem tudom mekkora radik mennek felülre, de kétlem, hogy a legolcsóbb phanteks Pro-nál több hely lenne.
Coolermaster számomra külcsínre egy vicc, max az új Silencio és N sorozat ami valahogy kinéz ( + Cosmos), de azokba meg hadd ne mondja mit lehet vizes fejjel belepakolni.
Silverstone: TJ felsőházán kívül mindegyik felejtős
Lian Li: Legnagyobb házán kívül mindegyik felejtős vizes szemmel
Bitfenix: kompaktokat bele lehet faragni, aztán kb ennyi.
Corsair alsó kategória kb kompaktokra való, 750, 900D ami még szódával elmegy.
Ez az én véleményem, bár nekem jobban bejön a minimal stílus (pl NZXT S340), Phanteks-nél ezt feláldozom a funkcionalitás oltárán kicsit. -
gianni85
veterán
válasz szacsee #24149 üzenetére
Én mondjuk befürödtem a Pro-val, mert berendeltem hozzá egy 420as radit, de csak úgy fér be, ha a teljes első részét kibontom, pedig a Phantks feliratos merevítőre fogattam volna a pumpa+res kombót. Talán nem egész 5mm-en múlott. Felidegesítettem magam, és be is cseréltem a 420ast egy NOVA-ra, az megy az asztallap aljára, és a konfig elfér egy pici házban is. Hónapokig szenvedtem, és kapásból külső radival kellett volna kalkulálnom.... Ilyen az én formám.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Nintendo Switch
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest