Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
válasz
Teasüti #28039 üzenetére
A 17-be bekerült egy Rec709A ami elvileg megoldja a problémám. Nyilván az lenne normális, ha átállna a teljes video ipar 10 bitre és el lehetne felejteni ezt a nyomorult gamma korrekciót.
Ami a gondom okozza még, hogy az 1%-os lépcső tartásához 8 biten dupla gamma korrekció kell. Amit a nyomorék 709-es szabványba ugyan implementáltak és az A/D konverziónál jó esetben dupla korrekciós gamma kerül az értékekhez, de utána minden tojik rá és nagyvonalúan 2,5-tel számol. Igazából az sRGB-t és DisplayP3-at kéne elfelejteni 8 bites paneleken.
A másik, hogy DR-ben a TL gamma nem csinál semmit gyakorlatilag. Csak megtévesztésnek van benne. Nem tesz lehetővé szimulációt. Azt vagy tudja a monitorod vagy így jártál. Jellemzően az emuláció csak bajnak van.Most, hogy picit ráolvastam eszembe jutott, hogy tanultam én ezt valamikor a múltban, csak akkor még CRT világ volt
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest