Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3201) DGC válasza sonaj0203 (#3189) üzenetére


DGC
csendes tag

Vegyél 70d-t stm-es obival kb 350-ből megúszod
+ egy jó led lámpát beltérre + külső mikrofon + valamilyen válltámaszt vagy állványt.

(#3202) cOxeR válasza DGC (#3201) üzenetére


cOxeR
Ármester

És gondolod, azzal lesz követőfokusza? :)
pl sötétben, templomban, anyakönyvi hivatalban?

(#3203) .DLL válasza cOxeR (#3202) üzenetére


.DLL
veterán

Bocsánat, rossz válaszra nyomtam...

(#3201) DGC: Egy jó statívval együtt 500-ba talán meg is áll... :DDD

Nem megy ez így ennyiből egyszerre. :N

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#3204) cOxeR válasza HollyBoni (#3196) üzenetére


cOxeR
Ármester

(#3196) HollyBoni
Szokni kell az új avatarod... :))

(#3205) .DLL válasza cOxeR (#3204) üzenetére


.DLL
veterán

Hamarosan nekem is lesz :D Egy időben igényeltük, csak én eltököltem...

(P.H.)

(#3206) cOxeR válasza .DLL (#3205) üzenetére


cOxeR
Ármester

Nekem kb 1,5-2 év alatt sikerült összehoznom... szerintem vezetek... :DDD :))

(#3207) HollyBoni válasza cOxeR (#3206) üzenetére


HollyBoni
veterán

:DD

Nekem is kb annyi idő volt. Már igényeltem pár éve, csak aztán az első képre azt mondták nem jó, inkább hagytam. Most megint igényeltem, megint problémák voltak, majdnem megint azt mondtam inkább nem kell de aztán csak összejött. :)

(#3208) HollyBoni


HollyBoni
veterán

Géhánégy hands on

Képminőségből nem sok derül ki mert agyon van tömörítve. Viszont a Cine Like profil király, dinamika sem rossz. Viszont a "markolat" áramellátása tényleg nem valami jó...

(#3209) sonaj0203 válasza .DLL (#3200) üzenetére


sonaj0203
aktív tag

Köszi a segítséget!

Egy másik fórumon ezt javasolták:
"Szóval nem kell megijedni, látatlanban ami neked kell. Egy Canon DSLR - lehetőleg olyan amire van Magic Lantern támogatás (teljesen jó akár egy használt 550D is vagy egy 600D (asszem erre is van már valami alpha állapotú). Vedd meg hozzá a Kit lencsét valamekkora zoom tartománnyal. Ezzel megvan az az alapod amivel mindent tudsz csinálni ugyanúgy ahogy egy videókamerával. A kit objektív IS (azaz optikai stabilizátor van benne). - Bármi amit ezek után veszel az már csak plusz a handycamhez képest."
Kevéske hozzáértésemmel keresgéltem és árban tényleg úgy tűnt, hogy még jobb is, mint az általam kinézet kamera.
Ettől felbátorodva jöttem ide még egy kicsit jobban utána kérdezni, hogy tényleg jobban járnék-e DSLR-el, mint az x920-al.

De most a tanácsaitok birtokában úgy látom, hogy inkább maradok egyenlőre a pana x920-nál, és majd ha gyűjtök még egy "kis" pénzt (barátoktól sajnos nem kérhet az ember úgy) :N , akkor lehet vissza térek. :K

Szerintetek is így lesz jó vagy próbálkozzak egy 600D-s összeállítással?

Van úúgy, hogy nem úgy van.

(#3210) narumon válasza cOxeR (#3188) üzenetére


narumon
őstag

Szerintem ennyire nem bonyolult az ügy. Lehet, hogy pesten mindenki szörnyekkel kameráz de vidéken egy 550D egy jobb obival bőven a legmagasabb minőségi követelmények között van. Sokan még most is egyszerű kamerával veszik fel az esküvőt és annyi az extra, hogy fullHD. Ehhez képest egy akármilyen DSLR eskövői videó maga mennyország! Szóval én azt gondolom, hogy egy kisebb DSLR, egy jobb üveg, egy rakat memória kártya és mehet is videózni a lényeg úgyis a vágásnál dől el.

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#3211) narumon válasza MrChris (#3190) üzenetére


narumon
őstag

Ugyan srácok ne vicceljetek már. Az Autofokusz szerintem az egyetlen irreális kérése, de szerintem amint használja villámgyorsan rájön, hogy nem is kell az. Az összes többiben egy olcsó DSLR kit obival tönkreveri a kézi kamerákat amihez ő hasonlítja. Elolvastátok amit ír? Egy Panasonic handycamhez nézzük a dolgokat, nem filmet akar forgatni. Még hogy follow focus meg rig meg monitor meg minden. Ne vicceljetek már!

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#3212) narumon válasza HollyBoni (#3193) üzenetére


narumon
őstag

Fúúú ez nekem nagyon nem tetszik. Tűéles meg minden de randa handycames képe van a hideg kiráz az ilyentől...

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#3213) taranis válasza narumon (#3210) üzenetére


taranis
addikt

És közben legyen zen nagymester, akinek nem mozog a kezében ez a nehéznek nem mondható összeállítás :) (ez persze a handycamre is igaz)

#3212: Jaja, haver úgy fogalmazott, hogy olyan, mintha egy GoPro-t nézne nagy felbontáson :)

[ Szerkesztve ]

colorizer.net

(#3214) dewillright válasza sonaj0203 (#3209) üzenetére


dewillright
csendes tag

Nyugodtan vegyél egy 550d-t vagy 600d-t, én is azzal kezdtem. Ahogy lesz több megbízásod és pénzed, majd folyamatosan fejlesztesz.

(#3215) taranis


taranis
addikt

Mondjuk az én esküvőm is handyvel lett véve, a családban ez volt, és nem volt pénz videósra. Apám atomstabil keze után is kellett deshaker, i7-3770-en emlékszem kb. egy egész napig futott a batch :)

colorizer.net

(#3216) narumon válasza taranis (#3213) üzenetére


narumon
őstag

A kit obiban teljesen jól működő IS van szóval olyan nagy ZEN-ség nem kell hozzá :)
De pont ezt mondom, hogy hirtelen neki állt itt mindenki olyanokat ajánlani neki hogy húha - mintha a másik kiválasztottal (Panasonic handycam) nem ugyanez lenne a helyzet.

Többieknek:
- Nem gondolom, hogy azt stabilabban lehetne tartani hiszen ugyanannyira nem nehéz mint egy kis DSLR összeállítás (sőt a DSLR a fogása miatt sokkal stabilabban tartható mint bármelyik handycam).
- Az IS kit lencse egyen a kamerához vagy külön fillérekért beszerezhető és amennyire nem jók komoly fotóra annál jobb videóra, gyakorlatilag a legnagyobb nevek is azt ajánlják, hogy kezdésként a kit obira menj videó esetében. A kis kézremegést ez bőven kiszűri
- Nem gondolom, hogy a Pana handycamnek a körömnyi szenzorával, bármilyen esélye is lenne low light körülmények között egy APS-C szenzoros géppel szemben. Ti meg már stúdió lámpákat akartok a kezébe adni.
- Nem gondolom, hogy a Pana megoldaná mindenféle mikrofonos problémáját, ahhoz is ugyanúgy külső mikit kéne vennie mint ahogy ti itt már alapból megtettétek a DSLR mellé.

Én azt gondolom, hogy nem olvastátok el figyelmesen mit ír (egy olcsóbb DSLR vs olcsóbb handycam), leragadtatok annál, hogy profi esküvői videóst akartok belőle faragni.
Én egyetlen dolgot sem tudok mondani a könnyű hülyebiztos kezelhetőségen kívül ami a handycam felé billentené a mérleget (talán az autófokusz de ez az első dolog amit az ember elfelejt amint komolyabban akar videózni és a meglvéő eszközön is kikapcsolja). Lehet, hogy én látom teljesen rosszul, de nem nagyon értem miért kéne neki 500e meg millió forint ahhoz, hogy minimum ugyanazt tudja mint egy 200e forintos handycam. Sőt szerintem ennyiért olyan DSLR-t rak össze ami annak többszörösét tudja....

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#3217) .DLL válasza sonaj0203 (#3209) üzenetére


.DLL
veterán

Nem azt írtam, hogy maradj a vidókameránál, a képminőségbeli fejlődés útja a nagy érzékelő felé visz egyértelműen. Csak azt mondom, hogy a kívánalmak amiket leírtál egyszerre nem fog teljesülni, eleinte kompromisszumokat kell kötnöd. Szó szerint ezt írtam:
"szépen fokozatosan építkezve nem olyan nagy érvágás. Nyilván elsőnek gép+objektívek, aztán sorban, ahol épp a legnagyobb hiányosságot érzed."

Valahol el kell kezdeni, és addig is, amíg lesz jó statív (állvány), lámpa, mikrofon, stb, addig is gyakorolsz, belejössz a DSLR-rel való bánásba.
Használ 600D + használt Tamron 17-50/2.8 vagy Sigma 17-70 OS így elsőre a tippem. Illetve manuális M42-es optikák, ez párezer Ft, de videóra tökéletes, és a finom élességállító gyűrű még előny is.

(#3218) taranis: LoL :C Most hogy mondod, kicsit Denverre emlékeztet... :Đ Eddig is próbáltam a valami stock kétéltűt felhajtani, de csak ufonautákat találtam.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#3218) taranis válasza .DLL (#3217) üzenetére


taranis
addikt

Hopp, dínó lettél. ŐStag :)
Szerk: jaja, nekem egyből Denver ugrott be.

[ Szerkesztve ]

colorizer.net

(#3219) narumon válasza .DLL (#3217) üzenetére


narumon
őstag

Egyetértek. Én annyival egészíteném ki, hogy dobnék egy IS kit obit 18-55 vagy akár nagyobb, hogy kezdésnek biztonságban érezze magát, valamint egy Canon 50/1.8-at a nagy fényerő, és olcsó ára miatt.

Ezekkel több ok miatt is biztos talajon mozog a kezdő lépéseknél
1, IS kézremegés amig nem tanulja meg tök stabilan fogni a cuccot vagy nem lesz egy jó rig-je
2, Fokusz. A fokuszgomb lenyomására tud fokuszálni - elindítja a felvételt, megállítja - poziciót változtat, megint AF és megint mehet a felvétel - tuti nem lesz elbaszott élesség állítása - szintén jó amig meg nem tanulja a manuált magabiztosan húzni- Sőt én még mindig szeretem használni ezt a módszert.
3, Sötétebb helyen az 1.8 üveggel sokkal jobb minőségben tud dolgozni mint bármilyen handycammel.

[ Szerkesztve ]

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#3220) taranis válasza narumon (#3216) üzenetére


taranis
addikt

Egyetértek amúgy veled, elindulni elég amit írtál. Illetve hobbi célokat írt az eredeti kérdező, nem esküvői videós vállalkozást. (Persze ha ez utóbbi komolyan van művelve, akkor a többiekkel értek egyet.)

colorizer.net

(#3221) .DLL válasza narumon (#3219) üzenetére


.DLL
veterán

A Canon 50/1.8-at nem ajánlom videózásra. Nem szoktam hangoztatni, de én egy pici csavart fúrtam a fókuszgyűrűbe annó, hogy meg tudjam fogni, különben azt a fél körömnyi műanyag gyűrűt nagyon nehéz kezelni. Szerintem ettől az obitól származik a Youtube-on a legtöbb fókusz ugráltatós "fim DOF" jellegű undorító videó. :D A képe amúgy jó, kontrasztos, jó színek, stb, de egy Helios 44M sokkal jobb és olcsóbb e célra.

Ha olcsón meg tud fogni egy Sigma 17-70 Os-t akkor az pedig a kitobi helyett lenne jobb. Beltérben kitobival elég magas ISO értékek kellenek általában. Ha pedig még "meg is lepik" valami külön hangulat-sötétítéssel, akkor vége... f/2,8 legyen minimum, ha beltérbe megy az ember.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#3222) narumon válasza .DLL (#3221) üzenetére


narumon
őstag

Hát én nem is akarom tekergetni erre van a Magic Lantern. Leginkább egyébként AF módban használom. Ahogy már fentebb is írtam. Gép fokuszál, megvan, felvétel elindít, felvétel leállít, pozicíóváltás, AF, felvétel indít, felvétel megállít, stb. Teljesen jól használható. Ha meg fokusz tekerést akarok akkor magic lanternnel húzom elektronikusan. Ezért az árért szerintem továbbra is egy nagyon jó obi. (számomra akár videóra is de akkor ezek szerint ez nem ilyen egyértelmű).

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#3223) sonaj0203 válasza narumon (#3216) üzenetére


sonaj0203
aktív tag

ÓÓÓ emberek olyan jó, amikor megértik, hogy mit is szeretnék. :K
Tényleg vidéken videózgatok, ahol még a "lapos tv" is csak most kezd terjedni. Ráadásul úgy vágok, effect-ezek, és olyan animált dvd menüket készítek mint a kis angyal. :DD Szinte mindenki el volt ájulva az eddigi videóimtól is (fullhd) :Y
Igazából szinte csak én vagyok elégedetlen a végeredménnyel. Talán most megyek az első olyan esküvőre ahol tudom, hogy a barátomnak már bizony 3d smart tv-je van. Azért azon kicsit másként mutat majd a felvétel.
De azért nem akarok egy életre el adósodni egynéhány jobb videó felvételért.
Szóval köszönöm mindenkinek főleg narumon-nak, DLL-nek :R :C elkezdem apránként 600D+ami obikat javasoltatok hozzá. Aztán meglátom hová tudok fejlődni.

Ja egyébként meg lehet zen mester vagyok, mert még egy régebbi sony valamilyen minidv-s handycam-et vagy egy pana sd10-et is ki tudok tartani röccenés nélkül órákon át. :P :K
Komolyan olyan vagyok mint egy élő, bio steadicam. :DDD

[ Szerkesztve ]

Van úúgy, hogy nem úgy van.

(#3224) .DLL válasza sonaj0203 (#3223) üzenetére


.DLL
veterán

Na ez az, amit viszont pénzért nem lehet megvenni, úgyhogy irigylem a karodat. ;D

(P.H.)

(#3225) narumon válasza sonaj0203 (#3223) üzenetére


narumon
őstag

Komolyan olyan vagyok mint egy élő, bio steadicam

Tévedés! Az én vagyok :)

No majd mesélj, hogy mi lett a végeredmény, és ha lesz kérdés akkor állunk rendelkezésedre.

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#3226) orko


orko
tag

Én eladtam az 550d-t és vettem GH3-at..Nem mondom,hogy sajnálom,de tuti venni fogok másikat ha kicsit jobban összejön a pénzem.(akkor inkább már 600d-t) Volt vele bajom,de a GH3-mal sem vagyok teljesen elégedett...Nap,mint nap meg kell győznöm magam arról,hogy jól döntöttem a rendszercsere során.
Hiányzik a sok ML funkció,a cinestyle,superflat stílusok,ezek tették verhetetlenné a low light szituációkban a Canont..Emlékszem,saját firmwarrel és kit obival teljesen csalódott voltam az 550d beltéri teljesítményétől!Valahogy a youtube tesztvideók mind jobban festettek... :O

[ Szerkesztve ]

(#3227) cOxeR válasza .DLL (#3224) üzenetére


cOxeR
Ármester

Csak egy 2.8-as 70-200-at kell a kezükbe adni, egyből nem lesz ekkora magabiztosság. :))
Jó lett az avatar. ;)

[ Szerkesztve ]

(#3228) MrChris válasza narumon (#3211) üzenetére


MrChris
nagyúr

elolvastam és azt azért ne feledjük, hogy sonaj kolléga egy egyszeri megismételhetetlen esküvői videóra vállalkozik, ami nem egyenlő a koca videóskodással. De persze ha nincsenek különösebb igények, mehet egy szál géppel kitobival. Ez kijön 250-ből. Sőt használt cuccok esetén egy 2.8-as sigma/tamron obi is belefér. Amúgy egy örök sztori jutott eszembe, apuka PC-t vesz: "adja a legolcsóbbat, mert a gyereknek lesz nem munkára, csak játszani fog..." :D

(#3229) DGC válasza sonaj0203 (#3223) üzenetére


DGC
csendes tag

Egy esküvőt 1 db dslr-el felvenni elég merész dolog. Mondjuk ha utána egy zenés Klipp lesz belőle akkor nem gond. De mi általában 2 dslrel és egy kamerával dolgozunk ahol a kamera rögzíti a hangot és ad egy totált. Dslr-el csak vágóképeket készítünk + a fotózáson használjuk.
A legfontosabb megtanulni gyorsan beállítani az adott fényviszonyokhoz, mert általában egy esküvőn erre nem sok idő van. Beltérben ha 25p ben veszel fel akkor szigorúan 50 es záridőt kell állítani hogy ne vibráljon a kép.(50p nél 100 as záridő). 550d nem rosz kitobival csak nagy melegben képes túlmelegedni és kikapcsol majd egy darabig hűteni kell mire újra tudod használni. 650d vel ilyet nem tapasztaltam. Általában a rekesz értéket 4-6 között használjuk (2.8 inkább a fotóklipnél) beltérben emiatt kötelező a lámpa. Iso val nem érdemes felmenni 3200 re mert elég zajos lesz a kép.
Előtte érdemes gyakorolni ha még nem videóztál dsrl el. És beszerezni egy pár plusz aksit (én 550d hez 8 aksit használtam). Meg legalább 64gb os sd kártya ami class 10 es minimum hogy ne buffereljen és álljon le a felvétel.

(#3230) narumon válasza DGC (#3229) üzenetére


narumon
őstag

550d nem rosz kitobival csak nagy melegben képes túlmelegedni és kikapcsol majd egy darabig hűteni kell mire újra tudod használni.

Én ezt még nem tapasztaltam, egész nyáron pörgött a masina tűző napon is, melegnek meleg volt de nálam még soha nem kapcsolt le.

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#3231) narumon válasza MrChris (#3228) üzenetére


narumon
őstag

Értem én, de most a másik forumban meg ezt írja:

"A DSLR-ről a másik fórumban kicsit lebeszéltek, több pénz kellene."

És vesz egy Panasonic X-920-ast. Semmivel sem lesz előrébb mint az ebbe az öszegbe bőven beleférő DSLR összeállítással (sőt szerintem nagyságrendekkel hátrébb lesz....)

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#3232) zgospel válasza narumon (#3230) üzenetére


zgospel
őstag

"Én ezt még nem tapasztaltam, egész nyáron pörgött a masina tűző napon is, melegnek meleg volt de nálam még soha nem kapcsolt le."

+1

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#3233) .DLL válasza narumon (#3231) üzenetére


.DLL
veterán

Nem mondod... *facepalm* pedig azt hittem megbékélt inkább a "lépésenként építsük ki a videós felszerelésünket" gondolattal...

Amúgy nekem sem melegedett túl még az 550D. A titka nyilván az, hogy nem kell folyamatosan venni vele... na ez nem videókamera!
De volt olyan is, hogy egy vizsgafilmnél, ahol segítettem 8-9 perc volt egybe, utána pár perc szünet és újrafelvétel, meg mégegyszer, és azt is bírta.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#3234) DGC válasza .DLL (#3233) üzenetére


DGC
csendes tag

Persze azért amikor előfordult akkor volt vagy 40 fok és kint volt a szertartás a szabadban :). és az 550d kb 1 órán keresztül be volt kapcsolva vagy live view módban vagy éppen fel vettem vele.
Akkor inkább úgy mondanám hogy extrém használat esetén túlmelegedhet.

(#3235) orko válasza .DLL (#3233) üzenetére


orko
tag

Nekm sem kapcsolt le,de nemegyszer megjelent a piros hőmérő kijelzés...Viszont elég sűrűn leállt a felvétel (hőfoktól függetlenül),mert bufferolt..(SanDisc 32g 45mb/s és SanDisc 16g 30mb/s kártyákkal)

(#3236) MIFtIli válasza orko (#3235) üzenetére


MIFtIli
aktív tag

Ne törölj klippeket és miután lementetted a kártyát formázz, akkor nem fog megállni a felvétel.

(#3237) zgospel válasza orko (#3235) üzenetére


zgospel
őstag

ezt én csak akkor tapasztaltam, ha mondjuk csináltam felvételt, és valamelyiket kitöröltem, majd megint vettem fel valamit. ilyenkor amint elérte a kitörölt fájl méretét a felvétel hajlamos leállni. nem mindig, de gyakran. kb mintha betenne neki a töredezettség, amit furcsállok memóriakártya esetén.
máskülönben ha nem törlök ki menet közben semmit akkor hibátlan, úgy még sosem állt le. én class 10-es a-datát használok, szóval nem éppen egy csúcsminőség, de még nem volt vele problémám a 2 és fél év alatt egyszer sem.

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#3238) Drótszamár


Drótszamár
őstag

Sziasztok!

Stabilizátorokkal van valakinek tapasztalata?

Sony NEX 5N-nel (MILC) néhány házi videóhoz kéne. Van a kitobin stabi, de a kezem nagyon remegős / billegős.

Ér valamit egy ilyen olcsó stabilizátor, vagy pénzkidobás? [link]

( 2b || !2b ) az itt a kérdés...

(#3239) cOxeR válasza Drótszamár (#3238) üzenetére


cOxeR
Ármester

Természetesen ér... mint minden ami bármennyire is stabilizál. :)
Viszont ez 1 kg-ig javasolt, arra figyelj. (ebbe éppen benne van a vázad és egy üveg)

[ Szerkesztve ]

(#3240) Drótszamár válasza cOxeR (#3239) üzenetére


Drótszamár
őstag

Köszi. 500g környékén van a gép + obi. Az bőven belefér az 1 kg-ba.

Alsó súlyhatár is van? Tehát pl 150g-os autós kamerát is rá tudom tenni, vagy akkor nincs arányban a kamera, és a stabi tömege, és rosszul / gyengén fog működni?

( 2b || !2b ) az itt a kérdés...

(#3241) cOxeR válasza Drótszamár (#3240) üzenetére


cOxeR
Ármester

Vélhetően van egy ideális alapsúly... de ezeket lehet balanszírozni, így tudsz vélhetően egy jó beállítást, könnyebb felszerelésre is kiókumlálni. :)

(#3242) .DLL válasza Drótszamár (#3240) üzenetére


.DLL
veterán

Kis tömegűt is rá tehetsz, csak akkor alul is kevesebb ellensúly kell!

De ezzel a konkrét darabbal az a baj, hosszanti irányban nem lehet fokozatmentesen beállítani a tömegközéppontot, márpedig akkor mindig el akar majd fordulni, minden gyorsulásnál/lassulásnál.

Ez szimpatikusabb ebből a szempontból, mert a csavar segítségével (ami a fogantyúhoz kapcsolódik) előre-hátra is fokozatmentesen a tömegközéppont alá tekerhető a csukópont (elvileg).

Amit linkeltél, azt csak egy csúszótalpas gyorscsere adapterrel (link) megtuningolva lehetne használhatóvá tenni.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#3243) Drótszamár válasza .DLL (#3242) üzenetére


Drótszamár
őstag

cOxeR, .DLL: Köszönöm a válaszokat.

Akkor keresgélek tovább az olcsóbb modellek között, hátha van fokozatmentesen állítható. A "szimpatikus" modell ha jól látom 60.000 Ft. Annyit nem szánok rá. 10 max 15 eFt amit erre tudok költeni.

( 2b || !2b ) az itt a kérdés...

(#3244) MrChris válasza Drótszamár (#3243) üzenetére


MrChris
nagyúr

ha 15e.-ből meg tudod oldani szóljál!

(#3245) .DLL válasza Drótszamár (#3243) üzenetére


.DLL
veterán

Akkor csak a házi elkészítés játszhat szerintem, minden más megoldásnál természetszerűleg ráteszik a munkadíjat, áfát, "professional looking shot" felárat, stb.
Nagyon fontos pont a csukló minősége, ha az nem elég finom és súrlódásmentes akkor oda a "smooth shot".

De ha amit linkeltél meg tudod venni 10e-ért, és jó, akkor külön vehetsz rá egy csúszótalpat, ha kell.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#3246) narumon válasza Drótszamár (#3243) üzenetére


narumon
őstag

Nekem Lensse olcsóbb model van, ez nagyjából az a kategória amit te említesz (külföldről). Viszont én olyan nagyon nem ajánlom. Legalábbis DSLR-t pain in the ass beállítani rá, és ha megvan akkor sem tökéletes. Persze sokkal jobb mint a semmi, főleg ugye futásnál, gyors talpalásnál...

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#3247) orko


orko
tag

Szeretnék vásárolni világítást..mit ajánlatok? 3x 800w RedHead szettet néztem ki ebayről..Zenekari klippekhez,esetleg green screenhez használnám.Valakinek tapasztalata?Gondolom fűtenek,mint atom?!...

[ Szerkesztve ]

(#3248) .DLL válasza orko (#3247) üzenetére


.DLL
veterán

Az biztos! Ezt mennyért szereznéd be és mennyi az össz keret a projektre?

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#3249) orko válasza .DLL (#3248) üzenetére


orko
tag

Ezt néztem.[link]

(#3250) zgospel válasza Drótszamár (#3238) üzenetére


zgospel
őstag

jobb mint a semmi, de ezek függőleges mozgásokat gyakorlatilag képtelenek stabilizálni. mi is használtunk ilyet pár nap erejéig, csalódás volt...

attól függ hogy mi a cél: ha egyhelyben állva akarsz stabilabb felvételeket akkor egy váll-rig jó megoldás lehet, ha séta közben szeretnéd hogy "ússzon" a kamera a levegőben akkor pedig egy steadycam. ezek drágább megoldások, de megéri házilag megpróbálkozni vele, ha van időd.

de egy monopodon is elgondolkozhatsz. nem tudom hogy mik az elvárásaid, de lehet hogy egy monopod már sokat segítene neked és 6-8 ezerért már kaphatsz megfelelőt. egy kis ihlet hogy a monopodhoz

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.