Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#7234) Noddy válasza cucka (#7231) üzenetére


Noddy
senior tag

A keresztények szeplőtelen fogantatásának mítosza is elég sok hitvilágban előfordul, ettől még nem válik tudományos kutatások tárgyává. (Konkrétan ez a mítosz már az egyiptomiaknál is megvolt, jóval a kereszténység előtt)
Szerintem pedig az etnológia és az antropológia is tudomány, igaz hogy kevésbé reál, de tudomány.

Röviden összefoglalva: a fizika, geológia, paleontológia tudománya egyaránt nem támasztja alá az özönvíz elméletét. Igazából nem is foglalkoznak vele, pont úgy, ahogy a lapos föld elméletével sem foglalkoznak. Innentől lehet bizonyítékokat gyűjtögetni meg fantáziálni, de annyira ellentmond mindennek, amit eddig tudunk, hogy nem tudom, érdemes-e.
Félre értetted szerintem az utolsó mondatomat. Ha egy vastag üledék réteg jelenlétét meg lehet magyarázni sok millió éves lerakódással és egy hatalmas kataklizmával akkor csak fő tudományos irány vonal mondja meg, hogy melyik az elfogadottabb. Mindig több elmélet létezik egymás mellett de mindig csak az az elterjedtebb amelyik mellett több tudós áll. A másik is igaz lehet de amellett kevesebben állnak, ha az egyik vagy másik mellett megszaporodnak a bizonyítékok akkor az kap erőre, csak akkor van probléma, ha egy lelet mindkét irányt ugyan annyira erősíti. Pont az írtam, hogy a mai fizikai, geológiai, paleontológiai módszerekkel is le lehetne írni egy özönvíz elméletet csak mivel nem ez a fő irány kevesen foglalkoznak vele, természetesen kevés pénzért. A csillagászatban több elmélet jobban elfér egy más mellett, mert ott csak a fény mint információ van a kezükben és néha teljesen ellentétes következtetésekre jutnak, vagy nagyságrendi változtatásokra kényszerülnek sokszor. Itt a Földön sokkal több irányból lehet megközelíteni a dolgokat és emiatt sokkal árnyaltabbak a dolgok. Persze lehet azt mondani, hogy felesleges pénzkidobás lenne özönvízkutatásokra pénzt kiadni, mikor van egy sokkal sikeresebb elmélet, de ha az emberiség teljes mértékben tudni szeretné az igazságot (tehát 100%-os elvetés vagy elfogadás) akkor szerintem ez minden pénzt megér, mert amíg csak egy apró bizonyíték is szól egy elmélet mellett, addig nem lehet mellette felelőtlenül elmenni. Persze az emberiség soha sem tudja meg a teljes igazságot, de törekedni kell rá. Persze ha nem kutató lennék, hanem vasutas, akkor biztos hagynám a fenébe a kutatásokat és elmennék sörözni a kocsmába.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.