Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#6286) euchi válasza Dalai Láma (#6285) üzenetére


euchi
aktív tag

„Számomra viszont nincs ilyen probléma, a tudomány nem hogy nem megcáfolja a hitemet, hanem segít megérteni, és magyarázatokat ad.”
Ezt a sort én kihagytam volna a hozzászólásodból. :U

Az imént egyetértettél lao ce fórumtárssal abban, hogy a tudomány nem foglalkozik a vallásos, hitbeli dolgokkal, mégis azt írod, hogy segít megérteni a hitedet és magyarázatokat ad rá. Ez nekem egy kicsit ellentmondásosnak tűnik. Emlékeztetnélek, hogy mi volt a válaszod a legutolsó hozzászólásomra:
Az én hozzászólásom
A te válaszod
A tudomány nem ad magyarázatot a hitedre, sőt, néha újabb kérdéseket vet föl vele kapcsolatban, melyeket, ha nem tudsz megválaszolni, inkább átpasszolod Istennek:
„Azt hiszem, ennek a kérdésnek a hogyanja válasz nélkül marad, vagyis a válasz Istennél marad. A mindenhatóság mibenlétét úgysem tudjuk felfogni. Ez ilyen. Nincs mindenre válaszunk.”
A tudomány viszont nem adja föl ilyen könnyen. Megy előre, míg el nem érjük az emberi értelem határait. De valószínű, hogy a jövőben képesek leszünk ezt a határt is kintebb tolni. (genetika, számítástechnika)
A tudomány sohase fog hitbeli dolgokat magyarázni, nem is ez a célja, és a hit sem fog tudományos dolgokat magyarázni, mert annak sem az a célja.

De valószínűleg, te majd jól megmagyarázod nekem, hogy ez a mondatod is teljes összhangban áll a többivel, és nincs itt semmilyen ellentmondás. :U

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.