Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#4071) Dalai Láma válasza lao ce (#4069) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Mit értesz átlagos földi tudásanyag alatt? Én tisztában vagyok az ember fejlődési szakaszaival, különös tekintettel a központi idegrendszerre.

A jogi szabályozás egy dolog, de én most nem jogi értelmezésről beszéltem. Nem csak, hogy logikus, amit leírtam, hanem a magyar nyelvben ez a neve. Az élet elvétele ölés. És egyáltalán nem a jogi értelemben vett gyilkosságra gondolok.

Úgy gondolom biológiai téren megvan a kellő szaktudásom. Szerintem nagyon kevesen állítják az emberek közül, hogy a magzat nem él, vagy hogy a magzat nem ember. sőt, elképesztően meg vagyok lepődve néhány hozzászólás hallatán. az ég kék, a fű zöld, az ember élete pedig a fogantatásától kezdődik. Ehhez még milyen szaktudás kell? Milyen bizonyíték kell erre vonatkozóan? Szerintem ebben is az emberek többsége egyetért. Milyen bizonyíték kell azon kívül, hogy működnek a szervei, 1-2 hónap után egyértelműen emberként felismerhető a kinézete is.

Amilyen érvek elhangzottak, azok a következők: nem érez fájdalmat, nincs tudatánál. Még ezek sem azt cáfolták, hogy a magzat emberi lány lenne. Ráadásul a magyar jogban is születésekor visszamenőlegesen megkapja a jogképességét, ami a fogantatásától számít. Ha már a jog is idekeveredett.

Egy megszületett csecsemő sem képes a tudomány segítségével életben maradni. Emberi gondoskodás kell az életben tartásához. (rendben, lehet infúzióra kötni, és mesterségesen táplálni, de mindezt vezérelni kell, és a lánc végén mégis ott van egy felnőtt ember). Tehát születéskor mindössze annyi történik, hogy már nem kimondottan csak az édesanyja képes életben tartani, hanem ez a kör kibővül. Mégsem mondjuk azt, hogy a csecsemő életéről akkor most már mindenki dönthet, aki az életben maradásához hozzájárul.

Ha visszaolvasol, egyetlen egy helyen sem írtam, hogy a tiltás lenne a jó módszer. Sőt, épp én írtam, hogy az nem sok jóra vezetne. Az embereknek fejben kéne elérniük oda, hogy lehetőség szerint ne tekintsék létező megoldásnak az abortuszt. Ha a helyzet nagyon súlyossá válik, úgyis előjön számukra az abortusz kérdése.

Racecamnak már írtam, hogy ezt a véleményemet nem a katolikus egyház formálta bennem. Nyilván a keresztény értékrendemnek is betudható, hogy az emberi életet, és hangsúlyozottan a védteleneket tisztelem, mindennél jobban. De z egyházam vezetőinek egyes kijelentéseivel, pl az óvszerhasználat tiltásával nem tudok azonosulni. A cölibátus pedig a belső szervezeti magánügyük, mint egy cég belső életében is az,hogy megszabják a dolgozóknak ,hogy öltönyben járjanak-e, vagy sem.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.