Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#3751) Dalai Láma válasza SystemRoot (#3750) üzenetére


Dalai Láma
őstag

"Ezt te honnan tudod? Nem bizonyított dolgokról van szó, de nem is hitről. A hit (amilyen nektek van) az egy elfogult dolog, szeretne dolgokat hogy úgy legyenek. Ezek a vélemények elfogulatlanok, nekik mindegy hogy van e élet rajtunk kívül vagy nincs. Ők látják hogy milyen körülmények és anyagi előfordulások szükségesek az élet létrejöttének esélyére és látnak rengeteg féle naprendszer elrendeződést. Ezért olyan egyesek véleménye amilyen. Semmi köze ennek a hithez megintcsak."

Ezt te honnan tudod? Azok a tudósok valahol vágynak arra, hogy ők legyenek, azaz az ember legyen egyedüli és legfejlettebb életforma az univerzumban. Nem lehet levezetni, sőt a valószínűsége sem 0, hogy ne létezne máshol fejlettebb élet.

Nem tudom, te dolgoztál-e együtt tudósokkal. Mert elég ködösen fogalmazol. Nem is szeretem a tudós szót, mert túl általános.

Ezek a tudósok látnak pár elrendeződést, és azt is tudják, hogy baromi sokat nem látnak. Meg most már jó lenne, ha idéznél baromi neves tudósoktól, akik ilyen kijelentéseket tesznek.

Ha olyan elfogulatlanok lennének, azt mondanák, hogy fingjuk nincs, van-e nálunk fejlettebb civilizáció. Semmi jel nem mutat arra, hogy nincs. Fura, hogy ezt épp te nem látod be. Ez nagyon érdekes.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.