Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#18724) kymco válasza exabit (#18722) üzenetére


kymco
veterán

"Igen a média nagyon manipulatív viszont az érvelésed hasonló ez ügyben mint a marihuána legalizálása mellett küzdőké."
Itt vsz félreérthető voltam. Arra szerettem volna rámutatni, hogy a manipuláció nem a vallás lényege, hanem az emberé. Az ember hajlamos arra, hogy manipuláljon és hogy manipulálják. Ez megjelenik a reklámokban, a választási kampányban, a férfi és nő kapcsolatában, az anya gyerek kapcsolatban stb. és megjelenik az egyházban is, mert emberek alkotják.
Jézus soha nem manipulált, sőt, ha valaki túl lelkesen akart a követője lenni, mindig kijózanította.
Istennek nincs szüksége manipulált hívő emberekre. Mert a manipuláció lényege a hazugság. Istentől pedig a hazugság nagyon távol áll.
Az, hogy az egyházba belekerült (nem titkolom, ott van) csak azért lehet, mert az emberben benne van ez a nyomorúság elválaszthatatlanul, és akárhova megy beviszi magával.
Tehát én nem arra gondoltam, hogy van rosszabb manipuláció az egyház manipulációjánál, hanem azt, hogy nem az egyház küszöbe, ami elválasztja a kettőt, sőt az egyházon kívüli jelenlétet a társadalom legálisnak tartja sok esetben, tanítják is a módszereit jó pénzért az erre szakosodott intézmények.
Jézus küzd az egyházban a manipuláció ellen, ahogy küzd az életemben meglévő manipuláció ellen is. Szerinte nincs szükség manipulációra ahhoz, hogy elfogadjanak és hogy teljes életet éljek.

www.refujvaros.hu

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.