Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#18648) exabit válasza 0xmilan (#18642) üzenetére


exabit
tag

Amire ki akartam lyukadni az az hogy mi okozza a vallásosságot? Erre hoztam fel a példát. Egyiket se láttuk, mindkettő elég valószínűtlen, de istenben mégis hisznek hogy létezik. Már az is furcsa hogy a sátánban kevesebben hisznek mint istenben.

Tegyük fel hogy a szék termikus egyensúlyban van környezetével. Ekkor a vele kölcsönhatásban lévő atomok/molekulák folyamatosan energiát adnak át nekik és vice versa, kapnak energiát a szék részecskéitől, tehát nagy átlagban nem történik semmi változás. Viszont matematikai esély van rá, hogy előáll olyan konstelláció amikor egyszerre a vele kölcsönható lévő összes részecske energiát közöl vele.
De ugyanúgy mondhatnám azt a példát is, hogy ha elég sokáig gépelsz bekötött szemmel a billentyűzeten teljesen véletlenszerűen akkor kikerülhet a kezed alól a Shakespeare összes.
A tudomány egyébként nem úgy működik ahogy állítod de nem akarom elvinni a topic témáját ennyire másfelé.

Múltkor beszéltem egy házaló jehova tanújával aki ki is javított hogy őt nem helyes "jehova tanújának" nevezni.
Először azt kérdezte hogy én is tapasztalom-e hogy a világban milyen szörnyűségek történnek, hogy mennyi természeti csapás éri az emberiséget és ebben mennyivel többen halnak meg. Próbáltam neki elmagyarázni hogy ha a természeti csapások száma állandó, viszont a népsűrűség nő akkor bizony többen is fognak meghalni. Nem mindegy ugyanis hogy a földrengés miatt az indiánra rádől a wigwam vagy összeomlik egy felhőkarcoló. A beszélgetés során oda jutottunk el hogy próbáltam neki elmagyarázni hogy ha ma megmentünk ezer afrikai árvát akkor később tízszer ennyi gyereket ítélünk halálra, hiszen az a közösség később úgysem tudná eltartani. Utána úgy nézett rám mintha én lennék maga lucifer.
Azonban ezek tények, és megint olyan dolog amikor a vallásosságot félre kell tenni.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.