Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#16826) lao ce válasza kymco (#16825) üzenetére


lao ce
aktív tag

csak azert irtam le ezeket mert a tudomanynak is megvan a nyelvezete.
a tudomany nyelvezeten a teny es a tudomanyos elmelet esetenkent (reszelemeiben) felcserelheto.
a "leesett a ceruzam" egy teny, es a gravitacio nevezetu ero is teny, de a gravitacio ugyanakkor tudomanyos elmelet is, mely magyarazatot ad a ceruzaleesesre.

a "tudomanyos elmelet" kifejezest hasznalom, mert az elmelet koznapi ertelemben morfondirozast jelent, "lehetoseget", am a "tudomanyos elmelet" kifejezes azt jelenti, hogy kokemeny bizonyitasokkal es ok-okozati osszefuggesekkel, es mas tenyekkel magyaraznak egy megfigyelest (tenyt).

amikor bizonytalansagok vannak azt hipotezisnek mondjak. az evolucio magyarazata nem hipotezis, hanem elmelet, azaz tudomanyos alapossaggal, sikeresen es elfogadottan megmagyarazza az evolucio tenyet.

a fekete dobozos peldad morfondirozas, sajnos nem tudom mire gondolsz igazabol mert ez csak a te magyarazatod. amikor te azt mondtad "bun", akkor en nem ertettem, meg kellett magyaraznod nekem evekkel ezelott, hogy az eredendo bunrol beszelsz, mert az a te nyelvezeted. hat, en most megmagyaraztam neked mi az a tudomanyos elmelet es mit jelent az "evolucios elmelet" szokapcsolat a tudomany nyelven. nem azt hogy morfondirozas, vagy hogy valaki valamit nem ert, vagy hinnie kell benne, hanem a tenyek lancolatat amik alatamasztjak az evolucio megfigyelt jelenseget. ezzel vitazhatsz, meg ellenkezhetsz, de csak annyira van ertelme mintha en arrol vitaznek hogy TE mire gondolsz mikor a bunrol beszelsz.

ha lehetek egyenes (nem kifejezetten neked szol):
a ocipom tele van azzal hogy mar EVEK ota senki sem veszi a faradtsagot arra hogy megprobalja megerteni az evolucios elmelet kifejezest... nem, nem am magat az evoluciot, a tant, a magyarazatot, csak legalabb azt hogy mi a csudat is JELENT az "elmelet" szo. legalabb addig mar eljuthatnanak az emberek.

es akkor jonnek ezek az egeszen nagy baromsagok, hogy az elmelet szo azt jelenti hogy abban is "csak" hinni kell, mert az egesz egy morfondirozas.

nicht kompot

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.