- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Idezet az indexrol:
[I][I]Tiszteletem mindenkinek!
Szeretnék kimenni az USA-ba, egyedül, letelepedni. Ha kiértem, akkor kell igényelni a zöldkártyát, vagy mi(a hadseregbe akarok menni) ha mondom, hogy katona szeretnék lenni, akkor hamarabb kapom meg a zk-t? egyáltalán lehet kérni ezt? vagy csak a zk lottón? köszi mindenkinek.[/I][/I]
Jo, hogy nem akar egybol a white house-ba koltozni.....
-
Ebben igazad van. Mondjuk az usa annyival nyitottabb, szabadabb, hogy a jogsi ezek szerint tenyleg eleg a fontosabb helyekre, azert ez itthon nem így van. Eleg a rendornek az utcan, de masra nem igazan. Itt minden sokkal nehezebb, bonyolultabb, burokracia utvesztoje, hajra emberek.....
Viszont ez a lenyegen nem valtoztat, a terrorizmus ellen ezzel nem tesznek semmit, csak a legalisokat copatjak vele. Gondolom hoztak eleg kemeny intezkedescsomagokat, aminek ez is a resze volt, vegulis nincs vele gond, lehet ok latnak bent raciot, engem meg nagyon nem fenyeget az us jogsi mostanaban.
-
Kraptor
őstag
Azért írtam direkt oda az évet
Tudom, hogy problémásabb most már, régebben ha F1 vagy dolgozó Vízumod volt akkor ugyanúgy kezeltek mint egy állampolgárt és nagyon gyorsan ment minden (még SS#-ot is adtak ezt nem az RMV-nél de dolgozásra az nem jó, de nem is tudom minek adták
, sőt még slective service-es papírkát is küldtek
gondolom azóta sokminden megváltozott.
Abba igazad van, hogy Ami jogsit magyarra bonyolultabb honosítani, majd azt is leírom csak most nincs időm.
-
tiv61us
őstag
igaz is meg nem is
azt hiszem nem volt meg egy orszag ahol ilyen konnyen csinaltathattal jogsit mint itt
ha meg jogsid van az eleg mindenhol
bankban, ha netan megallitanak az uton stb.
mosma' nem adnak konnyen
de ez otthon is igy van
megneznem en hogy egy amerikai beallit magyarorszagra, bemutatja delelott az amerikai jogdijat delelott kitolt egy 20 kerdeses tesztet es magyar jogsija lesz delutan
na ez szunt meg -
Hat ez a 09.11 sok mindenkit megcopat, de ez a jogsis dolog megint full ertelmetlen kemenykedes. Attol, hogy van egy us jogsid, meg nem leszel terrorist, robbantani meg jogsi nelkul is lehet. Nyílvan minel tobb hivatalos papirod van, annal konnyebb a beilleszkedes, elvegyules, de aki direkt ezert el, nevelkedik, annak ez nem jelent problemat. Emiatt vannak sejtek mindenhol a vilagban, ezek a szuletesuktol fogva erre keszulnek, remenytelen a harc ellenuk, lehet az usa vagy akarki, ha ezek robbantani akarnak, akkor fognak is.
-
tiv61us
őstag
-
gaborbol
őstag
Se szem vizsgálat, se oktatás, se gyakorlás nem volt nálam,kb 100 dolcsi cakk-pakk.
Egyedül az alkohol és drog oktatást kell végigülni, de azt lehet online csinálni(én úgy csináltam) csak vizsgázni kell befáradni.A gagyi magyar jogsik miatt volt csak keverés, de mivel a supervisor rábólintott ezért nem rookie jogsit kaptam, hanem fullosat.
-
Kraptor
őstag
válasz
gaborbol #883 üzenetére
Hát ha autót akarsz venni meg hasonlók, akkor persze, hogy érdemes jogsit megcsinálni de ha pl csak autót bérelsz akkor nem. Jogsit meg nagyon gyorsan meg lehet csinálni legalább is régen marha gyors volt. Én 97-ben csináltam kint és annyi volt, hogy egyszer csak simán bement RMV-be 3 különböző papírral kellet igazolnom magam.
1, Útlevél,
2, Bérleti szerződés,
3, I-20-asom volt de aszem még bankszámlát is elfogadtakMár sorrendre nem nagyon emlékszem, de vagy a vizsga elött vagy után volt szemvizsgálat. Egy pulthoz odamentem volt egy távcsőke bele kellett néznem felolvasni a betűket, ezzel csekkolták a szemem. Utána mehettem vizsgázni, aszem 10 kérdés volt, PCn gyorsan ki lehetett tölteni és voala meg is volt a Driver's Permit.
Ez után kellett még egy vezetési vizsga, autót és "felelőst" neked kell szerezn,i aki melletted van mikor vezetsz, mert ugye a drivers permittel csak úgy vezethetsz, ha valaki aki már elmúlt 18 és több mint egy éve jogsija van mindig melletted van. Na lényeg a lényeg én befizettem magam egy 5 órás vezetésre egy iskoláál ami magába foglalta a vizsgát is. Vizsga egy kerületi Sheriffnél volt beült mellém mondta, hogy menjek egy kört és kész
Utána vissza RMV-be befizettem a 30 dodót a jogsiért, megint kaptam egy papírt amivel már vezethettem és postán jött a jogsi.
Érdemes megcsinálni, hogy ha hosszabb ideig maradsz mindenképp, mondjuk sajna most már nem adják úgy mint régen, hogy 5 évre, csak addig ameddig a Vízumod érvényes és nem minden Vízumra adják, pl sima turistára nem.
-
gaborbol
őstag
Államonként változik,meg attól is függ mire kell.
Autóbérlés, vagy USA jogsihoz, esetleg biztosítást kötni vele tulajdonodba lévő kocsira.
Nekem van nemzetközi is meg Magyar is, az MVA-be azt mondták (Maryland) hivatalosan ezzel a kettővel 1 évig vezethetek attól a dátumtól fogva amit a határon a belépésnél bepecsételtek.Vettem kocsit, nagy nehezen találtam 1 biztosítót, aki hajlandó volt kötni nemzetközi jogsira biztosítást,aztán 1 hét múlva felmondták azzal, hogy nincs Maryland jogsim....
Az a baj a Magyar és a "nemzetközi" jogsival, hogy nem beazonosítható számukra, hogy mi micsoda rajta, gyakorlatilag vicc kategória mind2. Ráadásul megpróbálják összekombinálni a számokat meg az érvényességi időket a két jogsiból és mivel tök különbözőek mindig csak a szopás van vele. Jobb, ha lefordíttatod angolra valamelyiket csak a biztonság kedvéért.
Ha meg csak rendőr kéri, én legutóbb csak a régi magyar szem ig.(barna papír alapú) adtam neki oda, amikor a jogsit kérte, mert csak az volt nálam. Megnézte, megköszönte, visszaadta.
Ha hosszabb időre tervezel, akkor le kell rakni a helyi jogsit amilyen gyorsan csak tudod.
-
fokukac
nagyúr
nem tudjátok, az USA-ban elfogadják a magyar jogosítványt?
-
tiv61us
őstag
O is akar dolgozni ez tuti
vagy milliomos
de nem kel ettol batolni, ismerek olyat aki 20 eve kint van feketen dolgozik
nagy baj nem erheti ha beengedik
ha megis megbukik felteszik a repulore, de New Yorkban erre keves az esely
johet nyugodtan
takarito mindig kellja ha meg tenyleg nem akar dolgozni az esely a kiutasitashoz konvertala 0-hoz, itt nem szoktak csak ugy utcan igazoltatni
-
tiv61us
őstag
azert tunik hulyesegnek, mert ki az a hulye aki , ha be akar jutni az allamokba az bevallan
buuuuuuuuuuuut/mondana Mary/
ha csak egy kerdesrol is kiderul, hogy hazudtal repulsz az orszagbol, nem kell semmit vizsgalni
meg ha szifiliszses vagy es bevallod attol meg beengedthetnek -
Kraptor
őstag
5 hónapot mit lehet csinálni kint Amcsiban? Csak úgy "világot látni" elég sokba kerül még ott is, sőt nagyon is sokba...
Sose értettem, hogy 3 hónapot is mit lehet kint lenni "csak úgy." Ha már három hónapot vagy kinn akkor a) vagy valamit sumákolsz (esetek 80% ez) b) vagy ténylegesen(legálisan) tanulsz, dolgozol, stb de akkor simán tudod magad igazolni miért vagy ott és nem fognak beléd kötni.
Nekem eddig semmi bajom nem volt soha még mióta megkattantak az Amik azóta se.
-
fokukac
nagyúr
Kész ez a teszt.
most töltöttem ki...gondolkoztam, mint Dexter Morgan, a pszichológusnál...
-----
Igaz-e Önre a következők bármelyike? (Válaszoljon Igennel vagy Nemmel)
A) Van-e Önnek fertőző betegsége, fizikai vagy mentális rendellenessége, követett-e el droggal való visszaélést vagy drogfogyasztó-e Ön?
Nem
B) Volt már Ön valaha letartóztatva, illetve elítélve olyan szabálysértésért vagy kihágásért, amely magában foglalt erkölcsi vétséget, illetve erőszakot, amely összefüggésben állt olyan anyagokkal, amelyek birtoklását törvény szabályozza; vagy tartóztatták-e le vagy ítélték-e el legalább két szabálysértésért, amelyért az összes szabadságvesztéses büntetés legalább öt év; esetleg kereskedett-e olyan anyagokkal, amelyek birtoklását törvény szabályozza; illetve bűncselekmények vagy erkölcstelen cselekedetek megvalósítása érdekében kíván-e az országba belépni?
Nem
C) Részt vett-e valaha, vagy jelenleg részt vesz-e kémkedésben és szabotázsakciókban; vagy terrorcselekményekben: vagy népirtásban; illetve 1933. és 1945. között volt-e bármilyen jellegű szerepe a náci Németországgal és annak szövetségeseivel összefüggésbe hozott törvénysértésekben?
Nem
D) Szándékában áll-e munkát keresni az Egyesült Államokban; volt-e már kitiltva vagy kiutasítva korábban az Egyesült Államok területéről, illetve szerzett-e, vagy próbált-e szerezni vízumot vagy belépési engedélyt az Egyesült Államok területére csalással vagy hamis személyazonossággal?
Nem
E) Gátolt vagy akadályozott-e valaha amerikai állampolgárt - törvényesen biztosított - gyermekfelügyelete gyakorlásában?
Nem
F) Utasították-e már vissza valaha amerikai vízumkérelmét, vonták-e már vissza vízumát, vagy tagadták-e már meg Öntől az Egyesült Államokba történő belépést?
NemAmennyiben igen: mikor
hol
G) Kért-e már bűnvádi eljárás alól mentességet?
Nem -
gaborbol
őstag
ÜDV!
Iskolából is legyen igazolás, hogy felvettek, ettől-eddig tart- ilyen óraszámban, tudnak rólad-várnak, és a pénz már be van fizetve, akkor mondhatod, addig semmit semit sem ér....
Gyakorlatilag egy menet van, minderől papír kell, gépjármű tulajdoni lap, földhivatal, bank,meghívó levél, iskolából papír. Ha elsőre elküldenek, onnan szinte veszett fejsze nyele, úgy készülj fel.Azt kell "bizonyítani", hogy van miből kint fedezni a költségeidet, megélhetésedet, tanulmányaidat.
Ingyenes suli van szinte mindenhol rengeteg, feleségem is jár heti 4 nap és napi 3 óra, de ilyet még véletlenül se említs meg a követségen. -
tiv61us
őstag
mindig minden ujra indul ha kilepsz es belepsz
a kerdes az a visszaengednek-e
volt ismerosom, igaz akkor meg mas volt a visahelyzet, aki ugy tudta a Niagara szebb Canadabol es atsetalt
csak mar vissza nem jott
tulajdonkeppen sokat enyhultek a szabalyok, de ha minimum zoldkartyad nincs semmi sem biztos 100 szazalekig a beleptetesnelja lehet a nyelvvizsgat rosszul ertettem ha mar felsofokud van a rigo utcabol akkor lehetseges
-
tiv61us
őstag
"A nyelvsuli nálam nem próbálkozás lenne, tényleg beiratkoztam... Ráadásul ha még majdnem fél évet kint lennék "angol" földön, akkor nekifuthatnék egy felsőfokú nemzetközi nyelvvizsgának, aminek hatalmas hasznát venném!"
amugy gyere nyugodtan, sok sikert, de errol ne is almodj hacsaknem 1 evig napi 12 oraban angolt tanulsz, a masik 12-ben meg ismetelsz
-
eSugee
csendes tag
válasz
gaborbol #870 üzenetére
Szia!
Igen, hivatalosan van kint, van munkája neki és a párjának is... meghívólevél már itt van nálunk, amiben szerepel, h júl.-tól dec.-ig szeretnénk náluk maradni!
A nyelvsuli nálam nem próbálkozás lenne, tényleg beiratkoztam... Ráadásul ha még majdnem fél évet kint lennék "angol" földön, akkor nekifuthatnék egy felsőfokú nemzetközi nyelvvizsgának, aminek hatalmas hasznát venném!
Autó van a nevemen! Bankszámla is menni fog!
Páromnak és szüleinek cége van, és sztem logikus, h ha nincs is itthon, akkor is havi szinten xy összeget "keres" majd!
Szerinted, ha ezt így elmondjuk a konzulnak és papírokkal alátámasztjuk, akkor menni fog a vízum??? -
gaborbol
őstag
Üdv!
Annyit tudok mondani, hogy amikor a követségen voltam, pont volt egy csajszi, aki 12 hetes nyelviskolával róbálkozott hosszabb időre turista vízumot kérni. Öszintén mondom, a konzul nagyon korrekt volt, én 3 perc után elküldtem volna. Elég felkészült is volt, megtett, amit tudott, de amikor látta, hogy valami nem stimmel, addig kérdezgette mit, hogy akar, amíg a csaj egyre többet került ellentmondásba saját magával, aztán elköszönt tőle.
Elég sokat ücsörögtem ott, csak a csajt utasították el. Akinek volt iskolalátogatási igazolás, egyetem-főiskola, megkérdezte hányad éves, mit tanul, mi szeretne lenni, miért megy ki, mit szeretne kint megnézni, jó utat, viszlát...
Szerintem ESTA ilyen esetben felejtős. Lehet, ha mákod van vissza, engednek, de szerintem inkább nem.
Ha full hivatalosan van kint, van munkája, ellenőrizhető címe, akkor kérj tőle elérhetőséget és meghívó levelet, úgy menj el csak a követségre, interjúra, mondj végig igazat és nem lesz gond.
Addig fognak úgyis kérdezgetni amíg, bele nem keveredsz valamibe, ha hantázol. Kérdez 3 kérdést, válaszolsz , majd 5 percig beszéltet tök másról, aztán megint megkérdezi ugyan azt esetleg másképp.
Pénz legyen a számlán, nem árt, ha van kocsi-lakás a neved, igaz a suli elég nagy súllyal számít bele, de meg fognak róla győződni, hogy vissza fogsz jönni, és nem lesz túltartózkodás. -
Miért olyan fontos az az 5 hónap? Miért nem elég a 3? Miért nem úgy időzítitek azt a 3 hónapot, hogy a szülés időpontjára essen? Valószínű ezek a kérdések fogják őket is foglalkoztatni. Nem tudom, csak gondolom.
Ha a konzul azt mondta, hogy az első belépési időpont számít, akkor valószínű úgy is lehet.
-
eSugee
csendes tag
Köszönöm válaszaitokat!
Sajnos nem túl biztatóak! Pedig tényleg nem dolgozni mennénk... Tegnap beiratkoztam egy nyelvsuliba (Queens-be) 12 hétig tart, heti 10 óra (tehát nem kell hozzá F-1 tanulóvízum). Még nincs vízumunk, nem is volt (így elutasításunk se) de félünk is a konzul elé állni, mert hát neki mindenképpen meg kell mondani, h azért nem jó nekünk az ESTA, mert tovább szeretnénk maradni 90 napnál... Olyan bonyolult ez az USA!
Érthető, mki arra gondol, h dolgozni mennénk... Eddig bármelyik barátunknak említettük, mindegyik így reagált......és valószínű a konzul is így fog!
Még egyetemre járok levelező tagozaton, 1 hónapja tettem le a nyelvvizsgát, dehát ez így nem az igazi... Persze, nagyon szeretnék több időt tölteni angol nyelvterületen... Én Londonba szerettem volna menni, de a párom (aki egy szót se beszél angolul) azt mondta, h ha már angol, akkor csakis a hugához mehetünk! Közben megtudtuk, h babát vár, "Akit" már nagyon vártak és megbeszéltük úgy időzítünk, h a szülésnél még ott lehessünk vele (persze az már beleesik a vizsgaidőszakom elejébe, de úgy se lesz sok vizsgám)! De ha ennyire lehetetlen a helyzet, akkor kimegyünk ESTA-val 90 napra... Én pedig megyek Londonba!
Ja, és arra a kérdésemre még nem kaptam választ, h ha kinnt vagyunk és a 90 nap előtt átmegyünk Kanadába, utána pedig vissza az USA-ba, akkor újra indul a 90 nap???
Vagy jöjjünk haza Mo.-ra, és próbáljunk meg visszamenni pár nap múlva?? De ez is gyanús lehet az officer-nek, neem?? Valószínűleg megkérdezné, h ha most mentünk haza, akkor ugyan már mi dolgunk van itt ismét pár nap elteltével?? Jaaaj! -
Gondolom dolgozni mentek, nem babázni. Mert elég hülyén hangzik, hogy ott ücsörögsz a párod huga mellett, hogy mikor szül már. Erre elég kimenni az utolsó két hétre. Szvsz csak józan paraszti ésszel gondolkodom és valószínű az ofifcer is ezt fogja, elég fátyolos ez a gyerekszüléses történet.
-
Miv
tag
Azt tudom mondani, hogy az ESTA előtt mi volt (mert ugye ESTA = korábbi vízum): A vízum azt jelentette, hogy az érvényességi idején BELÜL beléphettél az országba. A tartózkodási engedélyed a fehér színű (ha jól emlékszem I95-ös) nyomtatvány lesz, amibe a beléptetési tiszt írja bele, hogy MEDDIG maradhatsz az államokban.
És korábban, ha visszajöttél és ismét beálltál vízumért a sorba, ha ismét megkaptad, megint mehettél ki. Ez alapján én nem látom semmi akadályát, hogy miért ne mehetnétek bizonyos idő múlva vissza, ha ismét lesz érvényes ESTA-tok. -
Miv
tag
válasz
gaborbol #862 üzenetére
Tyűűű, basszus az írásod felénél járva kicsit dobogni kezdett a szívem, de akkor OK, megnyugodtam.
Én éccsanyámat úgy küldtem ki, hogy az útlevele, meghívólevele egybe volt hajtva egy a/4-es lappal, amire kb. ez volt írva: "helló, xy vagyok. Egy szót sem tudok angolul, de ha bármilyen kérdésed van, a családom már kint vár az ajtón túl. Hívd őket: 1234566. Köszönöm". Mondtam neki, hogy ne parázzon, beterelik őket a sorba, odaér a tiszthez, ha mutatja nézzen bele a kamerába, ha mutatja rakja az ujját a szkennerre. Ha bármi mást kérdez meg adja oda ezt az irományt. No muter sorba került, azzal a lendülettel útlevelet, irományt odaadta a tisztnek és nézte, hogy hova nézzen.A tisztnek se kellett több, még a szomszédos tisztnek is megmutatta, a levelet. Aztán mutatott a kamerába, az ujját rárakta a szkennerre, visszaadott neki mindent és mosolyogva intett, hogy mehet az ajtó túloldalára.
-
eSugee
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni? Ha ESTA-val a kezemben belépek az országba, akkor ugye 90 napig maradhatok! Ha mondjuk a 80. napon elrepülök Dominikára és utána vissza New York-ba, akkor a 90 nap újra indul?? Vagy ha ez így nem működik (a Követség honlapján a fórumban már feltették ezt a kérdést és T. Ramsey azt válaszolta, h akkor is az első dátumig kell elhagyni az országot...) akkor van eséy arra, h ha hazajövök Mo.-ra, akkor rögtön rá 1 hétre megint visszamenjek? Az officer beenged? Igazából kb. 5 hónapot szeretnénk a párommal New Yorkban tölteni a hugánál, aki terhes és szeretnénk megvárni a babát, meg persze világot látni! Tudom, h az 5 hónapra "logikusabb" lenne túrista vízumot kérnünk, de félek attól, h mi lesz ha elutasítanak! Akkor már sajnos ESTA-val sem repülhetünk... Ezt pedig nem szeretném eljátszani? Mennyire szigorúak a Követségen azokkal, akik túrista vízumot igényelnek? Azt próbáljuk meg vagy költsünk egy csomó pénzt rep.jegyre???
-
gaborbol
őstag
Nemrég jöttem ki ideiglenes zöldkártyával, amit az útlevelembe pecsételtek be a nagykövetségen, meg egy valag papírral a kezembe, amit a kinti reptéri bevándorlási részleg ellenőrzött.
Először ellenőrizték az útlevelet majd betereltek egy szobába, ahová azokat gyűjtötték össze, akik bevándorlók, mint én vagy valami gond volt a papírjaikkal, valamiért gyanúsak voltak, vagy nem tudtak azokra a kérdésekre válaszolni, hogy mennyi időre jöttek, minek jöttek, milyen címen tudják őket elérni.
Itt azért már lehetett érezni, hogy az itt megszokott kedves stílus helyett a komoly hivatalos hangnem van jelen. KB 10 ember volt ott rajtam kívül, mivel én érkeztem a terembe utoljára, ezért végig kellett várnom és "hallgatnom" az összes ügyet.
A nagy része idős ember volt, aki egy hangot se tudott kiadni angolul magából, nekik vagy tolmácsot hoztak, vagy ha volt nála amerikai telefonszám, akkor elkezdték végighívogatni az összes számot, hátha találnak valakit, aki beszél angolul, és el tudja magyarázni, hogy kihez jött, mennyi időre stb.Pl.
-Hálo itt az amerikai határvédelmi és bevándorlási hivatal a BWI reptérről, kivel beszélek?
-X Y.
-Remek, akkor jó hírem van az ön számára, nálam van anyád. Tud róla, hogy megérkezett a reptérre, igen, akkor ki tud elé jönni most azonnal, kösz visz hall, és már mehetett is.
(elég vicces volt, de nem mertem nagyon mosolyogni se)
Volt, aki valami szabálysértés miatt lett behívva, amit 3 évvel ezelőtt követett el.
Lényeg a lényeg senkit sem fordítottak vissza, addig telefonálgattak, intézkedtek, amíg el nem intéztek mindent. Szerintem legeslegvégső esetben, talán, de csak úgy minden ok nélkül, az kizárt. Gyakorlatilag mindenre szabály van, még talán a levegővételre is, amit be kell, hogy tartsanak ők is. Mindent egybevéve teljesen normálisak és maximálisan korrektek voltak.
Aki nem beszél angolul egy mukkot se, vigyen telefonszámmal ellátott meghívó levelet és nem lesz semmi problémája a határon. -
Miv
tag
válasz
Devid_81 #859 üzenetére
Bordó (chip-es) útlevél kell, és ki kell töltened az ESTA-t (vagy hagyományos útlevél, de akkor a hagyományos módon kell vízumot kérned). Ugyanúgy visszafordíthatnak mint eddig is, de a vízum eddig sem azt biztosította, hogy nem fordítanak vissza. Ha az emigrációs tiszt úgy ítéli meg, akkor nem enged belépni az országba... bár ennek elég kicsi az esélye.
-
Devid_81
félisten
Sziasztok!
Mennyire valós az, hogy már nem kell vízumot igényelni a magyaroknak ha USA-ba mennek, mint látogató?
Itt is olvastam, hogy simán visszafordíthatnak ugyanúgy, mit ezelőtt.
Van erről valakinek bármi (akár személyes) tapasztalata?
A hírek szerint lehet menni... -
gaborbol
őstag
2001- ben mentem ki J-1 es tanulóvízummal, 18 hónapra, amit itt Budapesten intézett egy azóta már megszűnt valóban korrekt iroda. Ők találták a céget, intéztek vízumot, kiutazást, mindent.
Kint a cég, akihez kerültem gyakorlatilag vakszerencse alapján, leírhatatlanul korrekt volt, a legelső naptól kezdve úgy kezeltek mint egy családtagot. 1 év elteltével felajánlották, hogy segítenek a zöldkártyában, ha én is úgy gondolom.
2002 nyarán indult fordulatokban gazdag útjára zöldkártya kérvény, amit végül tegnap vehettünk át a követségen. Ebből le lehetne számolni durván 1-1,5 évet, amit a különböző hivatalokban az általuk elveszett dokumentumok pótlására fordítottunk. Hozzáteszem én eb3-as kategóriám volt szinte a leglassabb az ügyvitel szempontjából. Orvosok, kutatók, különleges tudás-képesítés birtokosai, elsőbbséget élveznek.Nekik további 2 év levonható lenne.
Washington DC közelében lévő villamosipari cég.
Túlzás nélkül állíthatom ez az egész a budapesti irodától kezdve, ahhoz hogy így összejöjjön minden, KB akkora szerencse kellett, mint öt-hat darab hatost dobni egy kockával egymás után.
-
gaborbol
őstag
Ma megkaptuk a zöldkártyát, nagyon rendesk voltak a követségen, le a kalappal, el sem hiszem !!!!!
Vasárnap indulunk !!!!!
JÍÍÍHÁÁÁÁ!
-
gaborbol
őstag
Itt egy jópofa leírás, a bevándorlási lehetőségekről:
-
bobsys
veterán
az kimaradt, hogy ezek teljesen esszeru es egyertelmu korlatozasok, ilyen talan minden orszagban van, ahol meg nincs ott hulyek ha nem tesznek ilyen lepeseket
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #845 üzenetére
pl: 2. oldal 2. bekezdés, 12.oldal 32.-es bekezdés.
huha, kell legalabb erettsegi - ezen atsiklottam, lehet azert mert megvan, akinek meg nincs az ne is menjen (teljesen jogos, Magyarorszagra se jojjon senki 8 altalanossal)
32-es bekezdes - na ez sem nagyon tunt fel, bankszamla van (termeszetesen penz is van rajta), ismeros meg jopar van aki mar rendelkeznek social numberrel (hozzateszem jogos, ne koldulni menjen az ember)
es talan meg munkat is tudnek szerezni a szakmai tudasommal
-
gaborbol
őstag
Nekem most ért utolsó fázisba a zöldkártya kiadása, tudnék mit mesélni róla ...
Jelentkeztem én is, olvastam a részleteket, ez nem arról szól, hogy jelentkezik aki akar, kisorsolják és mehet. Jelentkezik aki akar, és aki teljesíti a program feltételeit az mehet.pl: 2. oldal 2. bekezdés, 12.oldal 32.-es bekezdés.
Nincs megfelelő végzettség, szakma szakmai gakorlattal, cég vagy rokon aki szponzorál akkor hiába nyertél a sorsoláson. Egy-két éve néztem a hivatalos táblázatot, le is döbbentett, ha jól rémlik havi 3100 dolcsi volt előírva pl a megélhetésre. -
bobsys
veterán
Dehogy. Szo nincsen rola. Ez hivatalos lotto, nem valami kamu szar regisztrator ceg aki csak lehuz. Annyi hogy ha mesz ki tudni fogjak hogy regeltel ide es kesz. Semmilyen retorzio nincsen ha regisztralsz. Hidd el. Van tapasztalat.
gaborbol: nem igy mukodik, pont arrol szol, hogy megkapod, de ha kisorsolnak akkor x honapon belul ki kell menned kulonben visszavonjak
-
gaborbol
őstag
válasz
Darth_Revan #840 üzenetére
ÜDV!
Ez ugyan az mint az előző link, csak magyarul.
[link]
Integra: sanszos....Ha esteleg kisorsolnak, de nem tudod bizonyítani,hogy van érvénnyes állásajánlatod vagy szponzorod, vagy nem tudod igazolni, hogy meg tudsz kint élni, és nem leszel teher a számukra, akkor meköszönik,hogy jelentkeztél és ennyi...
-
bobsys
veterán
Ez tuti hivatalos
a tobbi az valami regiszrtator cegek, fontos hogy maga a green lotteryben valo reszvetel dijmentes es csak meghatarozott idoben lehet ra jelentkezni minden evben -
Ramius
őstag
válasz
Darth_Revan #838 üzenetére
Nekem ez volt az első találat.
-
tiv61us
őstag
válasz
Darth_Revan #836 üzenetére
hat ha tomoren akarom megfogalmazni, akkor az opciok
- qrwa sok penzed van business visaval bejossz, aztan par ev
= super vagy valamiben , sport, muveszet es par ev
- zoldkartyalotto es par ev, ha nyersz
- elveszel egy amaerikai not es par ev
- lehet kerelmezni is, nem sok az esely, de mondjuk munkavallalasira van valami es par ev...tulajdonkeppen mostansag a legrealisabb esely a hazassag
ez tenyaz US citizenshiphez kell legaabb 2 ev zoldkartya aminek megszerzese a fentiek szerint lehetseges
-
Darth_Revan
veterán
Valaki fel tudna világosítani, hogy manapság, hogyan lehet valakiből amerikai állampolgár? (kb semmit se tudok róla, csak hogy qrva nehéz megszerezni)
Köszönöm.u.i.: Pontosan mi az az US Citizenship Test és ki töltheti ki?
-
tildy
nagyúr
Akit esetleg érinthet:
Megváltható állampolgárság
Obama nehéz, de nem reménytelen jövőt ígért a 12 millió illegális bevándorlónak. Állampolgárságot készül adni azoknak, akik megváltják a törvényes életet. Vagyis aki vállalja a pénzbüntetést eddigi illegális élete után, és megtanul angolul is, az számíthat az állampolgárságra -
tildy
nagyúr
No egy kis nem off a fanyalgóknak:
Elfogadta az Országgyűlés hétfőn az amerikai-magyar vízummentességhez szükséges utolsó jogszabályt. -
Kraptor
őstag
Ujjlenyomat témában még egy dolog. Amik azok csak kispályások..
-
g@bo
nagyúr
válasz
gregorik #826 üzenetére
nem lihegem, ne legyen igazam, nem a kisujjamból szoptam a szokásukat.
"A VWP keretében beutazók 90 napig lehetnek az Egyesült Államokban, az országba bármely határállomáson beléphetnek. A vízummentesség nem változtat azon a gyakorlaton, hogy a határon az amerikai bevándorlási tisztviselő bárkitől megtagadhatja a belépést. "
-
gregorik
senior tag
még 3 hét, de ez már fix dátum. [link]
-
gregorik
senior tag
nagyon túlliheged ezt a határról visszafordítás témát, bocsáss meg.
én ezelőtt 3 héttel voltam olyan bátor, hogy Malájziából próbáltam busszal átmenni Szingapúrba; ez a két határos ország --úgy vettem észre-- nem igazán csípi egymást; de simán átengedtek, ráadásul caucasian (idegen) létemre; ha ott átengednek, mindenhol át fognak.
-
tiv61us
őstag
minden orszagbol barkit brmikor ahol van vam vissza lehet kudeni
namost amerikabol azert csak ugy nem szoktak visszakuldeni, bar hallottam mar kirivo esetrol
itt az a baj hhogy rengeteg az illegalis igyekeznek kiszurni
most a visamentesseggel konnyebb lesz bejonni de nehezebb lesz tulmaradni es dolgozni -
gregorik
senior tag
November 13. [link] És nem tesz fel senkit a gépre az Imm. officer, bocs, csak ha atom gyanús.
-
gregorik
senior tag
itt a legújabb EU-jelentés a vízumokról általában: [link]. februárban megszűnt a kanadai vízumkényszer; októberben Ausztrália bevezeti az ingyenes eVisitor-rendszert, azaz oda se kell többé vízum; az USA vízumnak meg heteken belül vége.
ha nem így lenne, az EU 2009-től valszeg bevezette volna a vízumot az USÁ-val szemben:"Therefore, the Commission will propose retaliatory measures –e.g. temporary restoration of the visa requirement for U.S. nationals holding diplomatic and service/official passports– as from 1 January 2009 if no progress has been achieved."
-
tiv61us
őstag
holnap paprikaskrumplit fozok
a nap sut
a sor hideg -
tiv61us
őstag
itt alszik mellettem Mary
este football lesz
holnap offossak leszunk mind a ketten
semmi lenezes nincs, de nekem itt jobb mony otthon volt
pedig otthon se volt rossz
de mosma sose vissza csak vakaciora
uj csaladom van
a Marye es O it akar elni -
tiv61us
őstag
tevedni emberi dolog
ja es qurwa jol erzem magam itt
kene ezert elneset kernem?a melemet meg sose verem, de vagyok buszke arra higy amnerikaban elekmint ahgy ninden mghar hogy magyarorszagon
nemet osztrak olasz stbIGEN!!!!!!!!!!
szeretek itt elnimi a baj?
amerikai felesegem van, itt elunk
nem elnek rosszabbul otthon sem/sokkal/
de en itt szeretek
lecet -
tildy
nagyúr
lekezelo sose
Vagy csak nem veszed észre, hogy mégis... Nekünk nem egyszer úgy csapódik le , ahogy G@bo is írta....
És igen, nagyon sokszor azt lehet kivenni a szavaidból, hogy vered a melled, mert amerikába szakadtál, nincsenek anyagi gondjaid, és aki itthon maradt az hogy mer rosszat mondani arra, ahol te jól érzed magad . Lehet , hogy ez rossz "előítélet" , de valami miatt mégis ez jön le.
Lehet "jól" is elmondani a véleményed, más stílusban, vannak más amerikai honfitársak is, pl. Bash, vagy a fiad, aki azért kevésbé durván fogalmazza meg azzal szemben a véleményét, aki esetleg másképp gondolkodik az USÁrólNode ez már végképp off, ha jól tudom, pont tegnap kért meg tiv83 bennünket, hogy fejezzük be az offot.... -
tiv61us
őstag
Mary meg egyenesen imad
meg a csaladja
tudom nem illik ilyeneket irni, de tokeletesn jol elunk, amellett hogy egyaltalan nem vagynk gazdagok
a velemenyem meg lehet eltero mert maskeppen latok valamit de sose lekezelo, en elfogadom mindenki velemenyet ha nem szemelyeskedik -
tiv61us
őstag
osszad
magyarbnak magayr vagyok
lekezelo sose
sztar meg vegkepp
amit egyesek velem szemben elkovetnek azt ugy hivjak:
prekoncepcio
nezz utana ggooglen ha nem tudod mi azhalistennek nincsenek sokan
minden forumon megkuzdok a par prekoncepsziossal, de nem fontosak szamomra aki ismer nagy tobbsegben szeret es ez eleg nekem -
Kraptor
őstag
Nem értetted a poénomat
Azt akartam írni, hogy szerintem a magyar csajok tényleg szépek (nekem legalább is jobban bejönnek mint az amik) és sajna az amcsik többsége tényleg dagadt. Ki milyen okos az megint már kérdés, mert itthon is elég kemény ami van...sőt
Más.
Mondjuk szerintem ez az egész Vízum kérdés túl van lihegve, tőlem 1 db kérdést kérdeztek az interjú alatt. Mit csinál a cég ahol dolgozom és azt se várták meg, hogy válaszoljak.
Határon meg kérdés annyi volt:
- Business?
- Yeah.Ennél rövidebb kérdést még soha nem tett fel senki.
-
Kraptor
őstag
Az pontosan csak úgy volt, hogy az ami diplomatáknak, ez ugye egyáltalán nem érintette volna az átlag USA polgárt. Azért nem rakták be az ujjlenyomataidat, mert ugye most kezd kiderülni, hogy nem is 2 hanem mind a 10-ről kéne lenyomat. A németekébe csak 2 van és ők is most akarnak átállni 10-re. Az amik is már 10-et vesznek le nem 2-őt. Mondjuk az érdekes volt, hogy mikor utoljára voltam akkor csak 4-et vettek le nem mind a 10-et, gondolom benne volt már a rendszerbe és nem szórakoztak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xbox Series X|S
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Küszöbön az androidos PC-k
- Borderlands 4
- Vallás
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- GARANCIÁLIS BONTATLAN MINDEN MACBOOK AIR M4
- Tyű-ha Lenovo Thinkpad X1 Carbon G8 Profi Érintős Laptop 14" -50% i7-10610U 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- AKCIÓ BONTATLAN GARIS IPHONE 16 PRO ÉS PRO MAX MINDEN SZÍNBEN ÉS TÁRHELLYEL 1 ÉV GARANCIÁVAL
- iPhone 17 Air - összes tárhely és szín bontatlan, viszonteladótól független 1év Apple garanciális
- iPhone 13 128GB midnight-black, független + extra tokok
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3447, 94% Akkumulátor
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest