- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ToBeY
nagyúr
Szinte az összes régebbi EU tag vízummentes így Németország is
-
tiv83us
veterán
Szerintem ott a tartozkodasi engedelyre /feher kartyara/ gondolt. En ugytudom hogy a nemeteknek nem kell vizum. Vizum amugyis csak a belepesre jogosit, nem a tartozkodasra.
Jotten en mar ki olyan vizummal, ami ket nap mulva epp lejart volna es fel eves tartozkodast pecseteltek be nekemBar kisiskolas voltam
ToBey: Asszem a magyar-usa nagykovetseg honlapjan fel vannak tuntetve azok az orszagok, de ha nem, akkor keress ra a gugliban az ''USA visa waiver'' -re. Ott tuti levannak irva az orszagok, akikkel puszipajtasok az amerikaiak. Velunk egyelore meg nem. -
ToBeY
nagyúr
Kíváncsiságból mely országok élveznek vízummentességet USA-val szemben?
-
kraftxld
félisten
-
Pópa
senior tag
Senki nem akar messze földön tanulni...
Nem gond, én akkor is megyek. -
tkazmer
addikt
válasz
gregorik #580 üzenetére
a Sorbonne
Nem tudom, hogy milyen ott az oktatás, de nyáron volt ott egy barátunk. meghívták, hogy tartson geometria előadást. Viszont amikor a barátunk kifejtette, hogy neki szüksége lenne az előadásához krétára, bizony nem volt könnyű keríteni. Arról meg ne is beszéljünk, hogy mindenkiről folyt a víz, mivel klímát persze még véletlenül sem szerelnének be.... -
válasz
gregorik #580 üzenetére
Elnézésedet kérem de egyetlen hollywoodi filmben sem hallottam az MIT-ről. Sőt semmilyen filmben sem. Vagy lehet hallottam csak nem maradt meg bennem. Szal ez kapufa.
Azért említettem azt mert a fentebbi kolléga ha jól hallottam éppen USA beli egyetemekről kérdezett. Persze javíts ki ha tévedek de ugy láttam igy volt. Említhettem volna Sorbonnet is csak az ha jól tudom nem az USA-ban van. Megint javíts ha tévedek.
Egyébiránt az hogy én hova mennék szívesen csakcsupán az én dolgom ugy gondolom. Az hogy én mit tartok jobbnak szintugy az én dolgom. (Bár elhiheted nekem nem azért mennék oda mert messze van. Nemis igen értem ezt a megközelítést. No mind1)
További szebb napokat! -
Kraptor
őstag
Azért én nem írnám le ilyen gyorsan az ami egyetemeket. Ugyebár az se mindegy, hogy milyen tankönyvröl van/volt szó. Amit itt Mon megtanulnak az emberek 4 év gimiben azt ők ott kinn egyetem alatt csinálják egy gyorsabb tempóban. Ezért szinte minnden tantárgyból megtalálhatóak az elég alap órák, amik azt a célt szolgálják, hogy egy általános tudást kapj. Ezek az órákat nem szokták beszámítani a szakosodott diplomádba, tehát hiába veszed fel nem kapsz érte kreditet, stb és ezeknek a tankönyveik jóval egyszerűbb és kevésbé bonyolult dolgokat tartalmaz.
-
Pópa
senior tag
S, hogy miért?
Mert én is megyek a következő felvételi körben -
Pópa
senior tag
Van most itt olyan emberke, aki ezt tényleg komolyan gondolja?
Nem 1-2 félévre, hanem teljes időtartamra, stb. -
gregorik
senior tag
''egy MIT-n eltöltött évért az életemet is odaadnám ''
ez annyira tipikus magyar mentalitás... itt van a szádban pl. a heidelbergi egyetem vagy a Sorbonne, ahol legalább olyan komoly műszaki tanulmányokat oktatnak legalább olyan neves tanárok, mint a MIT-en, de neked Massachusetts kell, mert az jó messze van, és mindig benne van a (hollywoodi) filmekben.
elnézésedet kérem. -
Egyszer kémiaórán behozott a tanárunk, egy amerikai egyetemi tankönyvet.. túlzás nélkül kb a 3/4 részét már ismertük, és tudtuk annak a tankönyvnek, és nem kevésbé részletesen, mint ahogy abban le volt írva. Persze a nagy presztízsű egyetemek azért mások, de akkor már inkább Anglia..
-
Pópa
senior tag
Egyébként most én is foglalkozom a kinti Undergraduate képzésekkel. (4év)
De nem 1-2 félév távlatában, hanem full időtartamra.
Azután pedig graduate.
A végcél egyértelmű... nem akarok visszajönni. -
gregorik
senior tag
''USA-felsőokt. a drága iskolákon kívül nem nagy durranás''
mondjuk inkább úgy, hogy a public school-ok totál röhejesek. a semmire megadják a B.A.-t, még M.A.-hoz se kell nyelvtudás, csak valami szánalmas kis thesis.
a nagynevű private school-ok meg megfizethetetlenek, és nem nagyobb a presztízsük a régi EU-s egyetemeknél. -
Geryson
addikt
A Téma nálam is aktuális ill. nálam csak hosszabítani kellene, de bnőm full ''szűz'' még és hallottam, hogy nem gyenge cirkusz egy kérelem, úgyhogy nem megyünk.
Ma volt a hírekben, hogy Szili kint tárgyalt a házelnökkel és akár 2008-ra lehetne egy teljes vízummentesség. Nem rossz, nem rossz. Ami bíztató, hogy az elmúlt 1 hónapban legalább 4 különböző fórumon hallottam, hogy lesz valami. Remélem ez mostmár tényleg azt jelenti, hogy lesz valami... -
truba
tag
-
bbazsy
őstag
sziasztok!
véletlenül akadtam bele a topicba, és felvetett pár kérdést bennem:
tanuló vagyok, elten, és fontolgatom egy külföldi egyetem látogatását mittomén 1 évig, akkor ha esetleg USA -t akarok, akkor ott hogy megy? talán még rokon is lenne, ahol lakhatok az USA valamelyik végén(florida-kalfornia). egyetemet hogy kell intézni? vízumra mennyi esély? egyáltalán érdemes USA -t nézni, v maradjak szépen EU -ba?
angolból záros határidőn belül szeretnék lerendezni egy komolyabb felsőfokot, de a német se áll túl messze tőlem(középfok), és progterv. infóra járok. így mik lehetnek a kilátások?
köszi
bébé -
szjoci
őstag
senki se megy/ment az USA-ba mostanság?
-
szjoci
őstag
yUPppi
-
szjoci
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogyha pölö utazási irodánál befizetnénk 2-3 cimborámmal egy amcsi útra (lefoglalt szállodaszoba, prosik meg minden, amivel tudnám bizonyítani hogy nem melózni megyek ki...), mennyi az esély hogy megkapom a vízumot? Nevemen nincs semmi ingatlan, egyetlen meggyőző érv hogy 6 éve egy helyen dolgozom. Green card lottery-re feliratkoztam 3-4 éve (úgy olvasgattam ez is kizáró ok lehet
), de pénzt nem fizettem be. Feleség nincs, gyerek van de külön...
Mik a kilátások? -
Pópa
senior tag
Na, alszik a téma nagyon.
(...)
Készül a támadás -
tiv83us
veterán
Es akkor itt most vissza a vizum-temahoz plsthx
-
gregorik
senior tag
válasz
concret_hp #560 üzenetére
''eltűnik, amikor megkérdezik tőle hogy mivan''
ritkán járok a ph-ra, így az év uccsó napjain fontosabb dolgaim is akadnak. magyarázgatni így utólag nem fogom a hsz-emet, de látom, csúnyán mellreszívtad. Többek közt ezért, na meg Karácsony alkalmából is ünnepélyesen elnézést kérek tőled meg a haverodtól is a beszólásért. ez itt mostanában szokásom, de tetszik. -
Pópa
senior tag
válasz
concret_hp #558 üzenetére
Nagyon kíváncsi leszek . . .
Ha a világ még kicsit is terv szerűen működik, akkor lesz pénz. -
Pópa
senior tag
válasz
concret_hp #548 üzenetére
''''''pl. ha odamész dolgozni, azzal 1 amcsi munkanélküli lesz, azaz 1el több munkanélkülit kell eltartani. szóval a munkaerőpiacot próbálják óvni valamennyire.
ja és ugye abban a demagógiában élnek, hogy ha vki oda akar utazni mondjuk turistáskodni vagy ilyesmi az egyből illegális munkavállaló lesz ''''''
Az első felével nem értek egyet, mert fontos tényezőket hagysz ki (munkahelyek száma nem konstans), és ezzel már értelmetlen a gondolat.
A második fele igaz, és marad is így.
-----------------
Amúgy meg tanácstalan vagyok, mert a kiutazásom halálbiztos, csak az ideje nem.
Az egyetem (már), és a doktori (nemsoká) a bibi.
Azon is tűnődtem, hogy érdemes e itt szopnom 5-6 évet (egyetem+msc) képzésen, hogy aztán mehessek röhögve x tróger munkát végezni az itthoni villamosmérnöki fizetés kétszereséért.
Vélemények? -
concret_hp
addikt
-
Lauro
tag
válasz
concret_hp #553 üzenetére
Én is néztem vagy öt percig mire rájöttem,hogy nem én vagyok hülye,de kettőkor már belefér.
-
Lauro
tag
válasz
Dare2Live #551 üzenetére
''Éhenhalni sok, élni belőle kevés.''
Nah én is valami ilyesmire gondoltam csak nem sikerült megfogalmazni rendesen.kb ''98hoz képest egyébként sokkal jobban él az átlag''
Faterom 98-ig külföldön dolgozott(Német o.) úgyhogy akkor mi pénzesnek számítottunk a malacorrú passattal.A baj csak az ,hogy most is az van.
Brutális off igérem az utolsó.
Itthon is lehetne keresni vállalkozásakkal,de ha teljesen hivatalosan csinálja az ember ahogy az öregem akkor évről évre észre lehet venni,hogy kevesebb van. Olyan pénzeket húznak le róla egy kisvállalkozásból ahol két alkalmazott van,hogy az hihetetle.Persze ez gondolom a sok harmincéves leszázalékolt emberkéken is múlik. -
Dare2Live
félisten
úgymondtuk anno amikor minimálbérért dolgozam(uk) ki a belem: Éhenhalni sok, élni belőle kevés.
[politika ON]
kb 98hoz képest egyébként sokkal jobban él az átlag jövőre lesz kaki ha annyit fogunk fizetni gázért amennyibe kerül... Mondjuk lesz kompenzáció ami hülyeség aztis mi fizetjük dehát szocik nyertek ezvan.
[politika OFF]
politizálni olyan topikban kell ahova én bölcsen nemjárok. -
gregorik
senior tag
válasz
concret_hp #548 üzenetére
''a júeszéj meg azért is szívózik annyit a vízumon, mert így is komoly gazdasági gondokkal fog küzdeni pár év múlva.''
idézet tőlem:
''a vízumkényszernek semmi köze a visegrádi országok gazd. helyzetéhez.'' -
Lauro
tag
Kicsit elszaladt velem a ló a hozzászólás végére.
Persze a rezsit ki tudjuk fizetni és nem halunk éhen.A lényeg az,hogy sok munka és a pénz kevés.Nem gondoltam,hogy ezen fog fennakadni valaki ,de jogos.Hülyén fogalmaztam a lényeg az,hogy évről évre rosszabodik a helyzet holott mivel munkahely nem változott az ember legalább elvárná,hogy stagnáljon.Lehet megmaradok inkább olvasó szinten,mert ami a fejemben össze áll, azt sose sikerűl normális ''papírra vetnem''.
-
concret_hp
addikt
''Lehet durva a fél ország kifejezés,de ha nem lenne vizum és a sok feltétel akkor a jó magyar polgárok fele tuti dobbantana(köztük én is).''
egész Európába bárhova mehetsz, nem kell vízum sehova. mégsem indult el a tömeges kivándorlás
főleg hogy a ''jó magyar polgárok'' kb. 70-80%a a magyaron, mint világnyelven kívül nem sok nyelven beszél.
''Nem tudom felfogni,hogy egy civilizált társadalomban az élelmiszereket az átlag ár és nem minőség szerint szelektálja.Az értékrend a külsőségen és az anyagi javakon kívűl nem szól másról(bár ez lehet globális probléma).''
ezzel a résszel viszont 1et értek bár ez 1 másik topic témája lenne.
a júeszéj meg azért is szívózik annyit a vízumon, mert így is komoly gazdasági gondokkal fog küzdeni pár év múlva. (bár igaz, hogy jobb az életszínvonal, meg nagyon sok minden mint nálunk) pl. a külkereskedelmi mérlegük olyan szinten negatív, hogy az vmi hihetetlen. nemrégiben olvastam, valahol (hvg.hu talán?) hogy majdnem 2*annyi az importjuk, mint az exportjukés az kb. azt jelenti, hogy folyik ki a pénz az országból. és többek közt emiatt gyenge a dollár.
pl. ha odamész dolgozni, azzal 1 amcsi munkanélküli lesz, azaz 1el több munkanélkülit kell eltartani. szóval a munkaerőpiacot próbálják óvni valamennyire.
ja és ugye abban a demagógiában élnek, hogy ha vki oda akar utazni mondjuk turistáskodni vagy ilyesmi az egyből illegális munkavállaló lesz
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
-
Lauro
tag
Lassan kiderűl,hogy itthon a legjobb
.Én sokáig ellene voltam a külföldi munkának és nem értettem,hogy miért nem ragaszkodik mindenki a saját országához.Lassan ahogy telik az idő és a szemem elött süllyed a családunk életszínvonala egyre elkeseredettebb vagyok.Érthetetlenűl állok az elött,hogy egy becsületesen dolgozó apa és anya mellett ,hogy jelenthet problémát a villany és a gáz számla.Nem tudom felfogni,hogy egy civilizált társadalomban az élelmiszereket az átlag ár és nem minőség szerint szelektálja.Az értékrend a külsőségen és az anyagi javakon kívűl nem szól másról(bár ez lehet globális probléma).Ezeket mérlegelve az az álláspontom,hogy akinek van lehetősége egy jobban működő társadalomban élni az ne habozzon.
Csak ,hogy a topic témájához visszakanyarodjak egy kicsit.Aki így úgy sír a vizum miatt ,mert ő ''nyaralni menne'' az gondolojon arra,hogy a honfitársai jó részének ez egy menekülés és érthető okoból ennek gátat akkar szabni az USA.Azt kellene észrevenni,hogy valójában nem is az USA kukacoskodása a gát hanem saját magunk.Szerintem azt nem gondolhatja komolyan senki,hogy míg nálunk megélhetési válság van addig azért a fél országnak telne egy kis amcsi körútra.Lehet durva a fél ország kifejezés,de ha nem lenne vizum és a sok feltétel akkor a jó magyar polgárok fele tuti dobbantana(köztük én is).
Ja és még annyi,hogy olvastam itt,hogy nálunk lehet 5-6-700 ezreket keresni.Ilyenkor mindig egy mérleg lebeg a szemem elött az egyik tálban 100 csoró ül a másikban 1 a felsőbb osztályból és így van egyensúlyban.Én mindig az átlagot tartottam szem elött és azt kell mondanom,hogy a többségnek ez elérhetetlen szóval érvelni csak extrém esetkben lehet vele,de itt teljesen hamis képet ad.Pesze mindig volt aki többet és volt aki kevesebbet keresett ez nem is baj.Baj akkor van ha többség keresete már a rezsire sem elég.
Gondolom sok baromságot összehordtam itt,de most jól esett egy kicsit kiírni ezeket a dolgokat. -
gregorik
senior tag
rossz helyre ment
[Szerkesztve] -
gregorik
senior tag
remélem, azért leesett, hogy enyhén túloztam, nyilván nem napi 22-24 órát dolgoznak
. de angolszász országokban, így ott is, nagy divat az 50-60 órás munkahét, ez tény. mindenki hajt, és a bevándorlótól is elvárják, hogy hajtson. pontosan ezért tart ott a GDP-jük, ahol tart.
-
VW
aktív tag
már ne haragudj,de ezen gondolkozol??
húznák mint a vadliba,csak gondold végig a dolgokat.
sztem arányaiban mindenképp jobban jársz kint,mégha minden drágább is mint itt.Pl.számold ki egy órai keresetedből (kanadai vs. magyar) mit tudsz megvenni itt és kint (1kg.kenyér,1liter benzin stb.)
írod,hogy van lakás is tehát nem kell drága pénzért bérelni,max.beszállsz a rezsibe.
a kijutáshoz keresd fel a Kanadai Nagykövetséget,ők biztos kézből tudnak infót adni ,nem?
ha meg nem tetszik (amit kétlek ,vagy csak dagadt az összes csaj) visszajössz,és elmondhatod,hogy végiglátogattad a rokonokat meg világot láttál.Mit veszthetsz ,egy repcsijegyet? na bumm.....
ha félsz egyedűl,én elkísérlekde sajna dont szpík angol
-
gregorik
senior tag
-
hiúz
csendes tag
Bocs hogy ide offolok,de nem találtam más ilyen
témájú topicot,újjat meg csak ezért nem akartam nyitni.
Most jelenleg lenne lehetőségem kimenni Kanadába:
Van állás,lakás(a rokonaim kb fele ott lakik)
A kérdésem:
Érdemes-e kimenni (Kanadába),a több fizetésért,amikor ott minden többe kerül
mint itthon?
Ha úgy döntök hogy,kimegyek,akkor ehhez milyen papírok kellenek? -
gregorik
senior tag
Ausztrália eltörli a HU-nak kirótt vízumdíjakat 2007 júl 1-től, kb 2008 közepén megszűnik a vízum is. [link]. már csak annak a szerencsétlen USÁnak meg Kanadának kéne követnie ezt a példát...
-
gregorik
senior tag
“Unfortunately, I am cautiously pessimistic that Congress will do anything,” said Griswold. “The House seems to be in the mood to build walls rather than take them down.” 2006-07-25 [link]
még 20 év... -
gregorik
senior tag
''It is simply absurd to discriminate against certain members of the European Union, in particular, members who have proven to be some of our best allies in the War on Terror,” English said. “These countries have close historic ties to the United States and strong local ties to our area. It is only fair that we give the same visa waiver status to visitors from these countries as we give visitors from France.” [link]
-
gregorik
senior tag
kicsit beleástam most magam a a vízumtémába (meg ami mögötte van), mert dec. táján utaznék arrafelé (bár főleg Costa Ricába). a kulcsszó: hidegháború.
a vízumkényszernek semmi köze a visegrádi országok gazd. helyzetéhez. Magyaro. nagyjából idén érte el Portugália és Írország 15 évvel ezelőtti gazd. szintjét, és nekik már régesrég nem kell oda vízum.
tisztán politikai téma, még csak nem is aktuálpolitikai. USA egyszerűen nehezen felejt, és még nehezebben bocsájtja meg a volt keleti blokknak azt a negyven évnyi parát (1945-85) rakétaválsággal, szuezi válsággal, Disznó-öböllel, olimpiai bojkottal stb. szerintem 20 éven belül nem lesz itt VWP (vízumeltörlés), hiába érjük el lassan az EU-átlag GDP-jét. -
petey
tag
Nekem 2 ismerősöm van kint 5 éve, igaz 1 évre kapták a vízumot. Mozit takarítanak.
Angol tudásuk 0 volt mégis kaptak vízumot. az igaz hogyha valaki felnyomja Őket akkor bukó......Én azért mennék hogy végiglátogassam a haverokat -
tildy
nagyúr
Kaptam hírlevelet minap.
Usaba, KEntucky/ Louisville-be keresnek Java programozókat, shell scriptekben járatos embereket. Kitűnő angol nyelvtudás feltétel!!!
1-2 évre. Akti érdekel , annak át tudom küldeni a levelet. -
Pópa
senior tag
Az EU be akarja fenyíteni az USA-t.
Ha US nem oldja fel a 2004-ben csatlakozott európai országok vízumkényszerét, akkor az EU területére minden amcsi CSAK VÍZUMMAL léphet (még a diplomaták is). -
Pópa
senior tag
Jön Bush Mo-ra, és Sólyom László (közt. elnök) meg fogja neki említeni a magyarok vízumokkal kapcsolatos dolgait...
Funny -
Pópa
senior tag
Ehh, engem már csak a saját sorsom izgat...
Mo. sorsán kár izgulni, úgysem tőlünk függ.
Ki vagyunk szolgáltatva... ha nem épp az EU-nak, akkor a drága kormányunknak.
A kör itt bezárul, a paraszt meg vagy elmenekül, vagy éhenhal. -
tiv61us
őstag
megmondtam vagy nem mondtam,? mama siman megkapja
a kokot nem innen viszik
europa keleti/kozep/ feletol csak egy dolog a riziko amerikanak, a tulmaradas es a feketemunka ezt akarjak kiszurni, es hat ahol vagjak a fat hullik a forgacs ez az igazsag
a masik a terrorizmus legyozese, itt jelenleg nem vagyunk veszelyesek
nem biztos am hogy PL CS es H nem kapja meg a visamentesseget ez egy olyan felmeres, hogy a kongresszusban hanyan tamogatjak hanyan nem, elehet meg minden, foleg a lengyel erdekek erosek
soso
az en velemenyem, hogy amikor Nemetek es Osztrako megnyitjak a munkaeropiacot, ha jolt tudom meg 4 ev akkor elharul az akadaly
nem mondtam en hogy szlovenia a csendes ocean partjan terul el, azt mondtam szep a tngerpartja, es emlekeim szerint a turisztika sokat lokott rajtuk, mindazok utan hogy jelentos amerikai segitseget kaptak a jugoszlav rendezes utan, de a lenyeg az volt, nem jelentenek jelentos feketemunkasveszelyt igy eltoroltek a visat
en mar itt talalkoztam mindenfelevel , szlovennel meg nem
ettol meg tuti vannak -
Pópa
senior tag
Ehh, így már értem, hogy Mo. miért nem fog soha ilyen kedvezményt kapni.
Ki kéne már mosni a kommunistákat, és igazi rendszerváltást eszközölni. A gazdaság innen már nem áll talpra, lesz itt még Románia hangulat.
A pénz gyenge, euró sosem lesz, a kormány vicc.
Boldog vagyok, hogy itt élhetek. Bravó, érdemes szenvedni.
/** Mérgelődés befejezve.
[Szerkesztve] -
Pópa
senior tag
Nálam komoly akadályok vannak itthon, elég erősen remeg a léc...
'szal cirka 1 hónap múlva kiderül, hogy megyek e végleg usába, vagy még itthon leszek 1-2 évet.
Jelenlegi státuszom: ()
[Szerkesztve] -
kovsol
titán
olyasmit hallottam, hogy az EU azt akarja, hogy az összes tagországa vízummentesen utazhasson az USA -ba
-
tildy
nagyúr
[link]
Nem ad vízummentességet Magyarországnak az amerikai törvényhozás az Egyesült Államok budapesti nagykövete szerint. A magyar kérelmezők 15 százalékát utasítják el, így még arra is sokáig kell várni, hogy a vízummentesség feltételéül szabott 3 százalékos határt elérjük -
KovacsBela
csendes tag
Csak szeretném mondani, hogy anyósomnak jó utat kívánt a konzul bácsi...
Kedden megy vissza a dokumentért
Köszönet még egyszer mindenkinek -
KovacsBela
csendes tag
Sziasztok,
Nagyon köszönöm mindenkinek az építő jellegű hozzászólásokat
Kicsit okosabbak lettünk.
Különösen lesaux testvérnek a ''nehogy itthon maradjon'' részt -
Kraptor
őstag
Általában a munkavállalói vízumokat multicégek hasnzálják a legtöbbet, gondolom kicsi cégek nem igazán és akik ilyen vízumot megkapnak azok keresnek annyit mint otthon mint kinn az usában, hogy ilyen dolgok nem nagyon forudlnak elő. Magyarán hazajönnek meg ugye ott a cég fedezetként és gondolom te is valami nagyobbacska céghez mégy ki. Pont volt is erröl egy vita, hogy a nagy multik peticiót nyujtottak be, hogy emeljék fel a keretet mert kevés a munkavállalői vízum Microsoft, Oracle és hasonlók voltak a csapatban.
-
tiv61us
őstag
A munkavallaloi az valahogy igy mukodik pedig
Kell egy ceg aki beszerez minden papirt.
Te kellesz neki, mert kurva jo vagy, mert nem talal hozza amerikait, vagy a ene tudja ott is mik a feltetelek es ha OK akkor megy
azert itt rengeteg hivatalos vendegmunkas is van, pl a z informatikai reszen indiaiak, epitkezeseken mexikoiak
nem mondom, hogy szorjak a munkavallaloi visat de nem lehetetlen
mondjuk most annyi mar az illegalis, hogy most nem egyszeru
tanulo visa az megy, ha kivalo sportolo vagy, illetve ha van sok-sok penzed es az egyetem is neves -
Kraptor
őstag
Ez nem teljesen igaz. Pl egyik isemrősömet elutasították, mert hülyén csinálta nem azt mondta amennyire be volt jelentve hanem az igazat. Nagyon rendes votl a konzul, mert utána mondta, hogy ha következőleg megy mire(azt mondja ami le van írva) figyeljen de annyira nem érdekelte a srácot a téme mert nyaralni akart menni azt elment Dubaiba...már annyir votl az araboknál, hogy kétlem hogy befogják valaha is engedni
szerinem ez is pofára megy, ha szimpinek tünsz a konzulnak akkor segít. Abba igazad van mondjuk, hog yáltalában nem mondják meg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- OLED TV topic
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged