Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mert itt biztos, hogy megmarad.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tiv61us
őstag
hat azt nem tudom
sok minden valtozott
annak idejen ki kellett tolteni egy nyomtatvanyt 6 honap utan
es megkaptam a papirt 8 honap mulva, hogy maradhatok akkor mar -2 honapig
eddig ugyinteztek
azota sok minden valtozott
fel kell menni az amerikai kovetseg honlapjara\minden le van irvaps. hat en ugy jartam hogy megnosultem oszt itt ragadtam
-
gaborbol
őstag
ÜDV!
Iskolából is legyen igazolás, hogy felvettek, ettől-eddig tart- ilyen óraszámban, tudnak rólad-várnak, és a pénz már be van fizetve, akkor mondhatod, addig semmit semit sem ér....
Gyakorlatilag egy menet van, minderől papír kell, gépjármű tulajdoni lap, földhivatal, bank,meghívó levél, iskolából papír. Ha elsőre elküldenek, onnan szinte veszett fejsze nyele, úgy készülj fel.Azt kell "bizonyítani", hogy van miből kint fedezni a költségeidet, megélhetésedet, tanulmányaidat.
Ingyenes suli van szinte mindenhol rengeteg, feleségem is jár heti 4 nap és napi 3 óra, de ilyet még véletlenül se említs meg a követségen. -
tiv61us
őstag
mindig minden ujra indul ha kilepsz es belepsz
a kerdes az a visszaengednek-e
volt ismerosom, igaz akkor meg mas volt a visahelyzet, aki ugy tudta a Niagara szebb Canadabol es atsetalt
csak mar vissza nem jott
tulajdonkeppen sokat enyhultek a szabalyok, de ha minimum zoldkartyad nincs semmi sem biztos 100 szazalekig a beleptetesnelja lehet a nyelvvizsgat rosszul ertettem ha mar felsofokud van a rigo utcabol akkor lehetseges
-
tiv61us
őstag
"A nyelvsuli nálam nem próbálkozás lenne, tényleg beiratkoztam... Ráadásul ha még majdnem fél évet kint lennék "angol" földön, akkor nekifuthatnék egy felsőfokú nemzetközi nyelvvizsgának, aminek hatalmas hasznát venném!"
amugy gyere nyugodtan, sok sikert, de errol ne is almodj hacsaknem 1 evig napi 12 oraban angolt tanulsz, a masik 12-ben meg ismetelsz
-
gaborbol
őstag
Üdv!
Annyit tudok mondani, hogy amikor a követségen voltam, pont volt egy csajszi, aki 12 hetes nyelviskolával róbálkozott hosszabb időre turista vízumot kérni. Öszintén mondom, a konzul nagyon korrekt volt, én 3 perc után elküldtem volna. Elég felkészült is volt, megtett, amit tudott, de amikor látta, hogy valami nem stimmel, addig kérdezgette mit, hogy akar, amíg a csaj egyre többet került ellentmondásba saját magával, aztán elköszönt tőle.
Elég sokat ücsörögtem ott, csak a csajt utasították el. Akinek volt iskolalátogatási igazolás, egyetem-főiskola, megkérdezte hányad éves, mit tanul, mi szeretne lenni, miért megy ki, mit szeretne kint megnézni, jó utat, viszlát...
Szerintem ESTA ilyen esetben felejtős. Lehet, ha mákod van vissza, engednek, de szerintem inkább nem.
Ha full hivatalosan van kint, van munkája, ellenőrizhető címe, akkor kérj tőle elérhetőséget és meghívó levelet, úgy menj el csak a követségre, interjúra, mondj végig igazat és nem lesz gond.
Addig fognak úgyis kérdezgetni amíg, bele nem keveredsz valamibe, ha hantázol. Kérdez 3 kérdést, válaszolsz , majd 5 percig beszéltet tök másról, aztán megint megkérdezi ugyan azt esetleg másképp.
Pénz legyen a számlán, nem árt, ha van kocsi-lakás a neved, igaz a suli elég nagy súllyal számít bele, de meg fognak róla győződni, hogy vissza fogsz jönni, és nem lesz túltartózkodás. -
Miért olyan fontos az az 5 hónap? Miért nem elég a 3? Miért nem úgy időzítitek azt a 3 hónapot, hogy a szülés időpontjára essen? Valószínű ezek a kérdések fogják őket is foglalkoztatni. Nem tudom, csak gondolom.
Ha a konzul azt mondta, hogy az első belépési időpont számít, akkor valószínű úgy is lehet.
-
Gondolom dolgozni mentek, nem babázni. Mert elég hülyén hangzik, hogy ott ücsörögsz a párod huga mellett, hogy mikor szül már. Erre elég kimenni az utolsó két hétre. Szvsz csak józan paraszti ésszel gondolkodom és valószínű az ofifcer is ezt fogja, elég fátyolos ez a gyerekszüléses történet.
-
Miv
tag
Azt tudom mondani, hogy az ESTA előtt mi volt (mert ugye ESTA = korábbi vízum): A vízum azt jelentette, hogy az érvényességi idején BELÜL beléphettél az országba. A tartózkodási engedélyed a fehér színű (ha jól emlékszem I95-ös) nyomtatvány lesz, amibe a beléptetési tiszt írja bele, hogy MEDDIG maradhatsz az államokban.
És korábban, ha visszajöttél és ismét beálltál vízumért a sorba, ha ismét megkaptad, megint mehettél ki. Ez alapján én nem látom semmi akadályát, hogy miért ne mehetnétek bizonyos idő múlva vissza, ha ismét lesz érvényes ESTA-tok.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Formula-1
- Milyen monitort vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3340
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3219
- Pro Wax 100 gyantamelegítő gép gyantacsomaggal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest