Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
eSugee
csendes tag

Egyik sem jöhet szóba!

5 hónapig szeretnénk kint lenni a már "meglévő" párommal!
Maradni nem maradunk, minden ideköt bennünket! Ráadásul erre a kevés időre nem szeretnénk eljátszani, h többet ne mehessünk... Tehát ha nem kapjuk meg a 6 hónap tartózkodásit, akkor hosszabbítatni fogunk... Csak nem tudjuk hogyan kell... Erre válaszolj! 
-
eSugee
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy ha vízummal lép be vki az országba, akkor 6 hónapra kapja meg a tartózkodásit? (Függetlenül attól, h kék v. bordó útlevele van)
-
eSugee
csendes tag
válasz
gaborbol
üzenetére
Szia!
Igen, hivatalosan van kint, van munkája neki és a párjának is... meghívólevél már itt van nálunk, amiben szerepel, h júl.-tól dec.-ig szeretnénk náluk maradni!
A nyelvsuli nálam nem próbálkozás lenne, tényleg beiratkoztam... Ráadásul ha még majdnem fél évet kint lennék "angol" földön, akkor nekifuthatnék egy felsőfokú nemzetközi nyelvvizsgának, aminek hatalmas hasznát venném!
Autó van a nevemen! Bankszámla is menni fog!
Páromnak és szüleinek cége van, és sztem logikus, h ha nincs is itthon, akkor is havi szinten xy összeget "keres" majd!
Szerinted, ha ezt így elmondjuk a konzulnak és papírokkal alátámasztjuk, akkor menni fog a vízum??? -
eSugee
csendes tag
Köszönöm válaszaitokat!
Sajnos nem túl biztatóak! Pedig tényleg nem dolgozni mennénk... Tegnap beiratkoztam egy nyelvsuliba (Queens-be) 12 hétig tart, heti 10 óra (tehát nem kell hozzá F-1 tanulóvízum). Még nincs vízumunk, nem is volt (így elutasításunk se) de félünk is a konzul elé állni, mert hát neki mindenképpen meg kell mondani, h azért nem jó nekünk az ESTA, mert tovább szeretnénk maradni 90 napnál... Olyan bonyolult ez az USA!
Érthető, mki arra gondol, h dolgozni mennénk... Eddig bármelyik barátunknak említettük, mindegyik így reagált...
...és valószínű a konzul is így fog!
Még egyetemre járok levelező tagozaton, 1 hónapja tettem le a nyelvvizsgát, dehát ez így nem az igazi... Persze, nagyon szeretnék több időt tölteni angol nyelvterületen... Én Londonba szerettem volna menni, de a párom (aki egy szót se beszél angolul) azt mondta, h ha már angol, akkor csakis a hugához mehetünk! Közben megtudtuk, h babát vár, "Akit" már nagyon vártak és megbeszéltük úgy időzítünk, h a szülésnél még ott lehessünk vele (persze az már beleesik a vizsgaidőszakom elejébe, de úgy se lesz sok vizsgám)! De ha ennyire lehetetlen a helyzet, akkor kimegyünk ESTA-val 90 napra... Én pedig megyek Londonba!
Ja, és arra a kérdésemre még nem kaptam választ, h ha kinnt vagyunk és a 90 nap előtt átmegyünk Kanadába, utána pedig vissza az USA-ba, akkor újra indul a 90 nap???
Vagy jöjjünk haza Mo.-ra, és próbáljunk meg visszamenni pár nap múlva?? De ez is gyanús lehet az officer-nek, neem?? Valószínűleg megkérdezné, h ha most mentünk haza, akkor ugyan már mi dolgunk van itt ismét pár nap elteltével?? Jaaaj! -
eSugee
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni? Ha ESTA-val a kezemben belépek az országba, akkor ugye 90 napig maradhatok! Ha mondjuk a 80. napon elrepülök Dominikára és utána vissza New York-ba, akkor a 90 nap újra indul?? Vagy ha ez így nem működik (a Követség honlapján a fórumban már feltették ezt a kérdést és T. Ramsey azt válaszolta, h akkor is az első dátumig kell elhagyni az országot...) akkor van eséy arra, h ha hazajövök Mo.-ra, akkor rögtön rá 1 hétre megint visszamenjek? Az officer beenged? Igazából kb. 5 hónapot szeretnénk a párommal New Yorkban tölteni a hugánál, aki terhes és szeretnénk megvárni a babát, meg persze világot látni! Tudom, h az 5 hónapra "logikusabb" lenne túrista vízumot kérnünk, de félek attól, h mi lesz ha elutasítanak! Akkor már sajnos ESTA-val sem repülhetünk... Ezt pedig nem szeretném eljátszani? Mennyire szigorúak a Követségen azokkal, akik túrista vízumot igényelnek? Azt próbáljuk meg vagy költsünk egy csomó pénzt rep.jegyre???
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Ultra 3 2025 - rendelhető!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- iPhone 14 128GB karcmentes, magánszemélytől
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG G531GV Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB WIN11
- PlaySation 5 Slim // Bontatlan /// 27% Áfás
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP ProBook 440 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi