Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kraptor

őstag

válasz gaborbol #883 üzenetére

Hát ha autót akarsz venni meg hasonlók, akkor persze, hogy érdemes jogsit megcsinálni de ha pl csak autót bérelsz akkor nem. Jogsit meg nagyon gyorsan meg lehet csinálni legalább is régen marha gyors volt. Én 97-ben csináltam kint és annyi volt, hogy egyszer csak simán bement RMV-be 3 különböző papírral kellet igazolnom magam.

1, Útlevél,
    2, Bérleti szerződés,
    3, I-20-asom volt de aszem még bankszámlát is elfogadtak

Már sorrendre nem nagyon emlékszem, de vagy a vizsga elött vagy után volt szemvizsgálat. Egy pulthoz odamentem volt egy távcsőke bele kellett néznem felolvasni a betűket, ezzel csekkolták a szemem. Utána mehettem vizsgázni, aszem 10 kérdés volt, PCn gyorsan ki lehetett tölteni és voala meg is volt a Driver's Permit.

Ez után kellett még egy vezetési vizsga, autót és "felelőst" neked kell szerezn,i aki melletted van mikor vezetsz, mert ugye a drivers permittel csak úgy vezethetsz, ha valaki aki már elmúlt 18 és több mint egy éve jogsija van mindig melletted van. Na lényeg a lényeg én befizettem magam egy 5 órás vezetésre egy iskoláál ami magába foglalta a vizsgát is. Vizsga egy kerületi Sheriffnél volt beült mellém mondta, hogy menjek egy kört és kész:)

Utána vissza RMV-be befizettem a 30 dodót a jogsiért, megint kaptam egy papírt amivel már vezethettem és postán jött a jogsi.

Érdemes megcsinálni, hogy ha hosszabb ideig maradsz mindenképp, mondjuk sajna most már nem adják úgy mint régen, hogy 5 évre, csak addig ameddig a Vízumod érvényes és nem minden Vízumra adják, pl sima turistára nem.

Új hozzászólás Aktív témák