Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborbol
őstag
Mar csak 1 het maradt a zoldkartya lottora valo jelentkezesre.
Aki meg iden szeretne jelentkezni, tegye meg most.Itt a hivatalos honlap:
-
gaborbol
őstag
Se szem vizsgálat, se oktatás, se gyakorlás nem volt nálam,kb 100 dolcsi cakk-pakk.
Egyedül az alkohol és drog oktatást kell végigülni, de azt lehet online csinálni(én úgy csináltam) csak vizsgázni kell befáradni.A gagyi magyar jogsik miatt volt csak keverés, de mivel a supervisor rábólintott ezért nem rookie jogsit kaptam, hanem fullosat.
-
gaborbol
őstag
Államonként változik,meg attól is függ mire kell.
Autóbérlés, vagy USA jogsihoz, esetleg biztosítást kötni vele tulajdonodba lévő kocsira.
Nekem van nemzetközi is meg Magyar is, az MVA-be azt mondták (Maryland) hivatalosan ezzel a kettővel 1 évig vezethetek attól a dátumtól fogva amit a határon a belépésnél bepecsételtek.Vettem kocsit, nagy nehezen találtam 1 biztosítót, aki hajlandó volt kötni nemzetközi jogsira biztosítást,aztán 1 hét múlva felmondták azzal, hogy nincs Maryland jogsim....
Az a baj a Magyar és a "nemzetközi" jogsival, hogy nem beazonosítható számukra, hogy mi micsoda rajta, gyakorlatilag vicc kategória mind2. Ráadásul megpróbálják összekombinálni a számokat meg az érvényességi időket a két jogsiból és mivel tök különbözőek mindig csak a szopás van vele. Jobb, ha lefordíttatod angolra valamelyiket csak a biztonság kedvéért.
Ha meg csak rendőr kéri, én legutóbb csak a régi magyar szem ig.(barna papír alapú) adtam neki oda, amikor a jogsit kérte, mert csak az volt nálam. Megnézte, megköszönte, visszaadta.
Ha hosszabb időre tervezel, akkor le kell rakni a helyi jogsit amilyen gyorsan csak tudod.
-
gaborbol
őstag
ÜDV!
Iskolából is legyen igazolás, hogy felvettek, ettől-eddig tart- ilyen óraszámban, tudnak rólad-várnak, és a pénz már be van fizetve, akkor mondhatod, addig semmit semit sem ér....
Gyakorlatilag egy menet van, minderől papír kell, gépjármű tulajdoni lap, földhivatal, bank,meghívó levél, iskolából papír. Ha elsőre elküldenek, onnan szinte veszett fejsze nyele, úgy készülj fel.Azt kell "bizonyítani", hogy van miből kint fedezni a költségeidet, megélhetésedet, tanulmányaidat.
Ingyenes suli van szinte mindenhol rengeteg, feleségem is jár heti 4 nap és napi 3 óra, de ilyet még véletlenül se említs meg a követségen. -
gaborbol
őstag
Üdv!
Annyit tudok mondani, hogy amikor a követségen voltam, pont volt egy csajszi, aki 12 hetes nyelviskolával róbálkozott hosszabb időre turista vízumot kérni. Öszintén mondom, a konzul nagyon korrekt volt, én 3 perc után elküldtem volna. Elég felkészült is volt, megtett, amit tudott, de amikor látta, hogy valami nem stimmel, addig kérdezgette mit, hogy akar, amíg a csaj egyre többet került ellentmondásba saját magával, aztán elköszönt tőle.
Elég sokat ücsörögtem ott, csak a csajt utasították el. Akinek volt iskolalátogatási igazolás, egyetem-főiskola, megkérdezte hányad éves, mit tanul, mi szeretne lenni, miért megy ki, mit szeretne kint megnézni, jó utat, viszlát...
Szerintem ESTA ilyen esetben felejtős. Lehet, ha mákod van vissza, engednek, de szerintem inkább nem.
Ha full hivatalosan van kint, van munkája, ellenőrizhető címe, akkor kérj tőle elérhetőséget és meghívó levelet, úgy menj el csak a követségre, interjúra, mondj végig igazat és nem lesz gond.
Addig fognak úgyis kérdezgetni amíg, bele nem keveredsz valamibe, ha hantázol. Kérdez 3 kérdést, válaszolsz , majd 5 percig beszéltet tök másról, aztán megint megkérdezi ugyan azt esetleg másképp.
Pénz legyen a számlán, nem árt, ha van kocsi-lakás a neved, igaz a suli elég nagy súllyal számít bele, de meg fognak róla győződni, hogy vissza fogsz jönni, és nem lesz túltartózkodás. -
gaborbol
őstag
Nemrég jöttem ki ideiglenes zöldkártyával, amit az útlevelembe pecsételtek be a nagykövetségen, meg egy valag papírral a kezembe, amit a kinti reptéri bevándorlási részleg ellenőrzött.
Először ellenőrizték az útlevelet majd betereltek egy szobába, ahová azokat gyűjtötték össze, akik bevándorlók, mint én vagy valami gond volt a papírjaikkal, valamiért gyanúsak voltak, vagy nem tudtak azokra a kérdésekre válaszolni, hogy mennyi időre jöttek, minek jöttek, milyen címen tudják őket elérni.
Itt azért már lehetett érezni, hogy az itt megszokott kedves stílus helyett a komoly hivatalos hangnem van jelen. KB 10 ember volt ott rajtam kívül, mivel én érkeztem a terembe utoljára, ezért végig kellett várnom és "hallgatnom" az összes ügyet.
A nagy része idős ember volt, aki egy hangot se tudott kiadni angolul magából, nekik vagy tolmácsot hoztak, vagy ha volt nála amerikai telefonszám, akkor elkezdték végighívogatni az összes számot, hátha találnak valakit, aki beszél angolul, és el tudja magyarázni, hogy kihez jött, mennyi időre stb.Pl.
-Hálo itt az amerikai határvédelmi és bevándorlási hivatal a BWI reptérről, kivel beszélek?
-X Y.
-Remek, akkor jó hírem van az ön számára, nálam van anyád. Tud róla, hogy megérkezett a reptérre, igen, akkor ki tud elé jönni most azonnal, kösz visz hall, és már mehetett is.
(elég vicces volt, de nem mertem nagyon mosolyogni se)
Volt, aki valami szabálysértés miatt lett behívva, amit 3 évvel ezelőtt követett el.
Lényeg a lényeg senkit sem fordítottak vissza, addig telefonálgattak, intézkedtek, amíg el nem intéztek mindent. Szerintem legeslegvégső esetben, talán, de csak úgy minden ok nélkül, az kizárt. Gyakorlatilag mindenre szabály van, még talán a levegővételre is, amit be kell, hogy tartsanak ők is. Mindent egybevéve teljesen normálisak és maximálisan korrektek voltak.
Aki nem beszél angolul egy mukkot se, vigyen telefonszámmal ellátott meghívó levelet és nem lesz semmi problémája a határon. -
gaborbol
őstag
2001- ben mentem ki J-1 es tanulóvízummal, 18 hónapra, amit itt Budapesten intézett egy azóta már megszűnt valóban korrekt iroda. Ők találták a céget, intéztek vízumot, kiutazást, mindent.
Kint a cég, akihez kerültem gyakorlatilag vakszerencse alapján, leírhatatlanul korrekt volt, a legelső naptól kezdve úgy kezeltek mint egy családtagot. 1 év elteltével felajánlották, hogy segítenek a zöldkártyában, ha én is úgy gondolom.
2002 nyarán indult fordulatokban gazdag útjára zöldkártya kérvény, amit végül tegnap vehettünk át a követségen. Ebből le lehetne számolni durván 1-1,5 évet, amit a különböző hivatalokban az általuk elveszett dokumentumok pótlására fordítottunk. Hozzáteszem én eb3-as kategóriám volt szinte a leglassabb az ügyvitel szempontjából. Orvosok, kutatók, különleges tudás-képesítés birtokosai, elsőbbséget élveznek.Nekik további 2 év levonható lenne.
Washington DC közelében lévő villamosipari cég.
Túlzás nélkül állíthatom ez az egész a budapesti irodától kezdve, ahhoz hogy így összejöjjön minden, KB akkora szerencse kellett, mint öt-hat darab hatost dobni egy kockával egymás után.
-
gaborbol
őstag
Ma megkaptuk a zöldkártyát, nagyon rendesk voltak a követségen, le a kalappal, el sem hiszem !!!!!
Vasárnap indulunk !!!!!
JÍÍÍHÁÁÁÁ!
-
gaborbol
őstag
Itt egy jópofa leírás, a bevándorlási lehetőségekről:
-
gaborbol
őstag
Nekem most ért utolsó fázisba a zöldkártya kiadása, tudnék mit mesélni róla ...
Jelentkeztem én is, olvastam a részleteket, ez nem arról szól, hogy jelentkezik aki akar, kisorsolják és mehet. Jelentkezik aki akar, és aki teljesíti a program feltételeit az mehet.pl: 2. oldal 2. bekezdés, 12.oldal 32.-es bekezdés.
Nincs megfelelő végzettség, szakma szakmai gakorlattal, cég vagy rokon aki szponzorál akkor hiába nyertél a sorsoláson. Egy-két éve néztem a hivatalos táblázatot, le is döbbentett, ha jól rémlik havi 3100 dolcsi volt előírva pl a megélhetésre. -
gaborbol
őstag
válasz
Darth_Revan #840 üzenetére
ÜDV!
Ez ugyan az mint az előző link, csak magyarul.
[link]
Integra: sanszos....Ha esteleg kisorsolnak, de nem tudod bizonyítani,hogy van érvénnyes állásajánlatod vagy szponzorod, vagy nem tudod igazolni, hogy meg tudsz kint élni, és nem leszel teher a számukra, akkor meköszönik,hogy jelentkeztél és ennyi...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Filmvilág
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Új Dell 16 Inspiron 5630 FHD+ IPS i5-1340P 4.6Ghz 12mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- AMD Ryzen 5 5600X Dobozában
- MacBook Air M1 (13", 8/256 GB) Szép állapotban, dobozával, töltőjével!
- Lenovo legion 5 gamer RTX3060 tgp130w 32gb ddr4 , 1.5 terra m2 ssd
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- Tuningold PC-det most! Szupergyors G.SKILL RAM AKCIÓ Kèszleten!
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest