Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Maxell Retro DJ teszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dale
aktív tag
Sajnos nehéz átlépni azon hogy itt csak azt nem viszik el ami le van betonozva. Koppenhágában (Dánia) mindig magamra kell szólnom, ne gondolkozzak már azon hogy az a kismillió bicikli vajon meddig lenne a falak mellé támasztva Budapesten. Nehéz erről lejönni, majd meglátjuk mikorra sikerül, ha már átköltöztem a nagy vízen túlra.
-
robagsore
újonc
Köszönöm a választ!
Most beszéltem a követséggel és mint Te is említetted, jöhetnék vissza!
Még egyszer meg kell igényelni, pont most várom a visszajelzést!
Remélem Újból megkapom, mert ellenkező esetben nagyon sokat bukom!Mindenkinek!
Csak a valós adatokat, mert különben Game Over!Köszönettel
-
Ha az usa akarna, egy legy se juthatna at mexikobol, nem illegalisok millioi evente. Semmivel sem nehezebb vedeni egy akkora hatart, mint egy 200km-t, csak tobb ember, penz es technika kell hozza, ez mind adott az usa-ban. Szerintem inkabb csak annyira vedik, amennyire akarjak es nem akarjak annyira ezek szerint. Amekkora vedelem van a hatarain korbe az usa-n es a tengereken, legiero, nem hiszem, hogy egy xaros mexiko hatart ne tudnanak lehermetizalni.
Meg eszembe jutott valami kozben. Ugye volt rola szo, hogy az amerikaiak nagyon komolyan veszik a torvenyeik betartasat. Akkor hogy a fenebe el es dolgozik ott 30 millio (ti biztos jobban latjatok ezt
) illegalis? Mert azt nehez elkepzelni, hogy ez a 30 miilio mind olyan helyen dolgozik, amit nem amerikai tulajdonos iranyit es olyan helyen laknak, ami nem amerikaie.
Szoval eleg furak ezek igy egymas melle allitva.
-
keIdor
titán
Szerintem is kellenek a szabályok, amik meg is vannak az EU többi országában és az USA-ban, és ez a jó. USA-ban különben tényleg keményebbek ezek a torvények, de nem baj.
Magyarországon meg semminek sincs következménye... főleg, ha színes bőrű vagy, akkor itt mindent csinálhatsz...Azért csúnya lenne, ha Kanadaiak szökdösnének át a határon.
Ők még az amcsiknál is jobban élnek, tudtommal gazdagabb ország, meg békésebb is.
-
tiv61us
őstag
remelem linda azert jol van
amugy olyan ez hogy itt a renodrnek sokkal nagyobb a dontesi szabadsaga
aki felnyomott az csak azt mondta tul regen vagyok itt
a biro meg azt mondta OK fizessek 100 dollart es csinaltassak amerikait es torli a rekordomat
egyszer utana is megfogtak, ugye a rendszam miatt, aszonta a sheriff most rogton menjek haza es tegyem le a kocsit, ha meg egyszer elkap bevisz a sittre es ne tudjam meg milyen egyt amerikai borton
na ezek utan berelt kocsival jartam, majd nem sokkal kesobb sikerult az amerikai jogsiigen allam, megye sot varosfuggo, de haegyszer elkapnak es benne vagy a rendszerben, damokles kardja ott lebeg a fejed folott orokre
itt nem kultivaljak a " bunismetlest"
de nagyon nem -
tiv61us
őstag
azt nem tudom ki volt
a birosag nem kuld haza csak megbuntet, a buntetobirosag nem folyik bele immigracios ugyekbe
en mar ketszer voltam meg se kerdeztek mit keresek itt
ez regen volt es akkor csak nemzetkozi jogsim volt
viszont rakerul a rekordodra es a rendszam bekerul a rendszerbe, es onnantol barmiko megalliuthat a rendor ha megy mogotted es beuti a computerbe
manapsag mar kocsit se tudsz venni nelkule, maximum berelni
nagyon ritka ha gyalogosan meg tudod kozeliteni a melodat
na ezert szigoritottak
nincs jogsi, nincs kocsi nincs feketemunka se
a mexikoiak mondjuk hordjak egymast trakkal a platon -
Az elso reszet ertem, teljesen egyertelmu.
A bevandorlasra csak azt tudom mondani, hogy az ellen meg foleg nem kuzdenek a jogsis cirkusszal. Ha egyszer kiment es esetleg kint is maradt illegalisan, akkor tud melozni is, lakast berelni es autozni is, mindezt teljesen illegalisan, ezt ti is pontosan tudjatok. Meg mindig annyira szabad es nyitott az az orszag, hogy siman el lehet eldegelni hosszu ideig így is. En meg sosem voltam kint eddig, de a sok olvasasbol (itt es mas forumokon) ezt a kovetkeztetest vontam le.
A masik oldal, hogy ha nem lenne ez a hokuszpok a jogosival es akar egy turista is megszerezhetne, azzal se menne semmire, mert tudna vele legalisan kocsit vezetni, lakast berelni, szamlat nyitni, repulore ulni, es? Egy valamit nem tud, megelni, mert legalisan munkat vallalni Te is tudod hogy lehet ottkint. Tehat a jogsi nem ut a legalitas fele, ez nem tartja vissza a bevandorlast, aki ilyen elhatarozasra jut, annak tok mindegy mi van, menni fog.Egyebkent egy volt altalanos iskolai osztalytarsam is volt mar kint nem egyszer illegal dolgozni, most is mennek nemsokara, hívtak engem is, de egyelore maradok, talan itthon is osszejon valami, most nem hagyhatom itt hosszabb idore a helyemet. Pontosan nem tudom hova repulnek, de aruhazba mennek takarítani ejszakara, 1700 dollar/ho. Le van zsirozva mnden, munka, szallas.
-
fordfairlane
veterán
Az meg Magyarorszag dolga,...
Pontosan.Szerintem egyébként megéri kivételezni. Amerika mégis csak a világ katonai és gazdasági nagyhatalma, de megértem, ha előtte a nagypolitika rendezni akarja a jogi hátterét az ujjlenyomat tárolásnak. Eddig nem volt ilyen, hogy ezt meg kellett volna nyitni más országnak, legalábbis nem emlékszem ilyenre.
-
tiv61us
őstag
-
fordfairlane
veterán
Mindketten átmentek defenzívbe, és elbeszélnek egymás mellett, emiatt megkérdőjelezik egymás szellemi képességeit.
Pedig tök egyszerű ez. Egyrészt a magyarok nagyobbik része szerintem örülne annak, ha nem kéne vízumot igényleni az Usába való utazáskor. Másrészt viszont Magyarország kivételezett eddig is az Usával vízumkölcsönösség szempontjából, és a kérdés az, hogy továbbra is kivételezzen vele azzal, hogy most az ujjlenyomat adatbázist is megnyissa. Nincs még egy ország, amelyik ezt igényli, és a kérdés az, hogy kell-e nekünk ilyen áron.
Kíváncsi vagyok arra, hogy pl. egy némettől vagy egy osztráktól kérnek-e ujjlenyomat / lekérdeznek-e ujjlenyomat adatbázis, ha az Usába megy?
-
g@bo
nagyúr
faterod? hehe.
öltözz fel, olcsóbb kint ruházkodni. gondol arra, hogy itt záhonyban vagy sopronban egyformán fáznál. főleg, hogy most egyre olcsóbb a gáz.
ja, dodó 150 -> 170 -> 200 at érte el, lehet örülni. nem vettem eleget....
10+ millió meg nem mer, szerintem eu legtöketlenebb népe vagyunk, mikor utoljára figyeltem, pl. londonba 250.000 lengyen ment, és 23.000 magyar.
-
tiv61us
őstag
nana hogy a steelersnek
e\nem ezeknek a csikos buziknak
masik konferebciaban steelers es Colts a kedvenc
ezt ma tudhatnadTD
OK az masik topki megyek isa vizummenteseg eletbe lepett elvileg de meg kell 1-2 honap
es qrwa nagy szivas, mert csipet tesznek az utleveledbe oszt ha tulmaradsz lecsuknak
turistaknak tokeletes ez teny
mindenki masnak szopas -
kraftxld
félisten
Ez szerintem eléggé kitolás
Ha valakinek pár évig úgy hozza a sorsa, hogy esetleg jó lenne kitelepedi, ezért beadja a lottót, majd mivel nem jön össze neki, elkezd boldogulni itthon, késöbb mikor jól mennek a dolgok ki akarna nézni nyaralni, stb.
Szerintem van ilyen bőven. -
fokukac
nagyúr
ez így azért egy picit szemétség. a zöldkártyára való jelentkezés még nekem is megfordult a fejemben, pedig eszem ágában nincs odamenni lakni...
csak esetleg jól jöhetne még az életben.
ettől függetlenül akkor tehát csupán egy beetetés az egész?
meg hirdetik orrba-szájba mindenhol a zöld kártyát. (pl. a yahoo-n mindig kezdőreklám)
turistaként persze szívesen meglátogatnám az államokat, motorral végig amerikán, hegyeken, völgyeken...
[Szerkesztve] -
piqla
őstag
kanadarol mit tudsz, ott is hasonlo a dolog?
en szivesen kimennek Amerikaba par evre, de csak egyetlen dolog miatt: baromira vonzanak az ottani tajak..
hogy kint eljek... haaaaaaaaat. bar amikor ilyen szepen sut a nap, mindig fellangol bennem az erzes, hogy most hu de utaznek valami nagyon-nagyon tavoli helyre... a 22. keruleten is tulra -
-
nRu3
addikt
-
tiv61us
őstag
jo az, ha beszelunk amerikarol, azert itt sokan nagyon nem tudnak semmit, vagy orsszul gondoljak
ha a helyedben lennek / ami qrwa jo lenne, mert iszonyu jo faterom lenne/ akkor a lokalbol athoznam ide az amerikas topikodat, ezt beleolvasztanam, adnek neki egy uj nevet hogy United States of America, aminek lennel topicgazdaja, oszt hagy szoljon.
megbeszelhetnenk mindent amerikarol
persze a sportos es amerikas autos topicokat nem kell beleolvasztani, mert ott fanatikusok vannak, mint en pl
lehet itt nem is lehet topicot osszevonni
na mind1, csak ugy mondtam -
lao ce
aktív tag
hat... most ez erdekes mert azt mondod nem tesz jot a gazdasagnak mert tobb penz elment mint ami visszajott. mire alapozol, mert ugy hangzik mint valami cnn gyorshir...
en arra alapozok hogy:
- nem valoszinu hogy ez az elso haboru a tortenelemben ami rontja a gazdasagot
- nincs is mas 'gazdasagi program' egyaltalan (mar elnezest)
- munkanelkuliseg csokkent (3-4 eve)
- oraberek nonek
- az inflacio sem annyira huzos mint az ember elvarna, bar az arany draga mert 'elvarjak' a befektetok hogy az inflacio megszalad, jo van aki azt mondja hogy az inflacio koveti az aranyarat, de azert nem mindenki azt mondja. no erted. -
lao ce
aktív tag
hat akkor joval tobb erzelmi szalon kotodsz az orszaghoz mint en.
nekem se volt mindegy persze, de kb annyira erdekelt mint a tobbi hirek. amerika hatalmas szerencsejere ezzel a szomoru esemennyel meglett a casus belli hogy azt csinaljanak amit akarnak akar az egesz vilag ellenere.
terrorizmus najnileven elott is volt, utana is volt, holnap is, egeszen addig amig anyagi es eszmei nyomor van a foldon. a terroristak nem egy orszagban elnek meg kettoben ahogy gyermekagyu elnokoknek bemagyarazzak a hatterben meghuzodo politikai erdek-emberek. szerintem.
de, jot tesz a gazdasagnak a haboru, az egyszer biztos, szoval csinalni kell. -
klepto
addikt
Megértelek, hogy megviselt ez a terrorista akció. De tudod nincs rá bizonyíték, hogy valóban mi is történ. A CIA, FBI azt mond, amit akar, az igazság lehet, hogy soha nem derült ki. A gép eredeti fekete doboza megsemmisült, az irányító torony hangfelvételét meg manipulálni pár perc...
Tudod a számítástechnika
Egyébként máshol is, az EU-ban, pl. Madridban is volt terrortámadás, mégsem vonult fel az egész hadsereg egy bizonyos országot lerohanni. Ez primitív, barbár dolog. A ''mi'' nagy egyesült birodalmunk központi vezéreinek megvolt a maga tisztogató akciója. Nem látványos háború, de rengeteg ember eltűnt, meghalt, de a sok ártatlan között bizony voltak mai szóval élve terroristák is. Ha az Orosz módszer szerint harcolna USA, Bin Laden, és Saddam Hussein sem lenne már az élők sorába. De nem, nekik nem elég dicsőséges a csendes, odamegyek, kifigyellek, elvágom a torkod módszer, hanem a nagy látványos háború kell. Nálunk igazi háború dúlt Stalin és Rákosi alatt. Nem tudhattad, hogy mikor jön érted a nagy fekete autó... Csak tudod ez nem látványos volt harcmezei csata volt, de mégis több ember hallt meg azokban a ''béke'' időkben, mint a Hitleri háború alatt! -
lao ce
aktív tag
emlekszem 3-4 kollegam rohant be hozzam felvaltva mikor tortent, hogy mondjam mi a velemenyem. en meg ultem es azon gondolkoztam hogy mit mondjak ami szerintem igaz, nem bantja meg oket, viszont mutatja hogy egyutt is erzek. olyan erzesem volt mintha az gondolnak en tobbet tudok ezekrol a tortenesekrol mint ok es most akkor megmondom a nagy igazsagot.
nagyon kinos volt annal is inkabb mert le se szartam, en dolgoztam es azzal voltam elfoglalva, ok meg a nagy hiszteriat hallgattak pl. hogy most gyorsan be kell zarni az ovikat meg a sulikat amerika-szerte (persze a tanaroknak tobb se kell, itt mar akkor sincs iskola ha veletlenul kodos a reggel).
vegul olyasmit nyogtem ki nekik hogy a legszomorubb az egeszben a verontas, es hogy haboru lesz, es az emberi elet kioltasa mindig a legnagyobb tragedia, mindegy hogy repulo, torony, bomba, puska, jogos vagy jogtalan. -
fokukac
nagyúr
(mivan TIV, így megvisel a közép-európai időzóna...
?? )
------------------------
Dabadab : igen, ez igaz.
---------------------------
Klepto : nem az USA áll olajválság szélén, hanem az egész világ. mi is fogyasztunk olajtermékeket...
azonkívül én spec. nem örülök annyira annak, hogy mi az oroszoktól kapjuk az olajat, meg a gázt, mert így rájuk vagyunk utalva. és tudod, ha elzárják a csapot.... (mint ahogy történt januárban)
-------------------------
N3Ru : az amcsiknak is van annyi olajuk, mint az oroszoknak.
csak a nemzetstratégiai terv részeként nem termelik ki, tartalékolják nehezebb időkre.
[Szerkesztve] -
lao ce
aktív tag
6000... miert nem mindjart 10 000? ezek a mediaban napvilagott latott hiszterias szamok, persze ettol meg sokan vannak.
es mielott kerdezed hogy nem mindegy, hat nem az.
es mielott azt mondod hogy nem ez a lenyeg, de, ez a lenyeg, a legeslegfontosabb lenyeg, a tobbi politikai hiszteriakeltes.
velemenyem szerint. -
nRu3
addikt
-
klepto
addikt
Ismét mondom, nem a kultúrával, az emberekkel van bajom. USA-ban is van jópár nevezetesség, amit szívesen megnéznék. De menjek könyörögni, hogy kimehessek pénztkölteni, és egy ember kénye kedve szerint vagy megengedi, vagy nem
Ez számomra az aboszolút diktatúra, amit én nem veszek jó néven. Mi jogon korlátoz engem, ha ő korlátlanúl idejöhet? Ő nem robbanthatja fel a Magyar parlamentet, csak én az Ő országát
Ennyire ne nézzen hülyének... -
Flashback
addikt
- Utana legyen jo sok penzed a szamladon /ami egy evre visszamenoleg reszletezve van a kereseted miatt/ - vagy - iskolalatogatasi papir amin fel van tuntetve, hogy minnel kesobb van a varhato befejezes /pl 2008.5.20./
Nahát sok pénzem az nincs de ez megoldható. Idén nyár elején végzem el a technikumot. Utánna fősuli/egyetem. De én nyáron szeretnék menni!
- Mutass minel tobb kotodest a hazadhoz, nem art egy lakas esetleg egy automobile a neveden, tovabba az sem egy rossz dolog /marmint a vizum szempontjabol /, ha van egy nejed, aki Magyarorszagon marad.
Nincs lakásom, kocsim van de nem a nevemen. Bnőm álltalában mindíg van
- Legyen meg pontosan hova mesz, ha rokonhoz akkor legyen meg a neve, pontos cime, telefonszama...stb amit beirsz a vizumkeresre. Ha turistakent mesz, akkor legyen meg a hotelfoglalasod, utiterved nagyjabol...stb
Amerika! Végig a 66-on
Szóval akkor most a jelen pillanatban teljesen esélytelen vagyok...
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Rog Zephyrus Gamer laptop gyönyörű állapotban.
- GOPRO Hero 11 BLACK Creator Edition akciókamera csomag +tartozékok
- Intel Core i9 14900KF processzor eladó instabil állapotban OLVASD EL!!!
- SK Hynix 16GB / 32GB 5600MHz Laptop RAM!
- AMD Ryzen 7 5700X / RTX 3060 Ti / 32GB DDR4 RAM / 1TB SSD Mini-ITX konfig eladó jó áron
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest