Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- GoodSpeed: A RAMválság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
Új hozzászólás Aktív témák
-
A JFK koszos, randa, bazinagy, semmi nem működik pontosan, semmi nincs jól megszervezve...
és szar a tájékoztatás, hogy mit, merre, hogyan.ja, és elhagyták a csomagomat, az idióták.

Ui. amúgy a saját szememmel láttam, hogy pl. jön a feka targoncás gyerek a csomagokat szállító kocsival. Lendületből kanyarodik, egy-két bőrönd hipp-hopp, legurul, és ott marad a kifutópályán a szakadó esőben.
szerintem az én csomagom is így járt.Ha lesz egy kis időm, leírom az én jfk-s megérkezésem, majd hazajövetelem szoriját. hosszú lesz, és nem pozitív.
-
eSugee
csendes tag

Egyik sem jöhet szóba!

5 hónapig szeretnénk kint lenni a már "meglévő" párommal!
Maradni nem maradunk, minden ideköt bennünket! Ráadásul erre a kevés időre nem szeretnénk eljátszani, h többet ne mehessünk... Tehát ha nem kapjuk meg a 6 hónap tartózkodásit, akkor hosszabbítatni fogunk... Csak nem tudjuk hogyan kell... Erre válaszolj! 
-
nézd, én mindent megtettem, béreltem lejárt jogsival egy kocsit frisco-ban, a hülye droid meg ideadta. Ezek után elvezettem loszin át Vegas-ba, de az istenért se kapcsoltak le
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Integra : egyszer terrorista-gyanúsan fényképeztem, amikor a repülő már ereszkedett, és a lelkes sztyuárdessz ezt nehezményezte, mondván, hogy eniszing det hez ö batteri súd bí szviccsd off, mert lehuzanunk különben, mer' az objektív bezavarja a boeinget, vaze

Ui. amúgy itt nálunk a sztyuárdessz valahogy azt jelenti, hogy a kis fiatalka hölgyemények hozzák a frissítőt. Amerikában ez olyan állás, amit 50 éves, 80 kilós idegesítő hangú született feleségek tölthetnek csak be
-
lao ce
aktív tag
ja, sokmindenben hasonlo a helyzetunkben, a tiz ev, a honvagy hianya, es en sem fogok soha hazakoltozni hacsak nem valtozik valami meg drasztikusan vagy inkabb ugy mondom, hogy tragikusan.
a langos meg a tobbi az nekem megvan, mert az ajton belul magyarorszag van, bograccsal meg kolbasszal, de azert nem viszem tulzasba, mindket kulturabol kiveszem ami nekem kell.
ajton kivul, a kapcsolatom ezzel az orszaggal leginkabb uzleti es nem erzelmi vagy hazafias. hat, hazafias az vegkepp nem. vannak jo cimboraim, egy-ket tarsasag akikre mindig lehet szamitani. szoval javitva: uzleti es barati kapcsolat. -
lao ce
aktív tag
HBV is found in blood, seminal fluid, and vaginal secretions. The risk of transmission is increased in these situations:
* Sexual contact with an infected person.
* Living in the same household with an infected individual.
* Contact with infected blood or seminal fluid and contaminated needles, including tattoo/body piercing instruments.
* HBV-infected mother to her newborn at time of delivery (prenatal blood tests for HBV should always be done if there is a suspicion of HBV).a fertozottol kaphatsz, csak iszonyu valoszinutlen, hogy azert mert nem mos kezet az etteremben szaras utan. kozos fogkefe, borotva, pohar, drogos tu, ilyenek lehetnek a fertozesi lehetosegek.
amire te gondolsz az a hepatitis 'a', ami vidaman terjed a kezmosas nelkuli szituacioban. a hepatitis 'a' viszont nagyon enyhe, kezeles sem kell, egyszeruen elmulik nehany het utan es kesz.
a 'b'-be (a 'c'-be meg foleg) bele lehet halni, viszont ahhoz a kajadat be kell vigye a pincer a mosdoba magaval es ra kell khm, aztan fel kell neked szolgalja es neked meg kell enned hogy elkapjad. akkor is csak talan. szoval ne dolj be a medianak, de ne is egyel a fura izu hambibol!
----
van aki szeret allatkertben elni van aki nem szeret. a lenyeg nem ez, hanem az, hogy lassa az ember a keritest, ami azon tul van, es hogy mi a helyes es mi nem.felre ne erts, en is boldog vagyok. nekem is van csodas kis csaladom meg hazam, es ha fokukac erre akarna jonni hat hajra, fozunk egy jo pinceportkoltet a bogracsban. de latni kell, hogy nem azert vagyok boldog mert amerikaban ilyen idiotak a torvenyek es a bennszulottek azt hiszik hogy szabadsagban elnek (de csak a hulyebbje, errol mar meggyozodtem), hanem mert van felesegem, hazam meg bogracsom.
nekem nincs uj hazam. nekem egyetlen hazam volt van es lesz, azt nem lehet lecserelni, az nem ceruzaval van rafirkalva egy papirfecnire. nekem ez az igazi belso beke es egyensuly.
mert a magyar forumokon irogatni az amerikai felsobbrendusegrol onellentmondasos, te nem igy latod? ugy hangzol mintha allando lelkiismeretfurdalasod lenne azert mert nem talalod a helyedet es onmagadnak kellene bizonygatnod mennyire boldog vagy az uj hazadban, mennyire tokeletes minden a kedves felesegeddel aki nem tudja mi az a futrinka utca, a turo rudi, vagy hogy milyen erzes a kokardat kituzni. nem mintha ezek szamitananak egyenkent, de osszeadodik, nem? biztos otthon vagy amikor otthon vagy es nem csak eljatszod a szerepedet? nem fog kipukkanni a lufi es mikor felsohajtasz hogy hu vazze de kifaradtam, akkor senki sem fogja erteni korulotted hogy mirol van szo?
nem akarlak tamadni, csak szeretnem ha irnal meg errol, mert kivancsi vagyok.
-
lao ce
aktív tag
hepatitis b-t nem kapsz meg zabalo etkezdeben azert mert nem mosott valaki kezet.
azt hogy ki mit erez ket ev mulva, meg soha nem lehet tudni, kar josolgatni. mindenki aki ide eljutott onerobol vereset szart eleg sokaig, es igy vagy ugy megfizette az arat, kamatostul. az, hogy ezek utan valaki nem menne haza meg nem ad arra bizonyitek hogy itt jo vagy optimalis. lehet ezer oka is pl hogy otthon meg szarabb, hogy gyava ujra kezdeni, egyszeruen nem eri meg, vagy akarmi mas.
az, hogy itt lager van meg nem ad buszkesegre okot es vegkepp nem jelenti azt hogy ez itt helyes. nem, ez itt nevetseges es hibas. es bar allitod azt hogy pusztan az 'artatlanokat' vedik, sokszor epp ellenkezoleg, a nem bunozoket korlatozzak illetve kriminalizaljak. addig lehet szivatni a torvenyekkel az embereket amig mindenki bunozove valik igy vagy ugy, jo pelda erre az otthoni adorendszer (ami itt meg eleg normalis ahhoz kepest az allaspontom szerint).
majd ha kukacnak naplemente utan setalni lesz egyet kedve a bicsen vagy a parkban rajon a lightos kijarasi tilalomra is, ami persze per se nincs kimondva, aztan majd akar venni egy uveg sort vasarnap delben es rajon meg par osszefuggesre, aztan megismeri a bigott saragyu hulyeket is - persze attol is fugg hol elsz amerikaban, de ezen mindenki atmegy aki idejon.
viszont boldogan allithatom hogy az amerikai embereknek vannak nagyszeru tulajdonsagai, peldaul fantasztikusan segitokeszek. ha, ha(!) megtanulod a kulcsot, ha rajossz hogy mindenuk a 'valahova tartozas'. ebben elnek, nem kepesek elvonatkoztatni a csoportjaiktol, az egesz eletuk, vilagnezetuk, logikajuk fuggetlen csoportok kozotti relacio. egyedul erotlenek, gyavak, ugyetlenek, es bar nem ostobak de ostobasagokat csinalnak ha kiszakadnak a kornyezetukbol.
mig a magyarok epp ellenkezoleg, mindenuk az individualis szabadsagvagy (tortenelmileg ertheto), enyem, tied, kinek mi es hanyszor mennyi, honnan, a keritesen belul vagyok en, utana a szomszed, ebbol jon az irigyseg es hasonlok. meg persze millio klassz dolog is, hiszen a jeg hatan is megel es sikeres a magyar, mert onallo, cselekvokesz, megszokta hogy csak onmagara szamithat, feltalalja magat minden helyzetben.
amig nem vagy tagja amerikaban a klubnak (mindegy milyen, es nem feltetlenul atvitt ertelemben beszelek), addig kedvesek. amint a klubban vagy, csaladtagga leszel es erzed hogy valahova tartozol ugy, mint ahogy otthon ritkan vagy talan sohasem.
igy van ez

-
Nehezebb ez biztos, de valahogy azert megis el lehet evickelni, mert onnan senki nem akar jonni, mindenki csak megy. Ha olyan nagyon nehez lenne az elet illegalisan, akkor tomegesen mennenek mashova, de megse teszik. Persze mashol meg nehezebb, nem beszelve az eloiteletekrol, ami itt az euban eleg nagy sok neppel szemben meg egymassal szemben. Oda meg kimegy es masnap dolgozik, ez azert tenyleg komoly. No meg amit emlitettel a megelhetessel es a felrerakott penzel kapcsolatban, azt tenyleg nem csinalod meg mashol. Es meg angol es szaktudas se kell altalaban, jo a melo mocsok, de valamit valamiert. Itt az euban is el lehet azert menni, de foleg a nemetek/osztrakok kizsigerelik a magyarokat, persze a magyarok meg szetlopjak azt a ket orszagot, nem csoda, hogy allatokkent bannak velunk.
En is oda vagytam regen, aztan elfelejtodott, neha megint elojon. Fene tudja, ha nem lenne az embernek mit veszteni, megprobalnam, de azert itthon is mindig boldogultam es nem is volt nehez. Kimenni egy idegen orszagba, ahol senkid sincs, hat nem semmi dolog az biztos, de proba cseresznye, sose tudhatod mi lesz holnap vagy egy ev mulva, az elet tud szep dolgokat muvelni.
Tenyleg ez erdekes kerdes, hogy az amik miert nem tudjak megvedeni magukat a mexikoiaktol es a tobbi szemettol, aki delrol szokik be? Ha a tobbi orszagbol erkezoket ennyire szurik, akkor ott mi van?
-
Szabadság? Milyen szabadság? Nem akarok rosszmájú lenni, de itt vagyok egy hete, és itt minden van, csak szabadság nincs...

MINDENHOVA ki van írva, hogy mit csinálj. Mit csinálhatsz, mit kell kötelezően csinálnod, és mi az, amit tilos csinálnod. És fenyegetésképpen általában odaírják, hogy a federal law vagy a state law ezt írja elő, és hogy a violator-okat kegyetlenül megbüntetik. Érted, ki van írva az alcatraz-on, vagy a frisco-i bart-on, hogy no eating or drinking beyond this point, az ajtó menti ülésekre, hogy a federal law előírja, hogy ezt mozáskorlátozottaknak kell fenntartani, a kis elektromos kocsira, ami kb sétatembóban megy, oda van írva, hogy a federal law bünteti a fel és leugrálást.
Ha bemész a kajáldákban a vécébe, hatalmas feliratok hirdetik, hogy a federal law alőírja, hogy az itt dolgozóknak KEZET KELL MOSNI, mielőtt elhagyják a helyiséget, és visszamennek dolgozni (ezen akkorát röhögtem, amikor megláttam, de amikor már ötödszörre találkoztam vele, realizáltam, hogy ez bizony, véresen komoly.)
Szóval nekem, mint európainak az a benyomásom, hogy ha elnézek egy városban egy irányba, több tucat táblát látok kiírva, hogy mit szabad, és mit nem, mi egészséges és mi veszélyes, és hogy víklózeddiszeriaforjórszéfti;
Szóval kiírnak mindent, mindenhova, sok teljesen egyértelmű, sok jó, sok rossz dolgot is, sok közülük teljesen nevetséges, de mindennek az az eredménye, hogy a sok droid elfelejt gondolkodni. Ez van. Ezt sok mindennek hívnám, szabadságnak nem.
De én már csak ilyen kis lázadó vagyok.

És, mint tudjuk, leszel, aki voltál, maradsz, aki vagy

Na, jó éjt, egy hét múlva megbeszéljük ezt egy sör mellett!
-
Hivatalosan lehet, hogy nem, de most nem errol beszelunk. Ha meg illegalisan melozik, biztos tud berelni illegalisan kocsit is es valszeg szallast is, ezeket meg Ti is irogattatok az elmult evekben az usa-s topikokban.
Valahogy csak eldegel es dolgozik az a 15 millio illegalis. No meg azt irtatok, hogy gyakorlatilag nincs igazoltatas mint itthon, ha nem csinalsz marhasagot vagy nem kacsazol total reszegen az uton, akkor nagyon kicsi a valoszinusege, hogy kivesznek es lebuksz. Egyebkent ez itthon is igaz szerintem, ha nem balhezol, evekig el lehet kozlekedni akar jogsi nelkul is.Ha Te mondod, biztos realis, en nem nagyon ertek a kinti fizetesekhez, de az biztos, hogy ilyen szemet meloert felesleges elutazni a vilag tulfelere, ilyet itthon, illetve az euban is talalni siman. 1000-1500 eurot lazan meg lehet keresni illegalisan, havi 250-300 ora meloval es azert megis kozelebb vagy, haza tudsz ugrani, ha gaz van. Persze ha az a cel, hogy dolgozni, majd amerikat latni es elverni a penzt, akkor megertem, de ez megint csak annak jo, akit nem var itthon munkahely.
Egyebkent ottkint lehet azert ugymond feljebblepni egy ido utan, vagy kezdeni valamit az illegalis lettel? Az olvastam toletek, hogy sokan azert mennek ki melozni, hogy aztan majd elvegyenek egy ami csajt es ugy maradjanak legalisan orokre.
-
tiv83us
veterán
Jo, nem kuldenek haza, hanem mesz a bortonbe, mert 3 honap utan US jogsidnak kell hogy legyen.
Megallitanak masodjara, akkor birosag, buntetes,megallitanak harmadjara leulod a kis 30 napot, utana nem hiszem hogy sok kedved lesz az orszagban nemzetkozi jogsival vezetgetni. -
Ebben igazad van. Mondjuk az usa annyival nyitottabb, szabadabb, hogy a jogsi ezek szerint tenyleg eleg a fontosabb helyekre, azert ez itthon nem így van. Eleg a rendornek az utcan, de masra nem igazan. Itt minden sokkal nehezebb, bonyolultabb, burokracia utvesztoje, hajra emberek.....
Viszont ez a lenyegen nem valtoztat, a terrorizmus ellen ezzel nem tesznek semmit, csak a legalisokat copatjak vele. Gondolom hoztak eleg kemeny intezkedescsomagokat, aminek ez is a resze volt, vegulis nincs vele gond, lehet ok latnak bent raciot, engem meg nagyon nem fenyeget az us jogsi mostanaban.

-
Kraptor
őstag
Azért írtam direkt oda az évet
Tudom, hogy problémásabb most már, régebben ha F1 vagy dolgozó Vízumod volt akkor ugyanúgy kezeltek mint egy állampolgárt és nagyon gyorsan ment minden (még SS#-ot is adtak ezt nem az RMV-nél de dolgozásra az nem jó, de nem is tudom minek adták
, sőt még slective service-es papírkát is küldtek
gondolom azóta sokminden megváltozott.Abba igazad van, hogy Ami jogsit magyarra bonyolultabb honosítani, majd azt is leírom csak most nincs időm.
-
-
tildy
nagyúr
lekezelo sose
Vagy csak nem veszed észre, hogy mégis... Nekünk nem egyszer úgy csapódik le , ahogy G@bo is írta....
És igen, nagyon sokszor azt lehet kivenni a szavaidból, hogy vered a melled, mert amerikába szakadtál, nincsenek anyagi gondjaid, és aki itthon maradt az hogy mer rosszat mondani arra, ahol te jól érzed magad . Lehet , hogy ez rossz "előítélet" , de valami miatt mégis ez jön le.
Lehet "jól" is elmondani a véleményed, más stílusban, vannak más amerikai honfitársak is, pl. Bash, vagy a fiad, aki azért kevésbé durván fogalmazza meg azzal szemben a véleményét, aki esetleg másképp gondolkodik az USÁrólNode ez már végképp off, ha jól tudom, pont tegnap kért meg tiv83 bennünket, hogy fejezzük be az offot.... -
Kraptor
őstag
Nem értetted a poénomat
Azt akartam írni, hogy szerintem a magyar csajok tényleg szépek (nekem legalább is jobban bejönnek mint az amik) és sajna az amcsik többsége tényleg dagadt. Ki milyen okos az megint már kérdés, mert itthon is elég kemény ami van...sőt
Más.
Mondjuk szerintem ez az egész Vízum kérdés túl van lihegve, tőlem 1 db kérdést kérdeztek az interjú alatt. Mit csinál a cég ahol dolgozom és azt se várták meg, hogy válaszoljak.
Határon meg kérdés annyi volt:
- Business?
- Yeah.Ennél rövidebb kérdést még soha nem tett fel senki.

-
tildy
nagyúr
Hogyis volt az a nagy felhördülés az USA részéről mikor az EU kilátásba helyezte , hogy az amcsiknak vízum kell majd Európába, ha továbbra is úgy kezelik az új eu tagokat ahogy ....?
Amúgy nem vagyok gyogyós felfogtam, hogy adni kell , vagy nem megyek...Nem ezzel volt gondom , hanem főképp az itthoni kusza rendszerrel, ezt meg szeretném, ha te értenéd meg... (Amúgy meg pl. nem is értem, ha már ott a chip az ótlevélben, mikor csináltatták, miért nem rakták bele a biometrikus azonosítóimat... b)
A hangnemeddel is volt a problémám... -
joey04
titán
meg az itteni velemnyeket olvasva az amerikaiak szellemi kepessegeirol
hat neis jojjon senki
az a kevés aki nem így gondolja azért mehetne ugye?
én is odaadnám az ujjlenyomatom, mert miért ne?kit érdekel... áh itt mindent képesek elcseszni.
jah egyébként engem is Pécsen sikerült összehozni!

-
fordfairlane
veterán
ha nem kell vizummentesseg mennyetek sorbaallni heteket varni fizetni stb
nem gondSzemély szerint nekem nincs rá szükségem, egyhamar nem megyek oda (félre ne értsd, semmiféle gyűlölet nincs bennem, anyagi okai vannak), de munkatársam bizonyára örült volna, szeptemberben volt Hustonban. (Meg persze annak is örült volna, ha a hurrikán más időpontot választ.) Szerintem az átlagpolgárok nagy többsége akarja ezt a kedvezményt.
-
fordfairlane
veterán
lehet ha a tomo utcai 16 emeleteseket romboltak volna le Te is ugyelnel ki jon es ki nem Magyarorszagra
A kérdésem még mindig áll, érzelmek helyett ajánlom mindenki szíves figyelmébe. Mindenkinek kell ujjlenyomatot / ujjlenyomat adatokat adni, tehát mondjuk egy Nyugat-Európai ország polgárainak is, vagy csak bizonyos államok beutazóinak?
-
tildy
nagyúr
Szerintem a személyeskedést és az itthoniak leszólását / "oltását" nyugodtan befejezheted. Az elmúlt pár napban nem először látni tőled (csak hogy példát hozzak , "okos sokdiplomás" , "szittya magyar önérzet" csak így az utóbbiak közül ), ráadásul mértéktelen (ki nem moderált ) offokban . Többek közt ph alapelvekbe is ütközik...
nem turkalnak a magyar buntetoeljarasban -ennek ellentmond, hogy kereshetik az itthoni ujjlenyomatadatbázisban az ujjlenyomatokat. És mivel ez itthon nem megfelelően szabályozott , tárolt vagy istentudjamicsoda, ezért esetleg olyan emberrel is kicseszhetnek, akitől csak ujjlenyomatot vettek itthon, de nem volt bűnöző, ennyi...
Engem megnyugtatna az, ha ezt itthon megfelelően rendeznék, megfelelő adatbázis, és csak abba nézhetnének bele az amcsik. Az úgy korrekt. Szerintem.tiv61us: szerintem azzal zárjuk le, hogy lehet véleményem dolgokról , és a véleményemmel oda megyek ahova akarok. Akár az Usába is.
Nem az usát nem szeretem, hanem bizonyos dolgokkal egyrészt nem vagyok ott tisztában, másrészt azon infók alapján amit tudok, én másképp gondolom. Nem hiszem, hogy azért mert esetleg másképp gondolkodom mondjuk itthon, mint az emberek nagyobb része bizonyos dolgokban, ezért pl. itthonról is "takarodnom" kéne. Márpedig te kb ezt mondod. -
tildy
nagyúr
Lehet hogy lengyeleknek meg ti nem örültetek volna
Az meg hogy Sólyom "nyavajog" ... Nem az ország embereinek álláspontját jelenti
Amúgy nem ártana ÉRTŐEN olvasni is :Ugyanakkor a bűnügyi nyilvántartás hatályos magyar szabályai igen tág körben írják elő az ujjlenyomatok tárolását, például bűncselekmény elkövetésével nem vádolt személyek ujjlenyomatai is benne vannak a nyilvántartásban. Így az igen tág körű magyar ujjlenyomat adatbázis hozzáférhetővé tétele az amerikai hatóságok számára aggályokat vet fel.
nekem egy ismerősöm ujjlenyomata pl. bennevan, holott se nem büntett előéletű, sőt bűncselekméynt sem követett el, egyszerűen csak ez volt az eljárás. Őt pl. be sem engednék amerikába?
Ha ez számodra azt jelenti nem kell az amerikai vízum neknk, akkor tényleg megkérdőjelezem az ott élők szellemi képességeit, még ha eddig nem is tettem.
-
Kraptor
őstag
"es qrwa nagy szivas, mert csipet tesznek az utleveledbe oszt ha tulmaradsz lecsuknak
turistaknak tokeletes ez teny
mindenki masnak szopas"Ezt gondolom ironikusan értetted, mert nem egészen így van. Még nem mehetsz a VWP-ben csak bejelentették, hogy csatlakozunk majd valamikor hozzá, az én tippem 2009 jan, mivel akkortól lesz kötelező az elektronikus regisztrálás beutazás előtt minden VWP-os ország turistájának (mondjuk a hivatalos közleményben az van, hogy kb 1 hónap
. Ehhez kell majd az új útlevél ami már tartalmazza a digitális arcképedet, (ujjlenyomatodat még nem azt nem tudom mikortól fogja) egy chipben. Ugye ennél csak két szívás van, nég nincs egységes kiolvasó rendszer, nagyon könnyű meghackelni és kicserélni a képedet (ujjlenyomatodat, ha van) úgy, hogy csak hozzá se érnek az útleveledhez.
-
gregorik
senior tag
-
-
tiv61us
őstag
ja es en 48-hoz kozel talaltam meg az igazit
ez tuti O az en igazi felesegem
gerekunk mar nem lesz, de hogy egyutt maradunk a halalig arra most nagy osszeget tennek
maskeppen szeret az ember tizenevesen
huszonevesen
es negyvenesen
a szerelem megvan most is de sokkl nagybb a tolerancia egymasal. mert mar sokat eltunk -
joey04
titán
persze hogy lehet foleg tanuloit
munkavallaloit is
Régebben pont tőled azt olvastam hogy "szinte" lehetetlen, de minimum nagyon nehéz.(elsősorban munkavállalóira gondolok, ha kimegyek nem nagyon szeretnék visszajönni
)
kifejtenéd hogy mi változott azóta, miért és mennyivel könnyebb?köszi!
-
tildy
nagyúr
senki nem hzasodik, hogy hejj csinalunk 2 gyereket oszt elvalunk
Nem, így tényleg nem, de sokan meggondolatlanul , pl. együttélés nélkül, vagy hosszabb ismeretség nélkül rózsaszín ködben, vagy pont hogy úgy, hogy hát már ideje együtt vagyunk, már ismerem a párom , oké lehet találnék jobbat is, de jó ez, kéynelmes, házasodjunk már... És belemennek ilyenbe...
Csak egy példa:"Viszonylag korán, 24 évesen nősültem, a feleségemet még az egyetemen ismertem meg. Írhatnám azt is, hogy szerelemből született a frigy, mert úgy sokkal jobban hangzana, de az évek múlásával egyre őszintébb az ember, s belátja, sokkal inkább volt ez a döntések racionális sora. Egy kapcsolatban ugyanis vannak bizonyos fejezetek, amik automatikusan követik egymást, persze bizonyos alternatívákat engedve. Az emberek nagy többsége azonban általában egy felé megy. Az én két éves kapcsolatom is eljutott egy olyan pontra, amikor mindketten tudtuk, fordulóponthoz jutottunk, lépni kell valamerre. Tudják, vagy megszoksz, vagy megszöksz, és sokkal egyszerűbb, vagyis inkább kényelmesebb volt elvenni azt a nőt, akit már megszoktunk, ismerünk, nagyot nem hibázhatunk, a legésszerűbb döntés a házasság volt. Alapvetően mindenki ezt várta tőlünk. Mint ahogy az is természetes volt, hogy a lehető leggyorsabban gyerekeket is nemzünk, gyors egymásutánban mindjárt kettőt. Hívhatjuk ezt társadalmi elvárásnak, de azt hiszem, két ember gyávasága volt csupán, amikor kezdetektől olyan dolgokat akartunk elhitetni egymással, amik nem is léteztek."
-
tildy
nagyúr
Igazad van, sosem mehetek biztosra. De ha nem haragszol, a kis mesevilágomba csak az fér bele, hogy vagy 0-szor vagy 1-szer menjek férjhez . Nemhiába vagyok informatikus... És én abban az 1/2-ben , 1/3ban szertnék lenni aki nem válik, és boldog családja van... Bocs, hogy erre vágyom...
A gyerekemet nem szívesen tenném ki egy olyan stressznek, amit a válás jelenthet....IGaz olyannak se, amit egy rossz család.Ezért szeretnék biztosra menni
115? Na sosem fogom megérteni a férfiakat....
Bezzeg ha nő mondnaá ezt, le lenne k-zva. -
tildy
nagyúr
Nem rá értettem a holmi jön a gyereket. Sokkal inkább magamra, de mindegy, részletkérdés....
ha akkor akarsz szukni valakinek amikor biztos vagy hogy holtodiglan holtomiglan, akkor sose fogsz
Meglehet. Én viszont csak így szeretnék. PErsze a sors lehet mást ad, de erre vágyom. Hogy a gyerekem abban acsaládban nőjjön fel, amelyikbe beleszületett, és hogy a szülei 70 évesen is boldogan együtt éljenek . Nekem nem fér bele a válás az életembe. (Az azt jelentené helytelenül hoztam meg egy életreszóló döntésemet... Ezért csak abban az esetben vállalom be ha maximálisan bízom ebben. Ha nem, akkor nem lutrizom, nincs esküvő. MEgszívhatom, de ez az elvem számomra fontos. ) -
tildy
nagyúr
Lehet , sőt biztos, hogy stramm fiad van...ISmerem
De mégsem az anyjával élsz, és nem az anyja a feleséged
Tudod, van akinek ez fontos. És nem kapkodja el, holmi "jön a gyerek" miatt..
De nem szabad ez alapján ítéletet mondani ez igaz.
Mielőtt hoznátoka szokásos "aljamunka" szöveget, elmondanám , hogy az a jó, ha mindenki azt a munkát csinálhatja, amihez ért és amit igazán szeret... Hogy ez szellemi vagy sem, az ugyanmindegy, és valószínűleg a mentős volt osztályrtársaimnak meg lehet az én munkám lenne "alja" , mert ők azt nem szeretnék csinálni, ennyi. Az meg hogy a programozókat említetted, személyes sértésnek veszem
Voltam kétkezi munkás, eladó és pénztáros, és bármennyire megbecsülendő munka, SOHA többé nem lennék az, ha nem muszáj. -
tildy
nagyúr
es sokkal korabban szulnek a lanyk mint otthon
Pl 17 évesen ala britney huga (csak direkt kiemeltem egy olyat, aki ismert... )Az hogy valaki fiatalon vagy picit idősebben szül semmit nem jelent.
Tudod mi jelent valamit? Az, hogy az embernek BOLDOG családja legyen, hogy ő maga is BOLDOG legyen, egészséges legyen és élvezze az életet , úgy hogy másokon nem tapos át .Ennyi. Az hogy ezt huszonévesen gyerekkel, vagy akár 45 évesen netalán gyerek nélkül éli át, ugyanmindegy.
Boldog házaséveket neked.
Lehet msot így, hogy nem kell visa, majd egyszer ellátogatok felétek
-
gregorik
senior tag
"ja es amerika mindig a legnagyobb lesz"
az USA már most is pontosan tudja magáról, hogy nem a "legnagyobb", hanem gazdaságilag az EU a "legnagyobb", 20 éven belül meg Kína lesz a "legnagyobb". összesített HDI-ben USA csak a 12. a világon: [link]
belőlem a jóindulat szól, amikor azt mondom, hogy vegyél vissza a second hand (azaz mesterséges, bevándorlói) patriotizmusból, legalább egy magyar fórumon, s legalább egy vízumos topikban. ez az "amerikaibbnak lenni az amerikainál" melldöngetés kicsit sántít, főleg hogy odakinn kemény munkával is szinte csak a kétkezi munkás szintig vittétek. kamaszkorom óta mindig is ismertem amerikaiakat (meg össze is jöttem eggyel), s a melldöngetés egészséges módon hiányzott mindegyikükből.
szóval az ilyen postok után már-már joggal kérdőjelezik meg az IQ-dat (mint úgy emlékszem, régebben is), főleg hogy egy 50 felé járó valakiről beszélünk személyedben. és nem az irigység szól belőlem, valszeg legalább olyan jó körülmények közt élek (de másik kontinensen), mint Te, erről is szó volt már régebben.
a fentiekért elnézést kérek mindkét Tivadartól és az USÁ-tól. peace mindenkinek. -
dokar
addikt
ja es amerika mindig a legnagyobb lesz
nelkule EU sincsna többek között ez is az a mentalitás ami miatt nem kedvelem az amerikát.
nem szívesen mennék olyan országba, ahol a legnagyobb a bűnözés, az értelem pedig a legkevesebb és azt hiszik, hogy a lehetőségek országa. lehetősége van az embernek arra, hogy lelőjék. -
Dare2Live
félisten
GDP arányosant mondtam.... de, hogy tisztább legyen akkor most lödd egy hasonló GDPs EU országhoz....
...megent eszembe jutott a subprime/asset securitys hszm vhol 1éve..... Míg én itt EUból tök jól láttam mi a szitu USben és azt, hogy, hogy fognak sorra bedölni a bankok, hogy szünik meg a világ pénzügyi központjának amerika lenni addig vmelyik tiv semmit se látott/hallott/érzékelt a dologbol. Pedig a HPI már akkor is szépen alakult.....
-
Dare2Live
félisten
hát akkor nézd meg EU/MO állam GDP arányosan mennyit költ szociális védőhálóra és mennyit az US.
na persze US is költ eleget másra pl háboruzik, meg a pénzügyi rendszerét óvja az összeomlástól, meghát ugye az irtózatos többet zabálunk mint amennyit megtermelünket is fedezni kell, meghát ugye irtózatosan el is van adósodva azt is fizetni kell....

-
gregorik
senior tag
"Te hol elsz?"
volt már erről egy vitánk x éve itt a ph-n; akkor az lett a konszenzus, hogy mivel én kb. budai felső középosztály vagyok, hülye vagyok a szociális témákhoz. ez lehet, h. igaz, de akkor is fejtsd ki please, mit jelent a gyakorlatban, hogy sűrű az USA-beli szociális háló.
-
Pópa
senior tag
Ehh, így már értem, hogy Mo. miért nem fog soha ilyen kedvezményt kapni.
Ki kéne már mosni a kommunistákat, és igazi rendszerváltást eszközölni. A gazdaság innen már nem áll talpra, lesz itt még Románia hangulat.
A pénz gyenge, euró sosem lesz, a kormány vicc.
Boldog vagyok, hogy itt élhetek. Bravó, érdemes szenvedni.
/** Mérgelődés befejezve.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Hát nem tudom. 27 évesen, saját kocsival, havi bruttó 200-220al, több mint egy éve smunkaviszonnyal miért van olyan érzésem, hogy én sem kapnék visát? ( ha meg még munkahelyet is váltok... )
meg valahogy indiferens a rendszer. Egyik közeli barátomnak (volt szobatársam) kinnél a nagybácsija,a srác diplomás, de kiegészítőn van, kb két éve év elején elutasítottáka visját, rá 3 hónapra meg megadták neki.. NEm furi? Nem nagyon furi? (ugyanazokat a papírokat vitte,stb, stb...)
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
jovore komoly esely van hogy megkapjuk az iraki resztvetel miatt
Hát akkor mégsem azért, mert a 3% alá megyünk?
Lehet, hogy erről a visszautasítottságról pontos statisztikák vannak, de magában az elbírálásban egy csomó szubjektív dolog van. Már azzal is le lehet csökkenteni az elutasított kérelmek arányát, ha több kizáró feltételt jó előre közölnek, mielőtt kitöltenéd a papírt, hogy csak egy példát mondjak.
[Szerkesztve] -
lesaux
veterán
Bocsánat, a köcsögöt nem az állampolgárokra értettem, hanem a hivatalnokokra. Pl. az ottani beléptetőember vagy mittudomén, hogy nevezik. Aki ha már megvan a vízumod és el is repültél az USA-ba, rád néz, és visszafordít. Meg az a sok fasz, aki itt pöffeszkedik a Szabadság téren és a jövőbe lát vagy én nem tudom, de ránézésre megmondja, hogy ki akar kint maradni.
Ilyen beléptetős sztorit nekem is mesélt valaki, vagy Tiv83us vagy Bash volt az, már meg nem mondom, de gondolom, nekik azért hiszel.
a mamanak 99,9 szazalek az eselye
Bizakodjunk, már csak szolidaritásból is, hogy anyós pajtás nem marad itthon.
Téged, Tiv, arra kérnélek, hogy olvasd el a 34. hsz-t, és tippeld meg, hány százalék esélyem van kiutazni. De komolyan.
mia fasznak akar ennyiember idejonni, ha itt mindenki kocsog
Bár a mostani hsz-em legelején finomítottam, azt azért megjegyezném, hogy én pl. a tájat szerettem volna megnézni, nem emberekkel diskurálni. Pláne nem arról, hogy akkor mi most tényleg visszaforduljunk-e és miért. Bár gondolom, ott is ugyanolyan civilizált módon megy az indoklás mint a vízumkérelem elutasításánál.
Amúgy nem mondtam, hogy mindenki köcsög. -
_Yvorl_
tag
Senki nem mondta, hogy ott több a köcsög mint másutt. csak ott is vannak kis emberek ''fontos pozíciókban amivel idönként visszaélnek.
Kettőnek semmi köze egymáshoz, nem biztos, hogy az emberekért akarok odamenni, de én nem is mondtam hogy általánosságban minden amerikai köcsög.
Harmadrészt meg pont az lett volna ahozzászólásom lényege, hogy aki nem beszél angolul de mégis ki akar menni az legalább ennyire készüljön fel, hogy nehogy hasonló szituációba fusson bele mert elég szar érzés és nem tul költséghatékony, valamint fárasztó is egy 7-10 oras repülőút után visszaforditva és hazaküldve lenni. -
_Yvorl_
tag
most irtam, hogy nem általánositok, mert vannak ott is normal emberek. csak többet is láttam aki örült hogy visszaélhet a hivatalával.
KEttő kikérem magamnak a hihetőségről és az urban legendről tett állításaidat.
melettem történt mikor beléptem amerikába a los angelesi LAX vámon. -
tiv83us
veterán
Na vazze mar elmeselem ezt is. Allok a kovetseg elott a kordonnal, varom nagyanyam. Jon ki egy idos hazaspar, latom nagyon bosszankodnak. Varja oket a csalad odakint.
Kozelebb sunnyogtam hallgatozni. Megkaptak mindketten...majdnem....csakhat beadtak a papirokat, elmentek ujjlenyomatot leadni, majd interju. Minden stimmel, 10 eves vizum...az oreglanynak. Es a papa? Hat a papanak aztmondta a konzul, hogy baj van az ujjlenyomataval, sebes volt a bal mutato ujja, menjen vissza ha majd begyogyul, mert igy nem ad neki vizumot.
Persze a repulojegyet mar megvettek.
Na ez a cumi
-
bobsys
veterán
Nekem nem kell magyagyaráznod nagyjából követem az eseményeket.
De ha már itt tartunk mi a helyzet mostanában az amnesztia törvénnyel arrafele? Lehet már tudni, hogy megszavazzák? Jövőre mennénk hawaira ismerőshöz. Hopp nem is lenne rossz az a kongresszusi döntés.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Milyen légkondit a lakásba?
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AGM G3 Pro - ordít róla, hogy szofterfejlesztők kellenének
- OLED monitor topic
- Eltűnt a fél internet!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- OTP Bank topic
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Dobozos ÚJ Asus Vivobook 15 Intel Core 7 150U 16 GB RAM 1 TB SSD FHD Garancia
- Xbox Series S 512 GB, Minden tartozékával kiváló állapotban
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4200U/8GB DDR3/Win 10Home/12,5" FHD/ !ÉRINTŐKÉP!/!!!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G2 - i7-11GEN I 16GB I 1TSSD I 14" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L460 - Intel 3955U I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF F15 FX506HE notebook - i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD nVidia RTX 3050Ti 4GB W11
- UPDATE!!! Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 5-11 gen.
- Dell XPS 13 9370 - 9380 UHD touch, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Hordozható napelem 3 Watt / 12 hó jótállás
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Na majd ha vesszuk fel a kocsit repteren vasarnap, majd meglatod, hogy a csomagok ott fognak keringeni toled 10 meterre. 
szerintem az én csomagom is így járt.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Bezzeg ha nő mondnaá ezt, le lenne k-zva.