- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborbol
őstag
Nemrég jöttem ki ideiglenes zöldkártyával, amit az útlevelembe pecsételtek be a nagykövetségen, meg egy valag papírral a kezembe, amit a kinti reptéri bevándorlási részleg ellenőrzött.
Először ellenőrizték az útlevelet majd betereltek egy szobába, ahová azokat gyűjtötték össze, akik bevándorlók, mint én vagy valami gond volt a papírjaikkal, valamiért gyanúsak voltak, vagy nem tudtak azokra a kérdésekre válaszolni, hogy mennyi időre jöttek, minek jöttek, milyen címen tudják őket elérni.
Itt azért már lehetett érezni, hogy az itt megszokott kedves stílus helyett a komoly hivatalos hangnem van jelen. KB 10 ember volt ott rajtam kívül, mivel én érkeztem a terembe utoljára, ezért végig kellett várnom és "hallgatnom" az összes ügyet.
A nagy része idős ember volt, aki egy hangot se tudott kiadni angolul magából, nekik vagy tolmácsot hoztak, vagy ha volt nála amerikai telefonszám, akkor elkezdték végighívogatni az összes számot, hátha találnak valakit, aki beszél angolul, és el tudja magyarázni, hogy kihez jött, mennyi időre stb.Pl.
-Hálo itt az amerikai határvédelmi és bevándorlási hivatal a BWI reptérről, kivel beszélek?
-X Y.
-Remek, akkor jó hírem van az ön számára, nálam van anyád. Tud róla, hogy megérkezett a reptérre, igen, akkor ki tud elé jönni most azonnal, kösz visz hall, és már mehetett is.
(elég vicces volt, de nem mertem nagyon mosolyogni se)
Volt, aki valami szabálysértés miatt lett behívva, amit 3 évvel ezelőtt követett el.
Lényeg a lényeg senkit sem fordítottak vissza, addig telefonálgattak, intézkedtek, amíg el nem intéztek mindent. Szerintem legeslegvégső esetben, talán, de csak úgy minden ok nélkül, az kizárt. Gyakorlatilag mindenre szabály van, még talán a levegővételre is, amit be kell, hogy tartsanak ők is. Mindent egybevéve teljesen normálisak és maximálisan korrektek voltak.
Aki nem beszél angolul egy mukkot se, vigyen telefonszámmal ellátott meghívó levelet és nem lesz semmi problémája a határon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VGA kibeszélő offtopik
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topic
- E-roller topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Mikrotik routerek
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Sapphire Pulse RX 6600 XT - eladó!
- ÚJ DELL XPS 14 9440 PROFI Laptop, -70% 14,5" Ultra 7 155H 12Mag 16/512 FHD+ 120Hz /Millió! Ft/
- Vadonat új garanciás laptopok hihetetlen áron! Szeptember Októberi lista! Razer blade zephyrus
- ÚJ HP ENVY x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab -30% 15,6" AMD RYZEN 7 7730U 8Mag 16/1TB FHD
- 512MB (3db) - 1GB (16db) - 2GB (21db) DDR2 RAM-ok (és RAM-Kitek)
- 1MII B03PRO+ Receiver, Transmitter LDAC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3400, 94% Akkumulátor
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- Apple iPhone 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest