Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• eSugee

csendes tag

Köszönöm válaszaitokat!

Sajnos nem túl biztatóak! Pedig tényleg nem dolgozni mennénk... Tegnap beiratkoztam egy nyelvsuliba (Queens-be) 12 hétig tart, heti 10 óra (tehát nem kell hozzá F-1 tanulóvízum). Még nincs vízumunk, nem is volt (így elutasításunk se) de félünk is a konzul elé állni, mert hát neki mindenképpen meg kell mondani, h azért nem jó nekünk az ESTA, mert tovább szeretnénk maradni 90 napnál... Olyan bonyolult ez az USA! :(
    Érthető, mki arra gondol, h dolgozni mennénk... Eddig bármelyik barátunknak említettük, mindegyik így reagált... :( ...és valószínű a konzul is így fog!
    Még egyetemre járok levelező tagozaton, 1 hónapja tettem le a nyelvvizsgát, dehát ez így nem az igazi... Persze, nagyon szeretnék több időt tölteni angol nyelvterületen... Én Londonba szerettem volna menni, de a párom (aki egy szót se beszél angolul) azt mondta, h ha már angol, akkor csakis a hugához mehetünk! Közben megtudtuk, h babát vár, "Akit" már nagyon vártak és megbeszéltük úgy időzítünk, h a szülésnél még ott lehessünk vele (persze az már beleesik a vizsgaidőszakom elejébe, de úgy se lesz sok vizsgám)! De ha ennyire lehetetlen a helyzet, akkor kimegyünk ESTA-val 90 napra... Én pedig megyek Londonba! :)
    Ja, és arra a kérdésemre még nem kaptam választ, h ha kinnt vagyunk és a 90 nap előtt átmegyünk Kanadába, utána pedig vissza az USA-ba, akkor újra indul a 90 nap???
    Vagy jöjjünk haza Mo.-ra, és próbáljunk meg visszamenni pár nap múlva?? De ez is gyanús lehet az officer-nek, neem?? Valószínűleg megkérdezné, h ha most mentünk haza, akkor ugyan már mi dolgunk van itt ismét pár nap elteltével?? Jaaaj!

Új hozzászólás Aktív témák