Aktív témák

• gege71.hu

addikt

válasz operator10 #57 üzenetére

A synaptic csomakezeloben keresés ''radeon'' kulcsszóra a nev és leírás beállítással. Két cuccot talál (driver + vezérlőszirszar a radeonkártyákhoz), meg talán egy 3. bejegyzés all in wonder cuccokhoz. Elág a driver. A vezérlő csak akkor ha két monitort vagy monitor+TV-t akarsz használni.
    Kijelölöd telepítésre,
    Majd a továbbiakhoz itt a link.Bővebben: link
    Nem tom a hoary vagy a warty van neked. Mindenesetre mindkettőhöz a linken ott a megoldás, hogy miket kell a root terminalban beírkálni.
    Ja a parancssorba ha beírod glxgears akkor meg tudod nézni, hogy aktivizálódott e a hardveres renderelés. Ill a glxinfo is kiírja, hogy aktív e vagy sem.
    Miután a belinkelt cucc alapján végmentél a lépéseken ki kell jelentkezni (vagy ujraindítani a gépet), hogy valóban múködjön.
    Nekem viszont van egy gondom miutén ezt belövöm. Többet az XServer Xorg valamiért nem engedi átméretezni a képernyőt. 1280x1024 24bit 85Hz ennyin van és slussz. Hiába szarakodok ezután a konfig file-okkal nem tudom átméreteztetni se kontrol centerből(KDE)-vagy minek is hívják sem Gnome alatt a rendszer/képernyő alól. Azt kapom válaszul, hogy az X nem támogatja az átméretezést.

Lejjebb kaptam már linkeket a megoldásra, de egyik sem mükszik nálam...
    Most ujraraktam az egész rendszert és 3d-s render nélkül nyomom.

Ja még vmi Ha be van izmítva a radeon driver akkor KDE alatt a képernyővédők bekonfigolása ablakban ha openGL-es screensaverre klattyintok, hogy pl kiválasszam vagy előnézetet akarnék az egész csontra fagy. Csak reset-tel lehet kiállni. Szal vhogy nem túnik ez a driver kiforrottnak.
    üdv
    gege

Aktív témák

Hirdetés