- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tutu7030
veterán
Nem bírtam tovább, és engedtem frissülni a 14.04-et 16.04-re. Meglepően simán ment a dolog, alg dobált egy-két hibaüzenetet.
Utána jött a fekete leves. Random restartokat csinált. Ha firefoxban elindítok egy youtube videót, lejátsza szépen még akkor is, ha közben görgetem az oldalt fel-le. Ha ugyanezt a videót vivaldiban nyitom meg és megjáratom az egérgörgőt, már fagy és/vagy újraindul a gép.
Én a vga driverre gyanakszom, bár akkor is csinálja, ha nem a zárt driver van kiválasztva.
(AMD A10-5800k apu) -
spammer
veterán
Nem próbáltam, de pl.: agiz/youtube-mpv.
-
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #28283 üzenetére
Ja tényleg, bocs
-
válasz
Neil Watts #28276 üzenetére
Feltetted a samba-t? Mert alapból nem tudom mi van fent, de igencsak light-os megvalósítása a samba-nak.
-
oleee
tag
válasz
God Vazzeg #28283 üzenetére
én valami kifejezetten lightweight megoldást keresek, ez nem tűnik annak. vagy tévedek?
-
oleee
tag
Sziasztok!
Viszonylag kezdő Linux felhasználó vagyok. Ubuntu 16.04 LTS-re Metacity-t tettem a viszonlyag régi hardverem miatt, ami tökéletesen elég lenne egyetlen kivétellel: nagyon hiányolom a Unity alatt megkedvelt keyboard shortcutokat (főleg ctrl+super+nyilak és super+d)...
Tudtok erre megoldást javasolni? Bármilyen más ablakkezelőre is nyitott vagyok, ami hasonlóan lightweight és letisztult, viszont támogatja a shortcutokat.Esetleg tudnátok olyan disztribúciót ajánlani, ami legalább megközelítőleg olyan felhasználóbarát, mint az Ubuntu, ugyanakkor kicsi az erőforrásigénye és támogat shortcutokat?
Köszönöm előre is!
-
Elnézést mindenkitől, ílyen mikor kutyafuttában írok... tehát:
A linkelt beállításokkal Windows 10 alatt a Network részeként megjelenik az AC68U (mintha egy PC lenne), s be lehet rá jelentkezni a router alap felhasználójával és a router adminisztrációhoz használt jelszavával. Ezután másolni is lehet rá. (A beállított munkacsoport a gépen és a routeren is WORKGROUP)
Ha az Ubuntu féle Filesban (Nautilus) alarom felcsatolhni akkor a felhasználónév/jelszó párossal és a WORKGROUP munkacsoporttal nem enged be. :/
Üdv. core2
-
Patice
nagyúr
válasz
Neil Watts #28278 üzenetére
Eredetileg linkelt hsz.-edben nem találtam, hogy a Samba alatt a routerben adtál-e meg Accountot a Samba share-hez? Rákerestem a manual-ban, elméletileg lehet.
-
stopperos
senior tag
válasz
Neil Watts #28278 üzenetére
Szia, megoldást sajnos nem tudok, mivel nem ismerem az eszközt. De rá tudsz-e nézni a logokra? Felhasználókat hogyan adsz hozzá, hogy pl ezt a megosztást csak ez a felhasználó érje el?
-
-
Patice
nagyúr
válasz
Neil Watts #28276 üzenetére
A Guest-et próbáltad ON-ra rakni?
-
-
-
törölt tag
Help!!!
Ubuntu 16.04 NetInstall, no GUI
Mi a gond az alábbival?
sudo dpkg-reconfigure x11-common
update-rc.d: warning: start and stop actions are no longer supported; falling back to defaultsAz is fura, hogy az alap 16.04-et feltéve egyik gépemen sem kapok parancssort boot-ot követően. egyedül SSH-val tudok beírni bármit.
-
zodo
nagyúr
Köszönöm.
Időközben megtaláltam hogy a 32bit-es lehet a jobb választás.
Swap-ról eddig úgy tudtam hogy főként hibernálás végett jó ha van.
Átlag felhasználó vagyok és jelenleg dual boot rendszeren és egy régebbi laptopon is Mint 18 mate van fent.
Valamint párom szintén régebbi Lenovo brand gépén is ez fut igaz mindben van min 4 Gb ram de nincs Swap.
Nem is szeretném bonyolítani a telepítés folyamatát ezzel mert nem igazán értek az egyéni telepítési lehetőségekhez.Ubuntu Mate ajánlat miért lenne ideálisabb választás? Kisebb rendszerkövetelmény végett?
-
Pano
addikt
Szia,
16.0.1 azon belül a 64 bit verzió jó lehet?
Mehet igen, de ha nem terveznek több RAM-ot bele rakni, akkor a 32-es mehet.
Swap kellhet?
Ennyi RAM esetében ajánlott. Olvasni való erről, hogy mennyi, hogyan, miért: [link]
Ha igen mi az ajánlott telepítési forma?
Igazából semmi extra. Bele lehet itt menni partícionálásba, de az ubuntu már van annyira felhasználó barát, hogy ha a teljes merevlemez felhasználást választod, akkor ő maga beállítja a partíciókat és csatolási pontokat.
Ha a "valami más"-t választod, tehát magad szeretnél partíciókat létrehozni, akkor értelem szerűen fel kell osztani a merevlemezt, ügyelve arra, hogy a csatolási pont "/" meg legyen adva és külön a swap, meg a /home, hogy ha más partícióra akarjuk. De mint feljebb említettem, ebbe való belebonyolódás átlag felhasználónak már felesleges.Talán annyi ajánlatom lenne, hogy erre a gépre ne sima ubuntu-t rakj fel unity-vel, hanem mondjuk egy Ubuntu Mate-et
-
growler
őstag
Ha már ennyi szó esett a firejail-ról,...és talán felkeltette valakinek az érdeklődését.:
[link] -
kispx
addikt
Én csak a kérdező kérdésére válaszoltam. Én sem használok sandboxot sem Linux, sem Windows alatt.
> "és ez lenne a lényeg...mi lehet az a Linuxra nézve káros akármi, amit visszafoghat ? "
Visszafoghat. Az egy másik kérdés, hogy lesz-e mit visszafogniNagyságrendekkel kevesebbet támadják a Linuxokat.
-
zodo
nagyúr
Ismerős megkért tegyek fel a brand gépére egy ubuntu-t
Ennyit tudok a gépről: .2009 es évjárat, 3 GB DDR3 memória, 250 Gb Sata II hdd van benne.
Semmi extra csak elegük lett a 7-es ablakból és hétköznapi felhasználók.16.0.1 azon belül a 64 bit verzió jó lehet?
Swap kellhet?
Ha igen mi az ajánlott telepítési forma? -
Immy
őstag
Sziasztok,
Ubuntu 14.04.5 LTS esetén samba share-t szeretnék beállítani, de azt veszem észre, hogy szolgáltatás újraindításkor megjelenik egy samba-ad-dc is:
nmbd stop/waiting
nmbd start/running, process 1738
smbd stop/waiting
smbd start/running, process 1750
stop: Unknown instance:
samba-ad-dc start/running, process 1765Hogyan lehet leállítani/eltávolítani ezt a samba "Active Directory Domain Controller" részt?
[global] résznél az alábbi beállítások vannak:
security = USER
server role = standalone serverLogban ilyet látok:
[2016/10/22 00:15:26.557202, 0] ../lib/param/loadparm.c:1650(lpcfg_do_service_parameter)
Ignoring unknown parameter "force directory security mode"Üdv.
-
Kifejtenéd?
Nem. Szerintem nem követted túl erősen a thread-et. :-) Van némi irónia is a hsz-emben. a Tails-t a para miatt írtam, de neked már késő van...
(#28262) growler
Nem könnyű kérdés, főleg, hogy most már nem is értem az egész kérdés létrejöttének az értelmét...miért van, káros-e? Biztosan az...végül is ez is csak áramot fogyaszt.
-
growler
őstag
válasz
ubyegon2 #28260 üzenetére
Ne haragudj, de azt hiszem hogy egy kissé elkanyarodtunk a lényegtől.
Az addig ok., és rendben van, hogy Win. alatt nagyon hasznos lehet a sandbox !
De !...és ez lenne a lényeg...mi lehet az a Linuxra nézve káros akármi, amit
visszafoghat ? Elvégre, Linuxra is van sandbox.
Tudom ! nem könnyű kérdés ! -
BoB
veterán
válasz
ubyegon2 #28255 üzenetére
"Linuxon nincs folyamatosan rendszermemóban a virusírtó meg a tűzfal"
"a homokozó az rendszermemóban lenne mindig"Kifejtenéd?
A tails egyáltalán nem erre való. https://www.qubes-os.org/
-
Igazad lehet. Az uwf nagyon nem úgy működik, mint a Wines tűzfalak.
Nézd meg terminalból a glances rendszer erőforrás figyelővel vagy akár a htop-pal és megérted mire gondolok...(#28258) growler
A top a FF-ot mutatja, nem külön a pluginjait. Egyébként használj, amit csak akarsz, abból baj nem lehet. Ilyen parával akár Winx-et is használhatsz egyébként.
Ne szórakozz már!
A Kodachi kategóriáját nem nézted véletlenül? Az ilyenekben persze, hogy benne van minden máshol felesleges védelmi csomag!
-
growler
őstag
válasz
A top nem is mutatja a firejail-t, tehát, nem hiszem hogy visszafogná a gépet.
Valami védelmi funkciója mégiscsak lehet, mert a Kodachi OS-ben alapból bent van.
(Tudtommal, a Win.-re írt vírusok trójaiak, stb. Linuxon nem tudnak érvényesülni.)
Egyébként, 8GB RAM-om van. És nem rettegek a vírusoktól !
Van ugyan clamav / tk-m, rkhunterem, chkrootkit-em...nagy-ritkán futtatom őket
de eddig még nem találtak semmit. -
Pano
addikt
-
kispx
addikt
válasz
Senki sem akar Win-t csinálni belőle. De a linux sem hibátlan. Ugyanúgy létezik a buffer overflow, use after free, stb. támadási lehetőségek. Ilyen támadásokat nem csak Winnek szánhatnak, hanem a többi oprendszert használóknak.
> "más kérdés, hogy Linuxon nincs folyamatosan rendszermemóban a virusírtó meg a tűzfal"
az ufw nem tűzfal? -
Nyilván ugyanazokat a támadásokat, mint Win alatt.
Azért a Winnek szánt támadások miatt csak nem kéne ugyanúgy lefogni a rendszert, mint azt a Wint, aminek a lelassulása épp az ilyen agyonbástyázás miatt történt és emiatt jöttek anno át sokan Win7-ről Linuxra! (más kérdés, hogy Linuxon nincs folyamatosan rendszermemóban a virusírtó meg a tűzfal)
De a homokozó az rendszermemóban lenne mindig!!!! Miért akartok a Linuxból Wint csinálni????
-
válasz
growler #28252 üzenetére
Csak kíváncsi lettem volna, hogy egy homokozó Linux alatt mit tud megfogni ?
Kevés memória esetén a FF-ot!
(nem véletlen, hogy börtönre utal a megnevezése is a parancsnak)
(#28251) ZCoyote
Vagy ha van felcsatolt Windowsos meghajtód...
Mer' akkor átugrik a virus egyik meghajtóról a másikra?
-
growler
őstag
Szevasztok !
Linux alatt ha egy böngészőt sandboxból (homokozóból) indítok, szerintetek milyen
típusú támadásokat / rosszindulatú kódokat /scripteket képes megfogni ?
Egyáltalán...van (lehet) létjogosultsága a használatának ? -
törölt tag
Sziasztok!
Van egy 4,59 GB film és egy 8GB az-az 7,1GB pendrive,
nem fér rá, azt írja ki nincs elég hely; a fájl túl nagy.
Tudnátok segíteni? -
válasz
donatel #28244 üzenetére
DNS-hez se értek, de jogosultsági probléma lesz az üzenet szerint.
Ki kell nyomozni, hogy a named kinek a nevében fut, és annak miért nincs jogosultsága a megadott fájlhoz, ha egyáltalán szükséges, hogy hozzáférjen.
Én általában megelégszem azzal, ha valami működik. Nem bogarászom a naplófájlokat esetleges hibák után kutatva. Bár kétségtelen, hogy sokat lehet belőle tanulni.
-
válasz
Rimuru #28241 üzenetére
Nálam ezt alapból feltette, vagy nem is igényelte. Feltettem az áruházból az "mpv Media Player"t, és egyből ment a cicás stream.
A chrome-ban most megy folyamatosan a live stream. Viszont az mvp továbra se szereti:mpv http://www.esa.int/spaceinvideos/ESA_Live
Playing: http://www.esa.int/spaceinvideos/ESA_Live
[ffmpeg] tcp: Failed to resolve hostname live.atanar.net: Name or service not known
Failed to open http://www.esa.int/stream-ipad.
Exiting... (Errors when loading file) -
gyulank
addikt
Az új Ubuntu Stúdiók NET-e megszakad időnként, ha a routeren dinamikus IP és/vagy DHCP van beállítva.
Ezt hogy küszöbölhetem ki azonos router beállítások mellett? Szóval be lehet állítani a gépet, hogy jó legyen a routerhez, vagy csak a routert lehet a linuxhoz? -
A macskás videó megy, de egyetlen offline videót se tudok megnézni vele.Még a címük is más, pl. http://livestream.com/ESA/marsarrival/videos/139370629
Visszaszívok szinte mindent. Láttam egy narancs felkiáltójelet a Chrome sarokában. A Ghostery plugin fogott meg vagy nem tudott mit kezdeni egy javascriptel. Amint levettem a ghostery-t elindult az offline videó lejátszás.
Kíváncsi leszek holnap az élőre.Köszi a segedelmet, és a tippeket!
-
Sonja
nagyúr
Én meg eleve azt akarom, hogy ne a böngészőben játszak le streameket (twitch, livestream, stb.) és videókat (pl. youtube, stb.), hanem a megszokott lejátszómban (mpv). Egyébként csak a link kell a livestreamhez (pl. itt ez a macskás), majd terminálba
mpv streamlink
és már játssza is, ami ez esetbenmpv http://livestream.com/accounts/4175709/floofy
. -
-
Közben visszamentem ff-ra, és valóban lejátsza, de ez már felvétel. Ezekszerint az élő adással van gondom.
Megnéznéd holnap 10-kor az élőt?!colomb2: Nem én eröltetem a flash-t, hanem a livestream.com, amin keresztül közvetítik az eseményt.
-
Rimuru
veterán
Engem csak az erdekel hogy miert szenvedtek flash playerrel ha mar chromiumot hasznaltok? (de FF-el se lenne gond html5 miatt)
-
Sonja
nagyúr
Megnéztem. Nálam alapból ki van kapcsolva a Flash Google Chrome-ban, így HTML5-öt használ az oldal. Tökéletesen működik. Utána bekapcsoltam a Flash-t, és szépen működik a flash player is, semmi gond.
Kipróbáltam Firefox alatt is (49.0), és ott sincs semmi gond egyik lejátszási móddal se (HTML5, Flash), gyönyörűen lejátssza.
-
válasz
Prosectura2 #28222 üzenetére
Rekurzívan adtad meg? Tehát nem csak a mappa, hanem a tartalma is átváltott all csoportra?
Miért nem jó, ha debian-transmission csoport tagjává válik az, akinek jogosultságot szeretnél adni?
Itt leírtam, hogy én hogyan konfiguráltam RaspberryPi-n, de az elv ugyanaz.---
Néztem volna az esa.int oldalon az exomars élő videót, de a firefox 5-10mp után leráll, és csak egy karika forog a kép közepén, mintha foyamatosan pufferelne.
Letöltöttem a chrome-ot, ott meg a flash(?) plugin nem akaródzik menni:Másnál megy? Ötlet, hogy mit kéne megfaragni?
-
AlBundy
aktív tag
válasz
God Vazzeg #28220 üzenetére
Köszi, és azt pontosan hol találom?
Akárhol keresem, nincs (lehet csak én vagyok vaksi) -
ampulla
aktív tag
válasz
God Vazzeg #28218 üzenetére
Igazad van.
Egyik opciónál volt olyan hogy --root-directory, ahol meg kell adni, hogy melyik partíción van az /boot, azért maradt ott az sda5. Nem tudom miért volt üres a sys mappa, de szerintem az sem segített volna neki. Valószínű, hogy a bootsector vagy a partíciós tábla sérült. Mert végül a grub csakbejött...
Köszönöm szépen VEZÉREIM!
-
Prosectura2
tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy Ubuntu Server 16.04 alatt ahhoz, hogy a Transmission tudjon olvasni/írni egy adott mappát, mely felhasználóknak kell megfelelő jogokkal rendelkeznie hozzá?
Létrehoztam egy "all" csoportot, ennek tagja a "daemon" és a "debian-transmission" felhasználó, amelyekről azt gondoltam, hogy a Transmission folyamatai által használt userek.
Ha a mappa a "debian-transmission" csoportba tartozik, és a csoport tagjai teljes jogosultsággal rendelkeznek, minden működik. Elvileg a "debian-transmission" csoportnak csak a "debian-transmission" felhasználó a tagja. Ha a mappa csoportját megváltoztatom az új "all" csoportra, permission denied hibaüzenetet dob a Transmission.
Remélem érthetően írtam le a problémát, kérlek nézzétek el, ha pongyolán fogalmaztam.
Mi lehet a gond?
Köszi
-
AlBundy
aktív tag
Xubuntu alatt hogyan lehet kikapcsolni a kulcstartó alkalmazást?
Nem találok ilyet sehol a menüben.
Nincs seahorse nevű alkalmazásom sem, mindenhol erre hivatkoznak.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
ampulla #28214 üzenetére
Izéka..
A grubot sda-ra rakd, ne particióra, másrészt ha üres a /sys, akkor tuti nem fog elindulni, azért pampog hogy csatold mert üres, és feltételezi hogy a /sys külön partició lehet csak nincs csatolva.
Szerintem telepítsd újra a pitsába, /home tartalmát mentsd ha nem külön partición van oszt' jóidő.. Esetleg /etc alól ha vannak beállításaid, fstab, ilyenek..
-
-
ampulla
aktív tag
Last step nem sikerult, mert minek is:
root@ubuntu:/# grub-install /dev/sda5
Installing for i386-pc platform.
device node not found
grub-install: error: unable to identify a filesystem in hostdisk//dev/sda; safety check can't be performed.Ezzel megy:
root@ubuntu:/home/ubuntu# grub-install --target=i386-pc --debug --force /dev/sda
Csak aztan jon a bibi megint... grub-update...
device node not found
Cannot find list of partitions! (Try mounting /sys.)
doneAzta'n belekukkantottam a /sysbe, hogy ugyan ma' me' sir es latom, hogy teljesen ures a mappa...
Nos ilyennel meg nem talalkoztam h a sys mappa ures. masoljam at a live /sys tartalmat a helyreallitando particio /sys mappajaba? Sajnos ugy latom sotet felhok gyulekeznek...
-
törölt tag
Canonical saját, ubuntus kernel livepatch-e. Otthonra inkább csak „játék”, teszt, lustaság- és uptimebroki növelő.
Hotfix Your Ubuntu Kernels with the Canonical Livepatch Service! -
ampulla
aktív tag
Udv ismet. Bocsi sracok de ezt a problemat mar szemlyes harcnak tekintem igy hat megint irok.
Legacy-t szoktam valasztani ilyenkor persze. Van 1 ilyen selectboot opcio a BIOS betoltese nelkul F12 gombra, hogy kivalaszthatom melyikben akarom inditani a a rendszert.
Installalatam a grubot, majd hozza adtam az /etc/default/grub-hoz:
GRUB_ENABLE_CRYPTODISK=y
Ezutan a kimenetel:
Installation finished. No error reported.
root@ubuntu:/# update-grub
Generating grub configuration file ...
Warning: Setting GRUB_TIMEOUT to a non-zero value when GRUB_HIDDEN_TIMEOUT is set is no longer supported.
Adding boot menu entry for EFI firmware configuration
doneAzonban az eredmeny bootolaskor:
Legacy
Beadom neki a jelszot es a kovetkezo fogad:
GRUB Error
Enter, majd meg 1 kis biztato szoveg, hogy failed, fall back, stb, majd enter megint:
GRUB listMost akkor mivan? Szet lett zuzva a bootsector szepen, okosan? Mert ahogy latom a grubot vissza lehetett tenni az sda-ra titkositas ide vagy oda, de nem talal semmit a grub amit be tudna bootolni.
Pls mondjatok, hogy meg lehet menteni
-
csixy
addikt
A windowsok még dualboot esetén is képesek akár egymást is tönkretenni. Két windows telepítés esetén ez még MBR alatt is működhet. A fiatalabb rendszer fájlrendszer javítás címén kigyilkolja az öregebbet.
Résen kell lenni, mert előtte kérdez a fiatal, a kérdésre a válasz: isten mentsen meg ettől az ötletedtől!
-
válasz
ampulla #28207 üzenetére
Valószínűleg csak annyi történt, hogy a Windows okos akart lenni, ezért az SSD-be is bepetézett, mondván az az első lemez, onnan fog indulni a rendszer. Nincs felkészítve a békés egymás mellett élésre. Ezért szokták azt ajánlani, hogy telepítéskor csak a Windows-nak szánt merevlemez legyen a gépben, mert szeret belepetézni a többi lemezre (pl. ha a másik lemezen talál általa ismert fájlrendszerű partíciót, még a rendszerindítő fájljait is oda másolja)
Ha sikerül visszatenni a grub-ot az SSD-re, akkor helyreáll a világ rendje.Ja, és ugye a BIOS-t visszatekerted EFI-ről Legacy-re?
-
ampulla
aktív tag
válasz
ampulla #28201 üzenetére
Üdv.
Sajnos nem jött össze a javítás, ezért szeretnék pár experttől 1 kis segítséget kérni.
Szóval feltettem egy USB-re egy ubit és live alól felmountoltam az SSD-t Nautilussal. Be van rajta kapcsolva a default encryption, amit megad az ubi a telepítéskor. (Full disk encryption talán?), így a sima mount nem játszott, azonban Nautilusból rákattintottam, bevertem a jelszót és utána fel is csatolta. Minden rajta van ahogy néztem semmi nem veszett el, ahogy néztem. Az alábbi helyzetben néz ki a felépítés:
-sda
--sda1 -exteneded
--sda5 -linux
---LVM
----UUID=XYZ-ubuntu-root
----UUID=ABC-ubuntu-swap
-sdb
--sdb1 - ntfsA boot-repair nem nagyon működik a titkosítás miatt, ezért próbáltam újratenni a grubot, de permission problémák voltak. Ha hazaértem akkor el tudom küldeni pontosan mit ír ki.
Valami olyat tudok elképzelni, hogy valamiért a win10 átírta az SSD MBR-jét és abba volt telepítve a GRUB is, így az egész rendszer összeszakadt. Valahogy csak vissza lehet állítani, vagy kijátszani ezeket a dolgokat a boot-repair vagy ez reinstall lesz?
-
Rimuru
veterán
válasz
God Vazzeg #28204 üzenetére
Kernel kezeli a GPT-t? (ugy szoktak forditani a linuxot hogy) Igen, akkor nincs vele problema.
Szoval igen, csak bootnal lehet vele szivni. Normalisan letrehozott GPT eseten siman tud bootolni a BIOS is. -
God Vazzeg
veterán
válasz
ampulla #28201 üzenetére
Ezek amúgy érdekes kérdések.
Engem pl az érdekelne, ha van egy mbr-be telepített linux rendszerem, és bővítem a gépet egy 3TB winyóval (ugye ezt csak gpt-re bírom formázni a méret miatt) akkor minden további nélkül csatolhatom, kezeli és látja a rendszer?
Vagy csak a boot-nál probléma a gpt?
-
RBJ
addikt
Valaki meg tudná mondani miért nem megyen a DI rádio /digital imported/ clementine alatt?
Csak a reklám szöveg megyen folyamatosan. Telefonon működik. -
ampulla
aktív tag
Ez tiszta sor nekem is, de miert barmolja össze a másik lemez MBR-jét? Nem értem... Semmi köze hozzá a win10-nek, 1 másik lemezen van. Anyway, az elméletben kellene neki műkodni mert képes az EFI a hybrid megoldásokat kezelni. A Secure boot ki van kapcsolva, a hybrid mode on, a fastbootot nem néztem még. Köszi a segítséget, nekipróbálok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- World of Tanks - MMO
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Autós topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos autók - motorok
- TP-LINK routerek
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gyermek PC játékok
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged