- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Lathronos #33268 üzenetére
A vizipók alatt a remastert érted?
Egyébként ezek a dicséretek újra csak a default felülettel érkező Ubira nem vonatkoznak. Aki eddig Ubuntu Gnome-ot használt, jól megszívatták ezzel a Unitisytott felülettel, persze a kinézettel lehet mit kezdeni, de ez a szisztematikus lebutítás.....
Viszont végre van új Topkgizdánk!
Sok sikert és kitartást kívánok neki, musicmaster Tg-nk még úgysem volt!
-
válasz
Lathronos #32165 üzenetére
Közben rájöttem, hogy ha 16.04-et használsz, akkor nem is lehetne ott más microcode, a 2016-os még a 14.04-ben volt e módon telepíthető.
A Pamela tipus nekem se annyira, de azért ők már feldobják az asztalt!
Sajna csak ez a hsz van meg a képpel, az eredeti ment a levesbe a disztrókkal együtt, majd kibányászom a mentett /home-ból.(#32167) tomtyi Pam néni már nagymamakorú sajna. :-(
-
válasz
Lathronos #32161 üzenetére
Azért csekkold le valahol, akár synapticban, hogy 2018. 01. 08.-e a dátuma.
Valahol olvastam hogy AMD microcode is lesz/van, de az csak 2016-os még.
(#32163) Flowtation
Ha nem is a szokásos ferdeszemű animefigura, de attól még átszik, hogy műnő! Komolyan egy műnő lökhárítóira vagy kíváncsi?
ez nem, ha már Ubuntu desktopra vagy kíváncsi: (ahogy nézem, itt nem zavaró a pingvin elhelyezkedése)
-
dark2
tag
válasz
Lathronos #32033 üzenetére
Sziasztok!
Még szilveszterkor írtam be ide, hogy az smplayer nem akar menni, mindig hibaüzenet van.
Nos, köszönöm a javaslatokat, próbálok rá válaszolni - még ha csak most is.
Szóval simán, synapticból teszem fel, nem állítgattam tárolókat, azok vannak, amit anno Lathronos beállított (az ő egyik remasterje, másfél éve használom, elégedetten).
Próbáltam, hogy újratelepítem - nem segített.
Próbáltam törlést mindenestől és a javasolt smplayer mappát is törölve a /.config-ból - nem segített, mert újra telepítés után továbbra sem megy.A hibaüzenet:
/usr/bin/mplayer -noquiet -slave -identify -nofs -sub-fuzziness 1 -nodr -double -stop-xscreensaver -nomouseinput -input nodefault-bindings:conf=/dev/null -nokeepaspect -wid 54525993 -monitorpixelaspect 1 -osdlevel 0 -subfont-osd-scale 3 -progbar-align 80 -ass -embeddedfonts -ass-line-spacing 0 -ass-font-scale 1 -ass-styles /home/pisssta/.config/smplayer/styles.ass -subcp ISO-8859-1 -subpos 100 -volume 50 -vf-add screenshot -noslices -af-add scaletempo -softvol -softvol-max 110 és ide a fájl elérése és neve kerül
Unknown option on the command line: --progbar-align
Error parsing option on the command line: -progbar-align
MPlayer2 2.0-701-gd4c5b7f-2ubuntu2 (C) 2000-2012 MPlayer Team
ID_EXIT=NONEKár az smplayer-ért, azzal tudtam a nagyobb mp4/mkv fájlokban úgy ugratni, hogy hangja is folyamatosan.
Megnézem az MPV-t, amit Lathronos ajánlott. -
lev258
veterán
válasz
Lathronos #31684 üzenetére
Emlékeim szerint pont az Nvidia áll még hadilábon a Wayland-dal. Saját megoldást akartak hozzá, amit persze mindenki más kövessen, aztán végül találtak valami kompromisszumosat, de annak még idő kell.
Magának a Wayland-nek nem sok köze van a VGA-hoz, annak régi mivoltához. Az, amit létrehozol a segítségével, már más kérdés, de az meg rajtad múlik.
csizs: Lubuntu-val kezdenék, aztán lehet még könnyebbet is nézni. -
lev258
veterán
válasz
Lathronos #31670 üzenetére
Remélem tudod, hogy a Wayland idővel mindenütt elterjed, mivel az X11 már nagyon régi és túl sok sebből vérzik. Egyébként azért létezik az XWayland, hogy át lehessen hidalni azt az időt, amikor még a szoftverek nagy része a "régi" módon készül.
Előbb-utóbb a Debian is azt fogja használni. -
Syl
nagyúr
válasz
Én egyelőre nagyon elégedett vagyok vele (alap ubuntu 17.10).
Pár éve folyamatosan gondot okozott nálam a sleep és a wake. Többször panaszkodtam itt is. Ez most, kopp-kopp-kopp hibátlanul megy.
Az őskövület i3 processzoromban található Intel HD2500 eddig minden disztribúcióban (napra pontosan öt éve linuxozom!) tearinggel kedveskedett, mindig létre kellett hozni azetc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf
fájlt. Most meg nélküle megy tökéletesen. -
Dave™
nagyúr
válasz
A Waylandet úgy általában a Gnome fejlesztők erőltetik a leginkább, nem? Nem hiszem, hogy ez most Canonical agymenés lenne. Ha már váltanál, nézz meg egy Arch alapú rendszert, az AUR önmagában az egyik legvonzóbb alternatívává teszi (gyakorlatilag olyan mint a PPA-k csak minden egy helyen van, nem kell felvenni külön tárolókat).
-
-
30z.Samu
félisten
válasz
Lathronos #31497 üzenetére
Az utolsó parancsnál elakadtam, ezt dobja ki a Terminál: E: Nem sikerült zárolni: /var/lib/dpkg/lock - open (11: Erőforrás átmenetileg nem érhető el)
E: Az adminisztrációs könyvtár (/var/lib/dpkg/) nem zárolható, lehet hogy másik folyamat használja?Ilyenkor mit tudok tenni?
Bocsi, kiszaladtam a szerkesztési időből.
Szerk.: Úgy fest siker, valamit veszettül csinál.
Tetszik egyébként ez a parancssoros megoldás, kis nosztalgia faktor a Dos korszakból. Viszont ezt még ki kell ismerni.
-
growler
őstag
válasz
Lathronos #31375 üzenetére
"Ja és a PinguyOS már halott projekt. Abbahagyták a fejlesztését."
Ez nem biztos ! A bejelentés, és több hónapos hallgatás után, "visszatért"
a fejlesztő - csinált is egy frissítést (újabb forkot) a Pinguyos 14.04-hez.
És tudatta hogy 16.04 alapú Pinguyos nem lesz, hanem megvárja a 18.04-et,
és annak alapján dönti el, hogy lesz-e Pinguyos 18.04 - vagy végleg abbahagyja. -
growler
őstag
válasz
Lathronos #31373 üzenetére
Értem, és sajnálom mert ez azt jelentheti hogy a 14.04-nél újabb remasterekről le kell mondanunk.
- Az eredeti remastersys max. a 14.04-et támogatja.
- A remastersys továbbfejlesztett változatának a pinguy builder-nek a fejlesztése jó ideje leállt.
(Valószínű a mostani 16.04.3 remaster problémánál is ez állhat a háttérben.)
- Ha a pinguy builder fejlesztése továbbra is elmarad, akkor a működőképes 18.04 remaster
még inkább esélytelennek látszik. -
válasz
Lathronos #31368 üzenetére
16.04-ből nem lesz remaster, mert nem tudok semmivel sem működőképes remastert készíteni.
Talán nem is baj, a 14.04.x még mindig a legjobb Ubuntu. Olvastam, hogy ez az új remaster már nincs is telepakolva minden földi jóval, ezt rakom fel mindenképpen a laptopra akkor, ha meglesz az új meghajtó.
Debianos remaster se rossz ötlet.
Majd készítek egy How To-t a kezdőlap készítésről. - ez meg egyenesen super! Lehet, hogy csak én nem láttam ilyen kezdőlapot, de nagyon jó és hasznos valami!
A beépített radiotray is tetszett, nem kell vele kínlódni, mire beállítgatom.Mindent összevetve csak jó, hogy nem álltál le ezekkel!
----------------- ----------------------- --------------------- ---------------- -----------------Ha valaki kis rendszerigényű, de pofás, könnyen használható disztrót szeretne gyengébb gépére, laptopjára, amiben minden homes user-nek szükséges program benne van - bátran próbálja ki ezt a remastert:
Ubuntu 14.04.5 OpenBox 32 bit remaster 2017 szeptember
Jó bornak se árt a cégér....
-
growler
őstag
válasz
Lathronos #31368 üzenetére
Szia Tomi !
Ha még nem nagyon ment el a kedved a 16.04,(X) remaster kísérletezéstől.
ötlet szintjén megemlíteném a "Refracta installer"-t.
Nem próbáltam, de az újabb ExTix kiadásokban alapból benne van. [link]
refractainstaller-base_9.2.1
refractaibstaller-gui_9.2.2
Lehet (talán) érdekes. -
válasz
Lathronos #31365 üzenetére
Szeva!
Most jól megkevertél, nem ez van kész?
14.04.5-ből készült 32 bites openbox remaster volt a januári, nem?Épp tegnapelőtt tettem fel a Toshiba Satellite-re az említettet, gondoltam, ha már javaslom valakinek, ki is próbálom.
Kicsit szokatlam Mint Cinnamon és Mint KDE meg Mate után, de nem rossz, akartam is kérdezni, hogy tudok csinálni FF kezdőlapot, ami a remasterben van. De előbb tisztázzuk, hogy akkor most mi készült el!? Lehet, hogy a laptop kap egy Fury 120GB SSD-t, arra már akkor a 64bitest raknám fel, 4GB memória van benne.
-
válasz
Lathronos #30848 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat!
A 16.04 viselkedésének esetében sok mindenre nincs racionális magyarázat.
Igen, egy picit megbántam a frissítést. Gondolom downgradelni pedig nem lehet csak úgy, adatvesztés nélkül... Márpedig az adatokat nem sajnálom, de a konfigokat belőni újra nagyon nagy meló lenne...
Gondolom, nem véletlenül van 64 GB RAM-od.
Fejlesztésre használom. Az IDE önmagában megesz 16 GB RAM-ot aktívan. Plusz a virtuális gépek stb. miatt muszáj ennyi RAM. Nem egyszer telt már meg majdnem az egész.
Illetve helyi környezetnek mindenféle szerver is van rajta.
...és nem szoktál hibernálni...
A "felfüggesztés" minek számít? Azt ugyanis elég sokat használom, de nem vettem eddig észre SWAP nélkül sem különösebb hibákat szerencsére.
-
-
growler
őstag
válasz
Lathronos #30634 üzenetére
Tudom jól !
Live rendszer alatt ez egy kivételes eset volt. A kérdező nem tudta telepíteni
a gksu-t (Ubuntu alatt) mert valószínű engedélyezni kellett volna az Universe
tárolót. És mivel olyan kezdő az illető, aki nem akar foglalkozni a Linuxal,
egyszerűbbnek tűnt a sudo-t javasolni - mint elmagyarázni hogy hol pipálhatja
ki az Universe tárolót.
(DE mindez kiderülhet az előzményekből is.) -
-
nemurea
aktív tag
válasz
Lathronos #29714 üzenetére
Mmm, ez szerintem még elég jól magyarázható, mivel nekem is a régi HTPC-m vált NAS-sá
Keveset fogyaszt, és ha nem dübörög kétszáz torrent meg három transzkódolás, akkor totál jól megbirkózhat a házi kütyük kiszolgálásával - amellett, hogy még a helyi tévére is kiküldi a Micimackót a gyereknek
-
Damateo
aktív tag
válasz
Lathronos #29588 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Jóbnak tűnik.
Másik kérdés.
Milyen most a Linux igp-s támogatása?
Azért kérdezem, mert lehet hogy Laptopot kell cserélnem, mert a régi hálókártyája kicsit korlátozza a gépet a teljes net kihasználásban. Következő gép lehet hogy csak Intel igp-s lesz kb HD4000 széria környékéről.
(valamelyen használt céges gép, erre is jöhetnek tanácsok. Max 100ezret tudok költeni rá)Később, év második felében. Szeretnék egy AMD gépet összerakni szintén Igp-re támaszkodva.
Nem vagyok nagy játékos, de néha jó lenne egy kicsit CsGO-val játszani. -
Apollyon
Korrektor
válasz
Lathronos #29583 üzenetére
Köszi, de nem az a bajom az openbox-szal hogy nem ismerem, hanem az, hogy sokáig tartana mire olyan ízlésűre formálnám amilyenre nekem kell, másrészt nekem tökéletes az i3wm és nem szeretnék váltani.
A párom viszont nem fogja megtanulni a billentyűkombinációkat egy wm-hez, főleg úgy, hogy a netbookban japán billentyűzet van. Szóval jó lesz neki az LXDE
-
kem
addikt
válasz
Lathronos #29535 üzenetére
Nem retusaltam, ez volt a leg hasznalhatobb kepkocka a slo-motion videobol amit felvettem.Ha csak lefotoznam egy adag kasa lenne. Annyi hibauzenet burst-ol, hogy semmi se latszik. Ugyanez tortenik Live DVD-vel is. Este megprobalom hozzaadni amit elorebb javasoltak. Illetve megprobalom feltolteni a videot valahova.
ui:
Video -
válasz
Lathronos #29515 üzenetére
"Töltsd le a fájlt. Csomagold ki, majd a Ubuntaero_v1.0 mappát másold be a /home/neved/.icons mappába. Ez egy rejtett mappa, a CTRL+H billentyűkombinációval tudod láthatóvá tenni a fájlkezelőben."
Minden megtörtént, log off log on is megvolt, de sajnos nem tudom hogyan állítsam át az egér megjelenését.
Dave™
[kép] -
Dave™
nagyúr
válasz
Lathronos #29441 üzenetére
Mi hasonlít a Cinnamonban az OSX-re? Nekem abszolút Windows XP: start menü, gördülő programlista, kis launcher ikonok, futó programok neve kiírva, tálca alul, státuszikonok ugyanott... A Unity az ami eléggé OSX-szerű a globális menüvel, a bal oldali ablakgombokkal meg a nagy ikonos indítóval, igaz az baloldalt van, a panel felül, indikátorok ugyanott mint OSX-ben stb.
-
-
maajsz
senior tag
válasz
Lathronos #29326 üzenetére
Egy Asrock J3060B lap került bele, 4g rammal üzemel jelenleg. Szeretném kipróbálni mindenképp a KODI-t.
-
válasz
Lathronos #29309 üzenetére
Szia!
No, erről akkor jól lemaradtál!
Annyi változás van, hogy kikerült az
abszolút
szó a Kezdő topikból. (jöttek is egyből a Centos-os kérdések)Amúgy a régi topikok ilyenkor csak lezárásra kerülnének, de ugyanúgy működnek tovább, csak több hsz-t nem lehet írni, de ez sem volt fontos a váltáshoz.
Gyakorlatilag el lettünk hajtva, bár ami furcsa ebben, hogy az indoklásban az első javaslatokra hivatkoztak vissza, nem a mostani reformra (kezdő, Mint, Ubuntu, eOS összevonása)
Mivel ennek az elutasítására semmi érv nem volt, így elutasították azzal, ami már rég nem is volt napirenden.Az új topik az alkalmazásokról, játékokról meg nem lesz.
Ez van! Aki nem akarta a változást, gondolom félt az újtól.....így majd megy továbbra is párhuzamosan a kérdezz-felelek ugyanarról a témáról 3 topikban is. Éedekes, hogy olyan is ellenezte az egész összevonást, aki soha be sem néz ezekbe a topikokba.
-
törölt tag
válasz
Lathronos #29253 üzenetére
Nem bántásiból, de úgy adod elő ezeket a „kihagyták…” dumákat, mintha az ubuntusok tették volna. Pedig a Debianból hagyták ki. Az Avidemuxot a Debianba éppen ezért ugyanúgy külső (a deb-multimedia) tárolóból kell feltenni.
(#29254) ubyegon2
Ha stable, testing és unstable (sid) csomagokat egyszerre használ, az nem szerencsés, mert utóbbiból rendszeresen vonnak vissza csomagot, és előfordulhat függőség összegabalyodás. -
God Vazzeg
veterán
válasz
Lathronos #29194 üzenetére
Már fáradt vagyok hegesztgetni, szeretem ha csak egyszerűen "megy" a dolog.. Cinnamon ebben nagyon jó, kisalkalmazásokkal, témákkal stb.. 2 kattintás minden. Tetszik amit linkeltél, de lusta vagyok megcsinálni, egyszerűen van egy kis időm, inkább mással töltöm.
De persze kinek mi..
-
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Lathronos #29190 üzenetére
Nem lényeg, nekem a cinnamon adja amit kell, bár mostanában a KDE-t is nézegetem, kinézetre alakulgat már afelé hogy megéri megnézni, működésre meg ki kell próbálni..
"Az igazi, hamisítatlan, használható Ubuntu a 14.04-gyel fog kihalni."
Teljesen egyetértek, a 14.04 egy igazi szétb*szhatatlan volt. -
-
válasz
Lathronos #29154 üzenetére
Fene tudja, a 18 és 18.1 már erősen több memót fogyaszt Cinnamonnal, mint a 17.-es sorozat.
Igaz most a FF meg a Messenger kliens majd 2 gigát eszik, ahogy nézem. Akkor napi használatban nem vehető észre, ez a lényeg.(#29155) God Vazzeg
Naná, ha megszokja az ember a Mint-et, nehezen áll át másra!
3 éve én is elvagyok vele, kb Maya óta.
-
válasz
Lathronos #29151 üzenetére
Mennyire működik jól együtt a Cinmanó az Ubivan nálad?
Arra gondolok, hogy azzal, ami DE előtte volt fenn, nincs-e valami anomália, összeférhetetlenség, duplázódás...etc. ?....de marha vagyok, leesett, remaster!
Vagy netiso-val csináltad a telepítéstAz alapkérdés azért marad, észre se lehet venni, hogy Mint vagy Ubuntu alatt fut a Cinnamon? Én amikor Jessien használtam Cint, nem nagyon észleltem semmi különbséget a 17.3-hoz képest, persze az még a 2.2 vagy a 2.4 volt.
-
válasz
Lathronos #29042 üzenetére
A legtöbb ember nem elégszik meg azzal(ahogy az ubuntu fejlesztői sem) ha valami jól működik.
Valóban ez lehet az oka! Néha elgondolkodok az államapparátus felduzzasztottságán, amikor már olyan szervezeteket hoznak létre, aminek még a kinevezett vezetője sem tudja, mi a szervezet konkrét feladata, de ha már vannak, az osztályokon valamit csak kitalálnak és valaki ezeket jóvá is hagyja.
Ezek szerint az sem jó, ha túl sok a fejlesztő a nagyobb disztróknál.
Nem csoda, ha a minimál létszámú Mint fejlesztők se tudnak egy normális disztrót kihozni a 16.04-ből és néhányan a kis fejlesztői létszámot okolják a bugokért. Pedig.....
Ubinál mit számít a milliónyi bug, ha már az új kiadáson dolgoznak. Mintha verziószám verseny lenne működőképességi verseny helyett.
Amikor kezdtem Linuxozni, kicsit furcsállottam is, hogy egész jó, működőképes disztrók vannak, minek állandóan újat kiadni ilyen ütemben ráadásul. Főleg ha valami stabil és jó. Persze ott vannak a rolling rendszerek is.
Bár jobb alternatíva híján talán debian-t.
Ha addig el nem qrvul az is.
-
Syl
nagyúr
válasz
Lathronos #29048 üzenetére
Valahogy úgy. Lassú mozgatásnál kicsi a gyorsítás, hirtelen és gyors mozdulatnál meg nagy.
Az ember elvár egy lineáris gyorsulást, de nekem ubuntuban úgy tűnik kicsit exponenciálisnak tűnik a gyorsítási görbe.
Több egérrel is próbáltam.
Valószínű másnak is gondja van ezzel, mert a gugli tele van "How to disable mouse acceleration in Ubuntu" írásokkal.Mintnél nincs vele bajom. Ott időnként a beállított alap egér-sebességet felejti el
-
growler
őstag
válasz
Lathronos #28052 üzenetére
Köszi !
De úgy nézem ez is a dd-t használja a háttérben, mint a Mintstick.
(Ilyen a "dd Utility" és a Lemezek -> Lemezkép helyreállítása is.)
Közben kísérleteztem egy régebbi Unetbootin-al. (494)
Fat32-re, és NTFS-re is formázva a pent. ...eredmény nélkül.
Meguntam - töröltem az ISO-t.
Pedig, tényleg nem rossz a MiniTool !
Kb 2 hete valamelyik kis méretű kiadáson előtelepítve is láttam. -
brickm
őstag
válasz
Lathronos #27949 üzenetére
igen módosítottam. Azt hittem a grubot felülírja a telepítő ahogy azt körülvázoltad a kommented elején, mivel sajátot is létrehoz telepítés idejére. De akkor tévedtem.
A grub reinstall megoldotta, részben, csak mostmár a grub customizer nem tudta szerkeszteni, így tele volt felesleggel (memtest, advanced options..stb)
Mindegy újraraktam mert közbe a compizzal tönkretettem a logint is. (beírom a kódot megy a hang, hogy beléptem, de visszatesz loginra... neten találtam olyan tippeket, hogy unity reinstall vagy az ubuntu-desktop reinstall megoldja a gondot, de nekem nem gend telepoíteni miután ez a login loop elkezdődött.)Na most elég pofás kis cucc lett ám ez: van benne kocka 3d-s asztal váltás, meg wubby ablakok. minden ami kell.
Gondolom az akkuidőm nem lesz 4 óra mint win10-zel, de egye fene, megéri a látvány megaz élmény
[link]Köszönöm amúgy a segítséget, meg a türelmet!
-
brickm
őstag
válasz
Lathronos #27947 üzenetére
Értem, köszönöm. Gyakorlatilag a skel olyan linuxnál, mint windows alatt az all user folder, minden új felhasználónak az az alapértelmezett, ha jól értelmezem.
Még egy dolog. A telepítés sikerült, működik a rendszer, viszont a másik gépen használt grubot tette fel, hozzácsapva az új rendszert is.
Az átmásolt mappák között nem rémlett olyan, hogy grub customizer config folder, illetve most sem találom. Te hogy csinálod, hogy teljesen új grubot telepít előző sallangok nélkül? -
brickm
őstag
válasz
Lathronos #27943 üzenetére
Nemsoká kiderül sikeres volt-e a dolog, már készül az ISO.
Másik:
UEFI módban telepített win10 mellé hogy tudom szintén uefi móddal tenni az ubuntut?
LEginkább az a kérdés, hogy rufus-sal MBR vagy GPT illetve NTFS vagy FAT partíciót kell-e készítenem. Illetve guglizgattam a témában, a telepítésnél azt írták a windows-t troubleshoot módban kell ujraindítani hozzá. MEnnyi igaz ebből, vagy csak toljam ki MBR-be a linuxot és bootoljak róla, majd ő tudja mi hogy lesz? -
dark2
tag
válasz
Lathronos #27845 üzenetére
Köszi a választ, lehet, hogy akkor nem kellene erőlködnöm vele, csak annyira kíváncsi voltam, hogy milyen linuxon egy jó játék, ami nem rá lett portolva, hanem win-es teljesen. Ami játékom steam-es, azzal nincs gondom.
Viszont amiért külön válaszolok nektek - mióta feltettem a zárt drivert, megváltozott a boot a képernyőn látható feliratokat illetően. Mielőtt az asztal bejönne, sárgával azt írja ki, hogy a teamviewer sikeresen betöltve -> ez direkt van benne? (Most win-en vagyok, nem tudom megnézni, hogy telepítve van-e rá alapból, én biztos nem tettem fel.) -
brickm
őstag
válasz
Lathronos #27839 üzenetére
Az a baj,hogy a legtöbb nő olyan mint a kezdő és lusta userek. Maguktól nem képesek megtalálni értelmezni és érdemben hasznosítani információkat. Ez linux esetében egyenlő a használhatatlansággal. És az ubuntuk még a jobbak közé tartoznak. Debiant 6-on úgy kellett még az ethernet drivert is összehalászni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest