- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Prosectura2 #37976 üzenetére
Nézd át még1x, biztos nem írtad el az útvonalat, nevet? Pl. a példádban az egyik home előtt van / jel vagyis a gyökérkönyvtárból indul az útvonal, a másik esetben az aktuális mappából. (Amúgy van már 18-as is)
-
válasz
Prosectura2 #29908 üzenetére
Jogos, mert nem a megosztási nevet írtam be be.
Szóval a jó parancs így néz ki
mount -t cifs -o user=név,password=jelszó //192.168.0.102/HTPC /a/képek/könyvtáraVagyis a megosztás nevét kell beírni, nem azt ami azon a gépen az elérési útja.
-
válasz
Prosectura2 #29906 üzenetére
Igen, ezért kérdeztem rá. Szóval a Pi-n kiadod a
mount -t cifs -o user=név,password=jelszó //192.168.0.102/mnt/HDD /a/képek/könyvtáraHa nem kell user/pass páros, azt értelemszerűen kihagyhatod. az fstab-ot kell szerkesztened, ha azt szeretnéd, hogy minden induláskor felcsatolja:
//192.168.0.102/mnt/HDD /a/képek/könyvtára cifs username=név,password=jelszó,iocharset=utf8 0 0 -
válasz
Prosectura2 #29901 üzenetére
A htpc-t már most is eléred a tv-vel számítógéppel? Azt hogyan állítottad be (samba,nfs,ftp)?
Első körben meg kell osztanod azt a partíciót(könyvtárat) a htpc-n. Csak ezután tudod a Pi-re felmountolni. -
nemurea
aktív tag
válasz
Prosectura2 #29091 üzenetére
Ubi server + KODI mellé böngésző: bocs, pár napja nem olvastam a topicot, de erre esetleg van egy egyszerű megoldás: a Kodiban a Programok alatt lehet Chromium addont telepíteni egy klikkel. A LibreELEC verzióban így van, gondolom, a telepítettben is. Megoldja a grafikus felületet magától, és a videókat is lejátssza (legalábbis nálam). Pöpecül megy. Csak ne jelentkezz be magába a Chromiumba a google accountoddal, mert akkor jelszóváltáskor lehal (szintén nálam).
-
lev258
veterán
válasz
Prosectura2 #29091 üzenetére
Nem sok tapasztalatom van vele, de gondolom az sem más, mint egy lebutított grafikus felület. Akkor meg semmi akadálya, hogy felrakj egy másikat és lehessen választani.
-
válasz
Prosectura2 #28222 üzenetére
Rekurzívan adtad meg? Tehát nem csak a mappa, hanem a tartalma is átváltott all csoportra?
Miért nem jó, ha debian-transmission csoport tagjává válik az, akinek jogosultságot szeretnél adni?
Itt leírtam, hogy én hogyan konfiguráltam RaspberryPi-n, de az elv ugyanaz.---
Néztem volna az esa.int oldalon az exomars élő videót, de a firefox 5-10mp után leráll, és csak egy karika forog a kép közepén, mintha foyamatosan pufferelne.
Letöltöttem a chrome-ot, ott meg a flash(?) plugin nem akaródzik menni:Másnál megy? Ötlet, hogy mit kéne megfaragni?
-
Dave™
nagyúr
válasz
Prosectura2 #25793 üzenetére
Ami írtam attól biztosan vannak random fagyások J1900 alatt, szóval ártani biztosan nem ártottál vele
Openelec alatt megpatchelték, de az asztali rendszerekből még hiányzik a javítás, és mivel annyira nem mélyedtem bele, egyszerűbb volt nekem a C state-et átállítani.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Prosectura2 #25782 üzenetére
A BIOS-ban a CPU-nál állítsd át a C state-et C1-re (C7 az alap). Ez egy ismert bug a 3.1X kernel óta, és minden bay trail CPU érintett. Így kicsit többet fog fogyasztani de nem fog fagyni.
-
gilfoyle
őstag
válasz
HTPC topicban válaszoltam.
-
lev258
veterán
válasz
Mitől fagy? Megnézted a log-okat? A fagyás alatt a Ctrl+Alt+F2 sem megy?
-
Dave™
nagyúr
válasz
Prosectura2 #25449 üzenetére
Nekem Cherry trail (N3150) és Debian alatt volt ugyanez, az újabb Intel driver megoldotta.
-
lev258
veterán
válasz
Prosectura2 #25449 üzenetére
Talán [link].
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest