Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz growler #19385 üzenetére
Hmm, lehet, bár alapfeladatokra csak alkalmas, ha sok disztróba alapból benne van. Párszor használtam csak, nem tudok véleményt alkotni, eddigi tapasztalatom az, hogya MINT- nél azt rakják a disztróba, ami egyszerűen használható és stabilan működik.
Winest meg inkább nem ajánlgatnék Linuxos topicban! nem neked írom
kispx fórumtársunkkal már ketten látjuk ezt hasonlóan!
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
imibogyo
veterán
válasz growler #19396 üzenetére
Mert sokkal többen vannak.
Nézd már meg a felhasználói bázis méretének különbségeit..... Ha csak feltételezzük, hogy a felhasználói bázisból mind a két oldalról a teljes halmaz 5%-a vált egyik rendszerről a másikra (az egyszerűség kedvéért), akkor is több tízmilliós különbségről beszélünk. Naná, hogy "többen" jönnek át Linuxra, mint fordítva. Ha a teljes Linuxos bázis (egyszerű felhasználók, nem vállalati és szerver szinten) egyöntetűen áttérne Win-re, míg fordítva csak az az 5% jönne Win-ről, akkor is sokkal többen "jönnének át" Windowsról. Csak Win 8-ból 2013 májusi adat szerint 50-60 millió került eladásra (havi nagyságrendileg 10 millióval gyarapodott az eladott licencek száma) és ez még csak nem is a Microsoft statja, akik 100 millióról beszéltek ebben az időben. Hol van akkor a jóval sikeresebb Win 7 még és társai?
-
őstag
-
Gordiann
őstag
válasz growler #20892 üzenetére
Igen, pontosan
Most 14.04 alatt ha egy programnak több ablaka van nyitva és az ikonjára kattintok, akkor azokat szétdobja, de nem tudom hogy lehetne az összes prog-ablakot...
15.04 Az mennyire stabil, elterjedt egyébként? Én azért tettem fel most a 14.04-et, mert gondoltam ezzel nem lehet gondom nagyon. Gondolom van pár prog, ami kifejezetten 14.04/14.10-re van készítve, de ezeken kívül mennyire stabil?
-
gery2123
őstag
válasz growler #20895 üzenetére
Azért itt már ha jól tudom akkor systemd az alap. Mondjuk nekem a 15.04 volt hajlandó a fenyerő nagyságát megjegyezni. Sokkal gyorsabb mint a 14.04 (gnome)
Pedig már fent volt a Korora (fedora alap) de egyenlőre még egy kicsit távol maradok az rmp világától. (szerintem tényleg csak kis időre)-- PSN_ID: GerY2123
-
törölt tag
válasz growler #21022 üzenetére
Az elmúlt 7,5 évben vagy négyszer telepítettem a rendszert, ebből az első egy, egy baleset miatt, egy az ext3>ext4 miatt, egy meg egy másképp nem megoldható hiba miatt.
Nálam a „belakás” rendszerfüggő része kizárólag az AppArmor beállítófájlja, a többi az egyébként mentett /home-ban van. -
félisten
válasz growler #22438 üzenetére
Kössz!
Végül egyik sem volt jó. Vagy nem volt linuxos verziója, vagy nem volt hajlandó opensuse network install iso-t felrni...
Megoldottam egy CD-vel.tomtyi: Kössz, legközelebb ezt próbálom ki.
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
-
-
MODERÁTOR
válasz growler #22909 üzenetére
Ha egy másik lemezre szeretné átmásolni a rendszerét meg esetleg a saját könyvtárában levő felhasználói adatokat, akkor a közvetlen másolást célszerű alkalmaznia (Rendszermásolás menüpont) és nem a Live rendszer készítést. Ez utóbbi egy teljesen felesleges, macerás, bonyolult és hosszadalmas köztes procedúra lenne amit hasonló esetekben senkinek sem ajánlanék...
-
St3ven
addikt
válasz growler #23045 üzenetére
Értem, köszönöm neked is.
Már csak az nem világos, hogy a 4 legújabb linux-image és linux-image-extra mellett nekem nincsen a verziószámában azonos linux-header. Nálad a képen szépen megvan a 24-es végű mindegyik típusból.
[ Szerkesztve ]
Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html
-
Dhampir
félisten
válasz growler #23110 üzenetére
Lehet,de az Oceanaudio inkább hangszerkesztő, nem tudom, hogy beépülne-e a hangszolgáltatásba.
Tegnap már sikeresen összegányoltam a Pulse Audiomat, legközelebb már meggondolom, hogy mit próbálok ki előzetes biztonsági rendszermentés nélkül.
Már nincs kedvem kísérletezgetni.(#23111) Lathronos
Sajnos a PulseAudio Multiband EQ-t kipróbáltam és azzal az volt a gondom, hogy lejátszás közben hiába állítottam a csúszkán, előbb el kellett mentenem a változtatást és utána hallottam csak vissza a megváltozott hangszíneket.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz growler #26046 üzenetére
Tudom, de most kivételesen Windows volt a téma. Írásnál az ISO felismerésével nincs semmi gond. Kiválasztható, zöld jelzés, rá is másolja a tartalmat stb. Bootolás után is ott van a listában, de ha rámegyek, akkor dobja a fentebb említett hibaüzenetet.
(#26047) Dave™: hát, ha nem az, akkor nála van valami összekuszálódva. Bár azt hozzá kell tenni, hogy ő másik rendszer alatt próbálta az ottani verzióval, nálad pedig a gazda is Ubuntu. Illetve említettem is, hogy Windows alatt általában bugos a VB.
(#26048) Syl: én azzal szoktam a Linux telepítőket is és teljesen ok. A dd írást lehet akár egy Ubuntunál is használni, de nem kötelező. Utána a Windows csak MB-ot mutat a pendrive-ból és le kell gyalulni, helyre kell állítani. Általában jó a normál (ISO képfájl) írás is. A dd képfájl módszer Antergos | Chakra | Manjaro esetén kell mindenképpen.
(#26049) Lathronos: ha már itt vagy, erre nincs ötleted? Pont a Voyager remaster lenne az. Illetve látom a normálból megjelent már a 16.04-es verzió, de az előbbi a 14.04-re épül. Eddig a frissítéskezelő nem ajánlotta fel az újat, de gondolom nem kell rá sokat várni.
[ Szerkesztve ]
-
-
sz.balazs.95
veterán
válasz growler #26191 üzenetére
Ok. Bebootolok live-ba. Telepítem a csomagkezelőt. Rendben. És a már letelepített csomagból hogyan csináljak .deb telepítőt?
Ha letörlöm live-ból, akkor értelemszerűen vissza már nem fogom tudni rakni.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz growler #26197 üzenetére
Nem.
Az rendben van, hogy live rendszer, és visszaáll, nade ettől függetlenül ha letölröm a live rendszerben a network-managert, akkor onnantól a világon semmit nem fogok tudni telepíteni, mert nem lesz semmilyen hálózatom, amíg újra nem bootolok.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz growler #26199 üzenetére
"Ha már megvan a telepített rendszeredhez szükséges networkmanager .deb
formátumban,"De épp itt vagyok elakadva, hogy még nincs meg...
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz growler #26201 üzenetére
Ha letörlöm a network-managert, akkor elvész minden hálózati lehetőség, magyarul mondva nem tudom visszatelepíteni utána, mert ahhoz kellene a network-manager is.
hcl: Csupa fül vagyok.
[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest