Aktív témák
-
RBJ
addikt
van két állományom. plymouth-theme-mint-text.deb
meg plymouth-theme-mint-logo.deb. hogyan tudnám telepíteni? nem találtam semmit.
hát a kubuntu hoz képest csini.[ Szerkesztve ]
-
Akkor a Mintesek csinálhattak valamit, hogy szebb legyen, lecsekkolom én is.
A /etc/default/grub fájlban a GRUB_TIMEOUT=-höz írj nullát a tíz helyett, hogy így nézzen ki:
GRUB_TIMEOUT=0
Majd add ki a
sudo update-grub
parancsot.
Olvastam pár helyen róla már, van aki ajánlgatta, csak visszaírták, hogy nem tudnak magyarul.
Meg van olyan oldal ami ír róla, csak nem azt amire való, hanem valami egészen másnak állítják be. -
-
RBJ
addikt
válasz
Kendek #45893 üzenetére
Linux Mint kde t. a kubuntun csúnyáska volt. ezen meg szép.
Grub menű feljön és visszaszámlál. ezt akarom kiiktatni valahogy. De, hogy miért csinálja lövésem nincs mert elvileg legyalultam a rendszert csak a mint van fent.
Szerintem a alap rendszerment van fent. 0.5.2.101.
Külföldi visszhangja van a progidnak?[ Szerkesztve ]
-
CloneZilla servert csinált már vki?
-
aag
őstag
Sziasztok!
Itteni segítséggel megcsináltam anno a JRE-instalt. Fent van azóta is, de hogy-hogynem már nem működik egy ideje. A bet.hu-n megint hiába kattintok a grafikonra, csak azt írja ki, hogy installáljam fel. Dehát fennvan. Most ilyenkor mit kell csinálni?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Kendek #45888 üzenetére
Jajj de jó lesz ha újrakreálja megint a vagy 10-12 menüpontot
Nekem ez akkor jött elő, mikor rendszerment után akartam felvarázsolni a grubot a helyére, és valamiért belevett mindent, rengeteg menüm lett, mindent indíthattam volna, de persze nincs rá szükségem
Csak tudnám hogy csináltam, érdekes lehet később
-
válasz
God Vazzeg #45884 üzenetére
Valóban, másol, majd állítgat. De ha a másolás során probléma lép fel, akkor megáll. Na mindegy, azért teszteltem itthon, nálam nem jelentkezett semmilyen probléma a folyamat közben.
(#45885) RBJ: Múltkor az volt a probléma, hogy ha a Windows indult, akkor utána nem indult el az alapértelmezett menüpont, hanem felhasználói beavatkozást igényelt. Rájöttünk, hogy ez összefügg azzal, mikor nem fejeződik be a bootfolyamat és újraindul a rendszer. Lényegében ilyenkor jön elő akaratlanul is a GRUB választómenüje. Persze nálad nem biztos, hogy ez a probléma forrása, csak esetleg akkor, ha a visszaszámlálás is inaktív.
Most milyen KDE-s rendszert használsz pontosan? Én nem állítottam különösebben semmit, a fapadosabb megjelenésről én nem tehettem. Jah, és a sima Rendszermenttet használod, vagy a -gb3-asat? Az alkalmazott ikonokat rendre mind a google-val találtam, csak később tudatosult bennem, hogy ez windowsos.(#45887) God Vazzeg: Ez a parancs nem is erre nyújt megoldást, gyakorlatilag semmi köze hozzá. A /boot/grub/grub.cfg fájlt nem ajánlott módosítani, helyette maradandóbb konfigurációs fájlokban lehet beállítani mindent. Hiszen az a fájl amit átírtál időnként automatikusan újrakreálódik.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Kendek #45883 üzenetére
"grub-editenv /boot/grub/grubenv unset recordfail"
Ez nekem nem oldotta meg a sok menüt a grub-ban.. Nekem 2 kell csak, a linux indítója, és a memtest. Trollkodtam kicsit, a nekem nem kellő menuentry részeket kapcsos zárójelig töröltem a francba a grub.cfg fájlból, illetve UUID-eket összemásoltam, mert az előző rendszerből maradt még itt olyan ami nem kell már
Tökéletesen működik
-
RBJ
addikt
válasz
Kendek #45883 üzenetére
azt hittem egy update-grub megoldja de nem. erre emlékeztem.
valami lett kalapálva a rendszerment en mert elég csinos lett kde alatt?
eddig win 98 as volt. a kinézete.Már csak az ikonját kéne valami ubi specifikusra kicserélni mert nagyon winfossos. egy meghajtó ufo fejjel.
[ Szerkesztve ]
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Kendek #45879 üzenetére
Igen, minden megy amit eddig próbáltam, majd észreveszem ha van hiányosság.. Nekem is érdekes volt ez az egész, de örülök hogy meg tudtam oldani, valahol ott akadhatott el a programod, amikor átmásolt már, és utána akarta a beállításokat átpakolni a másolt rendszernek megfelelően.. Gondolom én, mert Te tudod hogy működik a programod
-
Funkciómenü -> Live rendszer készítés -> Folyamat indítása
Lényegében ennyi, de persze kell hozzá egy visszaállítási pont, illetve egyéb beállítási lehetőségek is adottak. Úgy gondolom, hogy elég egyértelmű minden, főleg az egeres-súgós segítséggel, de ha mégsem lenne valami világos, akkor kérdezz konkrétabban. -
RBJ
addikt
Úgy látom nem válaszol senki.
Na másik kérdés Kendinek. Friss, ropogós a rendszer frissítésekkel és saját dolgaimmal ellátva. Hogyan és miként csináljak egy full iso t belőle?amit telepíthetek is ha úgy akarom egy szűz gépre és feláll a mentett rendszerem.
-
válasz
God Vazzeg #45878 üzenetére
Na de egyébként most annyira nem tudtam figyelni, szóval átmásoltad a rendszert hibaüzenettel, majd telepítettél hozzá rendszerbetöltőt és így használod? Mert mondjuk ez így nem feltétlenül bölcs dolog, de hát te tudod, ha megy, akkor biztos jó.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Kendek #45877 üzenetére
Megoldódott, a mount manager kavar be, ha abban megadom csatolási paraméternek pl a defaults,uid=1000 paramétereket, nem írja bele az fstabba mentésnél
/home közben megoldódott, igaz nem tudom hogy, 2. vagy 3. újraindításra minden jó lett
Érdekesség: 2gb partició van megadva swap-nek, ezt áthelyeztem, beleraktam fstabba új UUID-vel, de rendszerfigyelő alatt 4,9GB-ot ír ki, viszont aktív a 2GB partició, és nem aktív a régi, szóval elvileg ott kellene lennie. Mondjuk ez a része nem érdekel, még sose láttam swappelni
-
válasz
God Vazzeg #45875 üzenetére
Nyomass egy
cat /etc/fstab
mount
és
blkid
parancsot, majd másold be a kimeneteket. Az utolsónál kellhet sudo is. -
válasz
God Vazzeg #45875 üzenetére
...és ha nem a /home-t csatolod, hanem /home-ba csatolod be a partíciót?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
MacCaine #45873 üzenetére
Na, akkor következő probléma...
Megadom uuid alapján fstabba hogy másik partició legyen a /home. Elmentem, és semmi reakció, újraindítás után megint ugyanonnan tölti be a /home-t, megnézve az fstabban meg az új /home uuid-je van benne, tehát nem ezt kellene már betöltenie
Na, valaki?
-
RBJ
addikt
a grub választó menüt ki lehet valahogy kapcsolni? nem tudom minek jön fel boot kor mikor csak egy rendszer van a winyon.
-
MacCaine
őstag
válasz
God Vazzeg #45871 üzenetére
NTFS-en nincs linuxos jogosultság-kezelés.
A root-os dologra meg az a tippem, hogy rootként mountolod, ezért csak rootként tud belépni. Rakd be az fstabba, akkor automatikusan felcsatolja bootoláskor, és elvileg megszűnik a probléma. (Ha hülyeséget mondtam, úgyis kijavítanak
)
-
God Vazzeg
veterán
Az miért lehet, hogy ha becsatolom az eddigi ntfs particiómat ugyanazon paraméterekkel a /windows alá, akkor a /windows jogai megváltoznak, és csak root-ként tudok rálépni?
Semmi se változott, régi fstab-ot megnéztem, ugyanígy van benne minden.. Mountolni tudom, minden faxa, de ahogy becsatoltam, a mappa jogai átváltanak, és a fenti történet van
chmod 777 megvolt, ha be van csatolva a partició, hatástalan..
-
válasz
God Vazzeg #45869 üzenetére
A felcsatolással se kínlódj. Elindítod a GParted-et, és ott meglesed a partíció azonosítóját, és uuid helyett pl. sdb1 vagy sdc1 szal sdXY -ként csatolod. X a merevlemez Y a partíció jele, és nem kell hosszú sorokat gépelni. kb.:
/dev/sdb1 /home/useernév/mappanév ntfs-3g defaults,uid=1000,noatime 0 0
Ezzel az uid=1000 -el magadod, hogy legyen jogod kukáznivagy ezzel a progival csatold (nem próbáltam, de angol fórumokon ajánlották):
sudo apt-get install pysdm -
God Vazzeg
veterán
válasz
ViZion #45867 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget, most is okosabb lettem! Megy a mentett rendszerem!
Úgy csináltam meg, hogy penre felraktam az iso-t, arról bootoltam, bekerestettem a meglévő rendszereket, meg is találta. El is indult róla.. Na most ugye mivel én a saját grubomat akartam indítani, ezért kifigyeltem hogy milyen paraméterekkel indítja a rendszerem a supergrub, és rájöttem hogy az uuid nem passzol. Bementem a /boot/grub/grub.conf fájlba, és jól átírtam a vonatkozó részeket. Jelenleg teljes értékű a linuxom, minden a helyén van, stb.. Ja és az fstab is meg lett szerkesztve ofkorsz
Öröm, bódottá
Hátra van: eredeti /home becsatolása vissza, és a windows partició szintén, mert most ezeket eltávolítottam a gépből, de elvileg uuid alapján vannak azonosítva fstabban, hátha mennek majd bütykölés nélkül.. (/home az nem fog nyilván, mert most máshonnan csatoltam
)
Ps: gimp betöltése 2mp
[ Szerkesztve ]
-
válasz
God Vazzeg #45864 üzenetére
Ez nem grub install. ez egy live CD, ami -kis túlzással
- a fiókban lévő windóz 3.1-et is megtalálja és hozzáadja a grubhoz.
-
válasz
God Vazzeg #45861 üzenetére
Valami hiba akkor is van tutira, különben nem írná ki. Persze így ennyiből sajnos nem tudom megmondani, hogy mi lehet a probléma pontos oka.
Ha más nem, akkor próbálj meg készíteni egy visszaállítási pontot is, ha az megy, akkor azt is megpróbálhatod átmásolni. Csak ehhez akkor ugye rengeteg hely kell ezek szerint a te esetedben. -
God Vazzeg
veterán
válasz
ViZion #45862 üzenetére
Grub-install ráment, de azt mondja hogy nem tudja felismerni a fájlrendszert
Pedig mountolni tudom, látom is, benne van minden
grub-setup-ot meg nem tudom futtatni, mert grub eszközt kér ( (hd0,1 stb..) ) formában, de se felderíteni nem tudja, hol kellene lennie neki, se kézzel nem tudom megadni neki, mert bár a help azt írja ez a szintaktika -> (hd0,1) de ha megadom neki --target= kapcsolóval, akkor azt mondja nem várt argumentum, vagy ilyesmi.. Fákk, utoljára akkor szívtam ennyit amikor programoztam
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
A /home-t kell menteni.
-
válasz
Próbáld meg super Grub disk-el meghegeszti neked a grubot az új installodon.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Kendek #45858 üzenetére
Így se jó, ugyanaz a hibajelenség.. Még kíváncsiságból megcsinálom hogy a 200-as winyóra gyártom le a particiókat (nagyobbakat) és arra át tudja-e rakni..
Játék az élet
Ha újratelepítem a rendszer fullra, mit kell mentenem az új rendszer számára hogy ugyanezen a desktopon legyek, ugyanezen beállításokkal és csomagokkal?
Bár az is lehet elkezdem elölről a belakást, legalább tanulok vele
-
RBJ
addikt
Lehet buta kérdés de, hogy megyen a bootscreen meg a spashscreen egymás után meg az elején a grub menü ezek nem növelik a boot olás idejét. vagy úgyis csak addig mennek míg ténylegesen betölt a rendszer.
-
válasz
God Vazzeg #45857 üzenetére
Hát, legalábbis addig, amíg a folyamatsávnál villog, addig ne piszkáld. Utána már lehet, mert a böngészés a rendszerben biztosan nem végez módosításokat, csak a saját könyvtáradban.
-
válasz
God Vazzeg #45854 üzenetére
Nem feltétlenül biztos, hogy betelik a hely, akkor is ez a hibaüzenet jön elő, ha kritikus változások következtek be a fájlrendszerben. Ezt úgy kell érteni, hogy az átmásolandó rendszer fájljai megváltoznak másolás közben. Tehát mikor elindítod, akkor ne piszkáld addig a gépet, ameddig be nem fejezi.
-
RBJ
addikt
Használ valaki mint kde t? Érdekes módon csak spalshscreen je van de a bootscreent elhagyták. helyette grubválasztó menü jön be. amit utálok. startupmanager el már megnéztem de nincs más válaszható opció.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #45852 üzenetére
Na azt hiszem abbahagyom és telepítek egy újat, nem értem én ezt. Most meg azzal szállt el, hogy nincs elég hely a másoláshoz, vagy a fájlrendszerben kritikus változások keletkeztek.. De mi, amikor ki van jelölve formázásra, sdc1 12,9GB és csak 5,7GB van rajta, ennyit rak rá? A /home 200GB-ra 14,6-ot rak.. MI TELIK BE???
-
válasz
God Vazzeg #45852 üzenetére
Akkor biztos, hogy nem fejezte be. Attól, hogy a folyamatsáv végig haladt, az még nem jelenti feltétlenül azt, hogy nem dolgozik. A mellette levő állapotsáv mutatja, ha fut még a másolás, csak ha azt írja ki, hogy készenlét, akkor nem csinál semmit. A végén pedig biztosan értesítenie kell arról, hogy végzett, ha ezt nem teszi, akkor valami probléma lépett fel és jó eséllyel nem fog elindulni a rendszer.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Kendek #45850 üzenetére
Nem dobott semmit, csak abbahagyta, és a folyamatcsík a végén volt.. Na, megpróbálom újra majd, valami beállítások lemaradhattak, mert éjjel ránéztem a grub.cfg fájlra, és megegyeznek! Tehát az ssd-ről bootolva is a nagy winyó UUID-ja akar érvényesülni, így viszont azt kapom, hogy nem létezik ez az eszköz ... UUID. És bedob egy grub recovery-be, ami semmit nem fogad el
Kínai nekem ez a linux még
-
-
válasz
God Vazzeg #45848 üzenetére
Mikor végzett, akkor dob egy ablakot értesítésként. Ha valami probléma van, akkor arról is tájékoztat. Ha semmi sem jött elő nálad, akkor az is gyanús lehet, esetleg nem is fejezte be a másolást.
(#45849) God Vazzeg: Ez nem feltétlenül GRUB hiba. Próbálj nyomni egy Enter billentyűt, van, hogy ilyen helyzetben csak akkor megy tovább.
[ Szerkesztve ]
-
God Vazzeg
veterán
Nem működik, az ssd-ről bootolva csak a bal felső sarokban villog a kurzor, és nem megy tovább, el se kezd tölteni..
grub2 telepítés auto-n volt
[ Szerkesztve ]
-
válasz
God Vazzeg #45845 üzenetére
Úgy is jó, ha külön van, de írtad, hogy sok wines cucc van, meg nincs kiterjesztett partíciód, akkor nem érdemes órákig partícionálgatni (ha sok az adat, akkor bizony szöszölős).
Én símán a teljes NTFS HDD-t felcsatoltam, az is "csak" egy mappa.
Fstab-ban meg kell adni hogy hova, és kell állítani a jogosultságot, h legyen NTFS-en is kuka. Nem macerás, csak ne veszíts adatot. -
God Vazzeg
veterán
válasz
ViZion #45843 üzenetére
Értem. Akkor nem érdemes a /home-ba beleköltözni? Mert én arra gondoltam, hogy adok neki egy nagy particiót, és mehtnek bele a filmek, zenék, stb, újratelepítéskor meg csak megadom csatolási pontnak ezt a /home alá, és voilá, minden a helyén van.. De most is amúgy a rengeteg cuccom a wines partición figyel, ntfs-en még
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Kendek #45842 üzenetére
Szerintem nem csak én vagyok ilyen hülye, hogy költöztetni akarom a rendszerem, és mivel ezek külön partición vannak, miért ne lehetne egy pipa hely, hogy maradjon a helyén mondjuk a /home? Lehetne mondjuk mindegyik alatt egy ilyen pipa lehetőség
Na adtam a /home-nak egy 200GB-os particiót (egy ekkora ata winyó személyében) már pörgeti a program átfele
fstabot lehet kézzel szerkeszteni? Úgy tudom nem célszerű, mert saját szintaktikája van, adatok közt tabulátor, stb.. Ha esetleg lehetne programmal szerkeszteni, az lenne a legjobb.. Van erre valami progi?
-
válasz
God Vazzeg #45839 üzenetére
Hasonló helyzetben vagyok, ezért írok. Nekem is SSD-n W7+ubuntu. Home is SSD-n van.
DE. Home alá becsatoltam a HDD-n a könyvtáramat, kész.
Neked is ezt javasolta Kendek. Illetve külön /Home partíciót, de az jelen esetben macerás, nincs is rá szükség, ha a home-ból kiürítesz mindent, akkor egy kezelhető méretű mappád lesz, amit a Rendszerment símán másolhat az SSD-re. Ha ez megvan, akkor a HDD-n lévő adataidat fstab-ban felcsatolot a /home/usernév/mappanév helyre, kész. Nem kell partícionálgatni, meg miegymás.
Swapnak sok a GB, ha nem hibernálsz. Nálam talán 100 MB van, de még nem használta...
FSTAB-hoz nem kell uuid, elég az sdb1 vagy ilyesmi, amit a Gparted kiír device és partíció azonosítót.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Mondjuk megnézed a GPartedben, az a legegyszerűbb és legbiztosabb, én is ott szoktam.
Arról nincs szó, hogy ez kivitelezhetetlen lenne, csak eddig még nem gondoltam rá, hogy ilyenre is lenne igény. De most, hogy felvetődött, elfogok gondolkodni rajta, hogy beleépítsem a lehetőséget. -
MacCaine
őstag
válasz
Az enyémben van 2 olyan sor, ami azzal kezdődik, hogy UUID=...
Szerk: találtam egy ilyet: ls -l /dev/disk/by-uuid
[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
Na egy magas még nekem, hogy KDE nél miért van bootscreen is meg splashscreen egyszerre?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Kendek #45838 üzenetére
Igen, így már világos
Azt nem lehetne belevenni a programodba, hogy a másolt rendszernél ki lehessen választani hogy a /home maradjon változatlan? Tehát maradjon ugyanott? Ha kivitelezhetetlen, akkor nem szóltam..
Másik: belenéztem az fstab-ba, pff, honnan tudom én meg ezt az uuid-t vagy mit?
-
válasz
God Vazzeg #45837 üzenetére
Na jó, értem én, hogy mi a problémád, az, hogy a jelenlegi /home alá csatolt partíciódat megszeretnéd tartani a másolatnál is. Erre nincsen felkészítve a Rendszerment, a rendszermásolásnak éppen az a lényege, hogy másoljon. Így esetleg azt tudod csinálni, hogy a felhasználói könyvtáradon kívülre helyezed át a felesleges adatokat a másolás idejére. Másolás után pedig visszahelyezed ezeket az adatokat, majd átírod az UUID-t az fstabban és törlöd a másolat /home-jának tartalmát.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Kendek #45835 üzenetére
Jelenleg 3 aktív particióm van a linuxnak, és egy a windows-os dolgaimnak, illetve itt tárolok sokmindent, filmeket, stb..
A 3 partició:
/ - ez kb 6,4GB
/home - ez a nagy, de ezt nem is akarnám az ssd-re rakni
/swap - ennek most 4gb van adva, de az ssd-re 2GB-t adtam, úgyse használja..Na most a fentiek alapján azt gondoltam elférek majd
-
bobalazs
nagyúr
Hahó! Kaphatnék egy kezdő lökést? Fél órája próbálok rájönni hogy kell(ene) belőnöm a wireless-t. Ez alapján indultam el, viszont megakadtam. iwconfig résznél csak ennyit kapok:
iwconfig
lo no wireless extensions.eth0 no wireless extensions.
ppp0 no wireless extensions.
nem szerepel wlan0 sor, ahogy a leírásban. Mi a teendőm?
lspci | grep Network-re ezt kaptam
00:06.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. Atheros AR5001X+ Wireless Network Adapter (rev 01)lshw -class network-re ezt kapom:
-
válasz
God Vazzeg #45834 üzenetére
Mekkora rendszered van, hogy nem fért rá? Azért mondjuk előrelátóan vehettél volna nagyobb SSD-t is, ha már a rajta használandó rendszered mérete meghaladja a tárkapacitását. Így természetesen csak akkor fogod tudni rámásolni, ha csökkentesz a méretén. Nekem pl. 4-5 GB-osak a visszaállítási pontjaim, ekkora lenne a másolat is. Ehhez képest a te rendszered meg a többszöröse méretileg.
Szerk.: Nem biztos, hiszen a 12,6 GB-nak valószínűleg csak töredékét másolja a méretkorlát miatt.
[ Szerkesztve ]
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Kendek #45833 üzenetére
Nagyon új ez az egész még nekem, nem teljesen látom át, elnézést. Most átpörgetem már így, ha nem lesz jó, akkor kipróbálom auto-n is
Így volt logikus
Na most kaptam üzit, hogy nincs elég hely :/
Szerk: ha lenne egy üres partició elég hellyel, akkor megadhatom neki azt /home-nak a másoláshoz, és akkor elférek az ssd-n nem? Vagy idióta vagyok, és hagyjam a faxba?
12,6GB a /home maga, ezek csak a telepített programok rejtett könyvtárai
[ Szerkesztve ]
-
válasz
God Vazzeg #45832 üzenetére
Nem, a beállításfájlokat átmásolja. Amúgy most tényleg ennyire érthetetlen az alkalmazás felépítése, és az amit írok?
A GRUB-nál bőven jó az is, ha auton hagyod, az a biztos.[ Szerkesztve ]
-
válasz
God Vazzeg #45830 üzenetére
Ha a felhasználók saját könyvtáraiban túl sok az adat, akkor egyszerűen ne vedd bele őket, ennyi. A beállításfájlok 8 MB-os méretkorlátjával nem hiszem, hogy megtöltenék az SSD-det. Amúgy is nyilvánvaló, hogy ezeket az adatokat már majd egy külön partíción kell tárolnod, azt pedig utólag kézzel beleszerkesztheted az fstabba ha az kell.
-
MacCaine
őstag
válasz
God Vazzeg #45825 üzenetére
Van egy olyan érzésem, hogy a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás az újratelepítés lenne...
-
válasz
God Vazzeg #45825 üzenetére
A Rendszerment nem a / partíciót másolja, hanem az egész rendszert, a felhasználók könyvtáraival egyetemben. Nem úgy működik, hogy ami csatolási pont alá választasz partíciót, akkor csak az annak megfelelő partícióról másol adatokat. Ez teljesen értelmetlen lenne, bizonyos esetekben kapnál egy használhatatlan és hiányos másolatot.
Még egyszer mondom, neked azt kell meghatároznod, hogy mely partíció(k)ra történjen a rendszer másolása, azok milyen fájlrendszerre legyenek formázva, szeretnéd-e, hogy a felhasználók adatfájljai belekerüljenek, települjön-e rendszerbetöltő, valamint, hogy mi legyen a másolás forrása. -
RBJ
addikt
Arra lennék kíváncsi, hogy a linux mint kde be csak csicsa és a szoftverek mások pl a kubuntu hoz képest? vagy vannak mélyrehatóbb piszkálások is amit mi nem látunk és esetleg az előnyére vállik.
Na gyors kalapálás eredménye.[link][ Szerkesztve ]
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Kendek #45824 üzenetére
Igen, de ha átmásolom a / particiót, akkor az tartalmazni fogja a /home-ot is, ha nem adok meg neki semmit? Mert gondolom kellene neki.. Vagy ha csak a /-t adom meg, akkor arra másolja fel a /home-ot is, és utólag kell bele csatolnom a jelenlegi particiómat? Mert ha az utóbbi, akkor mentem a /home-ot, úgyse sokminden van rajta, erre azért van szükség, hogy biztos elférjen az ssd-n
-
válasz
God Vazzeg #45823 üzenetére
Az teljesen mindegy, hogy az átmásolandó rendszer hány partíción helyezkedik el, neked azt kell meghatároznod, hogy a másolata mely partíció(k)ra kerüljön. Minimálisan egyet kell a / alá csatoltatni, de lehet a /home és a /boot alá is.
-
válasz
God Vazzeg #45818 üzenetére
Igen, a partíció(ka)t egy particionáló programmal (pl. GParted) előtte hozd létre, formázni nem muszáj (őket). A felhasználói adatfájlok másolását pipáld be, persze, akkor másol mindent át. Természetesen GRUB-ot telepíttess vele, majd mehet is a másolás.
-
PiciKenny
senior tag
válasz
God Vazzeg #45820 üzenetére
Nem vagy egyedül
-
PiciKenny
senior tag
válasz
God Vazzeg #45818 üzenetére
Köszönöm a helpet!
-
God Vazzeg
veterán
válasz
PiciKenny #45817 üzenetére
Biztos gyorsabb, mert nekem lubuntu desktop alatt 3x gyorsabban indulnak a programok
@Kendek bácsi, help! Megvan az ssd, 16GB kingston lett, be is raktam már. Na most a / particiót ha egyben át akarom rá költöztetni, akkor mit kell csinálnom? Rendszerment elindít, rendszer másolásra rámegyek, és ott egyenként meg kellene neki adni a csatolási pontokat. Itt nem enged semmit. Kérdésem: kézzel hozzam létre azokat a particiókat amelyek kellenek, formázzam, de ne csatoljam fel, és utána lehet neki megadni ezeket? /home particióm szeretném ha ugyanez maradna ami most is. Felhasználó fájljait pippantsam gondolom be..
Elnézést a sok kérdésért, elsőnek használom
[ Szerkesztve ]
-
PiciKenny
senior tag
válasz
ViZion #45816 üzenetére
Nekem a szűz ubi 11.10 unity felülettel lassú mint állat. de erről asszem mások is panaszkodtak nem is keveset. Induló programokat meg szolgálatatásokat amiket biztos nem használok kiveszem és így is. Az érdekelne engem, hogy KDE (kubuntu) gyorsabb lenne-e? ram van 4gb meg +4 gyorsító.
mod: nem az effektek hanem az egész rendszer
[ Szerkesztve ]
-
-
PiciKenny
senior tag
Tiszteletem uraim!
Ami miatt az új gnome ubuntu alatt lassú (minden!) az kde környezetben is lassú lenne? (kubuntu) vagy csak a környezet gyakorol ekkora lassúságot?
-
-
-
-
-
Szerintem én is feladom az Ubuntut, és visszarakom az openSUSE-t...
QRVára undorító ez a global app menü, fele progi rohadtul nem támogatja, most is bezártam egy félkész doksit. Rohadjon meg aki ezt a sz¤rt kitalálta. Az Unity és a dash még rendben lenne, meg is barátkoztam vele. De ez? Mindent rakjak teljes képeernyőre, hogy tudjam mit zárok be? Retek sz¤r, az ujjait eltörném a programozónak. Próbáltam a kikapcsolását, leszedtem a csomagját, de sok proginak akkor is ott van, gondolom azokat már erre írták.
F¤s.
Esetleg erre valami? felső panelt is törölném a francba, inkább zavaró az üres sáv, nem tudom találták ki, de a használható panelokból lett egy retek "díszléc" -
RBJ
addikt
Mindegy feladtam az egész napom ráment a hülye nyomtatóra.vége
-
RBJ
addikt
gksu dolphin kifagy egy idő után még mielőtt tennék valamit.
Aktív témák
- A legolcsóbb árak! Jogtiszta Windows operációs rendszerek számlával!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!