Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
- 

válasz  God Vazzeg

üzenetére God Vazzeg

üzenetéreNah, eljutottam a felmerült javaslatod megoldásához is. A jelenleg futó rendszer másolásánál a /home könyvtár alá csatolandó partíciónak meglehet határozni a jelenleg használtat is. Ez annyit tesz, hogy a /home könyvtár tartalmát egyáltalán nem másolja, viszont az átmásolt rendszer fstabjában rögzíti a csatolását. Így a másolat rendszert indítva is a /home könyvtár jelenleg használt partíciója csatolódik. 
- 

válasz  God Vazzeg

üzenetére God Vazzeg

üzenetéreHasonló helyzetben vagyok, ezért írok. Nekem is SSD-n W7+ubuntu. Home is SSD-n van. 
 DE. Home alá becsatoltam a HDD-n a könyvtáramat, kész.
 Neked is ezt javasolta Kendek. Illetve külön /Home partíciót, de az jelen esetben macerás, nincs is rá szükség, ha a home-ból kiürítesz mindent, akkor egy kezelhető méretű mappád lesz, amit a Rendszerment símán másolhat az SSD-re. Ha ez megvan, akkor a HDD-n lévő adataidat fstab-ban felcsatolot a /home/usernév/mappanév helyre, kész. Nem kell partícionálgatni, meg miegymás.
 Swapnak sok a GB, ha nem hibernálsz. Nálam talán 100 MB van, de még nem használta...
 FSTAB-hoz nem kell uuid, elég az sdb1 vagy ilyesmi, amit a Gparted kiír device és partíció azonosítót.
- 

válasz  God Vazzeg

üzenetére God Vazzeg

üzenetéreMondjuk megnézed a GPartedben, az a legegyszerűbb és legbiztosabb, én is ott szoktam. 
 Arról nincs szó, hogy ez kivitelezhetetlen lenne, csak eddig még nem gondoltam rá, hogy ilyenre is lenne igény. De most, hogy felvetődött, elfogok gondolkodni rajta, hogy beleépítsem a lehetőséget.
- 

MacCaine őstag válasz  God Vazzeg

üzenetére God Vazzeg

üzenetéreAz enyémben van 2 olyan sor, ami azzal kezdődik, hogy UUID=... Szerk: találtam egy ilyet: ls -l /dev/disk/by-uuid 
Aktív témák
Hirdetés
- Szemüveges topik
- Gumi és felni topik
- Milyen házat vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- iPad topik
- Path of Exile (ARPG)
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One 500GB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Akció! Csere-Beszámítás! Asus ProArt B760-Creator D4 Alaplap! LGA 1700
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő