- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Valaki Alsa Driver fordításban tudna segíteni??1.0.25-el küzdök tegnap óta, de már forr az agyam... A driver, lib mappák fordulnak úgy ahogy kell, viszont az utils mappa már a configure-nél elszáll hibával, valami olyasmi hogy :
>checking for snd_ctl_elem_add_enumerated... no
>configure: error: No user enum control support in alsa-libValamelyik fórumon olvastam hogy a libasound2-dev okozza a gázt, mivel a régebbi 1.0.24-es driver-re hivatkozik, tehát ezt eltávolítottam a következő paranccsal:
sudo apt-get autoremove libasound2-dev
ekkor fordul az utils is, a gép restart, majd
sudo alsaconf
itt beállítom amit be kell, majd restart. Ezután szintén terminál-->
sudo modprobe snd-oxygen
ezután pedig szépen dobja a fatálakat.....
Nem vagyok nagy Linux-os 2 napja nyúzom a rendszert, viszont a hang fontos lenne számomra. Ha valami hülyeséget írtam sorry
-
aldebaran
addikt
Egy érdekes hír: Véget vet a felesleges energiazabálásnak a legújabb Linux kernel
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #45585 üzenetére
Solved!
-
benzol
aktív tag
válasz
forintoska #45593 üzenetére
viszont hogy honnan lehet letölteni
azt nem tudom... de létezik..
-
benzol
aktív tag
válasz
forintoska #45593 üzenetére
javítva: Premium
-
forintoska
csendes tag
válasz
forintoska #45590 üzenetére
azért látszik itt
még vannak normális emberek
érdemes itt tagnak lenni -
benzol
aktív tag
válasz
forintoska #45590 üzenetére
Még egy alternatíva: Windows Mobile 2003 SE magyarítás.
Illetve ilyen is létezik....
-
MacCaine
őstag
válasz
forintoska #45587 üzenetére
Mert bekapcsolva maradt...
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
forintoska #45587 üzenetére
Azért írta, mert a nagybetűvel írt szöveg a csetes közegben azt jelenti, hogy ordibálsz!
Katt ide: Netikett
-
MacCaine
őstag
válasz
forintoska #45584 üzenetére
Nem látszik úgy, mintha ordítanál.
-
Speeedfire
félisten
Ez miért nem megy nálam?
speeedfire@speeedfire-desktop:~$ cat /etc/fstab | grep media | grep -v grep
//192.168.1.1/media /mnt/lan cifs guest,_netdev 0 0speeedfire@speeedfire-desktop:~$ sudo mount -a
mount: hibás fájlrendszertípus, hibás kapcsoló, hibás szuperblokk a(z)
//192.168.1.1/media eszközön, hiányzó kódlap vagy segédprogram, vagy egyéb hiba
(számos fájlrendszer (például nfs, cifs) esetén szükséges
lehet egy /sbin/mount.<típus> segédprogram)
Egyes esetekben hasznos információk találhatók a syslogban
próbálja kiadni a dmesg | tail parancsot vagy egy ehhez hasonlót -
válasz
forintoska #45580 üzenetére
A leírás elején van egy link, amit szerintem olvass el, mert én nem tettem meg, de az kiderül az addigiakból, hogy ott van a fullos lerás, hogy hogyan kell csinálni
Mondjuk én nem bántanám az Ipaq-n levő winnyózt, mert nem olyan sz*r mint az asztaliak. Sajnos nem sokat volt a kezemben ilyen cucc, de az oprendszerrel nem volt gondom, nem fagy, nem akad ki, semmi. Vagy gondolom te netezésre is akarod használni, és kell a friss böngészde?
-
MacCaine
őstag
válasz
forintoska #45578 üzenetére
Caps lock OFF!!!
-
válasz
forintoska #45578 üzenetére
Ezen nem olyan windóz van, mint egy asztali gépen, hanem Windows Mobile...
Erre nem fogsz egyszerűen Linuxot tenni, így lehet :
http://cubussapiens.hu/2008/04/hp-ipaq-rx3715-es-linux/ -
-
RBJ
addikt
válasz
forintoska #45573 üzenetére
Hee?
Winfos exel alternativája mi a libreofficban?
-
benzol
aktív tag
forintoska: Nem gondolnám hogy ez a kütyü linux kompatibilis lenne
RBJ: Calc
-
forintoska
csendes tag
TISZTELT TAGOK!
SEGÍTSÉGETEKET KÉRNÉM A HP IPAQ 3715 ANGOL NYELVRE ÍRT WINDOWS KÉSZÜLÉKRE SZERETNÉM LINUX ALAPÚ UBUNTURA ÁT ÍRNI, MI A TEENDŐ VELE , HOGY NE RONTSAM EL
A VÁLSZ IDE ÍRHATJÁTOK, ÉS KÖSZI -
RBJ
addikt
a kernel t van értelme felfrissíteni ? nekem most LInux 3.0.0-15.-generic.
És hogyan kell ha kő? -
ViZion
félisten
válasz
aldebaran #45566 üzenetére
Semmi. De más proginál sem.
Van néhány "érdekesség" még, amikről fogalmam sincs...
Gedit nyílik gyorsan, terminálból is szinte azonnal. Viszont ha egy mappában kattintok akármi.txt-re, akkor malmozik egy percet. Leafpad instant nyitja...
Folyamatlista szerint a Gedit alszik... na de ennyire?
XBMC indulás után ~10 mp-vel crash-el... de második indulásra már nem. Sőt, utána sem. Minden nap az első start nyűgös. Már kivettem az induláskori média infó letöltéseket, ilyesmiket is.
Ehh.. más most nincs, asszemUpdate: Gedit megoldva: mivel nem tudtam alapra a Leafpadot rakni, Gedit leszed, öröm bódottá. Leafpad tökéletes.
-
ViZion
félisten
válasz
aldebaran #45564 üzenetére
Az a link az 1.4-hez van, nálam meg 3.2.1 ...ez merha érdekes, mert az oldalukon 2.32 van... OMG
Videónál meg írják is, h ez a background dolog Ubuntun kimaradt...
Másik: pl. névjegynél kattintok, h weboldal megnyitása, és üres oldal, gyk a kezdőlap jön fel. Más proginál is ez van, mintha jogosultság baja lenne, nem? -
válasz
aldebaran #45558 üzenetére
Ezeken már túl vagyok, addig el se jut, hogy neki most menü, vagy ilyesmi... :S
Bár lehet, hogy a default zavarja meg, de akkor is kéne lenni menünek, meg visszaszámlálásnak.
Kipróbálom majd anélkül is, csak most melóban is el vagyok havazva, meg ugye szakad is@sonar : Van, meg ez ugye gPXELinux, ami egy CD-ről bootol, megkeresi a TFTP szervert, és onnan folytatja a bootot. Eddig megy is, csak amikor a szerveren levő része elindult, és mutatná a menüt, akkor áll meg.
-
válasz
aldebaran #45556 üzenetére
Hehe, DHCP - DNS - FTP - HTTP - SQL az Linuxon sem ügy, de a PXE kicsit érdekesebb
nekem most ott a gáz, hogy a gPXELinux elkezd bootolni a gépemről (kliensgépen indul a CD, és a gépemről húzza az oprendszert), de boot közben megáll ott, hogy "TFTP prefix :" és "Trying to boot : 324324234-432423432-423423423-423432423" (a hosszú szám a System UUID), de sehol nem találok megoldást :S rtam a gPXE mailing listre, de még ki se került a levelem -
-
-
ViZion
félisten
válasz
aldebaran #45549 üzenetére
Hát, akkor Neked a programozás maradt csak. Nekem vannak ötleteim, de nem tudok sajnos programozni (illetve a basic és a turbopascal már nem jó ugye?
).
Szerintem a disztrók kipróbálása jó dolog, ne kérdezd miért, de van egy tucat iso-m, amiket LiveUSB-ként kipróbáltam... ..de maradt az Ubuntu, meg egy kis ideig az openSUSE."az ati kártyákhoz a driver még gyerekcipőben járt" na ez nem sokat változott
-
aldebaran
addikt
válasz
ViZion #45544 üzenetére
hát az xp megy a virtuál gépen és indul a vmrun-nal a géppel együtt. szóval ez pipa.
túl sok a disztró és mindig ugyanazokat végignézegetni ... unalmas.
bezzeg amikor még a beryl-t parancssorból kellett felrakni és az ati kártyákhoz a driver még gyerekcipőben járt.... azok a régi szép idők...
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Nos rászántam magam,hogy egy kicsit Linux-ot megismerem a Kíndóz után. Ubuntu 11.10-et tettem fel, s kérdésem a következő:
Asus Xonar DG-hez ugye eddig nem nagyon volt jó az Alsa driver, ezért Pulseaudio-t kellett használni, ami nem volt a legjobb, mert pl zeneszám váltásnál egyszerűen az 5.1-ből nem jött mély hang, újra kellett állítani. Viszont most megjelent az Alsa 1.0.25-ös verzió, ezt szeretném valahogyan felvarázsolni a gépemre, de sajnos még 1 napos Linuxozás után nem vagyok guru.
Google a barátom, de ő sem tudott még segíteni :S
Magyarul hogy tudom feltenni az 1.0.25-ös Alsa-t? Köszi a segítséget!
-
-
benzol
aktív tag
válasz
rybank #45545 üzenetére
szerk: rybank: ez nem válasz ... új üzenetként akartam írni de már ez sem megy nekem
Sikeresen belefutottam az alábbi hibába : errno 5) input/output error
" Input/output errors are typically physical hardware problems. Canonical can't do very much about this." 2011 01 31
A 10.04 Ubuntu csont nélkül, hasonlóan a 11.10 Xubuntu, néha a 11.10-es ubi is települ, de a 11-es illetve a 12-es Mint mindig ugyanannál a pontnál hal bele a telepítésbe...
Remélem egyszer sikerül ebben a konfigban kicserélni a winyókat valami normálisra
PIII 1400Mhz Tuala +512 SD RAM + 40GbMaxtor (1276 Bad sector) + 60 WD (~50 Bad Sector).
De szerintem nem egyértelműen a Bad sectorok okozzák. Bad sector mentes gépen is kaptam ezt a hibát első telepítésre, a második próbálkozásnál már nem volt.. pedig nem változtattam semmi.
lefáradtam.....
-
szoke12
őstag
Nos. Ma is tanultam. Kezdem egyre jobban értékelni a terminált. Ma fel akartam rakni az Xfburn-t. De a szoftverközpont nem engedte. ("Nem megbízható, vagy mi..") Beírtam terminálba (sudo apt-get ...), az meg gyönyörűen felrakta. Nem is gondoltam.
-
aldebaran
addikt
Szerintetek érdemes 10.04 LTS -ről 10.10-re váltani? Vagy várjak egy LTS-t?
-
Sziasztok!
Azt hogy tudom megoldani, hogy ne kelljen várni a hivatalos Firefox frissítésekre?
A 10-es még nem jelent meg a 10.10-es Ubuntura.
A Sotfware Sources-hez hiába adom hozzá a neten talált útvonalat, mindig a dizstróhoz tartozó URL-t rakja be.
Van valami univerzális link, hogy mindig frissüljön automatikusan?Köszi!
-
RBJ
addikt
Na benne vagyok a nvidi könyvtárban. és sudo apt-get install parancsra semmi.
Nem mindenki lehet lini zseniúgyan az a problem mikor parancsorosan kavartam végig.
sany@sany-AMILO-Pi-3560:~/Letöltések/NVidiaDeviceMonitor-0.1.1$ sudo ./install-for-global.sh
[sudo] password for sany:
-- The C compiler identification is GNU
-- The CXX compiler identification is unknown
-- Check for working C compiler: /usr/bin/gcc
-- Check for working C compiler: /usr/bin/gcc -- works
-- Detecting C compiler ABI info
-- Detecting C compiler ABI info - done
CMake Error: your CXX compiler: "CMAKE_CXX_COMPILER-NOTFOUND" was not found. Please set CMAKE_CXX_COMPILER to a valid compiler path or name.
CMake Error at /usr/share/cmake-2.8/Modules/FindKDE4.cmake:98 (MESSAGE):
ERROR: cmake/modules/FindKDE4Internal.cmake not found in
/home/sany/.kde/share/apps;/usr/share/kubuntu-default-settings/kde4-profile/default/share/apps;/usr/share/kde4/apps
Call Stack (most recent call first):
CMakeLists.txt:3 (find_package)Teccikkk értenii.?
CMake Warning (dev) in CMakeLists.txt:
No cmake_minimum_required command is present. A line of code such ascmake_minimum_required(VERSION 2.8)
should be added at the top of the file. The version specified may be lower
if you wish to support older CMake versions for this project. For more
information run "cmake --help-policy CMP0000".
This warning is for project developers. Use -Wno-dev to suppress it.-- Configuring incomplete, errors occurred!
make: *** No targets specified and no makefile found. Stop.
root access requested
make: *** No rule to make target `install'. Stop.
starting kbuildsycoca4
end -
Mint ahogyan azt éppen előtted is írtam már, a Rendszermenttet indítva telepíthető is a Live rendszer. Különböző beállítási lehetőségek vannak hozzá. Igény szerint lehet új felhasználó- és gépnevet megadni jelszóval, valamint meglehet azt is határozni, hogy a felhasználó beállításai megmaradjanak-e, vagy a rendszer alapértelmezései kerüljenek alkalmazásra.
-
-
RBJ
addikt
válasz
MacCaine #45495 üzenetére
oda másoltam de megint hiba, mintha régebbi cmake ra lenne a plasmoid írva.
No cmake_minimum_required command is present. A line of code such as
cmake_minimum_required(VERSION 2.8)
should be added at the top of the file. The version specified may be lower
if you wish to support older CMake versions for this project. For more
information run "cmake --help-policy CMP0000".
This warning is for project developers. Use -Wno-dev to suppress it.-- Configuring incomplete, errors occurred!
-
törölt tag
válasz
didros #45492 üzenetére
esetleg próbáld meg a lejátszó beállításainál állítani a kimenetet, hogy mit használjon. azt hiszem alapból xv-t használ, én általában gl2-re teszem, de kipróbálhatod a többit is, hátha valamelyik jó lesz.
rybank: én videókhoz sem szeretem a vlc-t
egyrészt nagyon csúnya az alapértelmezett skin, meg túl vastag a keret (lejátszó gombok, statusbar, stb) a videó körül, és nem is lehet rendesen testre szabni. videóknál az smplayer jön be eddig leginkább, de az meg nem kezel rendesen id3tag alapján rendezett zenét, így zenére marad a clementine egyelőre (bár szemezek az amarok-kal is, de az egyelőre nem áll igazán kézre...)
Aktív témák
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ThinkPad T495 Ryzen 3 PRO 3300U 12GB 256GB 1 év garancia
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest