Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Én és a számítógép
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- EmPoWeR: Költözés uTorrent-ből qBittorrent-be
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
dbius
veterán
kicsit olvass vissza... másnak is írtam [link], hogy az /etc/x11/xorg.conf fájlt kell manuálisan szerkeszteni - rootként - és oda beírni kézzel a moncsidnak megfelelő horiz. és vertikális képfrissítés értékeit, mentés, majd X restart (crtl+alt+bckspce) és mennie kell.
VAlamint még esetlegesen (ha ezután nem megy a natív felbontásban), akkor beírni manuálisan a natív felbontást.
Természetesen szerkesztés előtt ajánlott egy másolatot készíteni a fájlról... -
kew
senior tag
válasz
VaniliásRönk #1293 üzenetére
win alatt 75 és 60on is ment már, különbséget nem láttam.
autokalibrálással az a baj, hogy ezen nincsen gombElvileg magától csinálja, ha felbontást váltok, ez müxik is 1280x..-ról 1024x...-re váltásnál, de fordítva nem igazán.
Nemtom mi a szart csináljak vele...pedig nagyon tetszik az ubi, főleg ezek az effektek
-
dbius
veterán
Annyival kiegészíteném, hogy tudtommal az alternate telepítő lemez megkérdezi, hogy melyik hdd-re (esetleg floppyra) rakja a grubot.
Kalandor:
Még egy javaslatom lenne:
a külön hdd-re rakd rá az ubuntut, és a grubot arra a hdd-re kell telepíteni, amelyikre a linuxot teszed - ehhez a legegyszerűbb a már említett alternate telepítő cd használata -. Boot sorrendhez beállítod elsőnek a linux hdd-t, és a grub-ban alapértelmezett a win indítása, a már említett pár másodperc késleltetéssel - hogy tudd a linuxot kiválasztani -.
Így a grub nem piszkál bele a win-t tartalmazó hdd bootszektorába, az a hdd érintetlen marad...
Én azért javaslom ezt, mert usb-ről tényleg jóval lassabban áll fel a rendszer, bár igaz, hogy utána már nem nagyon - de azért még érezhetően - lassabb (pl. programok indítása).
Mondjuk ha egy megfelelően gyors pendrive-ra rakod rá (pl. corsair voyager gt), akkor ez a sebességkülönbség jelentősen csökkenthető.
Szerk: a GRUB pendrive-ra varázsolása, valamint az ubuntu/kubuntu pendrive-ra tételéhez esetlegesen tudok egy nagyon jó, és szerintem érthető linket rendelkezésre bocsátani, én ezek alapján csináltam meg minden probléma nélkül, és hibátlanul müxik a dolog: [link]
Soxerencsét!
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
Nocsak, a név alapján azt hittem CRT.
TFT-nél csak aktiválnod kell a monitor autómata önbeállítóját (autocalibration vagy valami hasonló neve kell hogy legyen, nálam gomb is van rá, neked lehet hogy az OSD-ben kell kalandozni), mindenesetre érdekes hogy nincs rendben a kép, ez mindenképpen arra utal hogy nincs rendben a frissítés, pedig a Samsung szerint is 75Hz a referenciaértéke, nem 60Hz-en ment véletlenül Windows alatt?
-
kew
senior tag
válasz
VaniliásRönk #1291 üzenetére
az 75hz, más lehetőséget nem is enged
-
kew
senior tag
sziasztok!
most tettem fel próbaképp egy ubuntut, elsőre nagyon tetszik, egy nagy gondom van, méghozzá, hogy 1280x1024-es felbontásban levág a kép jobb feléből 2 centit kb1024x768-ban kihúzza teljesen.
van valakinek tippje, hogy mit állítsak, hogy rendes képet adjon?
alaplapi integrált intel kártya, samsung 970P-vel.
Beállításoknál már végignyomkodtam, amit tudtam, de sok módosítási lehetőséget nem kínál sajna
Megköszönném, ha segítene valaki
köszi -
mv
aktív tag
Üdv!
Ma tettem fel a legújabb Ubuntot, a gond az, hogy nem ismerte fel a videokártyámat (7600GST), leszedtem az Nvidia oldaláról a megfelelő .run fájlt. A telepító nem fut le, azt írja ki, hogy a háttérben fut az X, ezt kellene bezárni, de hogyan?
Köszönöm! -
Sianis
addikt
válasz
Kalandor #1285 üzenetére
Nagyon régóta használom a Windowst, Linuxot felváltva, azaz egymás mellett. Soha nem vesztek össze, sőt nagyon is szeretik egymást.
A Grub ( ezt használja az Ubuntu ) pedig kifejezetten szépen kezeli mindkettőt és olyan szépen beállítható, hogy el sem hiszed.
Ha mégis külsős pendrive-ra akarod tenni a GRUB-ot, akkor utána kell járnod a dolognak, mivel ha emlékeim nem csalnak, a telepítő nem fog kérdezősködni a szándékaid felől.
Sianis -
vipisti
tag
válasz
Kalandor #1285 üzenetére
Van még egy lehetőséged, az utóbbi időben én ezt preferálom. Felteszed a VMware Servert Windows alá, és arra telepíthetsz bármilyen operációs rendszert, én konkrétan Ubuntuval próbáltam. Nem kell újraformázni a vinyót, újraindítgatni a gépet, stb.
Ehhez nem árt, ha van legalább 1G RAM. -
ZCoyote
őstag
A régebbi magyar ubuntu honlapon voltak leírások pontokba szedve: szerverek, levelezés stb.
Az újon nem találom sehol, nem tudjátok mi történt velük? -
-
dbius
veterán
válasz
Kalandor #1281 üzenetére
Ezt sajnos nem tudom, de pendrive-ra működő tettem már Kubuntut (6.10) ... Ergo bedugott pendrive mellett arról bootolsz, és a Linux a pendrive-ról áll fel.
persze lassabban áll fel jóval, mint egy vinyóról, de nekem tökéletes hordozható oprendszernek
bár sokkal egyszerűbbnek tűnik, ha felrakod xp után az ubuntut/kubuntut, aztán a grubot átszerkeszted, hogy automatikusan az xp induljon pár másodperc várakozás után (így a párodnak mindig dolgozhat beavatkozás nélkül xp-n). Ha pedig linux kell, akkor az a pár másodperc elég arra, hogy a linuxot válaszd ki. -
gyuri124
csendes tag
Üdv!
Az a problémám, hogy félig angol félig magyar nyelvű a feliratozás.
Pl.: Az alkalmazások, a helyek és a rendszer angolul van, az ezekben lévő dolgok címszavai magyarul de már azon belül megint angolul vannak a dolgok.
pl.: szövegszerkesztő magyarul kiírva de maga a szövegszerkesztő belül teljesen angol.
A bejelentkezésnél a felhasználónevet és a jelszót is angolul kéri, hiába állítom át magyarra. Az alsó sor is angol.
Kétszer is telepítettem, mindenhol figyeltem, hogy magyarra állítsam és mégis ilyen.
Hogy tudnám teljesen magyarra állítani? -
--TIKI--
tag
kösszi
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ngabor2 #1271 üzenetére
valami nem jó, de a valknut is ezt csinálta
nem tud leszedni semmit mástól. még filelistát se. a routerben kellene valamit heggeszteni? próbáltam, hogy adtam neki ex has egy portot (10110), és azt kiengedtem, akkor se ment ssehova. úgy látom, upnp-t nem tud a progi. adjatok valami kiindulópontot, hogy merre induljak. elkapott a nosztalgia, dc-znék egy kicsit, a torrent túl személytelen
-
ngabor2
nagyúr
válasz
--TIKI-- #1272 üzenetére
ha az kell neked, akkor a cron a te barátod.
/etc/crontab-ba beírsz egy sort. a formátuma:
# m h dom mon dow user command
azaz
perc óra hónap_napja hónap hét_napja futtató_user parancs
tehát ha minden este 22:18-kor ki akarod kapcsolni a gépet, akkor
18 22 * * * root /sbin/halt -
ngabor2
nagyúr
no, nálam is lefordult, el is indult. adtam neki egy zsák szotyolát, most épp azt rágja (egy 250GB-os partícióz hash-el... a graf képernyő ki is merevedett, de dolgozik
)
most már csak azt kellene tudni, hogy hogan lehet belőle deb csomagot csinálni, mert meglehetősen sok függősége van. -
--TIKI--
tag
köszi mind2-nek
-
--TIKI--
tag
HEllo!
valaki nem tud egy olyan progit ubuntura, hogy beállitom egy idöre és akkor kikapcsol a gép.pl ne makakrom h egész este melegitse a szobám.Mert anyámék már megölnek érte.nekem különösen nincs bajom vele -
dbius
veterán
Monitorod kézikönyvét átlapozod, vagy neten kikeresed, hogy milyen vízszintes és függőleges képfrissítési tulajdonságai vannak (tól-ig határ)
Miután ezt megtaláltad, akkor a xorg.conf fájlban
Section ''Monitor''
Identifier ''Main Monitor''
Option ''DPMS''
HorizSync 28-51
VertRefresh 43-60
EndSection
a vastaggal jelzett helyre a megfelelő értékeket beírod, és utána be - elméletileg - be lehet állítani a moncsid által támogatott frissítést.
Ill. ha crt monitorról van szó, akkor a neten próbálhatsz keresni online modeline számolót, ami szintén képes ilyesmi állítására.
Ha visszakeresel a topicban, akkor támpontot nyújthat, hogy én a korábbi monitoromhoz kaptam modeline ügyben segítséget, hogy 1600*1200@100hz-en menjen, ne csak 85hz-en. És működött is szépen 100 hz-en.
Halkan jegyzem meg, hogy azt nem tudom, hogy a modeline tft monitorhoz kell-e, vagy hogy használható-e hozzá, bár szerintem tft moncsival is működnie kellene. -
Vladi
nagyúr
válasz
ngabor2 #1255 üzenetére
Szió!
Csomagot azt nem találtam eddig. Szomorú..
De ha ez megnyugtat, engem minden második függőségnél zaklatott.
Mondok egy példát:
servusr@home-server:~/linuxdcpp/linuxdcpp$ sudo apt-get install glade
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Reading state information... Kész
Az alábbi extra csomagok kerülnek telepítésre:
glade-common
Javasolt csomagok:
glade-doc libglade2-dev
Ajánlott csomagok:
libgail17
Az alábbi ÚJ csomagok lesznek telepítve:
glade glade-common
0 frissített, 2 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 27 nem frissített.
Letöltés az archívumokból: 432kB
Kicsomagolás után 5591kB lemezterületet használok fel
Folytatni akarod [Y/n]?
Ebből kiderült, hogy a keresett dev csomag: (Javasolt csomagok:) libglade2-dev.
Úgyhogy szerintem adj ki egy: sudo apt-get install gtk+ parancsot, és ha eltaláltad a csomagnevet, a -devet is felsorolja.
Utána mehet a forgatás:
scons PREFIX=/telepítés/helye/könyvtár/ahova/szeretnéd
(Végül lefordult nekem és elvileg el is indul.)
Ubuntuguruk! Debianguruk!
Hogy az ördögbe lehet csomagot keresni apt-gettel? --helpben semmi ilyet nem talátam. Vagy van erre valami külön parancs?
[szerintem az az apt-cache csak a már letöltött fájlok között keres.] -
ngabor2
nagyúr
nézegettem én is ezt, dvs-sel le is szedtem, de akadályba ütköztem.
Checking for gtk+-2.0 >= 2.6... no
gtk+ >= 2.6 not found.
Note: You might have the lib but not the headers
gondolom a dev csomagot keresné. nézegettem az apt-cache search kimenetét, de nem találtam olyat, ami nekem kellhet. -
Vladi
nagyúr
-
--TIKI--
tag
köszi szépen!!!
és segitenél a feltelepitésébe mert kezdö vok csak simán apt-get install... vagy hogy?? -
ngabor2
nagyúr
válasz
--TIKI-- #1250 üzenetére
dc-re eddig egy, félig-meddig működő progit találtam, a valknutot. elég érdekes dc++ után átállni rá, szinte semmi sincs ugyan ott. viszont ha megtaláltál mindent, akkor logikusnak érzed a felépítését, és a dc++ lesz szokatlan
5.1-ben nincs tapasztalatom, megrögzött 2.0-s vagyok... -
--TIKI--
tag
hi vallaki nem tud olyan progit ubuntura ami hasonlit a dc++,cabos vagy limewire-ra??
+vallaki nem tudná elmagyarázni h 5.1-es hang hogyan lehet ezzelött már megkérdeztem kaptam egy angol leirást de megmondom az öszintét nem naon tudok angolul szoval vallaki nem magyarázná el.?pls
[Szerkesztve] -
dni
őstag
Sziasztok!
(Teljesen kezdő vagyok Ubuntu témakörben, most váltok át XPről)
Mi lehet az oka annak, hogy nem indul el a rendszer csak akkor ha berakom az Ubuntu telepítő CDt és ott kiválasztom a bootolást a merevlemezről (újraindításkor sem jutok tovább a villogó kurzornál)?
Valamint hogyan tudnék az Audigy 2ből jobb hangot elővarázsolni?
Előre is köszi a válaszokat!
[Szerkesztve] -
meoindil
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítség kellene. Egy ismerősömet rá szeretném beszélni, hogy próbálja ki az Ubuntut. Ö fórumozás közben sűrűn tölt fel képeket, ami win alatt nem gond Firefoxszal sem, de Ubuntu alatt nekem még nem sikerült beállítanom, hogy legyen miniatúra nézet. A Nautilus alapból tudja az nem gond, de a böngészőknél (FF, Opera) például az Index fórumán, ha a képfeltöltést próbálom a megjelenő fájlböngésző ablakban csak ikon nézetet találok és nem tudom átállítani miniatura nézetre. Valakinek sikerült már? Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv
meoindil -
ngabor2
nagyúr
a varázssszó: overlay. ezeket a mozgó tartalmakat általában overlay-en jelenítik meg a progik, ezáltal a kipakolás csak a vidkártyát terheli. ha a tvoutra át lehet tenni az overlay-t, akkor az a megoldás. ha nem, akkor más video outputot kell választani a lejátszónál, ami nagyobb terhelést jelent a gépnek.
-
visit
tag
Üdv,
laptopomon hogy tudok TV kimenetre rakni egy filmet. Totem, VLC. Szürke a TV kimenet. Miért, hiszen van...
thx,
visit -
dbius
veterán
xorg.conf fájlban a monitor adatai nem jól vannak benne, ezért nem tudsz nagyobb felbontást állítani...
kézzel kellene átszerkeszteni - előtte elmenteni a régit... -
Section ''Monitor''
Identifier ''Main Monitor''
Option ''DPMS''
HorizSync 28-51
VertRefresh 43-60
EndSection
Section ''Screen''
Identifier ''Main Screen''
Device ''Laptop''
Monitor ''Main Monitor''
DefaultDepth 24
SubSection ''Display''
Depth 1
Modes ''1024x768''
EndSubSection
SubSection ''Display''
Depth 4
Modes ''1024x768''
EndSubSection
SubSection ''Display''
Depth 8
Modes ''1024x768''
EndSubSection
SubSection ''Display''
Depth 15
Modes ''1024x768''
EndSubSection
SubSection ''Display''
Depth 16
Modes ''1024x768''
EndSubSection
SubSection ''Display''
Depth 24
Modes ''1024x768''
EndSubSection
EndSection
Gondolom nálad is a default depth értéke 24, nos, a depth 24 alatti sorban - vastaggal a Modes résznél kézzel az ''1024x768'' elé kell biggyesztened a monitorod natív felbontását, gondolom 1280x1024, tehát: ''1280x1024''
menteni a fájlt, majd egy ctrl+alt+backspace-el újraindítani az X-et,és ha minden igaz már 1280x1024-ben fog pompázni a moncsid! -
Blaise
veterán
üdv !
Hogy lehet az, hogy nem tudok beállítani 1024*768-nál nagyobb felbontást a 19-e s monitoromon ?
(az ati-féle restricted drivert használom) -
korcsi
veterán
Hali!
Mplayerrel hogy tudom a feliratokat lejjebb tenni a kép szélénél? Tehát ha szélesvásznú filmet nézek akkor a 4/3-as TV-n a feka részen legyen a felirat és ne a képen.
Előre is köszi! -
ngabor2
nagyúr
hogy a túróba lehet rávenni a kopete-t, hogy logolja a beszélgetéseket msn protokoll alatt? az előzőben benne volt, a jelenlegiben nem találom.
-
--TIKI--
tag
Sziasztok!
lenne egy kis problémám!hol kell beállitani h 5.1-ben s zoljon a muzsika?
Mert se mplayeren,sem amarokon nem s zol 5.1 ben és ezt hol kell beállitani?
naon kezdö vok.légyszi segitsetek.elöre is köszi!! -
tyaptyap
csendes tag
Még 1 probléma:
SMC 7004VBR routerrel + van osztva a chellos net. Az Xp-sen hasít ahogy kell, de ezen böngészni olyan, mint az ISDN-es időkben. -
ngabor2
nagyúr
válasz
tyaptyap #1231 üzenetére
az 1. kérdésre a válasz a #1011-ben (is) volt, de beidézem:
a varázsszó fglrx.
apt-cache search fglrx segítségével megtalálod, hogy a xorg-driver-fglrx drivert kell feltenni (a restricted-modules alaptelepítés esetén fenn van):
sudo apt-get install xorg-driver-fglrx.
hogy menjen is, nem árt az x-et is beállítani:
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
itt értelemszerűen a driver résznél az fglrx-et választod.
ezután illene mennie. -
tyaptyap
csendes tag
1,5 hete gyarapítom az aktív linuxos tábort (Ubuntu 7.04), lenne 3 problémám, amire nem találtam +oldást:
1. radeon 9600 3D - több módszerrel próbálkoztam, újratelepítés lett a vége
2. wine config játékokhoz (főleg ehez: [link])
3. +csináltam, hogy 5.1ben szóljon a hang, azóta akadozva játsza a totem a filmeket (ha visszacsinálom dobozhangra, akkor rendesen megy)
hardver a profilban
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
spammer
veterán
válasz
spammer #1229 üzenetére
Na, sikerült egy megoldást találnom. Azért leírom, hátha vkinek van még ilyen gépe/gondja..
Acer Aspire 3103 NWLMI, Ati Radeon X1100, 512 RAM
A következő cucossal megy a sleepTerminálba:
sudo apt-get install uswsusp
Suspend wiki http://en.opensuse.org/S2ram (elvileg ugyanaz a 2, csak más néven)
Miután települt, terminálból a következő paranccsal kb 3 mp alatt le is lövi a laptopot:
sudo s2ram -f -p -m
További paraméterek a fenti linken lévő wikiben, nekem ezekkel a paraméterekkel ment jól.
Kényelmesebbé tehető, ha csinálunk neki ikont az asztalra, vagy akár az Alacarte nevű szerkesztővel menübe is rakhatjuk.
A parancsikonnál a ''futtatás terminálban'' opciót válasszuk, a parancs pedig a már fentebb is említett sudo s2ram -f -p -m
Még nem tudtam tesztelni azt, hogy minden rendben van e, ha huzamosabb ideig sleepben marad, de elvileg nem lehet gond. -
spammer
veterán
Ja elfelejtettem, egy másik problémám:
A felfüggesztés (sleep mód - suspend to ram) nem működik, úgy értve, hogy elmegy aludni, le is áll a laptop, ha 1 gombot nyomok, szépen elindul (hallani a hangján), de kép nincs. LCD fényerőt az Fn billentyűkkel tudom szabályozni, csak vmiért a kép nem jön vissza, csak nagy sötétség. Gugliztam, de nem nagyon találtam megoldást, kpowersave nevű cuccot leszedtem, azzal is ugyanez a hiba. Így mindig ki kell kapcsolnom sleep mód helyett
Másnál nem fordult elő ilyen hiba?
Acer 3103 NWLMI típusú laptopról van szó. -
Brutforsz
senior tag
válasz
spammer #1225 üzenetére
Igen, én is a 7.04-est használom, de rájöttem, hogy mi az eltérés oka: amikor ismerkedtem a rendszerrel, egy rakat alkalmazást feldobtam kipróbálás céljából, és ami megtetszett, maradt, köztük volt az Alacarte elnevezésű menüszerkesztő is. Csak azóta nehezen tudom követni, mi az, ami az alaprendszer tudása, és mi az, ami a kiegészítőké.
Szerintem ez a program pakolhatta be a kérdéses menüpontot, és így a szerkesztőfelületet is. Egy próbát mindenképpen megér. -
Agathon
csendes tag
Na ezzel a kézi beállítással leszek gondban, pontosan hogy is kell?
Gondolom elindítom safe mode-ban, akkor ugye kapok egy szép karakteres felületet, gondolom itt kell ügyeskedni.
mod: Suse live-al is ezt csinálja
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
-
Agathon
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy kis problámám az ubuntuval (7.04), talán tudtok segíteni. A hiba a következő: Szépen föltelepül, aztán újraindítás után monitor kikapcs és meg se mozdul. Érdekes, hogyha live cdről indítom és nem állítom be kézzel a felbontást (indító menüben F4), akkor ugyan ezt a hidát produkálja, ebből arra következhetek, hogy a hibának a vga körűl kell lennie. Válaszokat előre is köszi!
Mod.: Még annyi, hogy a 64bites (amd64) változatról van szó.
[Szerkesztve] -
thaler2
senior tag
Sziasztok az lenne a problémám, hogy tettem ubuntut a 2 részre partícionált vinyóra. C része volt 10Gigás, a D része pedig 70. Most az a problémám, hogy miután xp-t telepítettem volna vissza, a D lett az első partíció és a C a 2. Viszont ha a C-re telepítek akkor meg felmásolja az xp telepítő még a kékképernyős a fájlokat újraindul és nem indul ez a 2.része a telepítésnek...
A problémám igazából az, hogyan tudnám megcsinálni, hogy a C legyen az első partíció és a D a második.
remélem érthető a problémám
üdv: thaler2 -
spammer
veterán
válasz
Brutforsz #1219 üzenetére
Sajnos nincs ilyen nálam hogy ''Főmenü'' (a beállítások menüpont alatt). Jobb klikk - menük szerkesztése, megnéztem ott is (itt új elemet nem tudok felvenni, nincs gomb), hogy nincs e kihagyva (nem e kell bepipálni), de egyáltalán nincs ilyen menüpont nálam. Olyan van, hogy menük és eszköztárak, de az más, ott semmi ilyesmit nem lehet beállítani.
Találtam egy kvtárt itt: /usr/share/gnome/apps ide bemásolva az ikont, bekerül a Főmenübe, de még mindig nem tudom átrakni pl. a ''Játékok'' almenübe. A játékok vagy más egyéb almenüpontok kvtárait nem találtam sehol, home-on és usr/local és share-eket is átnéztem (.gnome és gnome2 stb. kvtárakat is), de nem bukkantam rá, lehet h rossz helyen keresem ezek szerint
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Brutforsz
senior tag
-
spammer
veterán
Azt tudja valaki, hogy ha pl. van a desktopon 1 parancsikon, akkor azt hogy tudom pl. az egyik menüpont alá beszúrni? Konkrétan arról van szó, hogy raktam fel egy poker játékot, ikont csinált automatice, de a menüben a a játékok alatt nem jelenik meg. Oda be lehet valahogy szúrni? Próbáltam az ikon drag & dropolni de nem megy.
-
GD
őstag
alapismeretek nélkül kalandvágyból mindenféle ide és sata és mobilrack összekötögetésekre felrakjuk a linux-ot, amire egy hét múlva már nincs igény mert ugye nem kényelmes és nem fut rajta a csúcsgame..
nosza szedjük le, mert mégiscsak jó lesz az xp vagy a vista...aztán jövük a linux topikba sírni hogy nem boot.ol fel a windows... találjunk ki megoldást, lássunk bele a gépekbe messziről ki hová van kötbe, jumperolva, mi a bios boot sorrend és hogy mit b@szott el a juzer linux install-kor...
az xp javítókonzolt meg kottázzuk le... nos, szvsz el lehet ballagni egy kicsit gyúrni az alapokra, addig meg telepítsen naponta zixpét...[ sztem nem erről kell szólnia ennek a topiknak
ismétlésként: Ubuntu Linux a neve és nem Ubuntu linux destroyer Win Reinstaller
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
mor
tag
válasz
ragazzo #1209 üzenetére
a hivatalos oldalról szedtem le az iso-t, és csak akkor kér jelszót hogyha cd-ről bootolok, ha vmwareben vagyok akkor automatikusan belép. szóval a problema érthetetlen.
kipróbáltam a user-pass variációkat egyik sem működött, az egészben a vicc hogy az előzö ubuntu a 6-nál nem volt ilyen problémám.
közben leszedtem az alternate verziót, majd megnézem azt legfeljebb felrakom text installal.
köszönöm szépen a segítséget. -
ragazzo
őstag
-
bucika
tag
Üdv!
Nemrég gépet váltottam, és a következő problémával küzdök: Az ACPI nem akar működni, és ha aktiválva hagyom akkor már a kernelnél lefagy a rendszer. Az egyetlen megoldás amit találtam rá az acpi=off már a bootmenünél. Ellenben nekem szükségem van az ACPI-ra, tehát van valakakinek ilyen problémája és talált rá megoldást legyen szíves írja meg!
A jelenlegi lap: GigaByte GA-M59SLI-S5 (legújabb bios) és 1 x2 5600+-os proc -
Tosee
őstag
Hello!
Jelenleg két oprendszer van a gépemen, (XP+Ubuntu) külön vincsire telepítve.
Az ubuntu-t szeretném eltávolítani, és ebben kérném a segítségeteket. Hogyan lenne célszerű letörölni? Nem szeretném eltolni az xp-t... A bootolást a linux boot managerje kezeli. Vagy elég ha leformázom a vinyót amin a linux van, és az xp telepítővel pedig fix boot, fix mbr vagy valami ilyesmi... -
mor
tag
Hi!
felszeretném rakni az ubuntu 7.04-et de miután a live cd elindul a bejelentkezésnél megáll, és kéri a usert és a passt. viszont vmwareben megnéztem és ott a login automatikus. viszont ha cdről bootolok akkor ezt nem teszi meg.
kérdés hogy hogyan tudnék belépni hogy elkezdhessem a telepítőt.
semilyen leírásban nem leletem rá hogy mi a live cd user neve és hogy mi a pass.
kérlek segítsetek.
ha már valahol le volt írva akkor bocsi de sajnos nincs időm végignézni a topikot. -
cobrakigyo
tag
-
Ryaren
tag
Megtaláltam a probléma okát!
Az IDE CD-ROM-mal van valami hiba, mert ha lehúzom, akkor teljesen jól működik mintegy 30-40 mp alatt lemegy az ami eddig 127mp volt...
Kicseréltem az IDE kábelt, de az sem használt neki, szóval valami nagyon elromlott.
Valami ötlet esetleg még amit kipróbálhatok, hogy továbbra is működjön a CD-m?
Ebben egyébként csak az a szomorú, hogy a DVD-íróm sem működik már rendesen, mert nagyon sokat használtam már és pl a kubuntu install 2x olyan lassú a DVD-n mint a CD-n! JA és még azért is furi, hogy nem ismeri fel rendesen a CD-ROM-ot, mert arról installáltam a kubuntut!
Ötleteket még szívesen fogadok! Előre is köszönöm!
Aktív témák
- Formula-1
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Gitáros topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- A VBIOS az oka a Radeon RX 9070 és az X99-es alaplapok inkompatibilitásának
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Macbook Air M1 512GB // Számla // Garancia //
- Önerő nélkül is megvásárolható .1-10 hónap BANKMENTES részletfizetés.Arena Racer szövet gamer szék
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3206
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest