Hirdetés
Aktív témák
-
SVT-40
csendes tag
-
GD
őstag
szép ez a compiz meg a beryl, egy hétig gyönyörködik benne az ember, aztán rájön hogy teljesen fölösleges.. a több asztal úgyis az alaprendszer része, a többi meg csak látvány..
én mostanában mainpc-n a berylt is kikapcsolom, többek között a vnc miatt is, meg mert hirtelen egy-egy efektre meglöki a procit ami tök fölös..
maga a desktop-on végezhető munkához már annyira 2D-s az agyam hogy általában kattintás után jut eszembe a "könnyítő" efekt.. ami sokszor nem is gyorsabb, inkább csak szebb..laptopra meg eszem ágában sincs semmi ilyesmit használni..
sztem gondold át ,hogy van e rá szükséged és megéri e a szívást.. -
korcsi
veterán
Újabb fejlemény:
Ha az mplayert "-ao alsa:device=spdif" opcióval indítom akkor jó, illetve amit még észrevettem, hogy az mplayerben eddig az AC3 passtrough-hoz a HW=0.1 -es kimeneti device-t kellet választani, de mostmár defaultal is megy.
Megprószálom live cdről mit mutat úgy.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
tusi74
őstag
Próbáld meg ezt a deb csomagot feltenni. Ezzel nekem hibátlan:
AMsn deb csomag -
vamzi
senior tag
Van egy saját magam által forgatott amsn-em itt értelemszerüen a .deb fájl kell neked, a nagyobbik(FULL) minden hivatalos plug-int és skint tartalmaz, a kisebbik ~4mb az csak egy egyszerűbb verziója, ami csak a szines nickeket és a live skint tartalmazza.nekem és még jónéhány embernek bevált. ha felteszed és ubuntu 7.10ed van akkor ne engedd neki frissíteni, mert vissza akarja butítani az rc1-esre.synapticban kényszerítheted a verziót, h ne akarja frissíteni.
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
Megvan, talán működne is, de... ez volt a könnyebbik része. Még mindig nem tudom aktiválni a tv-kimenetet, emiatt aztán nem is találja a 0.1 kijelzőt. A VGA-nk hasonlít, el tudnád küldeni a te xorg.conf-odat vagy leírnád hogyan aktiválhatom a tv-kimenetet? Köszi
A jelenség:
darky@darky:~$ playontv.sh sup.avi
MPlayer 2:1.0~rc1-0ubuntu13.1 (C) 2000-2006 MPlayer Team
CPU: Intel(R) Core(TM)2 CPU 6400 @ 2.13GHz (Family: 6, Model: 15, Stepping: 6)
CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled with runtime CPU detection.
vo: couldn't open the X11 display (:0.1)!
MPlayer GUI requires X11.
mplayer: could not connect to socket
mplayer: No such file or directory
Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control.Playing sup.avi.
AVI file format detected.
VIDEO: [XVID] 624x352 24bpp 23.976 fps 1117.2 kbps (136.4 kbyte/s)
Clip info:
Software: cant touch this
SUB: Detected subtitle file format: subviewer
SUB: Read 698 subtitles.
SUB: Adjusted 4 subtitle(s).
SUB: Added subtitle file (1): ./sup.srt
vo: couldn't open the X11 display (:0.1)!
Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device.Exiting... (End of file)
darky@darky:~$[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
addikt
Megszenvedtem vele, de működik végre Fel kellett raknom a hivatalos nVidia drivert, így lett nVidia XServer Settings-em. A scripted is remekül működik, örök hálám Már csak a VLC Player-t kellene rávennem ugyanerre a mutatványra...
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Vladi
nagyúr
Hali!
UUID=d77371dc-fb55-4b92-860a-e9f101234aee /home/we ext3 defaults 0 0
Ez direkt van így? Egyébként sokat vaciláltak itt korábban a automounterrel. Pár oldat olvass vissza, hátha megleled a megoldást. Meg a telepítés cikk hozzászólásaiban is volt róla szó, úgy emlékszem.
Konkrét ötletem nincs.il sole non sorge più ad Est!
-
bsh
addikt
igen, de ez akkor sem jó így.
gondolom akkor külön partíción van a /home, és azon belül van egy "we" könyvtár, ami a saját könyvtárad. ezt akkor is úgy kell mountolni, hogy a partíciót /home-ba, és nem /home/we-be
hacsaknem direkt csináltad ez így...? vagy a /home alapból a linux partíción van, és csak a we könyvtár van a mésik partíción, és csak azt mountolod???
de ez sem jó, mert egy /home mountnak akkor is lennie kéne. -
Vladi
nagyúr
Elég furcsán csatolgatsz, mit ne mondjak. Mindegy, elvileg így is lehet.
Ajánlottabb a /mnt-t használni az adat partícióknál.Csatolás mindenképpen lesz, csak a rendszer végzi bootolás közben. Erre jó az fstab.
Viszont az eredeti problémára ez nem megoldás.
róland!
Telepíted az alkalmazást (*letek), majd gondoskodsz róla, hogy induljon a desktoppal. Majd kell egy plugin. Ez utóbbi a konkrét program, a deskletek csak a keretet biztosítjátk. Feljebb linkeltem egy leírást.
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
Aktív témák
Hirdetés
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- SkyShowtime
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Horgász topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Lexus, Toyota topik
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest