Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
dbius
veterán
Annyival kiegészíteném, hogy tudtommal az alternate telepítő lemez megkérdezi, hogy melyik hdd-re (esetleg floppyra) rakja a grubot.
Kalandor:
Még egy javaslatom lenne:
a külön hdd-re rakd rá az ubuntut, és a grubot arra a hdd-re kell telepíteni, amelyikre a linuxot teszed - ehhez a legegyszerűbb a már említett alternate telepítő cd használata -. Boot sorrendhez beállítod elsőnek a linux hdd-t, és a grub-ban alapértelmezett a win indítása, a már említett pár másodperc késleltetéssel - hogy tudd a linuxot kiválasztani -.
Így a grub nem piszkál bele a win-t tartalmazó hdd bootszektorába, az a hdd érintetlen marad...
Én azért javaslom ezt, mert usb-ről tényleg jóval lassabban áll fel a rendszer, bár igaz, hogy utána már nem nagyon - de azért még érezhetően - lassabb (pl. programok indítása).
Mondjuk ha egy megfelelően gyors pendrive-ra rakod rá (pl. corsair voyager gt), akkor ez a sebességkülönbség jelentősen csökkenthető.
Szerk: a GRUB pendrive-ra varázsolása, valamint az ubuntu/kubuntu pendrive-ra tételéhez esetlegesen tudok egy nagyon jó, és szerintem érthető linket rendelkezésre bocsátani, én ezek alapján csináltam meg minden probléma nélkül, és hibátlanul müxik a dolog: [link]
Soxerencsét!
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Android szakmai topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen videókártyát?
- Asztrofotózás
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- BestBuy topik
- Lightyear - befektetési app
- Óra topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Dell Latitude 5320 - 13,3" touch, i5-1145G7, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 500+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest