- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
Sianis
addikt
A Linux nem Windows!
Itt nem kell mindent letölteni kézzel. Ott van a jó kis apt, tud mindent amit kell. Van benne java, flash, nvidia meghajtó is! Teljesen feleslegesn neked szórakozni ilyesmivel, mikor képes rá a rendszer is!
Ilyeneket keress:
- flashplugin-nonfree
- nvidia-glx
Egyelőre csak keresss!
Sianis -
hát pontosan nem tudom melyik könyvtárra gondolsz.
ezt a gépet viszont globálisan én használom egyedül
úgyhogy jó ez a kis lang fájl bebetonozva az eredeti angol fájl mellé.
a flashel kapcsolatban annyi lenne akérdésem, hogy az rpm-et hogy lehet felinstallálni?? ugyanis ilyen formában szedtem le a flash plugint. illetve lett volna még tar.gz is. nem nagoyn értem mi a különbség -
-
-
Sianis
addikt
Nvidia: Mit telepítettél eddig?
Opera: Azért nem tudod bemásolni, mert nem rendelkezel alapértelmezetten root jogokkal. Ehhez ugyebár a sudo parancsot kell használni, gondolom már ismerős. Pl: indítasz terminálból egy mc-t ( telepítendő ) sudo-val és akkor szépen oda másolhatod a language file-t ahova akarod.
Sianis -
köszi a helpet!
az opera már működik csak...
a language filet szeretném bevarázsolni a usr/share/opera... stb könyvtárba, de a konkerror nemt tud oda ugrani csak a saját könyvtárat, illetve a windowsos meghajtókat látom. illetve át lehetne mozgatni a gyorsmenüben, de akkor meg irásvédettségre panaszkodik..
a saját mappában nme akarom hagyni, mert már igy is tele van mindenféle felesleggel, és ha véletlenül törlöm az lehet kellemetlen lenne.
....
az nvidia driver sehogy nem akar felmenni.
viszont odáig már eljutottam, hogy a telepitő valami olyan hibát ir ki, hogy kapcsoljam ki az x-et. ezt nem tudom lelőni. ha consolt váltok az nem elég neki.
ehhez várnék tippet.
köszi! -
rene85
aktív tag
Hollá. Ugyanazzal a problémával szembesülök az asztali gépen is mint a notebookon, ubuntu 6.10 meg mint 2.2-nél is. Sehogyse tudok életet lehelni a gef6800asba, csak az alaplapi intel graf indul el. a régebbi linuxoknál ez pillanatok alatt ment, most meg se az eredeti oldalon levő nvidia driver, se az nvidia-glx nem jó, már odáig merészkedtem hogy kipróbáltam az envyt meg az automatixot, de úgy se lett jó! nem találja az nvidia drivert...
/lib/modules/26.17-11-generic/volatile/nvidia.ko not found vagy valami hasonló
Failed to load nvidia
aborting
screens found, de mégse működik (persze ez angolul
Help!
Kipróbálom megint valami régebbi linuxszal is, hátha már az se működik, bár akkor sehogyse érteném a dolgot. -
Protezis
őstag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Szoval leszedtem ezt: http://ubuntu.elasztik.hu/6.10/ubuntu-6.10-desktop-i386.iso , mivel fel akarom telepiteni.
Oda megyek, hogy start or install ubuntu, erre elindul a live-cd.
Nekem nem live-cd kell, hanem install cd. Hogy tudom elerni a celomat? -
szaisztok!
valaki le tudná irni hogy hogyan telepitsem az operát??
a csomagot már letöltöttem, de nem tudom hogyan lehetne elinidtani a telepitését.
illetve:
nvidia drivert is szeretnék installálni, mert 1600x1200@60Hz en megy a monitorom és ez nem tul kellemes. állitani nem lehjet a felbontást.
ma már kb 5x telepitettem ujra, de az eddigi próbálkozásaim mindig befalcoltak
üdv! -
Carpio
tag
Köszönöm a segítséget, bele fogok vágni.
-
Carpio
tag
HI
Hp nx 6125-ös laptopomra szeretném telepíteni az ubuntu 6.1-et (AMD64). Hol találok leírást a hogyan kellről - egy teljesen zöldfülű felhasználónak készültet (aki még ilyet nem is látott).
Az is érdekelne, hogy milyen kiegészítő programokat kell hozzá beszerezni és hogy hol és azokat hogyan kell telepíteni.
Ha könyv formájában van az is jó lenne.
Please help me
Talán eggyel bővülne a windows-t sarokba hajítók köre -
TomiFiu
tag
Sziasztok Ubuntusok!
Gépemen telepítve van a 6.10-es verzió és telepíteni szeretném a Beryl 3D ablakkezelést. Ehez szeretnék segítséget ill. magyarnylevű telepítési útmutatót szerezni.
Azt tudom, hogy hardveres 3D támodatás kell.
Nekem Ati 9600 128MB-os kártyám van. Ez elvileg rendesen működik is a [link] alapján.
Bár megjegyzem nekem kiírt egy olyat a glxinfo | grep rendering parancsra, hogy:
libGL warning: 3D driver claims to not support visual 0x4b
viszont a:
direct rendering: Yes
Tehát ennek fényében kérnék segítséget.
Előre is köszönöm! -
Bero
aktív tag
A Mplayer lejátszás elején ezt írja ki:
''Requested audio codec family [mp3] (afm=mp3lib) not availabe. Enable it at compilation.''
Mi lehet a gond?
Illetve hol tudom azt beállítani, hogy melyik fájtípus megnyitásához mi legyen az alapértelmezett program?
Előre is kösz! -
Noddy
senior tag
Nem tudom valaki próbálkozott-e már hasonló dologgal:
16*4-es folyadék kristályos kijelző HD4478-as chip + ubuntu
Eddig két progit találtam:[link], [link]
De mindegyik telepítése és beállítása meghaladja az én képességeimet, ha valaki tudna esetleg még hasonló progiról, amit könnyeb beállítani és telepíteni (pl. csomagban lenne és nem kellene fordítani). Egyébként mind a két progi olyan hibával áll le hogy nem talál HD4478-as drivert (vagy valami hasonló), de én sajnos nem tudok drivert írni.
LCDSmartie elindul a wine-al, de értelem szerűen a hardvert nem éri el -
Sianis
addikt
válasz
dr_strange #273 üzenetére
Egyszer ha nem leszek lusta és kijön a Feisty, frissítem majd!
Sianis -
zoltanz
nagyúr
Hol találok olyan webhelyet ahol linux kiegészítő programokról találok rövid ismertetőt, (használat, funkciók stb) lehetőleg magyarúl, itt van egy hasonló, köszönöm.
Link:
[link]
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
Wifi: BIOS-ból nem lehet beállítani, hogy állandóan menjen és ne kelljen kapcsolgatni?
Sianis -
Dashes
őstag
Már készen volt a 2db partíció. Partíció létrehozásakor kell a kötet címének megadni a ''/'', illetve swap jelet? Vagy amikor ki kell választani, ott kell átírni ?
Pl.: '' /media/hda5'' , ezt átíróm /-re . Én a 2-kat csináltam , de nem működött.
Vagy esetleg az lehet a baj, hogy Extended partícióra akarom rakni?
[Szerkesztve] -
zoltanz
nagyúr
Elsőre ha már itt fennakadsz olvasgas ajánom ez elég érthető html könyv pontokba szedve.
[link]
Ha rám hallgatsz csinálsz a memóriáddal egyenértékű swap fájt meg egy adat partíciót a jele ez: / -
Dashes
őstag
Telepítésnél nem tudok tovább lépni.
''Csatalakozási pontok előkészítése'' Most kell kiválasztani a gyökér-t, lapozófájloknak, és gőöm sincs hogyan kell. Légyszíves segítsetek.
'' Nincs gyökér fájlrendszer '', ezt írja.
[Szerkesztve] -
Noddy
senior tag
Hoppá pont lemaradtam, vagy legalábbis ahoz kellene segítség hogy normálisan betudjam állítani a monitort (brightne,contrast, gamma) de leginkább a gammára lenne szükségem mert nagyon világos az tft monitor és hardveresen nem tudom optimalizálni.
És még annyi hogy a csomagkezelőben nem tudom egyszerre felteni a glx-et és a settings-et, ez is probléma lehet gondolom.
[Szerkesztve] -
Noddy
senior tag
Segítség kellene:
#sudo nvidia-glx-config enable
Error: your X configuration has been altered.
This script cannot proceed automatically. If you believe that this
not correct, you can update the md5sum entry executing the following
command:
md5sum /etc/X11/xorg.conf | sudo tee /var/lib/x11/xorg.conf.md5sum
otherwise edit manually /etc/X11/xorg.conf to change the Driver section
from nv to nvidia.
Próbáltam nvidia drivert telepíteni.
A kártya agp- sGeforce 6200, amit feltettem: NVIDIA Binary X.org driver -
zoltanz
nagyúr
Most telepítettem magyar Kubuntu Linux 6.10 es változat CD -et nagyon tetszik, stabilnak tűnik a DVD -set most leech -elem.
közben.
Frankón sikerűlt összehozni egy Nokia telefonnal, ezzel már a bluethoot -on át is megy a re és kontra küldözgetés. DVD filmekett Kaffeine lejátszóval próbáltam, ment az is, jó képe van. WiFI alkatrész ügyben körbenéztem azt hiszem ez támogatott D-Link DWL-G122 54Mbps USB WLAN adapter ha esetleg valaki mást is tud ajánlani amivel kevés gondom lesz, ne kíméljen. 7000 Ft -ért megy most.
Link:
[link]
[Szerkesztve] -
Eastman
addikt
Sziasztok!
Az aMSN-ben hogy' tudok hangüzenetet kezdeményezni? -
visit
tag
Frissíteni? Azt hogyan kell?
Ettől függetlenül azért valaki meg tudja mondani, hogy mi a gond a partícionálással? Olyasmi, mintha nem látná a HDD-t. Pedig konzolra kilépve még a volumenjét is kiírja az sda7-nek.
A válaszra még elfogadok további jelentkezőket is.... (a hangszóró ugyan már elfogyott, ha van még valaki aki érti ezt ;-)
üdv,
visit -
visit
tag
Hogyan tudom megállítani a kocka forgását a beryl-ben? Ha húzom az ablakot a címsoránál fogva, akkor át tudom húzni a kocka másik oldalára, de oda gyorsan átugrik. Nem láthatom a kockát ''messziről'', élére állítva. Mit kell hozzá beállítani?
üdv -
visit
tag
sziasztok, két külön rész, egy válasz és egy kérdés:
1. Válasz magamnak: azért kaptam az említett hibaüzenetet, mert már nem azon a címen van a kulcs. Ime a javítás: http://ubuntu.cvk.hu/doc/beryl/
2. A kérdés (az sem baj, ha ezt is majd én válaszolom meg...
Feisty: A telepítés 2. percében jut oda, hogy ''Partícionálás''
Itt négy dolgot ajánl fel az elsőnek az a neve, hogy ''0''.... a második a CDROM-ot akarja partícionálni, a harmadik és negyedik meg a teljes lemezt.
Olyan, hogy kézi, olyan nincs. Ha bármit is választok, azt a választ kapom, hogy nincs gyökér partíció, csináljak... De vissza már nem lehet lépni. CSAK újraindítani a telepítést. Persze akkor is ugyanide jutok. Nincs tovább. Vagy van?
Az edgy egyébként símán feljött.
üdv,
visit
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
ha nem csináltál swapot, akkor sincs veszve minden. különösen, ha több, mint 1gb ramod van, nekem 28 napja hozzá se nyúlt a swaphoz, pedig 100%-on megy folyton a proci, és fut jópár alkalmazás.
de ha külön partíció nélkül akarsz swapolni:
dd if=/dev/zero of=/var/swap.img bs=1024k count=512
mkswap -f /var/swap.img
swapon /var/swap.img -
visit
tag
Sziasztok!
egy hét udvarláson vagyok túl az ubuntuval. Persze, jónak láttam nekiugrani a beryl-nek. Vissza is pattantam...
Egy kedves ubuntu társ leírását követtem ( http://hup.hu/node/32188 ), egészen eddig a lépésig:
<<<<<<telepítsd a pgp kulcsot:
wget http://ubuntu.beryl-project.org/quinn.key.asc -O - | sudo apt-key add - >>>>>
erre ezt a hibát kaptam:
---------------------------------------------------------------
--17:43:26-- http://ubuntu.beryl-project.org/quinn.key.asc
=> `-'
Resolving ubuntu.beryl-project.org... 195.114.19.35, 82.140.42.54, 80.77.247.17, ...
Connecting to ubuntu.beryl-project.org|195.114.19.35|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 404 Not Found
17:43:26 ERROR 404: Not Found.
gpg: no valid OpenPGP data found.
-----------------------------------------------------------------
Kedves hozzáértők, segítsetek továbblépni!
üdv,
visit -
Imy
veterán
Az ubuntu magyar teljes mértékben?
Mert Nekem olyan linux kellene.... -
rene85
aktív tag
Helló Evriván!
Hosszú kihagyás után újra linuxot tettem az asztali gépre és a notebookra is. A notebookon (nevenincs márkájú) az ati driver telepítés és aticonfig --initial kiadása és gépújraindítás után mikor a bejelentkező képernyőnek kéne jönnie, elfehéredik az egész lcd, és se jobbra se balra, konyec. ha megnyomom a kikapcsológombot, akkor egy idő után kikapcsol, tehát nem totál fagy le. mobility radeon 9700asról van szó, és a legújabb driverről. A probléma visszafejtésében odáig jutottam, hogy ha az ''ati'' eredetileg ubuntu drivert kicserélem a feltelepített fglrx-re, akkor jelentkezik a probléma. Mi a pacifütyülő ez? Régen volt ilyen susénél, de ott egy újraindítás megoldott mindent. -
ngabor2
nagyúr
a kernel panic.kal én is csak annyit tudtam tenni, hogy ubu helyett deb ment fel a gépre
lehet, hogy valami kernel paraméterrel ki lehetne védeni, de annál jobban siettem.
a server alapból asszem nem rak fel graf felületet, és a szerverek beállítására van kihegyezve. ennyi. de pl. egy apt-get install ubuntu-desktop-pal ''átalakítható'' desktop rendszerré. mondjuk valszeg egy pár plusz csomagot is fel kell tenni emellé, hogy dt legyen. -
ttibor
csendes tag
Kernel Panicra van valakinek megoldasa?
Mi a különbség a desktop és server között? -
GD
őstag
válasz
dr_strange #238 üzenetére
hm, most megtaláltam hogy van ubuntu-s backport, így nem kell fordítással bajlódni
amit hiányolok hogy az xmms-el ellentétben a ''j'' gombra keresés a lejtászó listában nagybetű érzékeny, ezt nem lehet kiütni? jah és erősen lassul, mondjuk van 8E track -
dr_strange
senior tag
Szerintem nagyon is fejlesztik az alkalmazást, amikor az xmms kikerült a Gentoo csomagok közül, az audiacious főfejlesztője megjelent a kapcsolódó topikban a gentoo fórumon, minden kérést meghallgatott és szinte realtime portolta az xmms plugineket stb.
Viszont én az audacioust nem használom hosszú lejátszólistákoz, inkább csak olyankor, ha valamit gyorsan meg akarok hallgatni, vagy nonstandard helyen van a merevlemezen. Általános zenehallgatáshoz az Exaile-t szoktam indítani, így aztán eddig nem tapasztaltam a hibát, amiről írsz.
[Szerkesztve] -
GD
őstag
válasz
dr_strange #228 üzenetére
audacious-nál nem tapasztaltál olyat hogy ha sok track van a listában akkor sokkot kap, illetve pörgeti a procit? nekem nagyon bejön a program de pl nem látok fejlesztést meg van ez a hiba..
-
Eszleny
aktív tag
Az Mplayeres problémám megoldodott egy újra installal. Igaz kellett egy újra indítás is.
-
Fawkes
őstag
válasz
ballington #210 üzenetére
nrg->iso nrg2iso
mdf->iso mdf2iso
bin/cue->iso bchunk
Beolvasás: sudo mount fájl.iso /media/Iso/ -t iso9660 -o loop -
Fawkes
őstag
nem olvastam vissza nem tudom próbáltad e:A beryl menedzseren álltsd át az ablakkezelőt gnome-ra a beryl helyett.
Annak aki beryl-t használ és mondjuk opengl gamekkal játszik vagy egyéb az ablakkezelőt jobban igénybe vevő alkalmazásokkal dolgozik, meg se próbálja (egyenlőre) a beryl-t. -
Fawkes
őstag
ez nálam is előjött, egyszerűen indítsd újra a gépet amíg el nem fogadja.Ha nem megy akkor leállítod majd újra elindítod, ildomos megnézni a rendszeridőt a biosban jól van e beállítva etc.
Api nálam telepített rendszernél is szokott panaszkodni, nem tudom miért, újraindítás után már menni szokott. -
Fawkes
őstag
Akad errefelé valaki aki konyít Xen-hez?
3.0.2-ig scriptes volt most meg pre-built ergo a libek és egyéb stuffok ellenőrzése után csak bemásolom az adott mappák alá a programot? -
Bero
aktív tag
válasz
dr_strange #228 üzenetére
Pont egy ilyen progit kerestem mint az Exaile. Gondoltam hogy lennie kell vmi amarok klónnak gtk-hoz. Nagyon jó progi.
Egyéb:
Az Azureus beállítással bajlódok. Hogy/hol tudnám megnézni hogy mi a bejövő ''TCP Port'' A ''NAT/Szerverport'' résznél kérdezi tőlem az azuerus. -
fozzie
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
Nekem 1 ibm notebookra kellen feltennem ati drivert, pöcök egér és tapipad támogatást, illetve normálisan müködésre kellen bírnom a vasat
Ebben szeretném kérni hozzáértő segítségeteket!
Amire én gondoltam, az az ,hogy viszem a notit összefutunk valahol ahol van net és 1 kv közben nekem valaki mindnet elmagyaráz
Nem lennék hálátlan, még a kvra is meghívlak!
Köszönöm előre is, vagy nincs 1 hely ahol ezt baromira vágják? -
Whaskes
senior tag
-
ZCoyote
őstag
Oké, sikerült Feisty-re upgrade-elni
-
Bero
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült megoldani a Beryl problémát. Kiderült hogy a GLX_TEXTURE_FORMAT_EXT bővítményt az új nvidia driver támogatja. Ami nekem fent volt az egy régebbi, így felvettem egy Nvidia repót, ami a friss nvidia drivereket tartalmazza, és már minden ok. A videók is mennek teljesképernyőn
Más:
1. Ti milyen torrent klienst használtok?
2. Zene, és videólejátszáshoz milyen programot használtok? -
ZCoyote
őstag
Sziasztok!
Megpróbáltam felrakni a Feisty-t. Az egyik gond hogy telepítésnél a 20 gigás ata vinyómat sda-nak látja. A másik hogy ha azt mondom neki hogy az egész vinyót felhasználhatja az új rendszernek akkor nyomok egy tovább-ot utána azt mondja hogy nem jelöltem ki csatolási pontot de ezt nem is engedi kijelölni és innen aztán sem vissza sem tovább nem enged. Azt nem is hagyja a telepítője hogy kézzel partícionáljam a lemezt.
Másik kérdésem: az Edgy-met dist-upgrade-el fel tudom frissíteni Feisty-re?
700-as celeron, quantum vinyó 20 giga, Gigabyte 815-ös chipsetes lap. -
Gordiann
őstag
Most jelenleg a 3D-vel szenvedek....
[link] ez alapján a leírás alapján próbáltam, de nem sikerült a 3D. A többi állítgatás igen, de a játék még mindig nem...
Mi lehet a gond? Radeon 9800pro-m van. -
Gordiann
őstag
Segítsetek légysze ebben legalább:
Ubuntu 6.10- Wine feltelepítve, minden hozzá tartozó csomag is fent van.
Tök jól elindul. Telepíteni akarom a win office 2k3-at, a telepítés közepén leáll hibával : ''A telepítés egy hiba miatt megszakadt''
/home/g (felhasználónevem)/office/ ---- ide próbálom tenni....
hm.... most hogy igy belegondolok, lehet, hogy kellene neki admin jog?!
Hogy kell admin-ként ténykedni a grafikus felületen? Parancssorban tudom, de itt nem.
THX -
Eszleny
aktív tag
Igen, az adataimnál lévő gépről van szó.
Anno leszedtem az Edgy CD-t. Ha most töltöm le szintén az Edgy CD-t, akkor tartalmazni fogja az Edgy-hez eddig kijött frissítéseket, pl. kernel frissítés?
Az Mplayer ablakai kb. 10s után jelennek meg és még kb. 15-20s mire elkezdi lejátszani, addig az egyik teljesen szürke, a másik fekete.
A témával kapcsolatos problémám, hogy a Synaptic-on jól alkalmazza (bemásoltam a témát a /usr/share/themes könyvtárba) a rendes programok esetén pedig nem alkalmazza.
Aptitude-dal tettem fel a kubuntu-desktopot. Azzal is szedtem le (ha jól emlékszem), mert valahol azt olvastam az jobban kezeli a függőségeket. De meghagyott még valami kde-s cuccokat s azokat is leszedtem Synaptic-kal.
Máskülönben nincs baj a rendszerrel, a Firefox se zárja le magát olyan gyakran, ezért sincs kedvem telepítgetni.
Végül kösz a segítséget. -
ngabor2
nagyúr
no most akkor edgy-t, vagy feistyt akarsz leszedni?
amúgy nem feltétlenül érdemes újrarakni, lehet, hogy a megjavítás gyorsabb és egyszerűbb.
mit jelent az, hogy feltetted, majd leszedted a kde-t? mely csomagokat tetted fel? kdelibs, kdebase? vagy kubuntu-desktop?
mit jelent az, hogy furcsán viselkedik a gnome? mennyire lassult le az mplayer? az adataidnál levő notiról van szó? -
Eszleny
aktív tag
Feltettem az ubuntura a kde-t is. Belassult a tőle a gnome. Ezért leszedtem a KDE-t. Sajnos utána is furcsán viselkedik a Gnome, lassan indul az Mplayer, kedvenc témám nem akar működni stb. Gondolkodom, hogy újra teszem a rendszert. A hosszú bevezető után jön a kérdésem lényege: ha most letöltöm a ubuntu cd-t akkor az tartalmazza az összes frissítést amit az Edgy megjelenése óta kiadtak?
-
ngabor2
nagyúr
válasz
az mdf-et is iso-ra tudod konvertálni, rendkívül bonyolult neve van a proginak: mdf2iso
apt-cache searc formátum. én is így vadásztam rájuk. -
Jester01
veterán
válasz
iso-t mountolni tudod, cue/bin-t azt hiszem mplayer simán lejátsza így is de lehet belőle iso-t konvertálni, mdf-et nem ismerem. satöbbit se.
-
ballington
addikt
hogyan tudom kezelni az .iso; .mdf; .cue/bin; stb... képfájlokat kezelni?
pl. dvd film képfájlja
hogyan tudom lejátszani azt a filmet? -
Bero
aktív tag
Jah
Nemsokára hazaérek, aztán megnézem. Kösz a tippet.
Azonban nem tudod véletlenül, hogy az utolsó sor minek a hibája lehet:
bero@bero-desktop:~$ Engine settings loaded
Engine settings loaded
* Beryl system compatiblity check *
Detected xserver : NVIDIA
Checking Display :0.0 ...
Checking for XComposite extension : passed (v0.3)
Checking for XDamage extension : passed
Checking for RandR extension : passed
Checking for XSync extension : passed
Checking Screen 0 ...
Checking for GLX_SGIX_fbconfig : passed
Checking for GLX_EXT_texture_from_pixmap : failed
No GLX_EXT_texture_from_pixmap
beryl: No GLXFBConfig for default depth, falling back on visinfo.
Reloading options
Köszi -
ngabor2
nagyúr
egyes gépekre érzékeny. lehet, hogy az init, vagy a kernel körül van valami elszúrva. mint írtam korábban, eddig 2 hasonló hibába sikerült belebotlanom. ez gondolom a kernel panic-os dolog lesz. még nem volt időm/lehetőségem a végére járni, jelenleg nincs mem abban a gépben, amelyiknél előjött ez a hiba.
az a gép amúgy elég lenne neki... ha elindulna. -
ttibor
csendes tag
Sziasztok! Van az Ubuntunka valami gépigénye? Ma a cégnél megprobáltam feltenni az egyik gépre, de nem ment, CD-ről boot-oláskor valami Kernel problémát nyávogott, meg hogy Kill INIT, ez az utan van miutan a menuben kivalasztottam hogy: Start or Install (holnap megnézem pontossan ha addig igy nem tud valaki tippet adni hogy mi a gáz)
A gép 1800Mhz Celeron 256Mb RAM, 60Gb vinyó, meg valami alaplapi Video. XP simán megy rajta csak Ubuval van baj. Tipp? Thx
Aktív témák
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Legjobb kijelzős! ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest