Hirdetés
Aktív témák
-
Batman
őstag
Na ugy erzem bator leszek, es megprobalom ,''/'' most mar jo helyre akarja rakni a legnagyobb ures particiora , de a swapot egy olyan particiora akarja ami nem is letezik es nincs is több szabad hely
felirtam a particiok hatarait, szal ha megis gaz van meg van remeny a visszautra, remelem ha rajon hogy swapot nem tudja hova rakni nem lesz semmi baj, es majd utolag megmutatom neki, hogy valojaban hol is van.A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Batman
őstag
Na amugy a telepítes nem volt zokkeno mentes, de mondjuk ezt mar megszoktam ,hogy mindig van valami.Ami nem tetsztett így elsőre, hogy ha a grafikus telepítéssel van valami gubanc akkor nem lehet karakteres modban telepíteni, vagy legalábbis a kubuntu 6.10 edgy cd változat nem adja ezt az opciót.
Ezzel a particio kiosztassal rengeteget szivtam, a swapot nem oda akrta ahova en godnoltam , letrehozott maganak egy masik particiot , sokaig szivtam mire helyre tudtam hozni , mert kicsit átszabta a particios táblát.
Napokban akarom feltenni az ubuntu szerverenek szánt változatát, kiváncsi leszek azzal milyenek lesznek a tapasztalataim.
ui: operát hogyan lehet feltenni? szerkesztettem az /etc/apt/source fájlt , de így sincs bent a csomagok közt. (pontosan nem tdom mit írtam bele , nincs elöttem a gép)A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
dbius
veterán
opera oldaláról letöltöd [link] és telepíted.
Egyébként az alábbi repositoryt ha megadod, akkor lesz opera is a csomagok között:
## CANONICAL COMMERCIAL REPOSITORY (Hosted on Canonical servers, not Ubuntu
## servers. RealPlayer10, Opera, DesktopSecure and more to come.)
deb http://archive.canonical.com/ubuntu edgy-commercial main
Itt van egy jó kis ubuntu howto: [link] -
ngabor2
nagyúr
bizony, ez ilyen válogatós... milyen vidkártya van benne? fenn van hozzá a driver? bár az is okozhatja a problémát.
nekem pl. egy epiára nem sikerült felimádkozni a rendszert, ahova a deb kacagva felment.
doc: gnome, vagy kde menü/internet/távoli asztal elérés. nekem kde alatt a krcd csomagot fel kellett tenni mellé. -
doc
nagyúr
na kicsit részletesebben a helyzet a következő:
van nekünk egy céges hálónk,több serverrel (levelező, sql, stb.) mindegyiken vannak megosztások
ha itt a cégnél rákapcsolódok a hálózatra, és belépek a usernevemmel/jelszavammal, látom a megosztásokat, az outlook letölti a leveleimet, működik a wins feloldás, stb.
a vpn arra való, hogy ugyanez működjön az interneten keresztül is, vagyis a gépem úgy érezze, hogy itt ül a cégnél.
kicsit egyszerűbben megfogalmazva: azt akarom, hogy az interneten mondjuk Kuala Lumpurban lógó gépem kapjon egy IP-címet a cégem belső hálóján
de ha el kell magyaráznom hogy mi az a vpn, akkor tartok tőle hogy a beállításban sem fogok sok segítséget kapni (félreértés ne essék: nem raklamálni vagy bárkit b@szogatni akarok)
MOD: ssh és ftps nem játszik, perpill. ha nagyon muszáj, így tudok elérni gépeket a céges hálóban, de iszonyatosan macerás, ezt akarom elkerülni...
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
igen, így lesz. leállítani, újraindítani menet közben is lehet, mivel összesen annyit csinál, hogy elindítja őket. tehát ha nem a start-stop-daemon-nal csinálod, akkor pl. ps aux | grep proginév megkeresed a pid-jét a proginak, és kill -15-tel leállítod. ha nem áll le ettől, akkor marad a kill -9 utána simán újra el tudod indítani. a ''gyári'' progikhoz van írva szép indítószkript, nem tudom, hogy alapból szükséged van-e a saját programjaidhoz erre. érdemes megnézegetni.
leállítás: /sbin/halt után is ezt csinálja? talán erre való az acpi=off boot-opció, amit a /boot/grub/menu.lst-be kell beírni a kernel sorokhoz. -
-
GD
őstag
smbtree parancs létezik? smbfs csomag?
a confba a megosztáshoz a browseable = yes (lehet nem pont így írják) sztem még jól jönne
és persze mindkét gépen ugyan az kellene legyen a workgroup
ha smbtree megtalálja akkor már jó lesz
aztán lehet smbmount és vagy fstab
jah igen smbd nmbd démonok nyílván futnak, tűzfal nem tiltja, egy alháló, stb..
ha csak sima megosztás akkor nfs is jó lehet még, bár elég őskövület
kicsit vicces két linux gép között window-os megosztás -
ngabor2
nagyúr
hogyan?
amúgy én is szenvedek most az egyik gépen a hülyeségeitől... wlant akartam beletenni. kártya benne, ra0-ként fel is ismeri. /etc/network/interfaces átír, csak a lo és a ra0 marad benne, ez utóbbinál az essid és a titkosítás beállítva. network restart, megy, megvan az ip. ping oké. konqueror, oldal megnyitása... semmi nem elérhető. miután 2-3 alkalommal újraindítottam (mert egy idő után, ha eldobja a wlant, nem lehet vele felvetetni...), rájöttem a megoldásra. nagyon favágó, és gusztustalan. knetworkmanager kilő, ifconfig eth0 down, mert azt annak ellenére behúzza, hogy le van tiltva, az avahi miatt, amiről azt se tudom, mi (és igazából nem is igazán érdekel). net restart, és innentől kezdve van wlanom.
a másik ''érdekes'' dolog, hogy a telepítő partícionáló-progija meglehetősen bugos. egy menetben nem lehet neki megmondani, hogy milyen típusú fs legyen, és hova csatolja... ja, és ha a partíció elejét és végét csinálom meg először, akkor középre már nem tudok partíciót betenni.
de ez legalább már elindult az epián, a 6.10 nem ment rajta. csak kikapcsolni nem tudja annakidején a deb gond nélkül kikapcsolta, ha lesz időm, nekiesek mélyebben. -
GD
őstag
vhogy nem értem ezt a bcm dolgot, egyszer mintha már benne lett volna vagy ígérték a kernelbe, aztán mégsem megy, vagy nincs is benne?
első szempont volt új gépnél (notebook) hogy véletlen se ilyen legyen a wifi-je
amúgy meg hw vásárlást érdemes mi lesz ha majd egyszer nem windowst fogok használni alapon is megközelíteni, sok ősz hajszálat megkímél az ember
attól nagyobb segítséget nem adhattam volna, hogy nekem is ilyen tré kártyám volt és komplett cikket írtam róla hogy lehet telepíteni, magyar nyelven..
lásd logout blog..
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz Batman #14591 üzenetére
most egyelőre ezt az unison-t próbálom, egész pofás, csak tényleg nem árt megírni kézzel a konfigurációs fájlt még mielőtt egyáltalán elindítanánk... főleg a kivételekre gondolok, mert nagyjából annyi hdd használatot produkál, mint egy rosszabb fajta torrent kliens hashelés közben (valószínűleg egyébként azt is csinálja), és így nem örültem neki, hogy elkezdte végigszüttyögni a rengeteg videómat, képemet és zenémet, amit amúgy is másik helyre már kimásoltam.
floatr: én eleve wicd-t használok, jobban szeretem az alap nm-nél. nekem olyan apróságok okoztak problémát, mint scim (illetve skim) beizzítása, touchpad letiltása (úgy, hogy a pöcökegér menjen). volt még pár dolog, csak nem emlékszem rá. meg eleve szerintem az a candy (vagy minek hívják?) felület szerintem ronda egy human vagy clearlooks-hoz képest. persze látszik rajta, hogy az egész arra való, hogy aki az osx-et szereti, de a megkötéseket nem, az használhassa.
-
floatr
veterán
válasz Batman #14594 üzenetére
Hát az van h majd megesz a fene, amikor azt hallom a suse oldaláról, hogy nincsen gond a netmanagerrel (vagy hogy ott eleve jóval kevesebb a hasonló probléma a 4es szériában). Azt már korábban is tapasztaltam, hogy néha akadnak függőségi problémák, de pl ez a digikam, már régóta nem használható, mert valamivel mindig inkompatibilis volt.
Elhiszem h elég problémás alapból ez a KDE, de egyrészt akkor nem biztos h megéri erőltetni a részükről, másrészt meg jobban utána kéne járniuk, hogy mit tesznek bele a repo-ba. Vagy ha már annyira elszánták magukat, akkor tegyenek is bele kicsit többet a maguk részéről. Vagy nem is tudom, mert ha a KDE önmagában használhatatlan, akkor minden folyománya az lesz -- így a kubuntu is.
Kísérleti nyúl érzésem van ezzel kapcsolatban, mert minden egyes verziónál leindítom jópárszor szokni, aztán pofáraesés, meg rájövök arra, hogy munkára nem való...
-
czappa
aktív tag
válasz Batman #14598 üzenetére
A KDE védelmében annyit, hogy "KDE 4.0 is not KDE4" [link].
Azt hiszem a 4.3-at szánják a kész KDE4-nek. Most 4.2-nél tartunk, 4.3 fejlesztés alatt van ha jól tudom.
Ilyen értelemben súlyos hiba volt néhány disztrónál, hogy kivették a kde 3.5.x-et és ment helyére 4.1 pl.
Szóval ezt most csak azért írtam, mert ha korábban próbáltad a kde4-et, akkor az a 4.3-ig sokat fejlődhet még.
Ezt úgy általánosságban írtam, nem is annyira neked. -
PuMbA
titán
válasz Batman #14664 üzenetére
Eltaláltam,hogy amit linkeltem az már a végleges volt,hiszen a 20-ai isot adják ki,az Ubuntu.hu-sok nem tudnak semmit [Hivatalos szerveren már fent van]
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest