- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- tildy: Új élet kezdődik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
mitisz #45071 üzenetére
Ez teljesen rendben van.
Vond: Valószínűleg a fagyást az alacsony idle feszültség okozza. A fix vcore egyáltalán nem gond, valaki csak így tuningol. Semmi baja nem lesz.
Szattila83: Nem lehet tudni egy processzor feszültség igényét, mert mindegyik más, de az 1.2 volt körüli értékek ezeknek gyakorlatilag a "gyári" beállítása. Sokan 1.35-nél húzzák meg a lélektani határt, másoknak meg az 1.5 sem zavarja a szemét. Tesztnek meg talán jobb a Prime95, de szerintem nem kell órákat tölteni vele. Fél óra, ha jó, akkor használd.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
mitisz #45064 üzenetére
Jó. Az a 3 órás teszt meg a te döntésed.
Elmondom én hogy szoktam. Beállítom azt az értéket, amin egy tesztprogram hiba nélkül fut kb. 10 percig. Majd adok neki +5-öt. Ennyi. Nem szoktam cifrázni, nem pályagörbéket számoltatok a NASA-nak. Ha esetleg elhasal később, kap még +5-öt. -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
mitisz #45048 üzenetére
Az LLC, a processzor nagy terhelésekor jelentkező úgynevezett Vdrop jelenség (feszültségesés) megszüntetésére való. Ha nagyon magasra állítod, akkor a beállított offset feszültség felé is állítja a Vcore értékét, ami alapjában véve nem gond, mert az offset értékét csökkentve ez korrigálható. Viszont mivel idle (terheletlen) állapotban ez a korrekció nem működik, ezért pont a nem várt helyzetekben (internet, médialejátszás) lesz instabil a rendszer. Ezért szoktuk az LLC-t offset esetén nem a legerősebbre állítani, így az idle és load állapot közötti Vcore értékeket közelíteni lehet egymáshoz (így tudod emelni az alap feszültséget). Kb.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Bluetooth hangszórók
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- AMD A10-9700 / 4 mag / Integrált Radeon R7 / Beszámítás OK!
- AMD Ryzen R7 5800X 3D / 20 hónap Aqua.hu garancia / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Napirajz könyv
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest