Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
mitisz
üzenetére
Ez teljesen rendben van.
Vond: Valószínűleg a fagyást az alacsony idle feszültség okozza. A fix vcore egyáltalán nem gond, valaki csak így tuningol. Semmi baja nem lesz.
Szattila83: Nem lehet tudni egy processzor feszültség igényét, mert mindegyik más, de az 1.2 volt körüli értékek ezeknek gyakorlatilag a "gyári" beállítása. Sokan 1.35-nél húzzák meg a lélektani határt, másoknak meg az 1.5 sem zavarja a szemét. Tesztnek meg talán jobb a Prime95, de szerintem nem kell órákat tölteni vele. Fél óra, ha jó, akkor használd.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
mitisz
üzenetére
Jó. Az a 3 órás teszt meg a te döntésed.
Elmondom én hogy szoktam. Beállítom azt az értéket, amin egy tesztprogram hiba nélkül fut kb. 10 percig. Majd adok neki +5-öt. Ennyi. Nem szoktam cifrázni, nem pályagörbéket számoltatok a NASA-nak. Ha esetleg elhasal később, kap még +5-öt. -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
mitisz
üzenetére
Az LLC, a processzor nagy terhelésekor jelentkező úgynevezett Vdrop jelenség (feszültségesés) megszüntetésére való. Ha nagyon magasra állítod, akkor a beállított offset feszültség felé is állítja a Vcore értékét, ami alapjában véve nem gond, mert az offset értékét csökkentve ez korrigálható. Viszont mivel idle (terheletlen) állapotban ez a korrekció nem működik, ezért pont a nem várt helyzetekben (internet, médialejátszás) lesz instabil a rendszer. Ezért szoktuk az LLC-t offset esetén nem a legerősebbre állítani, így az idle és load állapot közötti Vcore értékeket közelíteni lehet egymáshoz (így tudod emelni az alap feszültséget). Kb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Menekül a HEVC licencdíja elől a HP és a Dell
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Ne már! Drágább lesz a GPU a memóriapánik miatt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3427, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP Revolve 810 G2 - i5-G4 I 8GB I 180GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Nintendo Switch 2 // Számla + Garancia //
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest